Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2017. 01. 06. 11:45
Előzmény: #5138  _pampa
#5140
Kezdődik?

"A spanyol kormány azt tervezi, hogy az iszlámban jelentős ünnepeket munkaszüneti nappá nyilvánítja. Az igazságügyi minisztérium tervezete szerint, akik muszlimnak vallják magukat, azoknak nem kell dolgozniuk saját ünnepnapjaikon, de a keresztény ünnepeken már igen.

Javier Herrera-García Canturri, az igazságügyi minisztérium tanácsadója az új spanyol munkaügyi törvénytervezet kapcsán adott interjút az Europa Pressnek.

Canturri a lapnak elmondta, a munkaszüneti napok szabályzása jelenleg igencsak változatos az országban: vannak olyan autonóm közösségek, melyek egy évben (maximum) 13 napot nyilváníthatnak munkaszüneti nappá, de általában az a legjellemzőbb, hogy a központi kormányzat által kijelölt 9 napon nem kell dolgozniuk a munkavállalóknak.

A mostani munkatörvény által előírt 9 kötelező munkaszüneti napból 6 keresztény ünnepekhez, például a karácsonyhoz, a vízkereszthez köthető.

Az új törvénytervezet azonban megengedné, hogy különböző vallási felekezetekhez tartozók, többek között a muszlimok számára is legyenek hivatalos munkaszüneti napok. Így például minden spanyolországi muszlimnak – legalábbis azok, akik annak tartják magukat – nem kellene dolgoznia Ramadánkor. 2010 óta az észak-afrikai spanyol enklávékban már létezett iszlám ünnepekhez köthető munkaszüneti nap, ám az új tervezet szerint ez kormányzati döntési körbe kerülhet be, így nemcsak Afrikában, hanem már Spanyolországban is ünnepelhetnének a munkaszüneti napokon a muszlimok.

A kormány azonban kötelezővé tenné, hogy a munkamentes napokért cserébe a muszlimoknak dolgozniuk kellene a keresztény ünnepeken."
elemes
elemes 2016. 12. 10. 07:00
#5139
_pampa 2016. 12. 09. 15:48
Előzmény: #5137  _pampa
#5138
A ZDF országos köztelevízió megbízásából készített felmérés szerint a németek leginkább a menekültek és a társadalmi integráció ügye miatt aggódnak, 58 százalék tartja ezt a legfontosabb társadalmi problémának. A téma jelentőségét mutatja, hogy a problémák rangsorában csupán 14 százalékos említési aránnyal került a második helyre a nyugdíjrendszer ügye.

A ZDF Politbarometer nevű felmérése szerint a menekültügy megítélésében a gazdasági és a közbiztonsági szempont a meghatározó; 60 százalék tart attól, hogy a menekültek ellátása miatt más területeken megszorításokra lesz szükség, és 52 százalék gondolja azt, hogy a migránsok miatt növekedik a bűnözés.

Társadalmuk értékrendjét viszont nemigen féltik a németek, csupán 30 százalék gondolja, hogy a bevándorlók veszélyeztetik a német értékeket, és 66 százalék nem tapasztal ilyen fenyegetettséget. Azonban 52 százalék szerint a menekültek integrációja nem lesz sikeres, és minden második német úgy érzi, hogy a menekültek többsége nem is akar beilleszkedni. Az integráció sikerében bizakodók aránya 43 százalékos, és 40 százalék érzi úgy, hogy a menekültek többsége törekszik a beilleszkedésre.

A megosztottságot a kancellár menekültügyi tevékenységének megítélése is jelzi: míg a németek 50 százaléka szerint Angela Merkel jól végzi munkáját ezen a szakpolitikai területén, 45 százalék elégedetlen a teljesítményével. Ugyancsak két nagy tábor látszik annak a kérdésnek a vizsgálatával, hogy Németország megbirkózik-e a sok menekült megjelenésével keletkező gondokkal: 55 százalék szerint az ország sikerrel megbirkózik a kihívással, 44 százalék szerint pedig nem képes erre – írja az MTI."
_pampa 2016. 12. 09. 13:00
Előzmény: #5136  Phylaxa
#5137
""2017-ben megszűnhet az EU"

Tóth Hanna

Tóth Hanna
2016. december 9. 11:28

Nigel Farage a UKIP korábbi elnöke földcsuszamlásszerű változásokat jósol Európa-szerte a jövő évre. Szerinte ha 2016 forradalmi év volt, akkor a következő évek kifejezetten drámaiak lehetnek az Európai Unió számára.
Ahogyan a politikai forradalom idei éve a végéhez közeledik, az Európai Unió 2017-es megmaradására is egyre kisebb az esély. Kétség sem férhet ahhoz, hogy az Unió szemszögéből nézve a Brexit a legkárosabb esemény, amely valaha történt.
– közli Farage lesújtó véleményét a Telegraph hasábjain.

Az európai kontinensen pedig újabb politikai ellenfelek sorakoznak fel a jelenleg regnáló elitek ellen. Igencsak lenyűgöző, hogy a népszerű olasz humorista, Beppe Grillo által vezetett Öt Csillag Mozgalom folyamatosan 30 százalék feletti értéket mutat a felmérésekben, de hasonló a helyzet Franciaországban is, ahol úgy tűnik, Marine Le Pen nyeri majd meg a francia elnökválasztás első fordulóját, és bár a második fordulóban nem ő a favorit, a 2016-os év eseményei alapján még a győzelme sem tűnik lehetetlennek. És Hollandiában is a megosztó Geert Wilders vezeti a közvélemény-kutatásokat a jövő tavasszal esedékes parlamenti választásokra készülve.

Az Európai Unióra leselkedő legnagyobb gazdasági veszély nem más, mint az olasz bankszektor bizonytalansága, valamint egyes pénzügyi megmondóemberek azon nagyszerű gondolata, miszerint Merkelnek ki kellene mentenie a Deutsche Bankot a jövő őszi német választások előtt – írja Farage.

Úgy tűnik, hogy Donald Trump felém intézett nyilatkozata – miszerint a Brexit egy okos döntés volt – beigazolódott. Talán még sikerült egy égő, roskadozó épületből időben kimenekülnünk."
Ezzel egyidejűleg Farage negatívan nyilatkozik a Brexit jelenlegi állásáról is. Szerinte a Brexit May vezénylésével semerre se tart."

link
Phylaxa 2016. 11. 11. 09:39
Előzmény: #5135  _pampa
#5136
"A német politika rendkívül óvatos, készül a jövő évi választásokra, ezért nem mernek dolgokat kimondani úgy, ahogy ezek a valóságban vannak, egy kivétel van, a CSU – mondta a biztonságpolitikai szakértő. "

Ez itt a lényeg. Ebbe buknak bele szépen sorban. Érthetetlen, hogy miért csinálják.
_pampa 2016. 11. 11. 09:26
Előzmény: #5133  Törölt felhasználó
#5135
Őrizetbe vettek kedden a német hatóságok öt embert, aki kapcsolatban vannak az Iszlám Állammal, sőt, állítólag köztük van az IÁ első számú németországi vezetője is, aki korábban kijelentette, hogy "aki nem radikális, azt ki kell végezni."

Ezer nyilvántartott terrorista lehet Németországban

Most ért véget a CSU kétnapos kongresszusa, ahol az volt egyik fő téma, hogy muzulmánok jöhetnek Németországba, de a politikai iszlám nem, nem kérnek a radikalizációból - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hans-Georg Maassen a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője bejelentette, hogy tízezer szélsőséges van, és mintegy ezer nyilvántartott terrorista. Tegnap bejelentették, hogy Németországból eddig 900 ember ment ki az IÁ mellett harcolni, és 350-400 tért vissza. Akiket most letartóztattak, azokat hónapokon át követték. Szövetséges titkosszolgálatoktól kaptak adatokat arra, hogy mit csinálnak. Ez év tavaszán letartóztatták egy részüket, mert félő volt, hogy merényletet készítenek elő.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. MTI Fotó: Czimbal Gyula
“Kezdj el imádkozni és Allah segíteni fog!”

Átnéztem a neveket, a nyilatkozatokat, szóval számomra a legérdekesebb az volt, hogy a németek azt mondják, az első számú terrorista volt, akit most letartóztattak egy 32 éves iraki, aki 15 éve élt Németországban. Egy mondatát idézném – mondta Nógrádi György, mert azt mondta a muzulmánoknak, hogy eladnád a vallásodat pár euró per óráért? Inkább kezdj, el imádkozni és Allah segíteni fog. Az is érdekes, hogy ez az illető bejelentette, aki nem radikális, azt ki kell végezni. Tíz évvel ezelőtt Németországban alig volt radikális hitszónok, jelenleg több tucat van. Németország radikalizálódott, ennek nem lehetnek komoly következményei, lesznek – jelentett ki Nógrádi György.

A német politika rendkívül óvatos, készül a jövő évi választásokra, ezért nem mernek dolgokat kimondani úgy, ahogy ezek a valóságban vannak, egy kivétel van, a CSU – mondta a biztonságpolitikai szakértő. A szociáldemokraták közzétették néhány napja, hogy 10 éven belül 6 millió munkavállaló fog kiesni, erre a válaszuk, hogy hozzunk be embereket külföldről, de ebből óriási viták lesznek jövőre a választási kampány idején."
elemes
elemes 2016. 11. 09. 14:25
Előzmény: #5133  Törölt felhasználó
#5134
A fasori evangélikus gimnázium, meg Rátz László tanítványai nem pont a kádár-rendszer, meg általában a komcsi világ oktatását dicsérik :-)
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 14:08
Előzmény: #5132  elemes
#5133
Tudod lehet, hogy mind a magyar oktatási rendszert tanulmányozva jutottak a tudományos felfedezéseikhez!
Ezzel talán megnyugtatlak! Hisz mind a ketten a magyar oktatási rendszerben szenvedtünk, hogy idáig juthattunk!
Vagy ez is csak egy kis szarkazmus!

Hagyjuk a témát lesz még ennek folytatása, nincsenek véletlenek!
elemes
elemes 2016. 11. 09. 13:59
Előzmény: #5131  Törölt felhasználó
#5132
"Nem találhat ki mindent az orosz elme mint valamikor!"

:-)))))))))))))))))))))))))

Ivan Ivanovics Neumann, a modern számítógép feltalálója, meg Andrej Groff, az Intelszkij Zavod alapítója, ugye?
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 13:36
Előzmény: #5130  elemes
#5131
Jaj elemes ne légy már ennyire elhatárolódó! Minden technológiát tovább lehet fejleszteni. Nem találhat ki mindent az orosz elme mint valamikor!
elemes
elemes 2016. 11. 09. 13:32
Előzmény: #5129  Törölt felhasználó
#5130
az oroszokat láthatóan arra kondicionálják, hogy mindenért a nyugat a felelős :)

ez érthető, viszont elég rossz hatásfokú. nem véletlen, hogy még az orosz hadsereg is intel processzorokat használ -- az orosz gondolkodásmóddal nem lehet csúcstechnológiát fejleszteni.
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 12:41
Előzmény: #5128  elemes
#5129
Maradhatunk abban hogy nem zörög a haraszt, ha nem fúj a nyugati szél!
elemes
elemes 2016. 11. 09. 12:25
Előzmény: #5127  Törölt felhasználó
#5128
Merkel nem haragszik Putyinra :) Csak épp nem kíméli. Az orosz és a német gazdaségi érdekek eléggé szembenállnak, és jelenleg Németország az erősebb. Nem kicsit, nagyon.

(Azt is mondják, a németek azért lehetnek kőkemények az orosz ügynökökkel, mert nincsenek rászorulva egy esetleges "fogolycserére", eleve kevés német ügynök dolgozik Moszkvában és nem buknak le.)

Na mindegy, ezek csak pletykák. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél -- nade ki tudja, pontosan hol zörög.
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 12:21
Előzmény: #5125  elemes
#5127
A Putyin-Merkel barátság a kölcsönös előnyök kardinális kérdése!
Én inkább azt látom te jobban haragszol a Putinra, mint a Merkel!
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 12:18
Előzmény: #5124  elemes
#5126
Úgy legyen! Minden kémnek legyen tanulságul!
elemes
elemes 2016. 11. 09. 12:13
Előzmény: #5123  Törölt felhasználó
#5125
(Mondjuk azt pletykálják, hogy a németek nem bánnak ilyen kesztyűs kézzel, ha elkapnak valakit, bár azt azért kétlem, hogy tényleg a Thyssen AG kemencéiben végeznék, ez inkább a KGB módszere volt -- de ha mégis igaz, az megmagyarázza, miért haragszik Putyin ennyire Merkelre)
elemes
elemes 2016. 11. 09. 12:09
Előzmény: #5123  Törölt felhasználó
#5124
Ahhoz képest, hogy döntésképtelenek, az orosz titkosszolgálat nagyon aktív a döntéshozó testületek befolyásolási próbálkozásaiban :))))

Inkább azt nem értem, hogy amikor elkapnak egy orosz ügynököt Brüsszelben, miért csupán kiutasítják? Bele kell állítani egy vödörbe, gipszet önteni rá, öt perc múlva kidobni a kikötőben és nincs vele több gond.
Törölt felhasználó 2016. 11. 09. 11:58
Előzmény: #5122  elemes
#5123
Dehát nem is akartak dönteni, mert döntésképtelenek!

Ehhez is erdogán kellett! Döntött helyettük.
elemes
elemes 2016. 11. 09. 11:26
Előzmény: #5121  _pampa
#5122
De hát Erdogan nemrég vonta vissza a csatlakozási kérelmet, szóval az EU-nak nincs miről döntenie.
_pampa 2016. 11. 09. 10:56
Előzmény: #5120  _pampa
#5121
Az Európai Uniónak mielőbb végső döntést kell hozni Törökország csatlakozási kérelméről
– jelentette ki Recep Tayyip Erdogan szerdán.

Értékeljék újra, de ne késlekedjenek ezzel
– idézi a Reuters a török államfő isztambuli beszédét.

Az elmúlt időszakban Erdogan rengeteg kritikát kapott az Európai Uniótól, különösen a puccskísérlet utáni önkényes tisztogatás miatt. Ő azt mondta, ezek az egyik fülén bemennek, a másikon kijönnek.

Mire számíthatunk a nyugattól, amikor 53 éve várakoztatnak bennünket az Európai Unió kapujában?
– tette fel hétfőn a kérdést."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek