Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2019. 10. 22. 09:00
Előzmény: #30448  novotrade
#30460
Csak epp e mogott nincs az az osszeeskuves elmelet amit hiszel. A patkokovacsokat se kivereztettek. A mezogazdasagban sem azert nem dolgozik mar az emberek 90% a mert valami hatterhatalom evszazadok ota ezen ugykodott. Ahogy a videkrol varosba aramlas kb evezredes folyamat. Ahogy pl a tanyakrol falvakba vandorlas is.
novotrade 2019. 10. 22. 08:12
Előzmény: #30458  novotrade
#30459
Moderációs esemény történt "SeldonKuper" felhasználóval szemben.
Moderáció:Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-11-01 07:37-ig
.
A moderátor indoklása:adunk egy kis időt, hogy legyen erőd ezt a politikai hisztit elfelejtened. ha nem sikerül, végleg kitiltunk. "
novotrade 2019. 10. 22. 07:47
Előzmény: #30444  SeldonKuper
#30458
Büntetni vagy támogatni akarják a budapestieket? Érvényben marad-e a szerződés vagy sem? - fogalmazott, azt kérdezve, visszakaphatja-e 2010 előtti finanszírozását, az oktatási és egészségügyi intézményei feletti rendelkezést Budapest.    
Orbán Viktor közlése szerint a megállapodás érvényes, annak "minden betűjét és minden számadatát be fogjuk tartani", majd a kérdező kifejezését idézve hozzátette, "Magyarországon szeretne jó néhány város és falu úgy kivéreztetve leni, mint Budapest", ahol 1600-1700 milliárdnyi beruházást fejezett be a kormányzat, emellett 4000 milliárdnál több a folyamatban lévő fejlesztések értéke.   "
.
.
Ez így van!  
Nagyon sok település örülne ennek a "kivéreztetésnek" !
 
novotrade 2019. 10. 22. 07:44
Előzmény: #30455  Bekre_Pal
#30457
Pali
.
 nem kötelező ide írni, ezt már megbeszéltük.
ide az jöjjön aki beszélgetni akar egy hírről, témáról.
kötekedőkkel, TROLL-kodókkal nem akarom tölteni az időmet.
.
pl.
Tudod, ha egy két megálló távolságra gyalog mennének az emberek az egészségüknek is használna és a megállók sem lennének annyira melegek.
Így védenék a FÖLDET is és az egészségüket is.
novotrade 2019. 10. 22. 07:39
Előzmény: #30444  SeldonKuper
#30456
"A pulpituson beszélő miniszterelnököt az egykori fideszes, majd LMP-s, jelenleg független Hadházy Ákos több, trágár feliratot is tartalmazó tábla felmutatásával próbálta megzavarni. Kövér László házelnök, rendre utasítva Hadházyt, azt mondta: a pulpituson százéves golyónyom árulkodik a hazaáruló kommunistákról, a háborús politikáról, ami nem célravezető.
– Ne csináljanak cirkuszt a parlamentből, aki pedig erre nem képes, forduljon szakemberhez! – mondta Kövér, akinek többször is el kellett vennie a szót az ellenzéki képviselőktől a Ház méltóságát sértő megjegyzéseik miatt.
A miniszterelnök felszólalására rea­gáló ellenzéki pártok vezetői egytől egyig a balliberális összefogás sikerét hangoztatták, amelynek beteljesülése a 2022-es kormányváltás lehet. A személyeskedéstől nem mentes beszédeket Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kezdte, aki a magyar szavazókat jobbágyoknak nevezve arról beszélt, hogy közeledik a trónfosztás.
Többszöri felszólítás után a házelnök kénytelen volt megvonni Jakabtól a szót, miután elvtársnak nevezte Kövér Lászlót. Jakab Péter az azonnali kérdések órájában sem fogta vissza magát, ekkor a tízparancsolatra hivatkozva támadta a kormányt demagóg módon, még a betegségek miatti haláleseteket is Orbán Viktor hibájának beállítva. A miniszterelnök válaszában emlékeztetett, hogy az egészségügyben 724 milliárddal költenek többet, mint a 2010 előtti kormányzat, amelynek pártjaival a Jobbik szövetségre lépett.
– Mindig óvatos voltam, hogy kisnyilasnak tekintsem önöket, de most már ez egyértelmű, hiszen a kisnyilas onnan ismerszik meg, hogy ha az érdekei úgy kívánják, összeáll a kommunistákkal – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Szabó Tímea, a Párbeszéd sajtószabadságért aggódó társelnöke közölte: Karácsony Gergely vissza fogja vonni a Lokál című lap terjesztési engedélyét, mivel annak tartalmával nem ért egyet."
.
.
.
Nem sok mindent lehet szankciókánt alkalmazni az ilyen képviselőkkel szemben, így  élni kell a TISZTELETDÍJ ( illetmény)  megvonással.
Visszaesők esetén egyre nagyobb % mértéket kell alkalmazni.
Érezzék meg, hogy az ő tetteiknek is van következménye és így "ára" !
.
 szvsz
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 10. 22. 07:35
Előzmény: #30452  novotrade
#30455
Akkor nehogy azt tedd ha számodra értelmetlen. És ennek mi köze a témához? Ki fog tiltani a topicgazda.
novotrade 2019. 10. 22. 07:34
Előzmény: #30452  novotrade
#30454
"Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy korábban 215 milliárd forintnyi adósságot vállaltak át Budapesttől. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország kormánya nem akar végrehajtani olyan fejlesztéseket Budapesten, amelyeket a helyi közösség nem akar. – Ha a Fővárosi Közgyűlés azt akarja, hogy ne legyen atlétikai világbajnokság Budapesten, akkor mondják ezt. Ha nem akarnak új kézilabdacsarnokot, akkor ezt döntsék el, és a kormány lépni fog – hangsúlyozta a miniszterelnök.
– A magyar kormány minden olyan polgármesterrel és képviselő-testülettel együtt fog működni, amelyik együtt akar működni, mert pártállásra tekintet nélkül mindenkinek Magyarországért és a magyar emberekért kell dolgoznia, mert a haza nem lehet ellenzékben – ezt már az ülésszakot megnyitó beszédében mondta Orbán Viktor miniszterelnök."
.
.
.
Csak azzal lehet együttműködni aki így AKAR politizálni.
Shortelek 2019. 10. 22. 07:33
Előzmény: #30447  Peterbond
#30453
Kúrva egyszerű, nem kell ide írni!
novotrade 2019. 10. 22. 07:29
Előzmény: #30450  Bekre_Pal
#30452
Mit miért?

 1-2  km. távolságra értelmetlen "tömegközlekedni".
novotrade 2019. 10. 22. 07:28
Előzmény: #30449  novotrade
#30451
Nem szabad, hogy elvigye a hév Karácsony Gergelyt – figyelmeztet a belengetett Tiborcz-adóval kapcsolatban Magyar György ügyvéd, aki szerint csak jól előkészített, megfelelő számításokkal és hatásvizsgálatokkal alátámasztott rendeletet szabad elfogadni. Politikai szempontból érthetőnek tartja az igyekezetet, de a megvalósítás szerinte alapos körültekintést igényel.  Érdemes a rendeletalkotás előtt felmérni a várható lakossági, adófizetői reakciókat.
Magyar György Siófok példáját hozza fel, amelynek önkormányzata „panoráma” adót vetett volna ki a közvetlen vízparti, illetve attól egy-két utcasorral hátrébb lévő ingatlanokra. A hatalmas felzúdulás azután elsodorta az elképzelést. Az érintett ingatlantulajdonosok azzal érveltek, hogy ők már a nyaraló vásárlásakor megfizették a felárat.
.
.
Magyarországon egyszer már bevezették az értékalapú ingatlanadót, de visszavonták, majd önbevalláson alapuló luxusadót vetettek ki, amit viszont az Alkotmánybíróság törölt el. Az AB fő kifogása az volt, hogy az adóalap kiszámításához nem nyújtott elégséges segítséget az állam. A becsléshez a lakástulajdonosok, a vagyoni értékű jog használói nem rendelkeznek elegendő információval.  Ez most is vitaalap lehet, lévén értékalapú központi ingatlan nyilvántartás azóta sincs Magyarországon. A földhivatalok nem vezetnek ilyet, ráadásul az adásvételi szerződésekben közölt árak a különféle trükközések miatt nem feltétlenül tükrözik a piaci árat, másrészt az évek múlásával elavulnak. A fővárosi önkormányzat pedig aligha invesztál előzetes ingatlanfelmérésbe milliókat. Felmerült - a korábban elfogadott ingatlanadóhoz hasonlatosan - az adó számított érték alapján való kiszabása, de ezt már tíz évvel ezelőtt is elvetették.
Egyszerűbbnek és könnyebben számon kérhetőnek tűnik az új közteher négyzetméter alapon való kivetése. Nem véletlenül ezt alkalmazzák a kerületek is. Kérdés, hogy ebben az esetben hol húzzák meg a határt és az hogyan aránylik majd az 500 milliós beharangozott értékhatárhoz. Az sem egyértelmű, hogy a fizetést önbevallásra alapozzák-e, vagy egyszerűen kivetik. Egyelőre az sem tisztázott, hogy kerületekre bízzák az ügyet, vagy inkább a főváros vállalja magára ezt a feladatot. Utóbbi esetben minden bizonnyal ki kell bővíteni a jelenlegi apparátust.
Karácsony Gergely az Mfor információi szerint egyelőre nem egyeztetett a részletekről a megválasztott polgármesterekkel, igaz, ehhez szükség lenne egy normaszövegre, ami egyelőre nincs kész, holott felmerült, hogy már az alakuló ülésen szavazhatnak róla. Horváth Csaba zuglói polgármester szerint jó kiindulópont lehetne ehhez a korábbi luxusadó jogszabályi szövege. Az Mfor kérdésére egyébként azt válaszolta, hogy ő bizony kivetné a Tiborcz-adót a kerületben. De az is elfogadhatónak tűnik számára, ha a főváros veti ki, szedi be, de a bevételt átengedi a kerületnek. Így viszont nem marad forrás a fővárosi önkormányzat által tervezett bérlakásépítésekre. Már csak azért sem, mert a legtöbb bevétel a XII. kerületből folyhatna be, de azt továbbra is a fideszes Pokorni Zoltán vezeti, aki aligha szolgálja ki Karácsony Gergely politikai törekvéseit."
.
.
 nem lesz ez sem annyira egyszerű.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 10. 22. 07:03
Előzmény: #30449  novotrade
#30450
2
Miért?
novotrade 2019. 10. 22. 07:02
Előzmény: #30445  Bekre_Pal
#30449
Nagyjából csak akkor termel hőt amikor gyorsít meg lassít, azaz a budapesti rövid megállók mellett mindig. "
.
 Én az irodámba kb. 1 km-t megyek a lakásomtól.
GYALOG.
Az mennyi METRÓ megálló távolság?
novotrade 2019. 10. 22. 06:58
Előzmény: #30446  Peterbond
#30448
Itt elobb volt az hogy ures jaratok jartak es a veszteseges utvonalakat zarta be a mav. "
.
 Bizony így történt!
Mert a fiatalokat " pestre csábították" dolgozni és  így a szülei és a nagyszülei akik maradtak, egyre kevesebben használták a járatokat....
akkor meg teljesen logikus , hogy be kell zárni..... és így a még az ott marad fiatalokat is "pestre üldözik".....
.
ez lesz , ha egy problémát csak "laponként" elemzel.......
.
 vedd el a településtől az ISKOLÁT POSTÁT TÖMEGKÖZLEKEDÉST és rövid idő alatt el fog néptelenedni.
Peterbond 2019. 10. 22. 00:19
#30447
Ja igen. Koszonom a 1 honapos pihenit OFF cikszo alatt amiben semmi OFF nem volt. Ha ettol ugy erezted hogy megnyerted a vitat most ki is zarhatsz orokre es nem kell keresgelni a kampany sablonok kozott. 2022 ig nem lesz valasztas igy kar szenvedned itt.
Peterbond 2019. 10. 22. 00:17
Előzmény: #30445  Bekre_Pal
#30446
Az is erdekes megkozelites hogy minek Pestre 8 percenkent busz ( ami igy is tomve van hogy 8 percenkent jar annyi az utas ). Miert nem inkabb a zsakfaluba megy gyakrabban ahol napi 15 ember szal fel. Van hogy jaratonkent 4.
.
Azert ertem en hogy ordogi kor hogy kevesebb jarattal meg kevesebb lesz az utazo is mert inkabb alternativ utakat keres de azert itt egyszerubb megtalalni mi volt elobb a tyuk vagy a tojas. Itt elobb volt az hogy ures jaratok jartak es a veszteseges utvonalakat zarta be a mav. Es meg igy is sok ilyen onmagaban eletkeptelen vonalat tart fenn a mav a kozos penzbol ( ha tetszik akkor a nagy varosok penzebol ) azert hogy a videk ne essen meg jobban vissza es legyen kapcsolata a kulvilaggal.
.
De persze minden a fovarosiak hibaja. 
.
Amire megint csak az onkori valasztasok utan eszmelt ra pampa 2 nappal. Ahogy a legtobb ilyesmire is csak amikor a Fidesznel kitalaljak hogy problema. Akkortol lesz klima ellenes vagy gond a kurdok is. Illetve attol fugg ki hozna be egy muszlim iskolat. Ha csak a hire felmerult volna ennek mondjuk Botka Szegedjeben mar mekkora siram ment volna Phylaxia reszerol is. Most erdekes ez nem fontos problema csak ha egy portugal faluban valami iskolai menza eset lesz a muszlimokkal.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 10. 21. 18:24
Előzmény: #30443  novotrade
#30445
Hát tudod abban a pincében lenn van egy csomó ember meg hőt termelő elektromos járművek. Nagyjából csak akkor termel hőt amikor gyorsít meg lassít, azaz a budapesti rövid megállók mellett mindig. Lehet hogy a traktorról ez nem látszik de akkor az okos nertárssal együtt le kellene menni egyszer körülnézni.
SeldonKuper 2019. 10. 21. 18:06
#30444
Ma csak egy képviselő mentelmi jogát függesztett fel az Országgyűlés!
Nem fideszes volt!
novotrade 2019. 10. 21. 12:48
Előzmény: #30442  SeldonKuper
#30443
Kb. mint az elektromos autó.
az már nem "FÜSTÖL" csak az erőművek és az aksi gyárak!   :((((
.
Pincébe klíma?  :))))
SeldonKuper 2019. 10. 21. 12:26
Előzmény: #30441  novotrade
#30442
A klímaa metróban az ökolábnyom egyik eklatáns kifejezője!
Aki hiányolja a metróban a klímát az tönkre tenné a Földünket is! 
novotrade 2019. 10. 21. 12:05
Előzmény: #30439  SeldonKuper
#30441
A haladók kiverik a balhét, ha a pótlóbusz nem klímás......
.
 vidéken pedig egy  napi 5. járatnak is örülnének egy zsákfaluban!
mit érdeki őket a klíma!   :)
.
Pesten meg már a 8 . p. várakozás is kiakasztja a haladókat.....
.
 nekik mindenből a minőségi meg az extra JÁR!  :)

már mint ezt szeretnék! :)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek