Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 02. 20. 16:07
Előzmény: #17077  pampa
#17080
"Drámai hangvételű közlemény jelent meg a svéd rendőrség hivatalos honlapján, amelyben arról számolnak be, hogy megteltek az ország börtönei, gyakorlatilag nem tudják hová elhelyezni a jövőbeni elítélteket. Az írás akut állapotot említ, Stockholmban és Göteborgban a legsúlyosabb a helyzet.
Az egyik legismertebb főrendőr, Mats Löfving azt is előrevetítette, előfordulhat olyan eset, hogy „soron kívül” szabadítanak fel helyeket a börtönökben, mindenesetre valamiképpen kezelnie kell majd az államnak a helyzetet.
A közleményben azzal indokolják a börtönök telítettségét, hogy a korábbiaknál hatékonyabban dolgoznak, ám ennél többet nem is várhatunk abban az országban, ahol a PC-terror uralkodik."
signal2
signal2 2019. 02. 20. 12:37
Előzmény: #17075  pampa
#17079
"Igen tagállami hatáskörbe rendelte a KÖZÖSSÉGI megállapodás!"??? - ezt pontosan hogyan érted?
.
Amennyiben NEKED lenne igazad..... akkor egy tollvonással meg tudta volna oldani a KÖZÖSSÉG a 20115 őszén keletkező nyomást ami az érintett két frontországra nehezedett! - tényleg, és miért is, hogyan is?
Az EU-nak megvannak a döntéshozatali mechanizmusai, annak keretében lehet bármit hozni. Csak úgy nem hozhat minden országra kötelező intézkedéseket és szabályokat tanácsi és parlamenti döntés nélkül. Bármennyire is szeretnéd ezt hinni.
signal2
signal2 2019. 02. 20. 12:34
Előzmény: #17075  pampa
#17078
És csak azt nem értem, mivel látod igazoltnak a kormány kommunikációját. Én hoztam tengernyi linket, idézetet arra, hogy miben hazudik.
Ebben a HSZ-ben sem írtál semmit, csak azt, hogy hagyjuk.
Továbbra sem szerepel sehol, hogy hozzánk bárki külföldieket akar telepíteni. Nincs erre vonatkozó irányelv, rendelkezés, jogszabály, szándéknyilatkozat. Semmi.
Továbbra is az szerepel az EU-s anyagokban és jelentésekben, hogy a határvédelmet erősíteni kell, az illegális migrációt vissza kell szorítani. Erről egyébként negyedévente részlete jelentés is készül. Ha akarod, olvasgasd.
A szomszédos államokkal az EU sorra köti azokat a megállapodásokat, amelyek visszafogják az illegális migrációt. Egyedül mi fekszünk keresztbe ezeknek a megállapodásoknak.
Az EU afrikai támogatási programot működtet, hogy javítsa az ottani feltételeket, hogy ne induljanak útnak onnan az emberek.
.
Már csak azt nem értem, hogy a kormányunk miért szajkóz olyanokat, amelyek nem igazak.
pampa 2019. 02. 20. 12:19
Előzmény: #17075  pampa
#17077
2015   eln.
pampa 2019. 02. 20. 12:18
Előzmény: #17075  pampa
#17076
"Bevándorlási politikaPDF verzió Az Európai Unió egyik fő célkitűzésének tekinti a szolidaritáson alapuló, előretekintő és átfogó európai migrációs politikát. A migrációs politika arra szolgál, hogy kiegyensúlyozott megközelítést alakítson ki a legális migráció és az irreguláris migráció kezelésében.
JogalapAz Európai Unió működéséről szóló szerződés (EUMSZ) 79. és 80. cikke.
HatáskörökLegális migráció: az EU hatáskörébe tartozik, hogy meghatározza a többek közt családegyesítés céljából az egyes tagállamokba belépő vagy ott tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok belépésének és tartózkodásának feltételeit. Továbbra is a tagállamok hatáskörébe tartozik annak meghatározása, hogy hány harmadik országbeli állampolgárt engednek be munkavállalás céljából.
Integráció: az Unió ösztönözheti a tagállamokat, hogy hozzanak a területükön jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok integrációját előmozdító intézkedéseket, és fellépésük során támogathatja e tagállamokat; ugyanakkor semmilyen előírás nem rendelkezik a tagállamok törvényi és szabályozási rendelkezéseinek összehangolásáról.
Az irreguláris bevándorlás elleni küzdelem: az Uniónak – főként hatékony visszatérési politika segítségével – meg kell akadályoznia és csökkentenie kell az irreguláris bevándorlást, mégpedig az alapvető jogok tiszteletben tartása mellett.
Visszafogadási megállapodások: hatáskörénél fogva az Unió harmadik országokkal megállapodásokat köthet a területén tartózkodó olyan személyek származási országukba vagy abba az országba való visszafogadása érdekében, ahonnan érkeztek, akik a tagállamok valamelyikének területére való belépés vagy tartózkodás feltételeinek nem vagy már nem felelnek meg.
CélkitűzésekA bevándorlás kiegyensúlyozott megközelítésének meghatározása: az EU arra törekszik, hogy kiegyensúlyozott megközelítés alakuljon ki a legális migráció kezelése és az irreguláris bevándorlás elleni küzdelem tekintetében. A migrációs áramlások megfelelő kezelése a valamely tagállamban jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok számára a méltányos bánásmód biztosítását, az irreguláris bevándorlás, többek között az emberkereskedelem és az embercsempészet elleni küzdelemre irányuló intézkedések fokozását és a harmadik országokkal való együttműködés minden területen történő elősegítését is maga után vonja. Az EU-nak az a célja, hogy a jogszerű bevándorlók számára az európai uniós polgárokéhoz hasonló, azonos szintű jogokat és kötelezettségeket állapítson meg.
A szolidaritás elve: a Lisszaboni Szerződés értelmében a bevándorláspolitikákra a szolidaritás és a felelősség tagállamok közötti igazságos megosztásának elve az irányadó, ideértve annak pénzügyi vonatkozásait is (az EUMSZ 80. cikke).
http://www.europarl.europa.eu/factsheets/hu/sheet/152/bevandorlasi-politika
pampa 2019. 02. 20. 12:08
Előzmény: #17074  signal2
#17075
. te azt írtad, hogy tagállami hatáskör - kijavítottalak, hogy közösségi. Most beírod, hogy igen, közösségi, ez a DublinIII. Nem tudom, miért kellett volna beírnom, amikor az volt az állításod, hogy nincs is ilyen? Lényegtelen a neve, amikor az a kérdés csak, hogy van-e vagy nincs."
.
Látod ez az a bizonyos értelmetlen kötekedés  ami itt napi szinten zajlik.....
.
Igen tagállami hatáskörbe rendelte a KÖZÖSSÉGI megállapodás!
És az van érvényben !!!!!  azóta is!
Amennyiben NEKED lenne igazad..... akkor egy tollvonással meg tudta volna oldani a KÖZÖSSÉG a 20115 őszén keletkező nyomást ami az érintett két frontországra nehezedett!
.
Tényleg nem érted?
Mert akkor én befejezném, hiszen nem sok értelme van valakivel olyan témáról beszélgetni amit 4 év alatt sem volt képes átlátni.
signal2
signal2 2019. 02. 20. 11:50
Előzmény: #17073  pampa
#17074
1. te azt írtad, hogy tagállami hatáskör - kijavítottalak, hogy közösségi. Most beírod, hogy igen, közösségi, ez a DublinIII. Nem tudom, miért kellett volna beírnom, amikor az volt az állításod, hogy nincs is ilyen? Lényegtelen a neve, amikor az a kérdés csak, hogy van-e vagy nincs.
.
Hol írtam, hogy nem érdekel a mérték? Nem volt kérdés.
.
"politikusok belemondták a kamerába, hogy szervezi, irányítani kell a bevándorlást.". Egyrészt én azt olvastam, hogy to manage migration, azaz kezelni a migrációt, másrészt akkor neked az a véleményed, hogy szabadjára kell engedni, és nem kell vele foglalkozni? Mert az ellenkezője annak, hogy foglalkoznak vele, és kezelik.
.
Iegn, mert kezelni a migrációt nem azt jelenti, hogy ösztönözni a betelepítést. Vedd már észre, hogy a kormány pont ilyen csúsztatásokkal műveli az agymosást. Van rá mai példa is:
Egy osztrák zöldpárti politikus kocsijában találtak egy papírok nélküli irakit, és őrozetbe vették embercsempészet gyanújával. Ripost hozzáfűznivalója: Soros valamelyik írásában leírta, hogy Európa jövője a zöld politikusok. Így végzi a demagógiát az újság. 1 zöld politikus csinál valamit - az összes zöld politikus pont ilyen - Soros írt zöldekről = Soros és a zöldek összejátszanak az illegális migrációért. Így működik a propaganda.
pampa 2019. 02. 20. 11:40
Előzmény: #17072  signal2
#17073
Tehát egy teljesen téves feltételezésből indulsz ki. A menekültügy bizony közösségi politika. "
.
Igen! Közösségi politika!
Jól írtad!
Erre hozták létre a dublin3 néven  ismert  megállapodást.
.
Miért hagyod le ezt állandóan a végéről?
.
 Látom  a mérték az ami nálad nem számít.
Ugyanaz a hatása évi pár ezer ember befogadásnak mint évi pár SZÁZezer befogadásának?....
.
hagyjuk tényleg értelmetlen.....
még azután is vitatod, hogy politikusok belemondták a kamerába, hogy szervezi, irányítani kell a bevándorlást....

te pedig váltig állítod, ilyet nem akar az EU csinálni.....
signal2
signal2 2019. 02. 20. 10:39
Előzmény: #17065  pampa
#17072
"de igen, be akarnak hozni "tömegesen" fiatalokat és nem vendégmunkásnak ( mint mi!) hanem LE akarják telepíteni!"Semmi gond, mutasd be azokat a tagállami és/vagy EU-s dokumentumokat, ahol ez célként van megfogalmazva,  főleg olyan kontextusban, hogy ez lenne a prioritás a kibocsátó országok megsegítése helyett, illetve feltételek nélküli lenne. A non plus ultra pedig az lenne, ha olyat mutatnál, amely alapján tőlünk függetlenül akarnak betelepíteni embereket Magyarországra. 
.
"a menekült kérdés mindig tagállami hatáskör volt!"
Úr Isten! Neked hányszor kell linkelni az EU alapokmányát, amelyben benne van, hogy a tagállamok közös menekültpolitikát alakítanak ki? Most utoljára: EUMSZ 68. cikk (2)
"Az Unió biztosítja a személyek belső határokon történő ellenőrzések alóli mentességét, továbbá a menekültügy, a bevándorlás és a külső határok ellenőrzése terén a tagállamok közötti szolidaritáson alapuló olyan közös politikát alakít ki, amely a harmadik országok állampolgáraival szemben méltányos bánásmódot biztosít. E cím alkalmazásában a hontalan személyeket harmadik ország állampolgárának kell tekinteni."
.
Tehát egy teljesen téves feltételezésből indulsz ki. A menekültügy bizony közösségi politika. 
A másik téves feltételezés, hogy ide embereket akarnak telepíteni. Erre nincs semmilyen kezdeményezés, bizonyíték, csak a kormányunk 4 éves agymosása - működik.
Harmadik téves feltételezés, hogy mi ne lennénk jelenleg is bevándorlóország. KSH adatai szerint évtizedes magasságban van a letelepedési és tartózkodási engedély-kiadások száma. Ez a tény. 
A kormányzati kommunikációtól teljesen el kell szakadni, és meg kell nézni, mik a tények.
pampa 2019. 02. 20. 10:05
Előzmény: #17070  pampa
#17071
"Ajla Henic Sarajlic, Ádám Hushegyi és Endre Kuklin, a CEU három hallgatója 2018 novemberében egy rövid dokumentumfilmet forgatott arról, hogy milyen nehéz helyzetben vannak Magyarországon az oknyomozó újságírók, akiket támad és “fake news” médiának titulál a kormány, mégis töretlenül végzik a tényfeltárást.
Az alkotók, akiknek ez volt életük első filmje, azt nyilatkozták, hogy azért választották ezt a témát, mert fontosnak tartották bemutatni, hogy mennyire jelentős, ugyanakkor nehéz is az oknyomozó újságírás hazánkban, ahol a kormánypropaganda szerint az oknyomozók “Soros hadserege”.
A bő 6 perces kisfilm egy archív Index-felvétellel indul, amelyen maga Orbán Viktor miniszterelnök mondja azt az Index riporterének, hogy neki nem nyilatkozik, mert nem válaszol “fake news – gyáraknak”.
Ez már önmagában jól bemutatja, mennyire nem szereti a kormány a független sajtót, a folytatásban pedig Zöldi Blanka, a Direkt36 munkatársa, és Erdélyi Katalin, az Átlátszó munkatársa beszél a részletekről. A film végigveszi, hogy a kormány uralja a magyar médiapiac nagy részét, a kevés megmaradt független szerkesztőséget pedig szidják és nem méltatják válaszra. Ennek ellenére az oknyomozók dolgoznak tovább, mert ahogy kollégánk mondja a kisfilmben: az újságírók feladata az aktuális hatalom ellenőrzése, és a kormányzati támadások épp azt mutatják, hogy jól végezzük a munkánkat."
.
,
 Nem emlékszem sem Hushegyi sem Kuklin keresztnévre.........
A másik pedig az, hogy a 6 percbe ugyan belefért e az amikor a Gyurcsány kormány tagjai nem nyilatkoztak a HÍR-tv-nek? Mert ha nem... akkor ez is tisztán egy PROPAGANDA anyag nem egy HITELES dok. alkotás.
pampa 2019. 02. 20. 09:42
Előzmény: #17069  pampa
#17070
"Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy a szocialista Ujhelyi Istvánnal, a DK-s Niedermüller Péterrel és a Momentum listavezetőjével, Cseh Katalinnal közösen fordult a szervezethez, „a tavaly áprilisban tömegesen észlelt, és immár az ügyészség által is megerősített választási visszaélések miatt”.
 
„Levelünkben azt kérjük, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett az EBESZ komoly, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra. Az EBESZ maga is nem méltányosnak találta jelentésében a tavalyi választást, pedig azóta ahelyett, hogy az akkori ajánlásaik végrehajtásán dolgozott volna a kormány, tovább romlott a helyzet például a sajtószabadság területén. Sőt, maga az ügyészség is visszaélések százait állapította meg. Annál fontosabb, hogy ezúttal sokkal erőteljesebben tartsa rajta a szemét az EBESZ a májusi EP-választáson” – írta a politikus.
 
Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem csak az EBESZ-nek kell felkészülnie: Emellett szükség lesz az ellenzéki pártok együttműködésére, hogy mind a 11 ezer szavazókörben legyen ellenzéki delegált, és azonnal fel kell lépni a csalások és szabálytalanságok ellen."
.
,
Ez nagyon  "öngól" gyanús ....   :))))))
pampa 2019. 02. 20. 09:21
Előzmény: #17068  pampa
#17069
Az elutasító határozat ellen a feljelentő országgyűlési képviselők panasszal éltek, és kérték a büntetőeljárás lefolytatását. A panaszosok vitatták a határozat megállapításait. Sérelmezték, hogy a határozat nem tartalmazta, milyen magatartást tanúsítottak, a mentőket mikor értesítették és azok mikor érkeztek az épület elé. A panaszosok kétségbe vonták a határozat azon jogi megállapításait is, mely szerint az MTVA közérdekű üzem, a képviselők ott nem folytattak jogszerű eljárást, illetve a biztonsági őrség jogszerűen lépett fel velük szemben.A Legfőbb Ügyészség a panaszokban foglaltakat alaptalannak találta, és azokat – a lényegét tekintve alábbiakban összegezhető indokolással – elutasította.
  • A panasz alapján felmerül annak a kérdése, hogy az országgyűlési képviselők az MTVA székháznál hivatalos személyként jártak-e el.
  • A hivatalos személy elleni erőszakot csak a jogszerűen eljáró hivatalos személlyel szemben lehet elkövetni. Az országgyűlési képviselő – a rá vonatkozó jogszabály szerint – jogszerűen jár el, amikor a közintézménybe belép, ott felvilágosítást kér. Ha ilyen helyzetben – tehát jogszerű eljárása során – vele szemben erőszakkal, fenyegetéssel lépnek fel, akadályozzák vagy bántalmazzák, sérelmére elkövetik a hivatalos személy elleni erőszakot.Az MTVA székházban 2018. december 16-17-én bent tartózkodó országgyűlési képviselők – a jogszerű belépésen és felvilágosítás kérésen túl, erre vonatkozó jogszabályi felhatalmazás nélkül – a köztévé műsorában a saját és a velük a helyszínre együtt érkező tüntetők politikai követeléseit akarták beolvasni vagy beolvastatni. Ennek érdekében jogalap nélkül be akartak jutni a szerkesztőségekbe, a stúdiókba és az azokhoz tartozó vezérlőkbe.A képviselők szándéka tehát nem a felvilágosítás kérésre irányult, nem jogszerűen jártak el, akciójuk politikai jellegű volt, így őket a fokozott büntetőjogi védelem nem illette meg.
  • Az országgyűlési képviselők a biztonsági őrség tájékoztatása, figyelmeztetése és egyértelmű tiltása ellenére megpróbáltak bejutni az MTVA székház szerkesztőségeibe, az élő adást készítő stúdióba, a vezérlőkbe, amellyel az élő adást zavarták volna, a közérdekű üzem rendeltetésszerű működését akadályozták, illetve veszélyeztették volna.
  • A Fegyveres Biztonsági Őrség a rájuk vonatkozó jogszabály alapján törvényesen és megalapozottan lépett fel, az arányosság követelményét betartották, a képviselőkkel szemben alkalmazott testi erővel történő kényszerítés jogszerű és biztonsági szempontból szükségszerű volt. Minderre ugyanis akkor került sor, amikor a képviselők lezárt, védett területre kívántak bemenni. A jogszerűen alkalmazott testi kényszernek pedig a képviselők ellenszegültek.
  • A képviselők állításával szemben, nem tekinthető jogtalannak, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az MTVA székházába nem mentek be.
  • Az országgyűlési képviselők jogszerűtlenül, képviselői jogosultságukkal visszaélve jártak el, ebből következően a fegyveres biztonsági őrség velük szemben jogszerűen intézkedett. Ezért a rendőri intézkedésre alapot adó, országgyűlési képviselők sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Az intézkedés elmaradása a helyszínen szolgálatot teljestő rendőrök terhére nem róható, hivatali visszaélést vagy bűnpártolást nem követtek el.
  • További kérdésként merült fel a panasz kapcsán, hogy az MTVA székházában a közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette elkövethető-e.
  • A Büntető Törvénykönyv szerint közérdekű üzemnek tekinthető az elektronikus hírközlő hálózat. Ennek része a hálózati infrastruktúra és a működéséhez szükséges energiaellátást biztosító berendezések, a kapcsolástechnika, továbbá az átviteltechnika. Mindezek működésének jelentős megzavarása bűncselekmény.Az MTVA székház, illetve annak éppen azon részei, amelyekbe a képviselők be akartak jutni – így a stúdiók, szerkesztőségek, vágószobák – egyértelműen az elektronikus hírközlő hálózat részét képezik, hiszen az elektronikus hírközlés területén használt infrastruktúra részei, így közérdekű üzemnek minősülnek.
  • A panaszokban írtakkal ellenétben, a feljelentést elutasító határozat részletesen tartalmazza, hogy az MTVA épületében tartózkodó képviselők közül ki lépett fel támadólag a biztonsági őrség tagjaival szemben, és mindennek során pontosan milyen magatartást tanúsított. A határozat – a panaszban foglaltaktól eltérően – nem kelti azt a látszatot, hogy minden, az MTVA épületében tartozódó személy támadólag lépett volna fel.
  • Az egyik panasszal szemben, a mentők értesítésének időpontja az ügy megítélése kapcsán nem bír jelentőséggel. Megérkezésük és az egyik képviselőhöz történő kísérésük között eltelt rövid időt a határozat tartalmazza. Ennek kapcsán segítségnyújtás elmulasztása, illetve kényszerítés bűncselekménye nem merült fel.A képviselő állításával szemben, a bűnpártolás gyanúja sem merült fel, ugyanis az MTVA valamennyi, így az adott képviselővel szembeni intézkedésről készült felvételt is átadta.A Legfőbb Ügyészség megállapította, hogy a feljelentést elbíráló Központi Nyomozó Főügyészség jogi álláspontja megalapozott volt, és önmagában az a tény, hogy a panaszos nem ért egyet a határozat ténymegállapításaival, a határozatban írtakat nem teszi megalapozatlanná.A Legfőbb Ügyészség mindezek miatt a panaszokat elutasította.Egyben a határozatában tájékoztatta az érintetteket a hivatalos személy elleni erőszak bűntette és a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége vonatkozásában a pótmagánvádlóként történő fellépés lehetőségéről.A közvélemény teljes körű és hiteles tájékoztatása érdekében a Legfőbb Ügyészség a panaszt elutasító határozatot mellékelten  közzéteszi:KSB.74.2019-13-23-I.
    pampa 2019. 02. 20. 09:05
    Előzmény: #17067  pampa
    #17068
    "A Népszava szúrta ki, hogy helyreigazítást tett közzé kedden a Figyelő, melyben azt írják:
    A Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz.
    A sajtó-helyreigazítási kérelmet a múlt héten kapta meg a Ripost, a Figyelő, az Origo és a Lokál, ez után öt napon belül kellett közölniük a helyreigazító közleményt. A Ripost, az Origó és a Lokál még nem tette ezt közzé a Népszava szerint."
    .
    Olvasunk valaha olyan helyreigazítást, hogy:
    .
    " valótlanul állítottuk, hogy Mészáros....
    " valótlanul állítottuk, hogy Tiborcz.....
    " valótlanul állítottuk, hogy Orbán.....
    " valótlanul állítottuk, hogy  Böjte...
    stb....
    .
    .
    .
    :)))))
    még szerencse, hogy Magyarországon ítélkezési szabadság van!  
    .
    :))))
    pampa 2019. 02. 20. 08:50
    Előzmény: #17066  pampa
    #17067
    "Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási miniszter irányába tett kijelentései miatt – közölte kedd este Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő a helyi közszolgálati rádióban. A találkozó szerdán lesz.
    Az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll közzétette Twitteren, hogy
    riasztó, ami Magyarországon történik.
    Most azt akarja Orbán, hogy több igazi magyar gyermek szülessen”, és üzenetében állította: mindez a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket.
    A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen.
    Semjén Zsolt „szegény beteg teremtménynek” nevezte a svéd tárcavezetőt.
    Magyarországnak mit kellene akarnia, ha nem azt, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek (…) Amit az a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció
    – idézte Semjént az SVT svéd televízió
    .
    Fivrin hangsúlyozta, éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” – húzta alá a svéd külügyi szóvivő."
    .
    ,
    Amit a svéd politikus mondott az rendben volt......
    Amit a magyar az felháborító.....
    .
    Komolyan el kell gondolkodnunk a kilépésen, ha addig nem omlik össze az a tákolmány!
    pampa 2019. 02. 20. 08:43
    Előzmény: #17064  Peterbond
    #17066
    Az "IGAZ MAGYAR" az nem egy etnikai vagy genetikai meghatározás!
    Eleve a történelmünk ismeretében ez képtelenség lenne!
    .
    Nem régiben volt már erről szó.

    Akkor a koris Shaolin volt a példa.
    Egy győzelme után kérdezte a riporter és ő elmondta, hogy jól vette az utolsó kanyart és már csak egy KÍNAI !!!! volt előtte akit meg kellett előznie! És nagyon örül, hogy legyőzte.
    .
    kb. így lehetne bemutatni, hogy ki az "IGAZI" magyar...... lényegtelen a politikai nézet... ahogyan minden más egyéb is....
    Aki elhagyja az országot, leadja az útlevelét, lakcím kártyáját..... ő az én "világomban" már nem számít magyarnak.....
    pampa 2019. 02. 20. 08:33
    Előzmény: #17062  signal2
    #17065
    Elég baj, ha szerinted csak két vegytiszta oldal van, és azon belül egyből a másik oldalra sorolod azokat, akiket a fidesz mond, vagy épp felhívják a figyelmet a kormány hazugságaira.A hatalmas ellentmondások ugyanis a mi kormányunknál vannak, és így nálad is. Ugyanis SENKI nem akar képzetlen tömegeket hozni Európába, csak azért, hogy itt legyenek, dolgozókat viszont valószínű, azt viszont csináljuk mi is, csak közben az ellenkezőjét kommunikáljuk.Egyedül a menekültek kérdésében van eltérés, hogy ti. Orbán a lehető legszigorúbb, és tisztán tagállami megoldásban gondolkodik - azaz magára hagyná a frontországokat -, míg más országok a terhek valamilyen megosztására törekednek.A határvédelem erősítésében, az illegális migráció és embercsempészet visszaszorításában, a kibocsátó országok támogatásában nincs véleménykülönbség, igaz a mi kormányunk nagyin erőteljesen ezt terjeszti "

    Csúsztatás!
    .
    de igen, be akarnak hozni "tömegesen" fiatalokat és nem vendégmunkásnak ( mint mi!) hanem LE akarják telepíteni!
    a menekült kérdés mindig tagállami hatáskör volt!
    amennyiben ezt átalakítod...... a "frontországnak" ahogyan nevezted semmi érdeke sem lesz, hogy elbírálja ki a JOGOS menekült!
    Azt pedig már láthatod, ha valakit beengedsz .... alig tudsz megszabadulni tőle!
    .
    Mi elkezdtük "erősíteni" a határvédelmünket kerítéssel, erre egyből BRUTÁLISAN ránk rontott a LIBERÁLIS EU gépezet....
    lehet azt írni, hogy ez nem igaz... de értelmetlen!   :(
    .
    A "bevándorlatásra" épülő lakosságnövekedés ÖNPUSZTÍTÓ megoldás!
    .
    Ebből ki kell maradnia annak az országnak amelyik a történelmére épülő  JÖVŐBEN gondolkodik!
    Peterbond 2019. 02. 20. 08:23
    Előzmény: #17063  Peterbond
    #17064
    De igazad van modositom a kerdest.
    .
    Nekem csak az jutt eszembe hogy aki tényleg nemzetben gondolkodik az hogy tudd olyan szavakat használni hogy IGAZI magyarok? Már alapvetően nem értem hogy ki mi alapján dönti el valakiről hogy ő Igaz magyar e vagy sem.
    .
    De ha már belekezdtetek érdekelne, hogy lehet-e valaki "igazi" magyar aki nem ért egyet/egyetert a Fidesszel?
    .
    Lehet-e valaki "igazi" magyar aki mondjuk baloldali/jobboldali nézeteket vall?
    .
    Illetve lehet-e valaki "igazi" magyar ha elhagyta az országot és azon kívül boldogult, lett sikeres? Illetve az aki itt maradt? 
    .
    Bar szerintem a tobbseg eseteben a beemelt pontok eseteben nincs vita a magyarsagarol az embereknek de igazadvan a kerdes igy teljesen igazsagos.
    Peterbond 2019. 02. 20. 08:15
    Előzmény: #17058  pampa
    #17063
    A velemenyem altalanos igy neki is szol. De te se most kuldenel el eloszor valakit az orszagbol.
    signal2
    signal2 2019. 02. 20. 08:13
    Előzmény: #17060  pampa
    #17062
    Elég baj, ha szerinted csak két vegytiszta oldal van, és azon belül egyből a másik oldalra sorolod azokat, akiket a fidesz mond, vagy épp felhívják a figyelmet a kormány hazugságaira.
    A hatalmas ellentmondások ugyanis a mi kormányunknál vannak, és így nálad is. 
    Ugyanis SENKI nem akar képzetlen tömegeket hozni Európába, csak azért, hogy itt legyenek, dolgozókat viszont valószínű, azt viszont csináljuk mi is, csak közben az ellenkezőjét kommunikáljuk.
    Egyedül a menekültek kérdésében van eltérés, hogy ti. Orbán a lehető legszigorúbb, és tisztán tagállami megoldásban gondolkodik - azaz magára hagyná a frontországokat -, míg más országok a terhek valamilyen megosztására törekednek.
    A határvédelem erősítésében, az illegális migráció és embercsempészet visszaszorításában, a kibocsátó országok támogatásában nincs véleménykülönbség, igaz a mi kormányunk nagyin erőteljesen ezt terjeszti 
    pampa 2019. 02. 20. 08:00
    Előzmény: törölt hozzászólás
    #17061
    Miért fizetne vissza 13 MRD-ot?

    Topik gazda

    pampa
    3 5 4

    aktív fórumozók


    friss hírek További hírek