Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sanka 2019. 02. 04. 18:44
Előzmény: #16379  pampa
#16380
Azt elfogadod, hogy orbánc tömegesen fogad be migránsokat, a hazugságuk ellenére?!
pampa 2019. 02. 04. 18:39
Előzmény: #16377  signal2
#16379
Akkor nagy baj van, mert annak ellenére adunk ki letelepedési és tartózkodási engedélyeket évente 10 ezer számra, hogy teljesen elutasítjuk a migrációt. "
.
így jár az aki "beleakar" magyarázni valamibe olyat ami nincsen benne....
.
Magyarország a "közösségi" migráció minden formáját utasítja el!
Azt vallja, hogy a migráció NEMZETI hatáskör!
Arról, csak az adott ország dönthet!
.
Ahogyan azt sem ismerjük el, hogy létezik MIGRÁCIÓHOZ való jog!
sanka 2019. 02. 04. 18:32
Előzmény: #16377  signal2
#16378
Tegyük hozzá, a fidesznyikek fejében.
signal2
signal2 2019. 02. 04. 18:12
Előzmény: #16375  pampa
#16377
Akkor nagy baj van, mert annak ellenére adunk ki letelepedési és tartózkodási engedélyeket évente 10 ezer számra, hogy teljesen elutasítjuk a migrációt. 
Ezzel a nyilatkozattal egyébként világosan leírja a kormány, hogy mindenfele migrációt elutasít, nemcsak a muszlimot és a tömegeset.
Hatalmas a zavar.
euler 2019. 02. 04. 18:08
#16376

"Ausztria tavaly mintegy 4700 bevándorlót toloncolt ki, akiknek több mint 60 százaléka európai ország állampolgára volt - közölte hétfőn a Ö1 osztrák közszolgálati rádió reggeli műsora.
.
Az Ö1 szerint a kényszerintézkedés mindenekelőtt szlovákokat, szerbeket, magyarokat és románokat érintett.
A kitoloncoltak 45 százaléka, vagyis 2100 ember európai uniós tagország állampolgára. Amennyiben a szerbeket, a macedónokat, az albánokat és a bosnyákokat is hozzászámítják, számuk 2900-ra bővül, ami azt jelenti, hogy a kitoloncoltak 63 százaléka európai ország útlevelével rendelkezik.
.
Az Ö1 szerint főleg hajléktalanokat, munkanélkülieket és bűncselekmények elkövetőit toloncolták ki.
Első helyen 600 kitoloncolttal a szlovákok állnak, őket követik a szerbek, a magyarok és a románok.
Ötödik helyen vannak a nigériaiak, akiket grúziai és afgán állampolgárok követnek."
https://hu.euronews.com/2019/02/04/az-ausztriabol-tavaly-kitoloncoltak-tobbsege-europai-orszag-allampolgara-volt?fbclid=IwAR2WjdOTr3xjliCuylNXIzvZcb1I4JMT_xv_-gTGB2FB3eXDYZ_vv_joqy4
Megmagyarázná ezt valaki?
pampa 2019. 02. 04. 18:08
Előzmény: #16374  pampa
#16375
"Miért mondott nemet a kormány?
A magyar kabinet azért utasította el a közös uniós álláspontot, mert az hivatkozott az ENSZ migrációs csomagjára és a nemzetközi migrációs jogra.
Magyarország zéró toleranciát hirdetett a migrációval szemben, és egyetlen olyan dokumentumot sem támogat - sem az Európai Unióban, sem az ENSZ-ben -, amelyben hivatkoznak rá, válaszolta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a diplomaták vádjaira.
A konfliktus hátterében végeredményben az áll, hogy míg az EU és az ENSZ migrációs paktuma elfogadja a migráció tényét, és bizonyos keretek között lehetőséget teremtene a legális migrációra, a magyar kormány a legális migrációt is teljesen elutasítja. Mostani vétójával ugyanakkor az EU illegális bevándorlás elleni fellépését is megnehezíti.
„A magyar kormány által követelt, illegális migráció elleni küzdelem az arab államok nélkül nem megy”
- mondta egy diplomáciai forrás.
Luxemburg és Németország is bepöccent
A magyar kormány álláspontját a luxemburgi külügyminiszter is kritizálta.
„Magyarország úgy állítja be magát, mintha a Nyugat előharcosa lenne az iszlámmal szemben. Szögesdrótot húz fel, tabut csinál a menekültek létezéséből, és nulla szolidaritást mutat az EU-n belül. (...) Orbán ebben a szerepben tetszeleg”
- mondta Jean Asselborn a Tagesspiegelnek arra utalva, hogy a magyar kormány még a  menekültstátuszt kapott migránsok EU-n belüli szétosztását és befogadását is elutasítja.
A 444 szerint a német kormány uniós nagykövete pedig megfenyegette a magyart, hogy emlékezni fog erre az alkalomra, amikor a 2020-as évek EU-s támogatásait osztják majd szét.
Egyedül maradt a kormány
Az ENSZ migrációs csomagját, amely egyébként jogilag nem kötelező érvényű, tavaly decemberben Magyarország mellett két másik uniós tagország (Csehország, Lengyelország), valamint az Egyesült Államok és Izrael is elutasította. (További hat uniós állam tartózkodott vagy nem szavazott.)
A mostani vétóval azonban Magyarország sajtóhírek szerint egyedül maradt – ezt egyébként Szíjjártó Péter sem cáfolta érdemben."
pampa 2019. 02. 04. 17:55
Előzmény: #16371  sanka
#16374
Ellenük nem lehet a jog eszközeivel harcolni. "
.
 Amennyiben "jogtalanul" járnának el ellenük..... ők is bíróság elé állnának egy kormányváltás után.
sanka 2019. 02. 04. 11:34
Előzmény: #16372  signal2
#16373
Nem gond ha nem értünk egyet.
signal2
signal2 2019. 02. 04. 11:11
Előzmény: #16371  sanka
#16372
Viszont a mocsokságra mocsoksággal reagálni nem célravezető.
Csak ennyit mondok.
sanka 2019. 02. 04. 11:01
Előzmény: #16370  signal2
#16371
Ne mond már, hogy amit csinálnak nem mocsokság.? Ellenük nem lehet a jog eszközeivel harcolni. 
signal2
signal2 2019. 02. 04. 10:30
Előzmény: #16369  sanka
#16370
Ezek értelmetlen, kontraproduktív beírások részedről. Mocskolódás, semmi más.
Más magyarok ellenségnek történő kikiáltásával, ellenük hergeléssel nem megyünk semmire. A fideszben is éppen ez tetszik legkevésbé.
sanka 2019. 02. 04. 09:58
Előzmény: #16368  signal2
#16369
Majdnem mind elolvastam, a sok mocsokságot. Egyszerű, a fideszt leváltva az inkvició eszközeit vetném be ellenük.
signal2
signal2 2019. 02. 04. 08:59
Előzmény: #16367  signal2
#16368
Az Orbán-rendszer legnagyobb hazugsága az, hogyúgy tesznek, mintha nem íratták volna a nevükre fél Magyarországot.A hazugság első támasza a képviselői vagyonnyilatkozati rendszer, amelyre a Fidesz előszeretettel hivatkozik úgy, mint Európa legszigorúbbjára. Ami egyrészt nem igaz. Másrészt, ha igaz volna, az se számítana sokat.Nem igaz azért, mert a vagyonnyilatkozatok tartalma felett nincs kontroll, és a valótlanság állítását nem kíséri szankció. A képviselő azt ír bele gyakorlatilag, amit akar, ha véletlenül lebukik vele, akkor legfeljebb majd pótolja.
  • Mint 2014-ben Rogán, amikor folyton nőtt a háza.
  • Vagy mint 3 éve Mészáros Lőrinc, aki elfelejtette, hogy van még 1 milliárd forintja.
De ezek sem azért derültek ki, mert az Országgyűlés mentelmi és összeférhetetlenségi bizottsága olyan alaposan vizsgálódott volna. Vagy hogy egyáltalán bármit is vizsgált volna.Másnak meg egyszerűen nincs rá joga. Mivel magánokiratról van szó, az ügyészség sem gyakorol törvényességi felügyeletet. A NAV  vagyonosodási vizsgálatnak nevezett vagyonmérleg készítését meg egyetlen mozdulattal törölte el 3 éve a Fidesz-KDNP.De ha még mindig vizsgálódhatna a NAV, az sem jelentene sokat, mert az elmúlt évekbenaz Orbán-rezsim az intézményes strómanság egész hálózatát alakította ki.Kezdetnek  ott volt az ún. családi összefogás, amit Orbán második országlásának elején előszeretettel alkalmaztak a Fidesz politikusai. Ennek csak akkor van jelentősége, ha a politikus bevallott jövedelme és látható vagyona feltűnően eltér egymástól. Akkor elég annyit mondani, hogy családi összefogásból épült a többszázmilliós villaAztán ott vannak a közvetlen családtagok, akiknek a nevére át lehet írni az inkriminált vagyonelemet. Aztán az vagy feltűnik a családtag vagyonnyilatkozatában, vagy nem. Ha nem, az a legtisztább. Ha mégis kiderül, legfeljebb pótolják, nincs szankció. De eleve nem is tud kiderülni, mert a családtagok vagyonnyilatkozata nem nyilvános.Így kerülnek feleségek, gyerekek és unokaöccsök nevére cégek, uniós támogatások, házak és földbirtokok. De ez egy nagyon korszerűtlen eszköz, ma már köznevetség trágyává válik az a politikus, aki 80 fölötti nyugdíjas óvónő anyja nevére írat speedmotorokat és sertéstelepeket.Jobb megoldásnak tűnt az offshore-cég és a stróman alkalmazása.Az offshore-cégekkel azonban az a probléma, hogy kiderülhetnek valami Wikileaks-szerű kiszivárogtatással, rájuk akadhat egy olyan ország adóhatósága, ahol komolyan veszik a pénzelrejtés elleni küzdelmet, továbbá az offshore-cégeket kezelő ügyvéd is bizalmi ember kell legyen.Azaz rá is ugyanaz áll, mint a strómanra: bármikor leléphet a vagyonnal. Nagyon meg kell bízni valakiben, hogy ráírassák a cégeiket, de még több évtizedes barátság után is előfordul, hogy a vagyonkezelő lelép a pártcégekkel és a komplett pártvagyonnal.Zsebszerződésekkel ez elvileg kivédhető, de csak elvileg, azt bíróságon meg lehet támadni, és addig is a stróman marad birtokon belül, és simán elképzelhető, hogy majd - évek múlva - mellette dönt a bíróság.
Ugyanez igaz az informális arab bankárokra is, nem véletlen, hogy Gaith Pharaon halála után az örökösök összevesztek az informális magyar tulajdonosokkal.Ha a stróman, az offshore és a család is kockázatos, akkor valamit ki kellett találni. Lehet a pénzt gyémántban, külföldi bankszámlán vagy ingatlanban is tartani, de ezek egyrészt pont olyan kockázatosan, másfelől nem hoznak hasznot.És Fidesz ki is talált: országhatáron belülre hozta az offshore-t: már 2013-ban, az akkor elfogadott új Ptk-ban létrehozta az ún. bizalmi vagyonkezelők intézményét.Gyakorlatilag hivatalossá tette a strómanságot.
A bizalmi vagyonkezelőre egy legfeljebb 50 évre köthető, de bármikor felmondható szerződéssel átruházzák a vagyont. A vagyonkezelő hivatalosan nem utasítható, de ellenőrizhető, és mivel a szerződés akár azonnal is felmondható, a vagyon nyilvánvalóan csak névleg kerül át a céghez.A vonatkozó törvény legfontosabb kikötése, hogy a kezelésbe adott vagyont el kell különíteni a többitől, az át nem ruházottól. Azaz egy képviselőnek nemhogy nem kötelező bevallania éves nyilatkozatában, de akkor követne el törvénytelenséget, ha megtenné: a bizalmi vagyonkezelés elsőszámú célja a vagyon elrejtése, miközben az valójában az addigi tulajdonos birtokában marad.Ezzel a trükkel próbálta például Ungár Péter kibújni az alól, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársa: bizalmi vagyonkezelésbe adta a BIF-tulajdonrészét. Viszont ha ezt nyilvánosan bejelenti, akkor már nem teljesül az eredeti célkitűzés, a vagyon elrejtése.Pont olyan, mintha azt jelentette volna be, hogy átruházta a tulajdonrészét egy strómanra.Hiszen a bvk voltaképpen az: egy vagyonelrejtésben közreműködő cég, amelyiktől a vagyon bármikor visszakérhető. Szóval egy törvényes stróman.Ha azonban a valódi tulajdonos azonban tőzsdére akarja vinni a cégeit, akkor be kell iktatni még egy szereplőt, a tulajdonrész elrejtésének szintén jogszabályban legalizált intézményét, a magántőkealapot.Ez egy olyan társaság, amelynek tulajdonosi köre nemhogy nyilvános lenne, de olyannyira titkos, hogy törvénybe ütközik annak nyilvánosságra hozatala is. Ideális mód elrejteni a valódi tulajdonos kilétét.
  • A dolgok tehát úgy állnak, hogy vannak a látható vagyonelemek. Éttermek, szállodák, kastélyok, földbirtokok, cégek, etc.
  • Ezeket egy másik cég birtokolja, amelyik további 2-3 cég tulajdonában van.
  • A bonyolult cégháló végén egy vagy több bank áll.
  • A bankokat magántőkealapok birtokolják.
  • A magántőkealapok nem látható tulajdonosai magánszemélyek, de a tulajdont - formálisan - bizalmi vagyonkezelők forgatják.
Az egész rendszer arra épült ki, hogy az ország lenyúlását álcázzák, a vagyont elrejtsék. És mindehhez törvényeket is hoztak maguknak, tehát az a dolog teljesen hivatalos és legális.Ehhez képest a politikusok vagyonnyilatkozatai teljesen pimf dolgok, abban csak pár sor szőlő, pár hold föl, néhány falusi ház, egy Trabantkombi, meg pár százezer forintnyi készpénz van. De a lényeg nem ez, hanem egy intézményes strómanságra épülő cégháló és összefonódott gazdasági birodalmak, amelyek mára már a magyar gazdaságnak mindazon részét befonják, amelyik nem a multik tulajdonában van.Egy nagy polip, amelynek mindenhová elérnek a csápjai.
Mit számít ezek után, hogy Orbán Viktor mindössze 1,4 millió forint készpénz birtoklását tünteti fel a vagyonnyilatkozatában?
Hiszen ha van bizalmi kezelésbe adott vagyona vagy tulajdonrésze magántőkealapban, akkor azzal sértene törvényt, ha ezeket is belevenné a vagyonnyilatkozatába.
Néha megjelenik egy-egy személy, mint korábban Nyerges és Simicska, mostanában Garancsi, Mészáros és Szijj László, a látható strómanok. De ők csak arcai a cégeknek, nem a valódi tulajdonosok. Hogy mennyire nem azok, azt megmutatta a tavaly október is, amikor önként egy szóra és ingyen felajánlották a médiacégeiket egy nonprofit propagandaholdingnak.
A valódi tulajdonosokat magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők rejtik, az elmúlt 9 évben kiépült rendszer egyetlen nagy holdingba fonódik, amelynek tulajdonosát vagy tulajdonosait nem ismerjük, nem ismerhetjük. Csak erős sejtéseink lehetnek.
signal2
signal2 2019. 02. 04. 08:32
Előzmény: #16366  pampa
#16367
Ki perelné be? Szerepel név a közleményben?
pampa 2019. 02. 04. 08:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#16366
"Ez persze nem lenne elég ahhoz, hogy most az eddiginél KISEBB lakásba költözhessünk (mivel az előző öreg társasházban a Fidesz szerezte meg elhunyt szomszédom lakását és ezzel kulcsot is a kertünkhöz- így tudott a TV2 aljas stábja a családomat zaklatva bejutni. Ezt a feleségem és a gyermekeim elég nehezen viselték) Sajnos a költözéshez a kormány vidéket elsorvasztó politikája is kellett. Mivel mindenki menekül vidékről, az elmúlt években a pesti lakások ára nagyon magas lett. Így feleségem kicsi pesti lakásának ára az elmúlt években annyira felment, hogy az árából Szekszárdon -igaz, hitelt is felvéve- meg tudtunk venni egy 140 nm-es új lakást. A luxust egyelőre azért nem találom benne
Persze tudom, én vagyok a hülye, ahelyett, hogy valamelyik gázszerelő haveromra íratnám a több százmilliárdos lopott vagyonomat, egyszerűen beírom a vagyonbevallásba a két lakásomat és az apu által a nyolcvanas években sajátkezűleg telepített fácánkerti fél hektáros szőlőt, ahogy az törvényes. Lehet, hogy ez tényleg ciki."
.
.
Őt ezért értelmetlen lenne beperelni.... hiszen ez csak a véleménye.... ellenben őt folyton RÁGALMAZZÁK!
Törölt felhasználó 2019. 02. 03. 18:53
Előzmény: #16364  Törölt felhasználó
#16365
Törölt felhasználó 2019. 02. 03. 18:04
Előzmény: #16363  Phylaxa
#16364
Phylaxa 2019. 02. 03. 15:56
Előzmény: #16359  Törölt felhasználó
#16363
Ebben az emberben halvány nyoma sincs a balesetek elkerülésére való ösztönnek. Megtehette volna Zlatan-nál is és itt is. Nagy ívben leszarja a másikat. Olyan sportot kellene keresnie, ahol nem számít senki és semmi csak ő. Katasztrófa. Süllyed a foci is folyamatosan. Az, hogy nem a szép dolgokról szól, azt már tudjuk. De ez? A nézők helyében bojkottálnám azokat a meccseket, melyeken berakják. Akkor talán felfigyelnének a dologra az illetékesek. :)
hatosa 2019. 02. 03. 15:43
Törölt hozzászólás
#16362
Törölt felhasználó 2019. 02. 03. 15:09
Előzmény: #16358  pampa
#16361
https://rangado.24.hu/magyar_foci/2019/02/03/de-miert-lo-hogy-ha-nem-tud-nb-i-es-legios-benazasan-nevet-az-internet-video/
Ha már migráció ellenes a politika, akkor a focimániás ofönek nem kéne következesnek lennie, és a magyat fociban is kerítést húzni a bevándorlók előtt? Botrány, hogy alig van fehér bőrű játékos egy közép európai ország nemzeti bajnokságában.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek