Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:44
Előzmény: #8498  Phylaxa
#8500

"és Törökország pedig igazat ad az EU-nak ebben, mert gazdaságilag így éri meg neki."
Per pillanat pont ez a helyzet, Törökország azért veszi vissza őket, mert gazdaságilag megéri neki, ugyanis az EU pénzt fizet neki ezért.
Phylaxa 2018. 08. 09. 18:40
Előzmény: #8495  Törölt felhasználó
#8499
Bocs, lemaradt: nem oldott meg semmit a megállapodás (továbbra is becsült tömegek érkeznek), csak mepróbálta levenni a csinnadrattát a Balkánról. De a csinnadratta újból és újból elő fog jönni, mert a balkáni országok telítődni fognak. 
Phylaxa 2018. 08. 09. 18:38
Előzmény: #8495  Törölt felhasználó
#8498
MIért kellene izmozni? Nem emberkereskedő sem az EU, sem pedig Törökország. Az EU közli, hogy nem akarja 86 ország "szír" tömegeit a török vizekről és Törökország pedig igazat ad az EU-nak ebben, mert gazdaságilag így éri meg neki. A híres "nemzetközi jog", melyet éveken át hangoztattak pedig elfelejtődik, mert 600 másik nemetközi joggal ütközik. MI a probléma? Hogy nem néz senki tovább hülyének senkit? :)
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:30
Előzmény: #8494  Törölt felhasználó
#8497

"nem beengedni kell bárkit is az EU-ba, hanem a határt lezárni, a túloldalról aki akar adjon be menekültkérelmet, és aki valósat ad be, azt ha akarja (mert országonként szuverén nemzeti hatáskör), azt beengedheti az adott EU-s külső határt adó ország"
Ránézhetne a térképre is, hogy hány száz görög sziget van a török partok közelében (asszem a legkisebb távolság 20 kilométer alatt van) és hogy mekkora a hajóforgalom arra fele. Ha lenne a két ország között pár száz kilométer és csak nagyobb hajókkal lehetne átkelni, akkor talán..
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:26
Előzmény: #8487  pampa
#8496
Nem csak csökkenti, hanem baromi nagy mértékben csökkentette, mivel nem az jöhet, akit visszaadunk, így nincs értelme elindulni. Ti dumáltok egyfolytában arról, hogy meg kell állítani a migrációt, Merkel az egyik fő irányban megállította (és nem Viktor a kerítésével).
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:23
Előzmény: #8490  Phylaxa
#8495
Ja, ha ilyen egyszerű lenne. Csak éppen Törökország regionális nagyhatalom, a Nato egyik legerősebb hadseregével és per pillanat az USA épp próbálja bent tartani a szövetségesei között, mivel nagyon kacsingat az oroszok felé. Az Eu erővel nem menne semmire, már csak azért sem, mert egyik eu tagország sem akar háborús konfliktust velük. A szétesett Líbiával talán izmozhatunk, de a törökökkel nem. Nem jobb a merkeli megállapodás ami erőszak nélkül oldotta meg az ügyet?
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 18:07
Előzmény: #8493  gambadoro
#8494
"te nem fizetsz adót se németországban se spanyolországban
bízd rájuk, mit akarnak"
no ez az érvelésed legfőbb csődje: épp arról van szó: sem a német, sem a spanyol sem az olasz adófizetőt NEM kérdezte meg senki arról, szeretné-e, ha betelepítenének a hazájába többszázezer migránst, akiket majd őneki kell eltartanai, hiszen 90%-uk használhatatlan az európai munkaerőpiacon! tehát antidemokratikusan kapták a nykukba a migránsok százezreit, érted?!
"nem lehet senki sehova visszavinni, csak a fogadó ország beleegyezésével"
elméletileg igen - de mivel antidemokratikusan kapott a nyakába sokszázezer illegális bevándorlót az európai adófizet, így joga van és lesz is, demokratikusan oylan kormáynt választani, amely visszaviheti ezeket az embereket - megfordítom a kérdést: te önként és dalolva fizetnéd és elfogadnád ha holnaptól megemelnék mondjuk 20%-al a mindenkori adódat, mondván hogy igaz h. nem kérted, de behozott a kormány xx ezer migránst és tartsd el őket te is, életed végéig?
"ezzel az erővel az összs németmigrót visszatolhatnák ausztriába ők meg ide "
nem: oda toloncolhatnák vissza, ahol ezek beléptek az EU-ba: a görögöknek és az oalszokhoz. nos mit is mondott orbán? azt, hogy "nem beengedni kell bárkit is az EU-ba, hanem a határt lezárni, a túloldalról aki akar adjon be menekültkérelmet, és aki valósat ad be, azt ha akarja (mert országonként szuverén nemzeti hatáskör), azt beengedheti az adott EU-s külső határt adó ország
gambadoro 2018. 08. 09. 17:50
Előzmény: #8491  Törölt felhasználó
#8493
te nem fizetsz adót se németországban se spanyolországban
bízd rájuk, mit akarnak
te a karosszékből magyarázol
érthetően leírtam: nem lehet senki sehova visszavinni, csak a fogadó ország beleegyezésével
ezzel az erővel az összs németmigrót visszatolhatnák ausztriába ők meg ide a kiszesnek, aki majd tovább tolja őket szerbiába
jaja
hát persze
gambadoro 2018. 08. 09. 17:48
Előzmény: #8490  Phylaxa
#8492
te foglalkozz a képzeletbeli svéd haverjaiddal
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 17:34
Előzmény: #8489  gambadoro
#8491
értelemszerű: az afrikaiak sem csak Európába jöhetnének, hanem mehetnének Ázsia felé is.
az ázsiaiak pedig mehetnének a közelebbi öbölállamokba is, amik még gazdagabbak is mint az EU, szóval ne tedd a hülyét.
"de ezek jogi kérdések, ami téged láthatóan nem érdekel. majd fog, ha a te vélt jogaidat is semmibe veszik "
hát épp erről írtam!: hát éppen a német rendes adófizetőnek, meg  a spanyol adófizető polgároknak máris nagyon is fáj!! hát az  emeberi jofgait csúfolják meg akkor, amikor beszállítják nekik tömegesen az írástudatlan, képzetlen milliókat, akiket aztán segélyből ezen adófizetők pénzéből kell eltartani! miközben pl. a spanyol fiataloknak, ismétlem: a spanyol fiataloknak is százerei vannak munka nélkül!, te miről beszélsz??! hát ez a spanyol és a német adófizetők elárulása a köbön! értsd: az EU-nak is a saját megoldandó problémáival kéne fogalakozni, és csak utána a világ szegéyneinek, meg poiitikai menekültjeinek a gondjaival! de: ez nem akadálya annak hogy práhuzamosan segítse a spanyol fiatalt is munkához jutni (azzal hogy lezárja a határokat és nem enegedi be a migránsokat akik kapásból levszik majd az órabéreket is hiszen tizedannyiért is elvállalnának munkákat), másrészt pedig eközben az EU, ha annyira humánus akar elnnei akkor semmi akadálya hogy vigyen ki az afrikai országokba segítséget: bármit, amit azok ahhoz kérnének, hogy ezek a százezrek ne induljanak el. még egyzser a jogról: ott vagy eltévedve hogy már te is azt hiszed amit az Ensz akart legutóbb beületeni a naív buta emebrek fülébe: azt, hogy a népvándorlás az egy emberi jog! de nem az! csak az egy emberi jog, ha haáború van a ahzában = üldöznek és életemet mentve a következő szomszédos bkés országban van jogom politikai menedékjogot kérrni! DE ahhoz nincs jogom, hogy vándorként útrakleve, a papírjaimat eldobva, magamt menekültbek hazudbv,a a jobb élet és a spanyol segély reményében elinduljak a spanyol partok felé!
a lelövési kérdést pedig megválaszoltam neked, teljesen világosan
Phylaxa 2018. 08. 09. 17:31
Előzmény: #8489  gambadoro
#8490
Az EU pár cirkáló segítségével egy gyűjtőhajóra veszi fel a fuldoklóidat, akik a te vélt jogi háttered miatt kerültek ilyen helyzetbe. Majd megkérik a törököket, hogy engedjék kikötni a gyűjtőhajót és vegyék át a tőlük érkezett öngyilkosjelölteket. Szerinted a törökök ezt nem teszik meg, mert a nemzetközi jog továbbra is a tömeggyilkosság pártján áll. Nos elárulom neked, hogy pár napon belül mégiscsak megtennék a "jókapcsolat fenntartása érdekében", különben Törökország 100 évet hanyatlana vissza és a gazdasága a béka seggébe kerülne. Nem beszélve a NATO-ról, aminek tagja. Nem lehet elárasztani másokat a világ "migránsaival". Azok a törvények amikre te hivatkozol kb, annyit is érnek, ameddig az EU vezetői támogatják ezt az egész őrültséget. Utána hirtelen már te is beállsz abba a csoportba, aki mindig is mondta, hogy vissza kell a nemzetközi vizekrő szállítani az embereket és ezzel megállítani ezt a tömeggyilkosságot. Na ennyit erről. :)
gambadoro 2018. 08. 09. 17:15
Előzmény: #8488  Törölt felhasználó
#8489
kik azok a ti?
2, mikor mentek afrikaiak ezekbe az országokba? miről hadoválsz?
de ezek jogi kérdések, ami téged láthatóan nem érdekel. majd fog, ha a te vélt jogaidat is semmibe veszik.
másrészt pedig, érthetően megkérdeztem: te belelősz a tömegbe? személy szerint. ha nem, akkor milyen alapon akarod ezt másokra (katonák, határőrök) oktrojálni.
3, a tolvaj kisztitkár miért nem állította meg az EU határon a migrókat?
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 16:57
Előzmény: #8484  gambadoro
#8488
ezt a dumát már xxxx alaklommal leírtátok már ti itt, de a hülye is tudja, hogy ez nem megoldás, és tudod miért nem?
mert
1. ez nem jogi kérdés elsősorban (már), hanem annak a kérdése, hogy Európa köteles-e befogadni a világ összes szegényét és háborús menekültjét egyaránt ? természetesen nem köteles, hiszen belerokkanna és egyébként is irreális, ha a többi földrészek meg eközben normálisak = van még józan eszük és belátják, itt arról van szó hogy gombadoro pl. szeretne-e tovább európai módon élni, vagy tudomásul veszi, hogy mondjuk 1 éven belül idtelepítenének a nykadra (mondjuk beköltöztetnének a házadba neked is, kötelező kvóta alapján) xx bevándorlót vagy ha nem akkor megemelnék az adódat, hogy tartsd el őket (figyleme, a németelnél ez utóbbi már élő valóság és úgy, hogy nem kérdezték meg őket, szeretnék-e ezt),
2. nem válaszolsz arra  - mert nemtudsz - hogy miért nem fogad be az említett tömegből senkit sem az Usa, sem Ausztrália, sem Indonézia, sem japán, sem Oroszország, sem Kína, sem a hipergaddag öbölállamok, sem Szúd-A.?
de én megadom a választ: azért mert egyrészt ezeket patriota államvezetők vezetik akik védeni akarják a saját országaik biztonságát és relatív jobblétét, másrészt azért, mert nem ügynökei a bevándoroltatásnak = nem árulók
nagyon leegyszerűsítve: nem értesz semmit az egészből. azért mert nem fogtad még mindig fel, hogy ez nem jogi hanem civilizációs kérdés, oylasmi ami akkoriban is zajlott amikor még mi magyarok is csak úgy kalandozgattunk a nagy nemzetközi népvándorlás közepette, amely folymatban egész népek(!!) tűntk el szó szerint a semmibe, hiszen senki nem méricskélte a jogot hiszen arról volt szó, ki hol tud magának életteret kihasítani , ott megtelepedni és leigázni azokat akiket ott talál...
pampa 2018. 08. 09. 16:53
Előzmény: #8481  Törölt felhasználó
#8487
Pont arról szól az általatok szapult Merkel által megkötött egyezség, hogy beleegyezett, hogy visszaveszi őket."
.
és ad helyette cserébe LEGÁLISAT!
ez a merkeli megállapodás!
ez már csak csökkenti az érkezők számát....
pampa 2018. 08. 09. 16:51
Előzmény: #8478  Törölt felhasználó
#8486
Túlárazást bizonyítani?Alapozás..... annak a nehézségei.... szakmai tanulmány, szakvélemény..... nem biztos, hogy az olcsóbb a jó....stb....képtelenség!
pampa 2018. 08. 09. 16:49
Előzmény: #8477  Peterbond
#8485
én nem azt írtam, hogy te írtad!  :)
arra hívtam fel a figyelmedet, hogy napi szinten ezt nyomják, hogy minden mészárosé!
nem igaz!
.
egyedül az igaz, hogy amit mészáros elnyer azt a pénzt VISSZAFORGATJA!
céget vesz, céget alapít!
Épít, fejleszt.
Ezt próbálja a ballib oldal lopásként, korrupciókén "eladni" a  lakosságnak!
.
nem kell védekezned. miért kellene?
neked is más a véleményed egy folyamatról és nekem is.....
.
véleményszabadság van!
gambadoro 2018. 08. 09. 16:46
Előzmény: #8474  Törölt felhasználó
#8484
szóval
azért mert neked fogalmad nincs a jogról, még az a helyzet, hogy nem vihetik vissza nemzetközi vizekről
görögről meg annyira sem
amint belépnek az olasz, görög vizekre, le kell folytatni a z illegális határátlépéssel stb. kapcsolatos eljárást.
utána is csak úgy lehet kitoloncolni, ha a másik ország fogadja
ennyit erről
még gyakorolj kicsit
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 16:45
Előzmény: #8474  Törölt felhasználó
#8483
Ausztrália és indonézia között egyre feszültebb a viszony, mivel ausztrália sorozatosan megsérti indonézia felségvizeit.  Nem fogja  tudni örökké csinálni. Görög-török relációban meg ilyesmi hosszabb távon lehetetlen.   
gambadoro 2018. 08. 09. 16:44
Előzmény: #8476  Törölt felhasználó
#8482
jaja
a csüngőhasú tolvas kisztitkárnak joga volt ráengedni a migrókat ausztriára?
miért nem állította meg a tömeget az EU határon?
Törölt felhasználó 2018. 08. 09. 16:44
Előzmény: #8476  Törölt felhasználó
#8481
Az elején bele is trafáltál a lényegbe, amit már régóta fejtegetünk többek között neked is:"de török belügy. az a török belügy, hogy Erdogan azt enged be Töröko.-ba saját felelősségére, akit akar, ez az ő dolga, DE"
Pontosan így van, tehát ha úgy dönt, hogy a görögök által visszaszállítani kívánt egyéneket nem veszi vissza, akkor a görögök megszopták. Pont arról szól az általatok szapult Merkel által megkötött egyezség, hogy beleegyezett, hogy visszaveszi őket.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek