Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2019. 04. 23. 09:34
Előzmény: #22237  mityu2
#22240
Nem baj, a következő hozzászólásod majd jobb lesz.Pampa figyelmét felhívnám mityu2 trollkodó, személyeskedó hozzászólására.
aquila. 2019. 04. 23. 09:19
Törölt hozzászólás
#22239
aquila. 2019. 04. 23. 09:10
Törölt hozzászólás
#22238
mityu2 2019. 04. 23. 09:02
Előzmény: #22230  badsector1
#22237
"Jótanács, a facebook-on mindig óvatosan kell olvasni a beírásokat, a fidesz ott nagyon aktív a fake news terjesztésben."
 
te még mindig hason fekszel tarkóra tett kézzel?
nem szólt a bangóné, hogy kellj már fel?
mityu2 2019. 04. 23. 08:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#22236
Ennél már csak az volt jobb amikor egy Svéd miniszterasszony a magyar születés-szabályozást 
náci propagandának titulálta
Ostoba-Liberális- Agymosás
"egész Svédország nevetett rajta"
aquila. 2019. 04. 23. 08:35
Törölt hozzászólás
#22235
signal2
signal2 2019. 04. 23. 07:53
#22234
aquila. 2019. 04. 22. 15:36
Törölt hozzászólás
#22233
aquila. 2019. 04. 22. 14:43
Törölt hozzászólás
#22232
gambadoro 2019. 04. 22. 12:54
Előzmény: #22230  badsector1
#22231

persze, nyilván ez kamu
azzal együtt, nyugaton sem kolbászból van a kerítés
én két családot ismerek, akik franciaországban élnek
ők kiválóan élnek, mind a kettő délen a tengernél
mondjuk én nem mennék franciaországba az is biztos
ami meg az életminőséget illeti, egy nyugati ember teljesen máshogy költ
a magyar a fillérbszó, ezért van az, hogy a nyugati fizetéséből még egy újságkihordó is képes gyarapodni
egy őshonos meg nem
de ez nem azt jelenti, hogy rosszul élnek, hanem azt, hogy magyarországon 15-én éhen halnának azzal a mentalitással
én ezt látom
amikor 1200 jurós fizetésből étterembe járnak akkor annak ez a következménye
badsector1
badsector1 2019. 04. 22. 12:35
Előzmény: #22228  salve
#22230

A második balliberálisozás után már gyanus volt, hogy ez egy fideszes facebook troll írása, de a következő szöveg után már egyértelm, hogy propagand szövegről van szó:"Egy haverom az Axanal a banknal dolgozott 5 evet rengeteget keresett, de utalt Parizsban elni .. ket eve hazament , ö Budapesten boldog , ott ismerkedett meg a szerelmevel ok Magyarorszagon latnak jovot .."
    
Jótanács, a facebook-on mindig óvatosan kell olvasni a beírásokat, a fidesz ott nagyon aktív a fake news terjesztésben.
salve 2019. 04. 22. 12:31
Előzmény: #22228  salve
#22229

és így folytatta, ő mit tapasztal Franciao.-ban élve:
"én a 32 ev alatt lattam sok valtozast es egyes teren tulzottan idealistanak talallak pedig en is az vagyok pozitiv es optimita , pl a sajto szabadsagrol tevedsz sajnos mint a jovokeppel az agymosas itt is elkezdodott . A Benhallah es mas ugyek a korrupcio itt is oriasi . ... Én a kedveseddel ertek egyet ... nagyon sok mindent rozsaszin felhoben latsz ugy erzem , ne vedd kritikanak csak megallapitas .. Gondolom a te eddig megelt tapasztalatodbol indulsz ki , van munkad egeszseges vagy ... igy amig nem latod meg a realitast pl hogy egyesek kemeny munkaval is eheznek ho vegen , hogy rokkant gyermekes egyedul elo anyuka semmi segitseget nem kap mert csak egy gyereke van stb stb nem tudod megerteni ... Ez az anyuka pl ma egesz nap azon volt elszornyulkodve hogy ennyi millio adomany van mig az iden telen is tobb szazan meghalltak az utcan es idos nenik valnak hajlektalannà, egyes korhazakban a betegek varakozas kozben meghalnak felem az iden 3 halaleset volt de a regioban 6 rol hallottam ... egyes korhazakban nincs szemelyzet , es renovalni kene de a kormany jelszava a megtakaritas .. szuleszetek zarnak be 50km t utazva most hallt meg egy anyuka , ha a szuleszet nem zar be meg el . Stb stb remelem nem fogsz csalodni sem megismerni a rengeteg igazsagtalansagot itt amit eddig nem lattal nem tapasztaltal ... mindezek ellenere ez az orszag a 2. Hazam de en latom a csunyabb reszeit is mint a szerelmesunk rossz oldalat ....  es az biztos hogy amikor szukseges van összegogas ..
A kedvesed mar bölcsebb csak maradjon ilyen , peldat lehet mutatni de mas tapasztalatot borzalmat igazsagtalansagot megelt ember latasmodjat megvaltoztatni nem fogod tudni ... , mert az ö realitasuk màs , szamukra nincs egyenloseg sem testveriseg sem jovokép .... mar ha megprobalod megerteni azzal te fejlodsz es ha a masik is , teged hallgatva megerti a nezö pontod mar az is egy nagy lépés .. a szubjektiv igazsaga mindenkinek mas , mint a gondolkodasa az elkepzelése es a gondolkodasunk szerint van a realitasunk ... a tied idillikus es ez csodalatos . Mint friss illatos rozsa szirmok az egyeseknek fullasztonak erzett levegoben .. Örülök hogy ismerhetlek amikor 21 evesen jottem tanulni teljesen igy ereztem .. Köszi ezt az irast tele hittel"
salve 2019. 04. 22. 12:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#22228

szia okostojásno akkor idézem neked egy 32 éve Franciaországban élő honfitársunk, bizonyos Gaál Csilla (aki dél-franciao.-ban él) beszélgetését makai Ritával a facebookról (M Rita FB oldalán bárki elolvashatja a beszélgetésüket). tömören a bevezető: M Rita kb. 7 éve ment ki Párizsba élni, miután ott beleszeretett egy marokkói kint élő arab férfibe. M Rita kontroller és jóképességű, gyorsan megtanulta a franciát is aéngolul dolgozva is könynen talált finance jellegű munkát így már ott is jól él mert uyge nem kell mosogatnia egy bárban..ő balliberális volt mindig, Orbángyűlölő és idealizálja a francia élette, nem csoda hiszen ő ott is felsőbb fizetésűekhez tartozik, felsőközép. rendszersen jól leszólja Orbán magyarországát, mint te itt tetted a #22226-ban. Rita szerint Mo.-gon nincs jövő, a franciáknál meg van mert ott minden szuper, Mo.-gon meg minden szar (felböfögi a magyar ellenzéki propagandát hiszen ő balliberális mint az egész családja).idézem neked, mit válaszolt neki többek közt a már 32 éve kint élő magyar nő:
"pont ez a 4 piller megy tonkre itt is . Remelem.mire gyermeked lesz lesz még lesz àllami oktatas ... .. itt is vannak negyedek ahol mar nem vagy biztonsagban ami par eve meg nem volt lehetseges ... meg nem.Mexiko de lovoldoznek rendesen ... Mivel allampolgar leszel fontos hogy megismerd hogyan mukdik az allam az igassagszolgaltatas stb ... fontos lesz a valasztasokhoz .... a legtobb ujsag Az elnok haverjai tulajdona , de pl mediapart es mas semleges szatirikus lapbol meg lehet tudni az igazsagot bar neha tul kesön ... Amikor Parizsban eltem tanultam ertelmiseguekkel korulveve azt hittem ez Francia orszag , intelligens nyitott emberekkel . Mint ahogy te gondolod most .... a fo szamomra hogy realisan lass ne a te helyzetedbol kiindulva altalanosits és probald meg erteni azokzt is akik pl Magyarorszagra koltoznek mert egyre tobb ilyen eset is van , ök nem latjak mar a jovot itt ...es tobb Magyar haza koltozik innen , akik nem segelyekbol eltek, vagy akik otthoni diplomaval itt csak takaritast talaltak ... Nekik mas a realitasuk .... A regen.nehezen megszerzett jogokat az uj elnok ket ev alatt eltorolte az unios politika es gazdasagi kovetelesek miatt mindent privatizalnak mint egy szociologus irta a kozepreteg leszegenyitese a cel ... En ilyen ultra liberalis tarsadalomban ahol egy reteg fogyaszt es termel ,mig egy gazdag reteg iranyitja nem latom a jovot ... ha ez nem valtozik itt sem lesz jovoje senkinek lesz egy gazdagabb reteg meg rengeteg szegeny ... Te az uj szakmaddal mindig fogsz talalni jol fizetett munkat , vagyis remelem . Szerintem nem erdemes altalanositani semmilyen teren . Te itt jo helyzetben vagy es ez a fo, aki jo helyzetben van az a jovot is szepnek latja ...Egy haverom az Axanal a banknal dolgozott 5 evet rengeteget keresett, de utalt Parizsban elni .. ket eve hazament , ö Budapesten boldog , ott ismerkedett meg a szerelmevel ok Magyarorszagon latnak jovot ... es ez a jo hogy mindenki valaszthat nem probalni meggyozni senkit hogy ez fekete vagy feher , mert a realitas az inkabb szurke !! remelem a realitassal is fogod szeretni az orszagot a milliardokat lopo politikusokkal a fegyvert titokban árulo elnokokkel akik demokraciarol papolva tankot kuldenek a tuntetokre ... ahol Grenoble ban par napja lelottek megegettek egy 19 eves fiut akin pluszban 99 kes szuras is volt ...
De vannak csodas tajak , onzetlen intelligens emberek nekem ez a Hazam de nem idealizalom ... es,senkit nem probalok meggyozni hogy jobb itt vagy nem .... szerintem ha egeszseges valaki , tudatos es kiegyensulyozott barhol a vilagban jol tudja erezni magat . Egy francia baratnom Svajcba koltozott ö szamara ott a jobb...A te szubjektiv igazsagod latasmodod csak a tied talan te itt paradicsomot latsz mig egy kisnyugdijas aki egesz eleteben dolgozott , akit kilakoltatnak a szocialis lakasbol mert magyar vagy arab stb eredetu gyerekes csaladnak kell , es a neni a kocsijaban hal meg annak pokol itt . Es a csaladja igy valik idegen gyulolové sajnos...
 Csak a surgossegin varva 2018 nyaran 6 an haltak meg a regiomban . Most ember orvos nover es muszer hiany miatt altalanos sztrajk van a surgossegi osztalyokon ... szuleszeteket zarnak be nemreg halt meg egy terhes anyuka az autoban az 70km re levo helyre vezetve .... Egyes regiokban a permetezo szerek miatt kar nelkul szuletnek.a kis babak mashol rakosok . Ezekrol.a dolgokrol is tudni kell ... a jot rosszat ismerve tudunk csakcselekedni ugy, hogy ez ne ismetlodjon meg ... stb stb.
En igy is francia vagyok , tobbet eltem itt mint otthon, ezert zavarnak a tulzasok . Ha babad lesz nem az fog szamitani hogy foci meccs utan buli legyen a varosban hanem hogy legyen kompetans orvos pl meg hely a bolcsiben oviban .. Parizsban ez meg lesz, videken kevesbe ... egyes kisvarosok alvo varosokka valnak , es ez az emberek eletet rontja , nincs bolt posta iskola igy kell az auto a kornyezet szennyezes a valasz vegyel uj autot
Stb stb van millio.pozitiv dolog is . Nekem aki latom hogy romlik a helyzet , es tudom milyen volt regen nehez mert pl szamodra ez a kanaàn igy te nem harcolnal az elveszitett jogokert az az erzesem .. Regebben tobb volt az egyenloseg kevesebb az igazsagtalansag , szegenyseg vagy hihetetlen gazdagsag . magasabb volt az eletszinvonal az alapfizetesbol.is meg lehetett elni becsuletesen. ..Es szerintem ez ma is lehetseges lenne de masfele gazdasag politikaval , sajnos az oktatastol az igazsagszolgaltatasig mindent valtoztatnak , meg az ugyvedek es birok is tuntettek de hiaba ... az unios valasztasokon fog eldolni ki akarja kovetni ezen ultra liberalis politikat, amit progresszistanak mernek nevezni a populistak nak nevezettekkel szemben amig a kornyezet vedelem csak uj piacokrol szol .. "
sanya10 2019. 04. 22. 08:57
Előzmény: #22221  Phylaxa
#22227
Barika, értelmezni tudni kell, remélem gambi  jól elmagyarázta neked a lényeget!
aquila. 2019. 04. 21. 20:19
Törölt hozzászólás
#22226
gambadoro 2019. 04. 21. 19:47
Előzmény: #22224  Phylaxa
#22225

nulla fogalmad van a picról
a jövedelemnek a jövedelmezőséghez kell igazodnia
:)))))))
a mostani béremelések a plafont elérték
innen kezdve, sőt, már most is, brutálisan kénytelenek árat emelni
ez pedig barika a most már bőven 10 százalék feletti inflát eredményezi, ami a nullás kamatokkal azt jelenti, hogy minden évben legalább ennyivel csökken a ZEMBEREK megtakarítása
az a megtakarítás, amivel növelhető lenne a fogyasztás
mert igen, az infla, mármint ami a ZEMBEREKET érinti nem 3.7 százalék, a 10 is nagyon baráti a részemről
azért engedd meg nekem, az előbb láttam egy hirdetést, újságkihordót keresnek németországba netto 1400 juró :))))) bejelentve persze
és semmi sem frágább mint magyarorszgon
sőt
az már csak hab a tortán h 190 juró/gyerek a családi pótlék
:)))))))))
kétgyerekes család ezzel az alantas munkával megkeres 3200 jurót nettó
ezeket felfogod?
egy milliót barika
700 juróért értelmes lakást kapsz
marad 2500
fordítsuk le a magyar valóságra
jó esetben 430 ezer forint (talán be se jelentik) lakás 150 ezer
marad 280 ezer, azaz 900 juró
melyik a több?
a 900 vagy a 2500?
hahaha
Phylaxa 2019. 04. 21. 19:01
Előzmény: #22223  gambadoro
#22224
Egyrészt évek óta milliókkal riogatnak azok, akiknek eszükbe sincs elmenni. Tehát egy ökörség minden ilyen írás. A másik pedig, hogy a jobb megélhetés miatt mentek el azok, akik eddig elmentek és erre csak jövedelembeli különbség lenne a megoldás, ami sosem volt célja egyik kormánynak sem. Most viszont nem tud a piac mit tenni, emelnie kell, mert nincs szakember. Mit is akartál mondani? :)
gambadoro 2019. 04. 21. 17:30
Előzmény: #22221  Phylaxa
#22223

szerinted vicces, hogy a dolgozók jelentős része elmegy?
a te jussodra sem lesz pénz barika
haha
ti lesztek az első, akik felborítják orbánit
badsector1
badsector1 2019. 04. 21. 17:09
Előzmény: #22221  Phylaxa
#22222
Nyugi, csak nem tudtad értelmezni a mondatokat. :))
Phylaxa 2019. 04. 21. 16:40
Előzmény: törölt hozzászólás
#22221
Nem fogytunk még el? Az elmúlt 5 évben ez csak egyre nőtt. Tehát 6 millió ember biztosan távozott nem? Jüvőre is 1,2 milla fog távozni, tehát marad 2,8 millió.   Jövőre mit írnak majd a profik? :)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek