Topiknyitó: Portfolio 2015. 12. 17. 13:50

Felmondja a kormány az összes Magyar Telekom-szerződését  

Ugrás a cikkhez
A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő. ...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=224311
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 02. 25. 11:38
#257
-bubu-
-bubu- 2016. 02. 02. 12:11
Előzmény: #254  dexter
#256
link

2016-02-02

A Honvédelmi Minisztérium is szerződést hosszabbított a Telekommal
akos
Szájkarate-ügy következő felvonás: 70 milliót sem ért meg Ákos.

Nemrég megírtuk, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság aznap hosszabbított meg egy 4,5 milliárd forintos keretszerződést a Telekommal, amikor Kovács Zoltán bejelentette, hogy minden állami szerződést felbontanak a céggel Ákos miatt. Most kiderült, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak is fontosabb a mobil direkt szolgáltatás, mint a nemzeti pénzcsináló énekes
Alilou3 2016. 01. 22. 10:48
Előzmény: #254  dexter
#255
Bajor fővadászokkal találkozik a rejtélyes magyar alelnök

Összeírják-e a magyar gyerekeket Németországban, vagy csak egy állami küldöttség találkozik velük az iskolában? Megkérdezik őket, miért vándoroltak ki Magyarországról? Mi közük a vadászokhoz? És kikből áll az elhallgatott magyar delegáció? Oknyomoztunk.

A nagyobbik lányom azzal a hírrel érkezett haza a középiskolából, hogy összeírják a magyar gyerekeket, mert jövő héten érkeznek Orbán Viktor követei, akik megkérdezik a gyerekeket, miért vándoroltak ki Magyarországról” – panaszolta egy, családjával Németországban, Passau mellett élő apa a Facebookon.

link
dexter 2016. 01. 22. 09:54
Előzmény: #253  Törölt felhasználó
#254
"az egész ügy csak szájkarate volt"

nincs mit csodálkozni; folyamatosan hazudnak és az arrogáns arcoskodásos szájkarate megy; egyedül amiben jól teljesítenek magyarország kifosztása és az eu-s pénzek lenyúlása
Törölt felhasználó 2016. 01. 22. 09:42
Előzmény: #252  Törölt felhasználó
#253
Aznap hosszabbított szerződést az állam a Telekommal, amikor bejelentették, hogy felbontják

Ennyit az Ákos miatti szájkaratéról.

Ahogy a homokozóban durcásan vagdalkozó kisgyerekkel is megtörténik, a realitás végül legyőzte a raplizást. Ákos ide vagy oda, az államnak szüksége van mobilszolgáltatóra.

December elején, amikor a kormány az Ákos-Telekom szakításra reagálva nagy hangon bejelentette, hogy ők meg válaszul szerződést bontanak a Telekommal, az Így írnánk mi blog jogászai bemutatták a hiszti mögötti valóságot: olyan szerződés felbontását lengette be a kormány, ami egyébként is lejár december 31-én.

Természetesen nem is az összes Telekomos állami megállapodásról van szó, a szélessávú hálózat egymilliárd eurós közös fejlesztésének leállítását nem vállalták be Ákosért, csak a távközlési szerződések felmondására pontosították rövid időn belül az első kormányzati nyilatkozatokat.

Ez nagy valószínűséggel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által a három mobilszolgáltatóval (Vodafone, T-Mobile, Telenor) kötött 4,5 milliárd forint értékű keretszerződést, illetve az annak alapján kötött flottaszerződéseket és egyedi előfizetési szerződéseket jelentette, amelyből az első kettő egyébként is lejárt volna 2015. december 31-én, tehát nem volt nagy kurucság bejelenteni a megszüntetését december közepén.

A képet tovább árnyalja, hogy január 20-án megjelent a Közbeszerzési Értesítőben a hirdetmény, miszerint a KEF december 17-én – épp akkor, amikor Kovács Zoltán bejelentette, hogy a kormány szerződést bont a Telekommal – módosította ezt a keretszerződést, mégpedig nem is akárhogyan: meghosszabbították a 4,5 milliárd forintos keretösszeg kimerüléséig, de legfeljebb 2016. december 31-ig.

Ez azt jelenti, hogy így a megkötött flottaszerződések sem futottak ki az év végével. Más kérdés, hogy egyedi szerződéseket ettől még szüntethettek meg a tárcák úgy, ahogy azt a hvg a Miniszterelnöki Kabinetiroda által felmondott egy darab, 50 ezer forintos mobilnetes szerződés kapcsán kiszúrta.

Az indoklás pofonegyszerű: másik szerződés nincs, telefonálni viszont kell.

“A módosítás indoka:

A keretmegállapodás hatálya 2015. december 31-én lejár és a beszerző által mobil távközlési szolgáltatások kiemelt termékkör beszerzése tárgyban indított újabb központosított közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő új keretmegállapodás aláírására ezen időpontig előreláthatólag nem kerül sor.

A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézmények ellátásának folyamatos biztosítása érdekében indokolt a keretmegállapodás időtartamának meghosszabbítása.”
Felmerül a kérdés, hogy mi volt előbb, a szerződéshosszabbításról szóló döntés vagy a kormányszóvivői nyilatkozat, de azt is illene megválaszolnia az érintetteknek, hogy miért csak a Közbeszerzési Értesítőből derül ki egy hónappal később, hogy az egész ügy csak szájkarate volt, és még a mobilszolgáltatásra vonatkozó keretszerződésnél sincs szó semmiféle szerződésbontásról a kormány és a Telekom között, sőt.

Erdélyi Katalin
Törölt felhasználó 2016. 01. 21. 14:26
Előzmény: #251  bigyula
#252
50 720 forintot ért csak meg Rogán Antalnak az Igaz Magyar Férfiak becsülete :-(

Sejteni lehetett, hogy a kormánynak csak a szája jár, amikor közölték, hogy minden Magyar Telekom-szerződést felbontanak, mert a cég felmondta a maradi ostobaságokat nyilatkozó Ákos szponzori szerződését. De még így is meglepő milyen kicsit mert csak lépni Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája.

A kabinetiroda a héten tette fel az internetre szerződéseinek listáját, amiből a HVG bogarászta ki, hogy az alapvető magyar értékek tiszteletére képtelen német multinak mindössze egy havi 50 ezer forint értékű megrendeléstől kell búcsúznia.

Rogánék ennyiért vettek mobilnetet a Telekomtól, mostantól nyilván a nőket a konyhába minden nap visszazavaró Vodafone-tól és Telenortól vásárolnak.

Győzőtt az igazság, győzött a gerinc, győzött a Kárpáti Virilitás, győzött Rogán Antal.
bigyula 2015. 12. 18. 16:14
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
#251
Tudtommal az igazgatóságot a részvényesek választják.
kotelb 2015. 12. 18. 16:13
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
#250
Kormányban? Miközben egy Országot képviselnek!
Elvileg......
Gyakorlatilag csak és kizárólag 8-10 embert!
Törölt felhasználó 2015. 12. 18. 15:48
#249
A Telekom Igazgatósága!

Christopher MATTHEISEN elnök
Dietmar FRINGS
dr. Ferri ABOLHASSAN
dr. FÖLDESI István
dr. GÁLIK Mihály
dr. Klaus NITSCHKE
Dr. PATAI Mihály
dr. Ralph RENTSCHLER
Frank ODZUCK
Günter MOSSAL
MOSONYI György
Thilo KUSCH

Ennyit a Telekomról!!!
exmnbs1 2015. 12. 18. 15:38
Előzmény: #246  elemes
#248
Törölt felhasználó 2015. 12. 18. 12:00
Előzmény: #245  elemes
#247
Csak megemberelted magad! Remélem ugyanabba a kategóriába tartozunk, ha az egyik kategóriánk nem múlja felül ezt a meggyőződésemet!
Tömör és érthető volt!
elemes
elemes 2015. 12. 18. 11:36
Előzmény: #243  signal2
#246
Hirtelen Csányi Vilmos humánetológiai témájú könyvei jutottak eszembe (egyébként a regényei is jók, az Avilai Szent Teréz életéről szólót például ámulattal olvastam végig két nap alatt).

Pálferi összes.

De ha ezzel a szemlélettel olvasol, akkor az igazán jó (tehát hiteles személyiségábrázoló) irodalmi művekben is megtalálod ezeket a nézőpontokat.
elemes
elemes 2015. 12. 18. 11:34
Előzmény: #239  offshort
#245
A hit fejlődésének vannak fokozatai.

Az első lépcsőfokon az anya (apa) az isten és hozzá kapcsolódik minden világmagyarázat. Ennek nyomán megfigyelhető, hogy felnőtt emberek istenképe lényegében azonos a kisgyerekkoruk apa-képéve. Logika, gondolkodás nincs benne, minden végső magyarázata az anya/apa.

A második fokozat a szó szerinti hit (vallásos hit esetén ez a biblia szó szerinti értelmezése) és a tekintélytisztelet, ez kb az iskoláskorú gyerekekre jellemző.

A harmadik fokozat az egészségesen fejlődő kamaszkorban épül ki: csalódás a közvetlen tekintélyben (szembefordulás a szülőkkel), a szó szerinti értelmezésben rejlő ellentmondások elutasítása. Autonóm közösségek a hasonló válsággal küzdőkkel (ahol megértik egymást). Konformitás (a közösséggel), egyben függőség.

A negyedik lépcső a világ rendjének és a személyes tapasztalatoknak az integrálása. Intellektuális, Saját képességeinek és korlátainak belátása, felismerése. Individualitás, egyéni véleményalkotás és ítélkezés (jó és rossz tudása).

Az ötödik az érett hit: nem csak önmagát, de másokat is egyéniségként képes látni, és fokozatosan lemond arról, hogy ítéletet mondjon mások fölött. Elfogadás, megértés, együttérzés.

A hatodik az elmélyült hit (ateistáknál bölcsesség). Egy elmélyülten hivő keresztény, muszlim, buddhista vagy egy öreg indián varázsló között már leginkább csak a ruházata alapján tudsz különbséget tenni.

A hit fejlődése független a vallásosságtól vagy transzcendens hittől (felnőtt emberként a világról alkotott tudásunk 99%-a nem személyes tapasztalatokon alapul, hanem hiedelmeken), sokkal inkább a személyiségfejlődéssel állítható párhuzamba. Az egyes fokozatok között az előrelépés mindig lelki válságokon keresztül zajlik (ez gyerekeknél még kívülről is látható, az óvodáskor táján, később a kamaszkorban).

Tehát én nem tudom megítéléni az iszlámot - csak azt mondhatom, hogy akik az iszlám hívei között (például az erőszakos családi háttér nyomán) megrekedtek mondjuk a hitük kb második fokán, azokat igen könnyen lehet a Korán verseire hivatkozva véres harcokba küldeni. De bigott katolikusokat is láttam már véres szájjal fröcsögni, van egy hittantanárnő ismerősöm, de a jó isten mentse meg a keze közül a gyerekeket.

Nem tudom, érthető voltam-e.
offshort
offshort 2015. 12. 18. 11:24
Előzmény: #240  elemes
#244
Ott kezdődik a történet hogy a muzulmán/iszlám/muszlim vallás 600-ban született , jóval késöbb mint a kereszténység !

Később, a történelem folyamán európában a vallás/keresztény és az államirányítás szét lett választva , a muszlimoknál viszont még napjainkra sem, és törekvés sincs eziránt ! Még mindig a középkori vallás/saria szerint törvénykeznek , jogalkotnak ! Ez a különbség és a problémák gyökere, amit az arabok nem ismernek fel !
signal2
signal2 2015. 12. 18. 11:11
Előzmény: #241  elemes
#243
Tudsz könyvet ajánlani?
offshort
offshort 2015. 12. 18. 11:11
Előzmény: #236  dexter
#242
-olvasd vissza a #220-as hsz-ed első és utolsó sorát ,
meg visszaolvashatod az elötte levőket is , nem én minősítgettelek ! ,

- még mindig nem vagyok megsértődve, de sztem nem sok ismeretanyagod van a muszlim vallásról , (ami később még meglehet) , de amiket írtam már 4-5 topikon át és a többi nick valószinű ismeri , azt nincs időm és kedvem újra irogatni ,

- gazdám ? ,
nincs kötödésem a fideszhez ha erre gondolsz , orbán nélkül is ugyanez lenne a véleményem a muszlimról is, meg a bevándorlásról is !
elemes
elemes 2015. 12. 18. 11:09
Előzmény: #239  offshort
#241
Nem hiszem, hogy lehet alább adni.

Vitatkozni csak a felszínen lehet, ahol én a saját véleményemet foglalom össze pár mondatban, te meg a sajátodat. Ha valóban érdekel, akkor olvass sokat.

Ne az iszlámról, hanem pszichológiáról, gyereknevelésről, személyiségfejlődésről, az egyén és a csoport viszonyáról, gyereknevelésről, olyan szerzőktől, akik képesek kontextusba helyezni az elmondottakat. Pl. hogy az ember személyiségének miért alapvető eleme a HIT (aminek csak egy formája az istenhit, és aminek csak egy formája a teremtő istenbe vetett hit).

Szóval ÉN nem akarlak (nem is tudlak) meggyőzni. Bővítsd a tudásodat, jobban meg fogod érteni a világot, a körülötted levő embereket, a párodat (feleségedet, férjedet) és amiért az egész különösen megéri: a gyerekeidet is.
elemes
elemes 2015. 12. 18. 11:02
Előzmény: #238  dexter
#240
nem hiszem, hogy érdemes Jeruzsálem ősi tulajdonjogába belemerítkezni, mert igaz, hogy a kereszteshadjáratok a 11. században hódítónak látszottak, de négyszáz évvel korábban meg a muszlimok voltak a hódítók, akik a bizánci (keresztény) Jeruzsálemet foglalták el és gyilkolták le a város százezres keresztény lakosságát.

de ez történelem: a középkor ilyen volt, az ellenség nem ember. mai vetülete inkább csak annyi, hogy a déli kultúrák (jobbára muzulmán országok, de például az ex jugoszlávia is) ma is karakteresen ezt ezt a középkori morált képviselik.
offshort
offshort 2015. 12. 18. 10:56
Előzmény: #224  elemes
#239
Kérlek tedd meg !
Komolyan örülnék a cáfolatnak , egyelőre sajnos ez a véleményem a muszlim vallásról !

Viszont ha képes lennél kicsit alább adni , akkor még az is lehet hogy meg tudnál győzni ! Ha be tudnád mutatni más szemszögből , akkor lehet h változtatok a nézetemen ! És lehet hogy másoknak is változtatnál a véleményén , akkor pedig már nem csak hasznos , hanem nagyon hasznosnak könyvelhetnéd el a ráfordított időt és energiát !
dexter 2015. 12. 18. 00:44
Előzmény: #225  Törölt felhasználó
#238
csak nemmindegy, hogy ki akarta elvenni másoktól a "szent" földet. kicsit fordítva voltak az események:
A keresztes háborúk a római katolikus egyház és a pápa által szentesített, a keresztes lovagok részvételével folytatott nagyarányú hadjáratok voltak a 11–13. században. Fő céljuk a Szentföld megszerzése volt a muszlim araboktól és törököktől...

erről ennyit.
csa-csi
csa-csi 2015. 12. 18. 00:43
Előzmény: #235  Sony123
#237
Sajnos úgy tűnik, neked fingod sincs arról, hogy mi is az a család. Már az harmadik mondattal is megbuktál. A család ugyanis nem a férfié. A család, az egy együttélő közösség! (a részletek itt és most nem lényegesek) A lényeg, hogy "együtt sírnak, együtt nevetnek) Ákos elmélkedése (és a tiéd is) Abból indul ki, hogy a családban a férfi az "ember" a nő, az "asszonyállat" aki az embernek ellik...
Amit fent említett dalnok kinyilatkoztatott, az kb. olyan mértékű inszinuáció a nőkkel szemben, mintha a pedofíliát akarná meghonosítani! A Telekomnak egy ilyen nyilatkozat ellen kötelező volt lépnie, rádöbbenve hogy arra méltatlan embert támogatott! Reményeim szerint a tiltakozások sora még csak ezután kezdődik!
Az illiberális mételyt -ha még lehet- csírájában kell elfojtani!
dexter 2015. 12. 18. 00:41
Előzmény: #221  offshort
#236
mivel nincsennek most sem érveid, sértegetsz újfent

és még te vagy megsértődve

szánalom a köbön, ugyanazt a marhaságot fújod, mint a gazdáid...

Sony123 2015. 12. 17. 23:55
Előzmény: #227  csa-csi
#235
Csacsikám!

Ez annyira kiragadott részlet idézel, hogy borzalmas számomra! Teljesen kiforgatva! Az én véleményem is az, ha egy ffi nem tudja eltartani a saját családját, akkor ő húzon bugyit! Ha pedeig TE is abba táborba tartozol, hogy egy nő tart el, akkor no komment!

Szerintem Ő is csak ennyit akart mondani, de a kiragadott részletekkel, akárhogy lehet torzítani!

Zárójelben: ok okozat azért döbbenetes volt számomra!:-) Kormány fel szerette volna mondani a szerződést a Telkommal, és baromira érdekel, hogy ki fogja megnyerni ezt pályázatot, és milyen Fideszesnek lesz ehhez köze?:-) Nem gondolom, hogy ezért történt minden, csak azt, hogy van egy jobban tejelő társaság, azonban ehhez, kellett valami indok!:-) ..ja olvastam: diszkrimánáció! EZT NEM TŰRI KORMÁNY!!!! Most mit is nem tűr?:-) Minden ember egyenlő: mondták, most akkor ez hogy fogják szinkronba hozni bevándorlással? Akkor vannak világos kékek és sötét kékek?

Olvasva a híreket kínomban már röhögök ezeken, hogy ki milyen magyarázattal ell elő!

Üdv: béke legyen veled ..ez privát véleményem volt, és nem személyeskedés!
Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:55
Előzmény: #232  elemes
#234
Akkor nem érdekel az én erkölcsi értékem?
Nem lehetek vitaképes? Az "iszlámos" vita pedig sok buktatót is takar, erkölcsről, vallásról!
Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:51
Előzmény: #227  csa-csi
#233
A Telekom csak azt nem mondta ki, hogy a férfiak is szülhetnek, ha érvényesülni akarnak a "munkaerőpiacon"!
elemes
elemes 2015. 12. 17. 23:28
Előzmény: #231  Törölt felhasználó
#232
Ok, értem.
Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:18
Előzmény: #228  elemes
#231
Igen én is voltam ilyeneken, de nekem más lett az erkölcsi meggyőződésem mint neked, mert általad ezt már megtapasztaltam! A következtetésed nem győzött meg!
elemes
elemes 2015. 12. 17. 23:17
Előzmény: #229  Törölt felhasználó
#230
Tehát nem érdekel?
Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:14
Előzmény: #224  elemes
#229
"...komoly tér áll még előtted a személyiségfejlődésre" Azt látom megelőztél ebben a személyiség fejlesztésben, mert nem eléggé vagy meggyőző az "iszlám", "muszlim", "mohamedán", "Koránban"!
elemes
elemes 2015. 12. 17. 23:10
Előzmény: #226  Törölt felhasználó
#228
Tök érdekes beszélgetéseken vettem részt, ahol vallástörténetről, személyiségfejlődésről, erkölcsről meg hasonló dolgokról volt szó. Érdekel ilyesmi?
csa-csi
csa-csi 2015. 12. 17. 23:04
Előzmény: törölt hozzászólás
#227
"Az emberi jogok, a nyitottság és a tolerancia csak felszínes, másodlagos értékek – erről is beszélt Orbán Viktor a Fidesz hétvégi kongresszusán."

"Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak - én így érzem.
Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?
Á: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni.
R: A kettő kizárja egymást?
Á: Nagyon úgy tűnik, igen. Hogy leszel anya, hogy töltesz a gyerekeiddel elég időt, hogyha vezető állású nem tudom ki vagy, nem tom hány forintért."

"A Telekom azzal magyarázta az Ákossal való szerződésbontást, hogy ők elkötelezettek abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítsanak, és támogatnak olyan kezdeményezéseket, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon."

Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:03
Előzmény: #224  elemes
#226
No nézd a "hazaárulozó" cáfol, de nem mondja meg mit, és nem ezen a szinten? Hát akkor emeljük a tétet!
Törölt felhasználó 2015. 12. 17. 23:01
Előzmény: #220  dexter
#225
Már a 11-13. században a muszlimok halomra öldösték a keresztényeket "Szentföldön"! A keresztesek védték, ameddig lehetett a bibliai területeket és " halomra öldösték" a muszlimokat, mert a muszlimok voltak már akkor is a hódítók!
A "muszlim" és az "iszlám" ugyanazt jelenti szóhasználatban, csak kérdés milyen nyelvterületen alkalmazzák a "mohamedánokra", "siitákra", "szunnitákra"! Ezen "zagyvaság" ellen a Koránt hozzák magyarázatul! Annak is aki elfogadja, de annak is aki tagadja a szavak értelmezését!
elemes
elemes 2015. 12. 17. 23:00
Előzmény: #219  offshort
#224
Én tudnám cáfolni, de nem ezen a szinten.
elemes
elemes 2015. 12. 17. 22:59
Előzmény: #220  dexter
#223
"nem a vallás tehet"

Hanem a kultúra, ahol a konfliktusok rendezésének ez a bevett módja. Ebbe nő bele a fiatal, nem tud mást.
elemes
elemes 2015. 12. 17. 22:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#222
Szép, önigazoló írás.
offshort
offshort 2015. 12. 17. 22:14
Előzmény: #220  dexter
#221
"attól nem a vallás tehet "

no comment ,

a 11-13. század az nem most van , viszont a muszlim törvénykezés igen !

amugy a lényegre nem bírtad ráhangolni azt a két agysejtedet, ami még megmaradt !

nem értetted hogy mit kellene cáfolni ! , értelmetlen a további eszmecsere !

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek