Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 08. 10. 09:25
Előzmény: #8519  ts3
#8520
Nekem nem.....
.
de látom te is értelmezési problémában szenvedsz.....
hiszen azt írtam, hogy a pénz nem megoldás.....
ts3 2018. 08. 10. 09:20
Előzmény: #8517  pampa
#8519
Neked a pénz az istened, csak még nem jöttél rá, hogy a pénz önmagában nem old meg semmit.
sanka 2018. 08. 10. 09:09
Törölt hozzászólás
#8518
pampa 2018. 08. 10. 09:00
Előzmény: #8516  Törölt felhasználó
#8517
Igen a PÉNZ az egyedüli megoldás de  ideiglenes !
.
Ameddig bírjuk fizetni és ameddig pl. a töröknek megéri!
Amint más lesz az érdeke, egyből visszarendeli a tengerpartról a rendőröket.....és újra indul a gumicsónak biznisz....
.
Ezért nem szabad az  EU-nak "más kezébe" helyezni a sorsát!
Csak olyan megoldás elfogadható ami felett az EU RENDELKEZIK!
.
Ez a mostani EU-török megoldás nem ilyen!
Ez adott egy átmeneti időt arra, hogy mi magunk találjunk végleges megoldást az illegális migráció ellen....de nem éltünk vele?
.
Így már a kérdés az, hogy miért nem éltünk vele?
Miért  nem akarja az EU a kezébe venni a sorsának az irányítást?
Törölt felhasználó 2018. 08. 10. 08:46
Előzmény: #8513  pampa
#8516
Persze hogy fizetünk, ezért tartja vissza őket. Ami tény, drasztikusan lecsökkentette az áradatot, Viktor kerítése meg nem. Nem tudom, hogy olvastad-e a múltkori német javaslatot Afrikával kapcsolatban, abban is benne volt, hogy az EU támogatja majd Afrikát, de főleg azokat az országokat, amelyek vállalják, hogy visszaveszik a migránsaikat. Az Eu tisztában van vele, hogy katonai erővel, hőzöngéssel és fenyegetésekkel nem lehet megoldani a kérdést (és nem is lehet), így megpróbálja pénzzel.
pampa 2018. 08. 10. 08:13
Előzmény: #8514  pampa
#8515
"Az mellékes ok, hogy az illegális migráció bizonyos formáit legalizáljuk?
A legfontosabb kérdés az, hogy meg tudjuk-e azt akadályozni, hogy az emberek tömegesen hagyják el a saját országukat. Ebben a kormány nem azt az álláspontot képviseli, amit kommunikál.
A kormány is tesz ezért. Erről szól a Hungary Helps Program. Kórházak, iskolák, templomok épülnek magyar adófizetői pénzből a válságzónákban.
Nagyon helyes, de ezt a problémát egy ország nem tudja egyedül megoldani. Ehhez kell az EU és az USA. Amit a kormány megvétózott, az egy EU-Afrika megállapodás lett volna, ami valószínűleg nagyobb hatással lett volna a kibocsátó országokra, mint a mi segítségünk, ami egyébként nagyon fontos és abszolút értékelni kell."
."A BBC-nek nyilatkozott nemrég, ahol az 1930-as évek hitleri Németországához hasonlította a magyarországi folyamatokat. Erre mi szükség volt?
Ez így nem igaz.
Ez egy hosszú beszélgetés volt a BBC-vel, amiből csak pár mondatot vágtak be.Arra reflektáltam, hogy a 2015-ös idegenellenes kampány mennyire káros és felháborító dolog volt. Egyébként a kampányt nem csak én tartottam ilyennek, hanem nagyon sok fideszes szavazó, fideszes értelmiségi is.
Pont a kiábrándult fideszesek miatt nem kontraproduktív ez a „hitlerezés” külföldön?
A xenofób kampány engem a ’30-as évek kampányára emlékeztet,arra a kampányra, amit annak idején Goebbels is folytatott. Ő mondta azt, hogy sokáig kell sulykolni a hazugságot, és az előbb-utóbb igazsággá válik. Erre mondtam azt, hogy eddig történészként nem értettem, hogy lehetett Németországban az embereket manipulálni, de ez a kampány segített ennek megértésében. Ha az állam állami erőforrásokkal folytat bizonyos csoportok ellen gyűlöletkampányt, azzal az emberek egy részét manipulálni lehet. De azt is elmondtam az interjúban, csak azt már nem adták le, hogy a magyarok nagyobb részét még ezzel a goebbelsi típusú kampánnyal sem lehetett manipulálni. A magyar társdadalom nem idegengyűlölőbb, mint más közép-keleti-európai ország, sőt a többsége elfogadó, vendégszerető. Ez a kampány egyébként nem csak menekültek ellen vagy Soros György ellen folyik, legutóbb már az otthonápolókat nevezték Soros-ügynöknek. Nevén kell nevezni, ha ilyen gyűlöletkampány folyik. "
pampa 2018. 08. 10. 08:08
Előzmény: #8513  pampa
#8514
"Hogyan kell ejteni a nevét?
Cake, magyarosan. C-vel. Kocsis-Cake Olivio.
Bissau-guineai származású politikusként nem érezte magát megszólítva a Fidesz migrációellenes kampánya során?
Nem. Teljesen magyar az identitásom,""Ön is álproblémának tartotta a migrációt?
Nem. A migrációt nagyon fontos problémának tartottam, amit kezelni kell. Ugyanakkor nem nemzetállami szinten kell megoldani, hanem az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak kell lépéseket tennie annak érdekében, hogy az emberek tömegesen ne hagyják el az országukat. Az senkinek sem jó, ha az emberek tömegével jönnek-mennek. A kibocsátó országoknak sem jó, a befogadó országoknak sem jó.""Tehát a dublini menekültügyi reformmal nem értenek egyet?
Ezzel a részével nem.
Ehhez képest Jávor Benedek, az önök európai parlamenti képviselője megszavazta azt a szakbizottsági jelentést az EP-ben, amely előirányozza a kvótát és a Magyar Narancsnak adott nyilatkozatában is a javaslat mellett érvelt.
A dublini menekültügyi reform több mindenről szól, de ezzel a részével mi nem feltétlenül értünk egyet. Mi azt gondoljuk, hogy át kell gondolni, hogy Magyarország gazdasági teljesítőképessége mennyi ember befogadására ad lehetőséget, mennyi menekültet tudunk sikeresen integrálni. Ez egy értelmes vita, ezt át kell gondolni. Nem gondolom azt, hogy nulla embert kellene befogadni és azt sem, hogy több százezret. De a Fidesz is befogadott már 1300 menekültet.""A csúcs 2015-ben volt, amikor többszázezer ember jött Európába. A Párbeszéd álláspontja az, hogy
azt kell megakadályozni, hogy az emberek elhagyják saját szülőföldjüket.Ebben nekünk együtt kell működni az EU-val. Ebből a szempontból az, hogy a magyar kormány megvétózta az EU és Afrika között kötött megállapodást, az nagyon rossz lépés volt; hiszen ennek a megállapodásnak pont az lett volna a lényege, hogy helyben odamegy az EU és segít a kibocsátó országokon. 
A kormány azt mondja, hogy ő nem a segítségnyújtást ellenezte, hanem a javaslat azon pontját, ami az eddig illegálisnak számító migrációt legalizálta volna. Ennek a két kérdésnek az összekapcsolása miatt vétóztak. "
"
pampa 2018. 08. 10. 07:31
Előzmény: #8502  Törölt felhasználó
#8513
2016 tavaszán azonban leállt a menekültáradat a balkáni útvonalon, aminek oka az EU és Törökország között köttetett egyezmény, amelynek értelmében Törökország visszatartja az EU-ba irányuló illegális bevándorlást."
.
.
.Ebből az összefoglalásból csak a lényeg maradt ki.Nagyon komoly EURÓ milliárdokat fizetünk ezért a visszatartásért! Ameddig utalunk a török visszatart....
Ráadásul amit írtál mint megállapodást, hogy az illegálist visszaveszi és mi átveszünk érte legálist.....csak technikai kérdés!
Minden nap ideutaztatja 1-100 ig ugyanazon migránsokat mi visszaküldjük....... ő pedig 101-200-ig 201-300-ig, 301-400-ig  stb....küldi cserébe a legálisakat! Hol fog így csökkenni a számuk?.
.
Ez az a "CSODA" megállapodás amit megkötött Merkel!
gambadoro 2018. 08. 09. 22:32
Előzmény: #8509  Phylaxa
#8512
olvastam valahol, hogy a képzelt barátok néha súgnak, igaz ez?
gambadoro 2018. 08. 09. 22:31
Előzmény: #8494  Törölt felhasználó
#8511

aranyapám
én sokkal jobban értem mint te valaha fogod
mert neked nulla közöd van migrókhoz, kivéve ahhoz a baromi sok kínaihoz, akikkel sokkal nagyobb gond lesz rövidesen mint a negrókkal
szóval én mint adófizető írom amit írok veled ellentétben
tovább folytatva: NEM LEHET SENKIT CSAK ÚGY VISSZAVINNI, ezt még a kiszes főnököd sem tudja kivitelezni. ezért is TOLTA ÁT GUSZTUSTALAN MÓDOM ausztriába a migrókat, ahelyett, hogy megvédte volna a határt
erről magyarázzál
még egyszer: NEM LEHET VISSZAVINNI SENKIT AMÍG NINCS FOGADÓ ORSZÁG
olaszokhoz? ó te milyen demokratikus ember vagy
erre az olaszok annyit mondtak, hogy ők pedig nem fizetnek többet pluszban az eu-nak, amit a kiszes lop el többek között
JAJA a kiszes akkor zárta le a határt, amikor már nem jött senki
baszki, minek nézel másokat hülyének???????
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 20:14
Előzmény: #8509  Phylaxa
#8510
Nem basszus, sokkal kevesebben jönnek, mint 2016. márciusa előtt és egyelőre 3 millióan ott maradtak a seggükön a törököknél.
Phylaxa 2018. 08. 09. 20:11
Előzmény: #8507  Törölt felhasználó
#8509
Ja ja. Amikor pedig felrobban a Balkán akkor pedig nem. OK. Én is elmondtam, te is elmondtad, továbbra is jönnek és a Blkánon maradnak. Rendben. Gratulálok. Klassz üzlet. :)
Phylaxa 2018. 08. 09. 20:09
Előzmény: #8502  Törölt felhasználó
#8508
" A menedékkérők 28%-a szír, 14%-a afgán és 9%-a iraki volt. A három leggyakoribb nemzetiség jól mutatja, hogy a menekülthullámot leginkább a szír és afgán polgárháborúk okozták."
     
Összeadva 41%.Ebből tisztán látszik, hogy a "menekülthullámot", a 82 ország kilátástalanságban élő tagjai okozták és okozzák azóta is. :)
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 20:08
Előzmény: #8506  Phylaxa
#8507
Előbb másoltam be, hogy 2016. márciusától töredékére esett a migráció, tehát 2 éve jól működik a megállapodás, a kerítésünk meg csak átterelte őket a horvátok felé.
Phylaxa 2018. 08. 09. 20:05
Előzmény: #8503  Törölt felhasználó
#8506
Nem fenyegetőzni kell, mi ez a hülyeség? Meg kell állapodni, hogy nem kérünk többet. A fenyegetőzés mindig az értelem elmaradásának a vége. Törökországot lehet segíteni a menekültek kezelésében, de nem üzletnek beállítva színházat játszani. A Balkán telítődni fog. Nagyszerű megállapodás. Gratulálok. A török vezetés okosabb mint az EU, az tisztán látszik.
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 19:52
Előzmény: #8504  euler
#8505
Ja, pl. megtámadták a lírát a csúnya Sorosék és Eu bürokraták (mert erre is volt tervük), de majd a hős Erdogan jól megvédi a jóravaló török népet.
euler 2018. 08. 09. 19:49
Előzmény: #8503  Törölt felhasználó
#8504

... meg a lírával, amivel nem úgy néz ki, hogy nyerésre áll:
19:20 | Na ez már az összeomlás fázisa Törökországban
Viszont ilyenkor jöhet egy nagyobb figyelemelterelő "akció".
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:55
Előzmény: #8501  Phylaxa
#8503
Az álmoskönyvek szerint nem jó ómen fenyegetni egy erős hadsereggel rendelkező autoriter diktátort, de persze te ehhez biztos jobban értesz és a nyugati vezetők a tökhülyék. Per pillanat éppen az USA-val izmozik...
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:52
Előzmény: #8499  Phylaxa
#8502

"Az Európát érintő menekülthullám 2015-ben csúcsosodott, 1 321 600 menedékkérő érkezett az Unióba. Ez több mint duplája a 2014-es adatnak. A menedékkérők 28%-a szír, 14%-a afgán és 9%-a iraki volt. A három leggyakoribb nemzetiség jól mutatja, hogy a menekülthullámot leginkább a szír és afgán polgárháborúk okozták. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai alapján a legtöbb menekült tengeri úton érkezett. Míg 2014-ben 216 ezer menekült érkezett ilyen módon, 2015-ben már 1 millió 15 ezer. A pontos adatokat az 1. ábra mutatja."
"A menekültek többsége Görögországban lépett az Unió területére és haladt tovább a balkáni útvonalon célországába, ami többnyire Németországot jelentett. 2016 tavaszán azonban leállt a menekültáradat a balkáni útvonalon, aminek oka az EU és Törökország között köttetett egyezmény, amelynek értelmében Törökország visszatartja az EU-ba irányuló illegális bevándorlást. A szír polgárháború azonban továbbra is folytatódik és érkeznek Törökországba az emberek, jelenleg közel 3 millió regisztrált menekült van az országban. Mivel az egyezmény nem áll erős lábakon, illetve az Unió és Törökország viszonya is egyre hűvösebb, így a kontinensnek fel kell készülnie, hogy a közeljövőben is kiújulhat a menekültválság."
"A magyar határon felállított kerítés európai szinten a problémát természetesen nem oldotta meg, a menekülthullámot a szomszédos Szlovénia felé terelte, ahol egyik napról a másikra napi, több mint 12 ezer menekült jelent meg. A 2016-os EU-török egyezmény után azonban a szomszédos országokban is lecsökkentek a menekültszámok."
Phylaxa 2018. 08. 09. 18:48
Előzmény: #8500  Törölt felhasználó
#8501
Ó nem. Nem érted. Ha az EU bojkottálná Törökországot, akkor az összeomlana. Kb. 3 perc felfogni, hogy nem kérünk többet és ezt értsék meg! Mondom, senki sem hülye. Csak aazért láthatod ezt a színházat, mert az EU vezetése még ezt játsza. Jövő tavaszig tudja csak remélem. Utána talán már értelmesebb megállapodások születhetnek. :)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek