Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 07. 17. 12:29
Előzmény: #5256  elemes
#5260
"egy magyar deris NŐ előadása és táncbemutatója, ez lenyűgöző volt." Szép látvány a hastánc, de azért lenyűgözőt írni rá... :) (Vicc akart lenni...)
elemes
elemes 2017. 07. 17. 12:28
Előzmény: #5252  Phylaxa
#5259
amit a magyar belpolitika "iszlám" címkével illet, az nagyjából az orbán-típusú agresszív politikai stílus -- kétezer kilométerre délkeletre. nincs több köze a valláshoz, mint orbánnak a kereszténységhez.
elemes
elemes 2017. 07. 17. 12:24
Előzmény: #5252  Phylaxa
#5258
...tehát beszélhetünk az iszlámról mint vallásról és tanításairól, az iszlám misztikáról, iszlám vallás által befolyásolt kultúráról és művészetekről, stb. Ha alaposabban megnézzük, meg lehet találni az európai kultúrában azokat a történelmi szakaszokat, amikor hasonló volt a kereszténység helyzete, nem is nagyon régen. Iszlám világról is beszélhetünk, de sokkal óvatosabban, mert igen könnyű beszopni a politikusok maszlagját és egy regionális kultúrát összemosni a vallással. A buddhistákat sokan igen békésnek tartják, miközben délkeletázsiában szabályos pogromokat szerveztek még pár éve is a kisebbségben élő muszlimok kiirtására. Volt, hogy felgyújtották a muszlim városnegyedet, körbeálllták, és aki menekülni próbált azt agyonverték. A buddhisták a muzulmánokat.
Törölt felhasználó 2017. 07. 17. 12:22
Előzmény: #5255  Phylaxa
#5257
"Ezzel ne engem vádolj," Nem vádollak, a letelepedési kötvényt "vádolom".
elemes
elemes 2017. 07. 17. 12:18
Előzmény: #5252  Phylaxa
#5256
"A kereszténységből alakultak a törvényeink bő kétezer év alatt." A mai európai jogrend legnagyobb részben a római jog illetve a felvilágosodás korának eredménye, kereszténység csak nyomokban van benne. A kultúrában inkább benne van a zsidó-keresztény hagyomány (humanizmus, empátia, szolidaritás). "Szerintem pedig van olyan, hogy "iszlám". Vajon melyikünknek van ebben igaza?" Erre rém egyszerű a válasz: a sematikus általánosítás a manipuláció egyik eszköze. Én is használtam ezt az eszközt alább amikor az írtam, hogy "másfélmillió fideszhívő mind beszopja habony árpád maszllagját." Ugyanis a másfél millió fidesz-szavazó sokféle ember, ki ezért, ki azért köti meg magával azokat az erkölcsi kompromisszumokat, amely miatt a fideszt támogatja -- az elképesztő korrupció ellenére. "Én azt javaslom, hogy keress pár iszlám papot és beszélgess velük! Mondd el nekik, hogy ők nincsenek. :)" Tekintsd úgy, hogy ez megtörtént -- ugyanis tényleg nincsenek iszlám papok. Volt szerencsém tavaly szervezni egy iszlám témájú előadássorozatot, ami a migrációs krízis miatt félbeszakadt (az egyik vendégelőadó nem tudott, a másik nem akart budapestre utazni, a magyar iszlámkutatók meg tök érdekeseket mondtak a saját kutatási területükről, de az nem egy átfogó kép.) Az előadások témája kb: - az iszlám misztika, a dervisek tánca (nagyon közel áll a zen buddhizmushoz és a keresztény misztikusokhoz), egy magyar deris NŐ előadása és táncbemutatója, ez lenyűgöző volt. - az iszlám művészet és ábrázolás (a reformátusokhoz hasonlóan nem ábrázolhatják istent, ezért a rengeteg geometrikus díszítés), iszlám zene (ez tök független a vallástól, szóval inkább a keleti zene) - az iszlám társadalomképe (Allah tanítása a férfi - nő egyenjogúságáról), ez elmaradt - iszlám és kereszténység kapcsolata (Jézust különleges prófétaként tisztelik, akárcsak Jézus anyját, szerepelnek a Koránban), ez is elmaradt. Nem felvágni akarok ezzel, hanem csak rámutatni arra, hogy az a kép, amit a magyar belpolitikai játszmák csatárai az iszlámról állítanak, kurva messze van az iszlámtól mint vallástól. Kb olyan messze, mint a magyar belpolitika a kereszténységtől.
Phylaxa 2017. 07. 17. 12:14
Előzmény: #5254  Törölt felhasználó
#5255
Nálam még a bűnös az bűnös akárhonnan jött. De ez régi dolog, csak ma már "minősített többséggel" húzzák le a civillizációt a WC-n. Ezzel ne engem vádolj, sosem leszek politikus, csak a véleményemet írom, hátha valakit érdekel. Engem érdekel, hogy más hogyan gondolja. Több nincs benne. :)
Törölt felhasználó 2017. 07. 17. 11:52
Előzmény: #5249  Phylaxa
#5254
"Már ne is haragudj, de bűnözőknek nyilván nem szabad még beutazást sem engedélyezni. Ennek nem hiszem, hogy bármi köze van a témához. :)" Miért ne lenne? Aki letelepedési kötvényt vásárol, annak csak az ott kell büntetlennek lenni ahonnan érkezik. Ki is használják. Érkezett elítélt csaló is.
Phylaxa 2017. 07. 17. 11:50
Előzmény: #5250  elemes
#5253
Akkor ezzel őt vádold és ne mást! :)
Phylaxa 2017. 07. 17. 11:49
Előzmény: #5251  elemes
#5252
1. A kereszténységből alakultak a törvényeink bő kétezer év alatt. Természetesen a zsidó kultúra és törvénykezés is hatással volt ránk, valamint később az ateizmus is. 2. Szerintem pedig van olyan, hogy "iszlám". Vajon melyikünknek van ebben igaza? Én azt javaslom, hogy keress pár iszlám papot és beszélgess velü! Mondd el nekik, hogy ők nincsenek. :) Ha szerencséd lesz, akkor megtapasztalhatod majd nap mint nap, én pedig azt remélem, hogy ha valóban így akarod, akkor nem itt fogod ezt megtenni. :) 3. Ne hivatkozz senkire! A saját véleményedet írd és akkor nem fogsz másokat sem vádolni azzal, hogy más véleményét írják. :)
elemes
elemes 2017. 07. 17. 10:34
Előzmény: #5249  Phylaxa
#5251
"pl. az iszlám nem ismeri el a törvényeinket sem" Ez hülyeség. Nincs olyan, hogy "az iszlám." Mert ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy "a kereszténység" nem ismeri el a törvényeinket. Például bíróság kimondja a házaspár válását, de a katolikus egyház baszik rá. Vagy hogy gyerekeket nem szabad verni, de a katolikus erkölcstankönyvekben azért igen. Meg hogy van egy Nemzeti Adó és Vámhivatal aminek elvileg monopóliuma van az adószedésre, de oldalágon mégis van egyházi adó, vagy mi a tök. De a zsidók is: a HACCP előírja, hogyan kell tárolni az élelmiszereket. A kóser szabályok szerint meg nem úgy. Ezek pont olyan fajsúlyú eltérések, mint az iszlám meg az állami törvénykezés között. Ha te beszopod habony árpád hímtejét, akkor nyilván minden szavát aranynak veszed, és bezárod füleidet a valóság elől (nem kell aggódni, kb másfél millióan vannak a hozzád hasonlók egy akolban). Vannak egyszerű valóság-ellenőrző próbák, amivel nagyjából le lehet leplezni, ha téged manipulálni akarnak -- kérdés, hogy ÉSZRE AKAROD-E VENNI a manipulációt.
elemes
elemes 2017. 07. 17. 10:22
Előzmény: #5249  Phylaxa
#5250
"Már ne is haragudj, de bűnözőknek nyilván nem szabad még beutazást sem engedélyezni. Ennek nem hiszem, hogy bármi köze van a témához. :)" De igenis van köze. Bűnözőt nem engedünkbe. Csak akkor, ha megfizeti a baksist Rogán Antalnak.
Phylaxa 2017. 07. 17. 09:43
Előzmény: #5248  Törölt felhasználó
#5249
Már ne is haragudj, de bűnözőknek nyilván nem szabad még beutazást sem engedélyezni. Ennek nem hiszem, hogy bármi köze van a témához. :) Semmi problémám a kontinensen belüli ellenőrzött migrációval. Sosem volt. Azzal van bajom, ha az adófizetők fizetik a cehhet és olyan lehetőségeket teremtenek a migránsoknak, amelyek az adott lakosságnak nem biztosítottak. Az már probléma. A kontinensen kívülről érkező migrációra ez fokozottan igaz, mert pl. az iszlám nem ismeri el a törvényeinket sem, párhuzamos társadalmakat épít és szaporodik. Ezt nevezi a fejlett nyugat integrálódásnak. Hááát vannak problémák az alapok értelmezésében az biztos. :)
Törölt felhasználó 2017. 07. 17. 09:23
Előzmény: #5245  Phylaxa
#5248
letelepedési államkötvényünk 2013-tól van. Abban pl. semmi kivetnivalót nem találsz hogy 25 körözött bűnözőnek adunk letelepedési engedélyt (Pharaon-ügy). Nekem az a véleményem hogy egyáltalán nem kellene migránsokat fogadnunk. Jöjjenek vendégmunkásként. Úgy viszont senki nem jönne, mert nem az a cél hogy itt maradjanak.
elemes
elemes 2017. 07. 17. 09:22
Előzmény: #5242  bigyula
#5247
"nem magával a konstrukcióval van baj" de igen, azzal is baj van :-) attól, hogy más tagállamokban van ilyen, nem azt jelenti, hogy nálunk is lehet, hanem hogy másutt is rossz. viszont az EU "belső kör" bevezetésével többek között ez is megszűnik, tehát a "belső kör" nem fog letelepedési kötvényt kibocsátani, a "külső körbe" tartozó tagállamok letelepedési kötvénye pedig semmit nem ér a "belső kör" tagállamaiban.
elemes
elemes 2017. 07. 17. 09:19
Előzmény: #5237  pampa
#5246
Valójában az EU-n belüli szorosabb együttműküdés várható. A "belső körben" a tagok befizetései a GDP 5%-áig fognak növekedni és egy újonnan alakuló EU pénzügyminisztérium dönt majd ennek a felhasználásáról. elsősorban nyilván a "belső kör" tagállamainak javára, ezen felül valami aprópénz jut azon tagországoknak, akik érdemi lépéseket tesznek a belső körhöz való csatlakozásért. Rövid távon a "belső kör" a külpolitikát, a védelmi politikát hangolja össze (európai uniós hadsereg és külügyminisztérium), például megszűnnek a független német, francia, holland stb nagykövetségek, helyüket egy "uniós" követség veszi át (a külső kör tagállamai megtarthatják a saját követségeiket). A közös hadsereg alkalmazásáról is csak a belső kör határoz majd, bár a nemzeti hadseregek megmaradnak, de csökkentett büdzsével. Másik fontos terület a "belső kör" bűnüldözési rendszerének egységesítése, a harmadik pedig a határvédelem és a migráció kontrollálása. Ebben vannak még a legnagyobb diszkrepanciák, mert a jelenlegi schengeni övezet határai nem esnek egybe a jövendőbeli belső körrel, pl. a magyarok és a lengyelek biztosan kimaradnak a belső körből, tehát a lengyel-német és lengyel-szlovák határ, illetve a magyar-szlovák és a magyar-osztrák határ ismét szigorúbb belső határrá válik majd. A szlovákok nagyon pedáloznak, hogy a belső körbe kerüljenek, de olyan hosszú határvonalat jelentene a lengyel és magyar szomszédság, hogy emiatt sajnos kimaradhatnak. A "belső körbe" tartozásnak valószínűleg feltétele lesz az euróbevezetés, például a svédeknek, ha be akarnak lépni. A "külső kör" számára marad a GDP 1%-ának megfelelő befizetések rendszere, de pénzt is csupán ebből az 1%-ból kaphatnak majd. Orbán Viktor valószínűleg ezzel számol, amikor arról beszél, hogy a következő költségvetési időszakra már kevesebb pénzt kap az ország az uniótól, tehát már nem járna negatív pénzügyi következményekkel a szovjetunióhoz való újbóli csatlakozás.
Phylaxa 2017. 07. 17. 09:16
Előzmény: #5244  Törölt felhasználó
#5245
Nem bizony. Ugyanis az egyik már megvolt akkor is, amikor még "Berlini" falat döngettünk, a másik pedig még ma sincs meg. El kell tehát fogadni, hogy az ember egy régen elkezdődött "folyamatba" születik bele, ahol állítólag kultúra van és törvények. Tehát ha valami már megvolt, akkor a változtatáshoz kell az egyetértés, ha pedig új dologról van szó, akkor annak elindításához. Nem bonyolult. :)
Törölt felhasználó 2017. 07. 17. 09:10
Előzmény: #5241  Phylaxa
#5244
"Semmi problémám, hogy megvétózhassa minden ország az összes ország letelepedési kötvényeit. De csak együtt és az összeset." És ebben nem érzel ellentmondást? Ha letelepedési kötvénnyel jön, akkor csak mindenki együtt tilthatja meg, ha nem letelepedésivel akkor mindenki együtt engedélyezheti. Az egyik esetben egy ország megakadályozhatja (ha ő akarja beengedni, természetes hogy megvétózza), a másik esetben egy ország sem dönthet egyedül.
Phylaxa 2017. 07. 17. 09:09
Előzmény: #5242  bigyula
#5243
" Értsd már meg, hogy nem magával a konstrukcióval van baj, csak ennek a jutaléknak az államkasszában lett volna a helye!" Ez így van. Sosem állítottam mást. :)
bigyula 2017. 07. 17. 08:56
Előzmény: #5240  Phylaxa
#5242
Mondj példát arra, hogy a letelepedési kötvényeken az EU más országaiban ilyen komoly összeg jutott magánzsebekbe. Értsd már meg, hogy nem magával a konstrukcióval van baj, csak ennek a jutaléknak az államkasszában lett volna a helye!
Phylaxa 2017. 07. 17. 08:54
Előzmény: #5239  Törölt felhasználó
#5241
Semmi problémám, hogy megvétózhassa minden ország az összes ország letelepedési kötvényeit. De csak együtt és az összeset. Szerinted mikor mennek ebbe bele a nagyok, akik imádnak pár országot kipécézni és eljárásokat kezdeményezni velük szemben, a többiekre pedig tojnak? :)

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek