Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 09:41
Előzmény: #13659  Törölt felhasználó
#13660
bocsánat... “német“... így helyes.
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 09:38
Előzmény: #13657  Törölt felhasználó
#13659
aki pld. régebb óta nem járt Münchenben és nem hiszi, az menjen ki egy hétvégére (Railjet), és tegyen egy nagy kört napijeggyel az U-Bahn hálózaton és a fõpályaudvar környékén... (tetszõleges német nagyvárosokkal helyettesíthetõ).
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 09:33
#13658
Orbán, a FIDESZ, Phylaxa,Vazsmegyei, én, stb.  az ILLEGÁLIS , TÖMEGES és ELLENŐRIZETLEN migráció ellen vagyunk!
jaja csak közben átment nálunk kb 400e regisztrált + ??? nem regisztrált
ennyike 
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 09:29
Előzmény: #13655  Törölt felhasználó
#13657
minimális döccenõkkel, de zavartalanul folyik Európában a régóta eltervezett népességcsere.
pampa 2018. 02. 23. 08:59
Előzmény: #13654  elemes
#13656
Az aranyérmes magyar csapat tagjai:
.
Burján Csaba:
Születési hely és idő: Pécs, 1994. szeptember 27
.
Knoch Viktor:
Születési hely és idő: Pécs, 1989. december 12
.
Liu Shaoang:
Születési hely és idő: Budapest, 1998. március 13
.
Liu Shaolin Sándor:
Születési hely és idő: Budapest, 1995. november 20.
.
Nem egy ember nyerte hanem 4!
Nem migri hanem itt született magyar állampolgárok!
.
Gusztustalan,hogy még ebből a szép sikerből is képesek egyesek pártpolitikát csinálni!
.
Orbán, a FIDESZ, Phylaxa,Vazsmegyei, én, stb.  az ILLEGÁLIS , TÖMEGES és ELLENŐRIZETLEN migráció ellen vagyunk!
.
Azt is leírtuk miért.
A tömeges migrációt még a leggazdagabb államok sem képesek  a társadalmuk számára elfogadható módon kezelni.
Olvasd a híreket, pl. a németeknél már olyan mértékű a probléma amivel a hatalom már nem tud mit kezdeni!
Angoloknál egyes körzetekben kisebb ügyek esetén lehet a "saria" szerint az ott élő imámoknak ítéletet hozni!
A hatalom már az ítélkezést is kiadja "gebinbe"!
Ahogyan a franciáknál, svájciaknál a börtönök "lakóinak" jelentős része migráns!
.
Meddig bírja elviselni az EU szociális ellátó rendszere ezt a tehernövekedést?
Mi a terv arra, ha kevés lesz a rendelkezésre álló keret?
.
Adót emelnek?
Csökkentik a többség számára juttatott ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat?
Esetleg hitelt vesznek fel a piacról?
.
Mert az papíron nagyon szépen mutat:
.
Behívunk 10 millió fiatalt ,így egyből lesz új munkavállaló a piacon akik egy kicsit letörik a béreket és adót fizetnek!
.
A bér sem csökkent és az adóbevétel sem nőt!
Ellenben nőttek a szociális kiadások és robbanáspontig emelkedett a feszültség a társadalom körében!
Minden érintett országban erősödik a szélsőjobb!
.
Volt értelme ennek az őrületnek amit rászabadítottak Európára?
.
szvsz
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 08:45
Előzmény: #13651  madxa
#13655
A cikk magyar fordításából egyébként valamiért kimaradt, hogy Ahmed papa analfabéta, és dolgozni sem akar, mert “otthon“ a kétszintes házban, “gyermekei körében“ sokkal jobban érzi magát... riporteri kérdésre válaszolva kijelentette, nem tudja mennyi segélyt kapnak, mert õ csupán havonta egyszer elsétál a bankba, és leemeli a számláról a készpénzt. (ld. eredeti cikkben).
elemes
elemes 2018. 02. 23. 08:38
#13654
a bevándorlás hatása például egy olimpiai aranyérem.
.
egy migri nyerte.
.
nem is kell. ide ne hozza.
Törölt felhasználó 2018. 02. 23. 08:36
Előzmény: #13651  madxa
#13653
Ez is mutatja, hogy a valóság a legvadabb konteóknál is sokkal zordabb. Dankeschön, Mutti.
Dehogynincs
Dehogynincs 2018. 02. 23. 08:17
#13652
Kétszer annyi cigány él Magyarországon, mint 30 éve.
http://civishir.hu/helyben-jaro/2018/02/ketszer-annyi-cigany-el-magyarorszagon-mint-30-eve
Bogdán László: a cigányokat ma is zsigerből gyűlölik.
Egy pozíciót javított ma Magyarországon a cigány társadalom: a migránsok kerültek alánk. A többségi társadalomban egyelőre nincs meg az az igény, hogy egy cigány ember legyen a szomszédja.
http://civishir.hu/kozelet/2017/10/bogdan-laszlo-a-ciganyokat-ma-is-zsigerbol-gyulolik
madxa 2018. 02. 22. 15:59
Előzmény: #13650  madxa
#13651
"Németország-szerte óriási felháborodást okozott az a Spiegel TV által a múlt hét végén sugárzott dokumentumfilm, amely az észak-németországi schleswig-holsteini kisvárosban élő szíriai menekültnek, illetve családjának – európai szemmel különös – életét meséli el.
A riportból kiderült, hogy a 32 éves Ahmed A. és közeli hozzátartózói 2015-ben hagyták el a több mint hatodik éve polgárháború sújtotta közel-keleti ország második legnépesebb városát, Aleppót, hogy egy jobb élet reményében Európába meneküljenek.
Ahmed pedig, két feleségével és hat gyermekével meg is találta számításait Angela Merkel kancellár hazájában: a német állami segélyeknek köszönhetően boldogan élnek egy állam által biztosított kétszintes házban.
Lina, a második feleség egyébként később csatlakozott az észak-németországi családi idillhez, Ahmed ugyanis – annak ellenére, hogy a poligá­miát, azaz a többnejűséget Németországban törvény tiltja – engedélyt kapott a családegyesítésre, mivel Lina a hat gyermekből négynek az édesanyja.
A riportból azt is megtudhatjuk, hogy Lina jóval a német belegyezési korhatár alatt, 13 évesen ment férjez Ahmedhez, míg az első feleség, Betool 14 évesen mondta ki Szíriában a boldogító igent.
Ahmednek egyébként egy harmadik felesége is van még Szíriában; a Spiegel újságírójának ezt tréfásan úgy kommentálta: ahhoz nagyobb házra lenne szükség, hogy őt is Németországba hozhassa. A jövőt illetően a férfi elmondta: összesen négy feleséget és tíz gyermeket szeretne.
Ahmed és családja egyébként egyáltalán nem érti, hogy miféle ellentmondást vagy szokatlanságot hordoz magában történetük, hiszen vallásos muszlimként a saría, azaz a mindennapi élet valamennyi területére kiterjedő iszlám jogrend szabályai szerint élnek. Linda és Betool a riportban arról is őszintén beszéltek, hogy boldogan osztozkodnak egymással Ahmeden, hiszen „Allah akarata volt”, hogy a dolgok így történjenek.
Ahmed a filmben Angela Merkelnek is köszönetet mond: „Nagyon köszönjük, Mama Merkel! Ő az egyetlen, aki átérezte a szíriaiak szenvedését. Köszönöm a németeknek is, még akkor is, ha vannak köztük rasszisták. A németek megtapasztalták már a háborút, ezért mutatnak nagy együttérzést a szíriaiak iránt.”
Szaúdi asszonyok vásári forgatagban. Eltérő szokásokFotós: Reuters
A német adófizetőket azonban inkább felbőszítette az állami juttatásokon igen jól élő család története, mintsem hogy meghatódtak volna a hálálkodó szavakon, különösen azért, mert a szí­riai család láthatóan egyáltalán nem érzi szükségét a német kulturális szabályok betartásának.
Ahmedék története ráadásul nem egyedülálló, az országban a menekültválság kezdete óta drasztikusan megnövekedtek a többnejűséggel és a gyermekházassággal kapcsolatos jogi viszályok. Kezdetben a német hatóságok praktikus szempontok ­miatt megtűrték a poligámiát, a gyakorlat ugyanis az volt, hogy csak egy feleség van bejegyezve hivatalos házastársi viszonyba, a többi két-három nő csupán élettársi minőségben kapcsolódik a családfőhöz.
Az esetek egyre növekvő száma miatt az akkori igazságügyi miniszter, Heiko Mass 2016 nyarán bejelentette a poligámiával kapcsolatos német jogszabályok megerősítését, illetve azt ígérte, hogy a törvény betartására is nagyobb figyelmet fognak fordítani, ennek gyakorlati megvalósulása azonban máig sem érezhető.
Abban a tartományban, ahol Ahmed és családja él, a liberálisok helyi ifjúsági szervezete ráadásul azért kezdett harcolni tavaly decemberben, hogy töröljék el a monogámiát, mert – érvelésük szerint – nem az állam dolga eldönteni, hogy ki kivel vagy kikkel akarja leélni az életét.
A kampány azonban nem volt hosszú életű, az FDP ifjúsági tagozatának tagjai között ugyanis komoly vitát váltott ki, hogy a többnejűséget egy négy menyasszony között pózoló vőlegénnyel ábrázolták, ami sokak szerint szexista.
A muszlim törvények szerint egyébként egy férfinak négy felesége lehet, erre azonban csak akkor van mód, ha a férj az összes asszonyát képes anyagilag támogatni."
madxa 2018. 02. 22. 11:31
#13650

Németországban elkezdődött.
."Válságos helyzet a német iskolákban
Infostart / InfoRádió - Vincze András (München) 2018.02.22. 09:47

 Németországban már két évvel ezelőtt is minden ötödik gyerek bevándorló hátterű volt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem a német volt a családon belüli társalgás nyelve. Időközben tovább emelkedett a migráns diákok aránya az iskolákban, ami egyre nagyobb kihívást jelent a tanügyi hatóságok számára.
Habár az arány tartományonként változik, Berlinben és Észak-Rajna-Vesztfáliában a bevándorlók gyerekei teszik ki a tanulók közel 30 százalékát. A düsseldorfi Heinrich-Heine-Egyetem pedagógiai tanszakának docense szerint a tanárok túlterheltek, és olyan feladatokkal is meg kell birkózniuk, amelyekhez nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel. Klaus Spenlen ezek között
a német nyelv elsajátítását,a mindennapi életben való eligazodástés a német jogrendszer, illetve társadalmi alapértékek megismertetését említette.A docens utalt arra is, hogy a tanárok munkáját erősen megnehezíti, hogy a migráns diákok elsöprő többsége muszlim, tehát a nők és férfiak közti egyenlőséget tagadó kultúrkörben nőtt fel. A bevándorló hátterű tanulók kétharmada fiú, akik a tanárnők tekintélyét gyakran semmibe veszik. Klaus Spenlen azonban hangsúlyozta azt is, hogy nem lehet az iskolákban kialakult válságos helyzetért kizárólag a migránsokat hibáztatni, mert a pubertáskorba került német fiúk is nem egy esetben éppen az osztályban mérik le öntudatuk erősödését, ami zavarja a fegyelmet, és hátráltathatja a tanárok munkáját az előírt tanagyag elvégzése terén.
Ezért nemcsak Klaus Spenlen, de egyre több pedagógus is általános oktatási reformot sürget, amelynek keretében a szülőket köteleznék arra is, hogy gyerekeiket óvodába küldjék, mert így már az első osztályba történő beíratásnál a kisdiákok folyékonyan beszélnének németül, és a tanítóknak nem kellene – mint jelenleg – külön csoportba osztani a németül tudó és csak idegen nyelven beszélő gyerekeket, abban a reményben, hogy osztályának minden tagja legalább az első tanév végére képes lesz a tananyag németül történő követésére.
Egy néhány éve hozott törvény értelmében ugyanis azok a szülők, akik nem küldik óvodába gyereküket, havonta 150 euró nevelési célzatú állami támogatásban részesülnek. A gyakran 2-3 kisgyerekkel rendelkező migráns családok zöme eddig inkább felvette a havonta járó összeget és nem igen törődött azzal, hogy az első osztályba íratott gyermeke tud-e németül."
pampa 2018. 02. 20. 14:18
Előzmény: #13648  pampa
#13649
"Nem rajzolódnak ki markáns tendenciák a pártok támogatottságában, bármennyire is sok kampányesemény volt az elmúlt hetekben – közölte a Závecz Research.A Fideszt a választókorú népesség 32 százaléka nevezte meg a leginkább kedvelt pártként, ez minimális, 1 százalékpontnyi csökkenés. A Jobbiknál érzékelhető leginkább a változás, araszolva, az elmúlt két hónapban 1-1 százalékponttal bővült a támogatói kör – jelenleg 11 százalékosak. Első alkalommal mérte együtt az MSZP-Párbeszéd listát a Závecz Research, lényegében összeadódott a két párt korábbi támogatottsága, a politikai szövetséget 9 százalék preferálja. A Demokratikus Koalíció és az LMP tábora sem módosult az elmúlt egy hónapban, előbbi 5, utóbbi 4 százalékon áll.
A kisebb pártok támogatottsága sem változott: a Momentum továbbra is 2 százalékos, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1 százalékosak. A pártoktól távolságot tartók csoportja 33 százalékos.
A biztos pártválasztók csoportja nem lett nagyobb, a választópolgárok nagyjából négytizede sorolható ide. A választás előtt szűk két hónappal – amikor az adatfelvétel történt – az aktív és elkötelezett szavazók körében a Fidesz 51 százalékot ér el, a Jobbik 17 százalékos. Az MSZP-Párbeszéd listáját az eltökélt szavazók 13 százaléka támogatja, a DK-t 8, az LMP-t 6 százalék. A Momentum az aktív szavazók 2 százalékára számíthat, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok 1-1 százalékosak."
pampa 2018. 02. 20. 13:35
Előzmény: #13647  pampa
#13648
"A Századvég a Magyar Időkhöz eljuttatott legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok jelentős többsége elutasítja az ENSZ migrációs egyezményének tervezett főbb megállapításait.
A felmérés a hazai politikai szereplők, valamint a magyar társadalom körében is vitatott javaslat főbb pontjainak megítélését vizsgálta a felnőtt korú magyar lakosság körében. A megkérdezettek 80 százaléka nem ért egyet az ENSZ véleményével, miszerint a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, míg ezt az állítást csak a lakosság 14 százaléka támogatja."
pampa 2018. 02. 20. 13:26
Előzmény: #13646  signal2
#13647
Orbánnak már most jelezni kellene az EU felé. ha a kvóta rendszer,dublin3 rendszert olyan szinten szavaztatják meg ahol nem élhet a vétó lehetőségével az EU további működése során minden olyan döntést ahol van vétó függetlenül a jellegétől Magyarország vétózni fog indoklás nélkül!
.
szvsz
signal2
signal2 2018. 02. 20. 13:02
Előzmény: #13640  pampa
#13646
OK, ezt el tudom fogadni.
signal2
signal2 2018. 02. 20. 13:02
Előzmény: #13643  Vazsmegyei
#13645
Lássuk, igaz-e.
signal2
signal2 2018. 02. 20. 13:02
Előzmény: #13642  gyula1971
#13644
Ez saját becslés, vagy valami hivatalos szám? A kvóta egyébként továbbra is csak akkor lépne életbe, ha valamelyik tagországra aránytalanul nagy nyomás helyeződik. A normál eljárás nem ez, és nincs is tervben. Ha te azt mondod, hogy évi 10.000, az azt jelenti, hogy folyamatosan 1 millió körüli kérelmet fognak benyújtani, méghozzá aránytalanul csak néhány tagországban. 
Vazsmegyei 2018. 02. 20. 12:28
Előzmény: #13642  gyula1971
#13643
Ez igaz is! DE itt a fórumon már ezt is kétségbe vonták a jól értesült Évértékelőmagyarázók!
gyula1971
gyula1971 2018. 02. 20. 12:25
Előzmény: #13641  Vazsmegyei
#13642
10-ezer menekültet kell majd egy éven belül kötelezően befogadnunk-Brüsszeli tervezet szerint.
Vazsmegyei 2018. 02. 20. 12:20
Előzmény: #13637  signal2
#13641
Hát ez az! Miért nem tud adni az UNIO azoknak is 6000! EURt adni, akik  a nemzetközi egyezményekben foglaltak szerint lépték át a Schengeni határokat? 
-
Mit is akar az UNIO tulajdonképpen?

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek