Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
salve 2019. 02. 21. 15:57
Előzmény: #17116  Peterbond
#17120
ezt csak az nem érti aki nem akarja
az index most azon örömködött: bebizonyathatónak érezte, vagy azt szerette volna vetíteni az olvasóinak (hanulatkeltő célzattal), hogy "lám, migránsellenes meg betelepítésellenes a fidesz de hazudik, mert közben ő is azt csinálja"
erre a kormány elmondta a válaszában hogy egy külföldi szükséghelyzetből hazahozott magyar gyökerű csoprt az itt magyarnak minősül és nem migránsnak , így Mo.-ra hozatala az nem ugyanaz, mintha ugyanannyi főt importáltunk volna mondjuk a pakisztáni Kandahárból repülővel, olyan Ahmedeket és Alikat, akiknek még csak a vallása sem azonos a miénkkel
bigyula 2019. 02. 21. 15:52
Előzmény: #17117  salve
#17119
Hány magyar felmenőkkel rendelkező szíriait fogadtunk be ugyanilyen módszerrel? Vagy krímit? Vagy bolíviait?
Peterbond 2019. 02. 21. 15:51
Előzmény: #17115  salve
#17118
"görög trehányság ellen pedig semmi érdemit nem lép!!! "
.
A gorog uton erkezo migransok szama 99%al esett 2015 ota de szerinted nem csinaltak semmit az EU ban. A magyar kerites hire fogja meg az illegalis migransokat mar gorogorszagban.
.
A tobbi meg zagyva osszeeskuveselmelet hogy Junker migransokkal arasztana el Europat. Egy jo indokod sincs miert tenne ilyet es kb minden EUs lepes ez elleni iranyba mutat.
salve 2019. 02. 21. 15:50
Előzmény: #17113  bigyula
#17117
csak önzés beszél belőledképzeld el, hogy egy iylen venezuelai polgár vagy, akit itt lefestettél. nem tudsz magyarul de a már nem élő nagyszülőd még tudott. majdnem éhenhalsz mert nincs munkád, és sehol olyan tehetősebb rokonod, aki segítene rajtad bárhogyan. kétségbeesésedben eszedbe jut, hátha a magyar szálon kaphatnál segítséget, és elmégy a magyar követségre. azt mondod nekik: " segítsetek, nem tudtok segíteni? mert bárhova elmennék msotmár ebből a nyomorult országból ahol nincs munka, hiperinfláció van, betörni és gyiolkolni  meg nem akarok"
nos ez kb. így működik szerintem
de ha te nem vagy emberből, akkor persze nem érted meg hogy lehetnek emberek a világban, akik iylen élethelyzetbe kerülnek..nos az a te bajod, ok?! mert te az ilyen embert vszínű lelöknéd a hídról, más ember meg - képzeld el - lehete hogy nem , hanem segíte majd neki, ok?!
Peterbond 2019. 02. 21. 15:47
Előzmény: #17115  salve
#17116
"ezt a látszatot igyekezett látensen, propagandisztikusan kelteeni az index"
.
Nem ezt szeretne a kormany beallitani az indexrol. Az index szerintem nagyon jol es pontosan leirta a helyzetett es sehol se utalt illegalis migransra. A legjobb pelda erre hogy egy allitast se cafoltak a cikkel kapcsolatban a kormanyinfon. Csak koltottek hozza kicsit ami nem volt benne es arra valaszoltak ugy mint most te.
salve 2019. 02. 21. 15:41
Előzmény: #17107  signal2
#17115
ez oda-vissza működik, minden oldal propganadát (vagy részben azt ) folytat - teszem hozzá, igazságmagva vagy tartalma ezeknek többnyire van valamennyi, de sokszor prsze semmi nincs - ez az alaphelyzet.
"a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók": ezt a látszatot igyekezett látensen, propagandisztikusan kelteeni az index, amikor megírta azt a cikket. ezzel azt akarjá ellensúlyozni amit te itt leírtál, hogy szerinted meg az a propaganda, amit a fidesz tesz.
"fidesz szerint szeretnének mások betelepíteni ide, de még egyet sem láttunk belőlük "
igennem láttunk de csak azért, mert a Junckeráltal  több hullámban áterőltetni akart kvótát sikerült megtorpedózni eleinte csak magyar, majd később V4-es, szélesebb ellnállással
"Én eddig csak olyan illegális migránst láttam, akit a fidesz-kormány hatóságai engedtek be. sőt buszoztatták őket "
látod, hogy te is propagandista vagy? ismerd el! hiszen ezerszer elmagyaráztuk már neked: a buszoztatás csak azért és addig történt meg, amíg nem sikerült felhúzni végig a kerítést. persze h. volt buszoztatás, mert mi nem kértünk azokból az emebrekből, akik eleve németo.-ba kívánta eljutni. megállítani nem tudtuk őket, tehát gyorsan elpasszoltuk őket, ahogy tudtuk.
azért vagy propagandista, mert csak ezt ismételgeted 250.-szer - de azt sohasem kifogásolod: miért nem tartja zárva a balos görög kormány a mai napig sem a tengeri határát, és miért nem viszi vissza erővel a török partokra az összes illlegálisan, a szigeteire érkező migránsokat? nos, miért? csak nem azért, mert úgy lett megbeszélve Junckerrel, hogy a pénztügyi segélyekért cserébe (eurozónában maradás) a görögök így is fizetnek? itt meg szoktad említeni, hogy "a görögök ellen kötelességszegésit indítottak, igenis van szankció" - de azt álnok módon sosem teszed hozzá, hogy az a gyakorlatban mennyit is ér? SEMMIT! de ez sem téged sem Junckert nem zavarja (bizonyára azért, mert éppen ez  a cél: minél több illegális migránst beengedni az EU-ba, ahol csak lehet és ahogy csak lehet)
hiába ismételgeted tehát hogy hivatalosan mit álílt magáról az EU, - ha a gyakorlatban azt nem valósítja meg! és a görög trehányság ellen pedig semmi érdemit nem lép!!!
Peterbond 2019. 02. 21. 15:41
Előzmény: #17106  Törölt felhasználó
#17114
"Vérségi alapon nem jár állampolgárság."
.
Nem jar de kervenyezheto es jobb elbiralasa van mint mondjuk egy Leandronak volt anno. Nem kell X ev Magyar tartozkodas meg kismillio dolog. Nem kapja meg automatice de azert eleg konnyen. Ezert van annyi ukran ( tenyleg ukran nem karpataljai magyar ) borsodi falvakba bejelentve. Mert bekamuztak valami nagyszulot magyarnak es ugy kaptak magyar kettos allampolgarsagot hogy magyarul amugy nem tuddnak. Ez korabban sokkal nehezebb volt. Volt olyan karpataljai munkatarsam aki kb kozepiskolas kora ota itt elt de allampolgarsagot nagy nehezen majd egy evtized utan kapott pedig 100% magyar volt beszelte a nyelvet ismerte a tortenelmunk az irodalmat itt iskolazott le.
.
Na o volt aztan beragva nagyon a mostani konnyitett modszerre es hogy mennyi ukran kap allampolgarsagot gyorsitott eljarasban.
bigyula 2019. 02. 21. 15:23
Előzmény: #17112  salve
#17113
Figyu! Akinek a nagyszülei mentek ki, és már a szülei sem tudtak magyarul, az nem magyar.
salve 2019. 02. 21. 15:18
Előzmény: #17108  bigyula
#17112
a fenét
ilyesmi csak rendkívüli esetkben, helyzetekben fordul(hat) elő
pl. mint ahogy írtam. amikor pl. Etiópiában nagy zűr polgárháború volt és az etióp zsidókat Izrael ugyanígy humanitásius oknak mondva (hogy az életüket mentse vagy attól mentse őket h. éhenhalnak pl.) evakuálta azt a párezer olyan zsidó származású embert akik jóval feketébb bőrűek, nem vagy alig beszélnek héberül..egykor zsidóként kerültek oda, de sok izraeli polgár berzenkedve fogadta őket amikor Izraelbe érkeztek, mondván, "mi közünk nekünk ezekhez, vagy fordítva"
itt is ez van: Venezuela nem most, hanem már vagy 4 éve kvázi élhetetlenné vált, a jobbmódúak (akinek volt érdemi rokona külföldön) már rég eljöttek onnan, csak azok maradtak akik tényleg szegények vagy ügyetlenek. gondold magag egy iylen helyzetbe: lehet azt történt h. a mygar kiövetségre is elementek iylen emberek moddván őneki az őse magyar volt, nem tud segíteni Mo.? és fordítva: iylenkor az adott ország követsége magától is megtesz annyit, hogy segíti a kint élő mygar kolóniát akár abban is, hogy települjön haza. és itt még kapóra jön az is, hogy nálunk az anyaországban fogy a magyar, de akárhonnan és akárkiket nem szeretne csak úgy importálni a kormány, a demográfiai probléma megoldására. a repjegy - ha ez igaz - itt tényleg azért lett adva ezeknek szerintem, mert abban az országban már enni is alig van mit, meg gyógyszer sincs pl., nemhogy utazásra lennne pénzük az embereknek..
bigyula 2019. 02. 21. 14:33
#17110
"Önnek is joga van tudni, igazat mond-e a kormány!
.
1. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát: kötelező kvótát valójában már nem akarnak bevezetni, nincs rá sem esély, sem lehetőség, a plakátkampányon mégis ez szerepel
.
2. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait: az EU nem akarja gyengíteni a tagállamok határvédelmi jogait
.
3. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást: migránsvízum továbbra sem létezik"
.
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/02/21/kormany_plakat_kampany_soros_brusszel_eu_juncker_migransok_menekultek/
bigyula 2019. 02. 21. 14:21
#17109

"Válaszoltak Deutsch "migránskártyás" kérdéseire, a kormány hallgat róla"
.
https://hvg.hu/itthon/20190221_deutsch_tamas_europai_bizottsag_dmitrisz_avramopulosz_menedekkerok_bankkartyak
bigyula 2019. 02. 21. 14:10
Előzmény: #17100  salve
#17108
Azt akarod mondani, hogy a Földön bármelyik országban magyar felmenőkkel rendelkező, "hazatérni" szándékozó emberekért, családok repülőjegyét fizeti a magyar kúrmány, és azonnal letelepedhetnek Magyarországon? Pl. Szíriából, a Közel-keletről is? Vagy Afrikából?
signal2
signal2 2019. 02. 21. 14:07
Előzmény: #17100  salve
#17107
" „A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók"
.
Én nem is láttam ilyen híresztelést.
Ilyet csak a fideszesek szoktak híresztelni azokról a látens migránsokról, akiket csak a fidesz szerint szeretnének mások betelepíteni ide, de még egyet sem láttunk belőlük. Én eddig csak olyan illegális migránst láttam, akit a fidesz-kormány hatóságai engedtek be. sőt buszoztatták őket.
Törölt felhasználó 2019. 02. 21. 14:07
Előzmény: #17105  Peterbond
#17106

"magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek"
.
Elnézést én ebből azt olvasom ki, hogy vagy magyar állampolgársággal, vagy magyar felmenőkkel re4ndelkeznek.
Vérségi alapon nem jár állampolgárság.
Peterbond 2019. 02. 21. 14:03
Előzmény: #17104  Törölt felhasználó
#17105
Nem nekik hanem a nagyszulonek volt magyar allampolgarsaga. Igy a venezuellai kervenyezheti a magyar allampolgarsagor versegi alapon.
Törölt felhasználó 2019. 02. 21. 14:01
Előzmény: #17100  salve
#17104

„A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek.
.
Akkor nem is menekültek. Ha pl magyar állampolgársággal rendelkezik akkor még csak nem is migráns. Egyszerűen hazaköltözött.
Amellett hogy egyetértek a dologgal, jó lenne már nem folyamatosan hazudozni.
Peterbond 2019. 02. 21. 13:56
Előzmény: #17102  Peterbond
#17103
Amugy ezen emberek szulei nagyszulei voltak magyarok ( inkabb nagyszulok meg 56 bol vagy korabbrol ), nem maguk a menedekkerok. Nagy reszuk semmit se tudd magyarul ami azert kizatja hogy ok maguk telepultek ki korabban 
Peterbond 2019. 02. 21. 13:54
Előzmény: #17100  salve
#17102
"„A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek.” 
.
De ugye tudod hogy erre nem azert volt szukseg mert az ellenzek vagy az index ezt allitotta. Hanem mert ekkor ment ezerrel a m8gransozo kampany a kormany reszerol es buzgo allampolgarok jelentgettek fel a balatonoszodi szalloban elszalasoltakat mint migransok.
Peterbond 2019. 02. 21. 13:52
Előzmény: #17099  signal2
#17101
Par oraja erositettek meg kormanyinfon a tenyt. Az hogy alapvetoen magyar szarmazas igazolasa kell a programban reszvetelhez meg az index cikkben is benne volt. Lenyegeben egy allitast se cafolt a kormany igy en innentol fogva elfogadom hogy ez igy van ahogy leirtak. Kovetkeutetest vonjon le mindenki amilyet akar belole.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek