Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2017. 07. 21. 10:15
Előzmény: #13057  _pampa_
#13060
Azért, mert feljelenti magát Olaszországban istenkáromlásért, otthon halállal büntetik? De még, ha igen, akkor is ez esetben otthon bűnöző (nem üldözött), ezért ilyenkor inkább a kiadatás a helyes. Még könnyebb is visszapasszolni.
Phylaxa 2017. 07. 21. 10:11
Előzmény: #13054  _pampa_
#13059
Az olaszokat meg kell menteni és majdan a spanyolokat is. Ez nem kérdés. Magyarul le kell zárni a tengert és vissza a feladónak még ott helyben. Afrikában kell elkezdeni az ellenőrzést. Olvastam, nyilván mindent megpróbálnak. De ezt még Afrikában kell lefolytatni és nem a kontinensen. Ha pedig tömegével embereket öltek, akkor semmi keresnivalójuk nálunk. Ott Líbiában nyissanak a hülyeséggel "szolidáris" tagállamok irodákat, ellenőrizzék le és utána szállítsák magukhoz a valóban menekülteket. Továbbra sem mi fogjuk megmondani, hogy mit kezdjenek a saját országukkal, hanem a saját választóik. Ők pedig biztosan a saját mindennapjaikból fognak kiindulni és nem az ideológiákból.
_pampa_ 2017. 07. 21. 09:46
Előzmény: #13055  signal2
#13058
Az EU nem ezt akarja? "Soros azt írja, egységes bevándorláspolitika nélkül a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. A magyar kormány ellenállása pedig meglepte." Véletlen egybeesés? Soros György reagált Orbánék vádjairaKiemelt MagyarországJune 1, 2017Soros György hónapok óta a kormány célkeresztjében áll, Orbánék szerint legfőbb bűne az, hogy migránsáradatot akar Európára szabadítani. A magyar származású milliárdos válaszolt az őt ért sérelmekre.Soros véleménycikkel reagált a támadásokra, az írást magyarul a hvg.hu közölte először.A milliárdos azt írja, az EU-t egyszerre kell megmenteni és megújítani. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben. Megemlíti Putyin Oroszországát, az Erdogan-féle Törökországot, Al-Sziszi Egyiptomát és a Donald Trump által irányított Egyesült Államokat.Soros szerint az eurózóna már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt, és a 2008-as válság a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni.A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.Az Európai Uniót radikálisan újjá kell építeni alulról induló kezdeményezésekkel – fogalmaz.A Brexittel kapcsolatban Soros György úgy véli, pusztító hatással lesz mindkét félre. A folyamat öt évig is elhúzódhat, ez pedig elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Egy csekély esélyt lát arra, hogy a britek meggondolják magukat, és mégis maradnak az unióban.Soros azt írja, egységes bevándorláspolitika nélkül a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. A magyar kormány ellenállása pedig meglepte.Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el- fogalmaz Soros, aki a CEU alapítójaként, az egyetem támogatásával lehetővé tette, hogy megőrizze a tanszabadságát minden befolyással, így a magyar kormánnyal vagy éppen Sorossal szemben is.Soros azt vallja, rájött, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni, hanem ki is kell állni azért, és megtanulta, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani.Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával- írja, az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra pedig reményt adhat arra, hogy Európa még feltámadhat."
_pampa_ 2017. 07. 21. 09:43
Előzmény: #13056  signal2
#13057
Feljelenti magát istenkáromlásért. Azért az EU-ban nem lehet elítélni,hazájában pedig halállal büntetik. Akkor kitoloncolható?
signal2
signal2 2017. 07. 21. 09:39
Előzmény: #13054  _pampa_
#13056
Persze, csak a feljelentés elutasítása után. Ha meg bűncselekményt követett el - és azért jelenti fel magát , akkor meg az ítélet megszületése után.
signal2
signal2 2017. 07. 21. 09:37
Előzmény: #13050  szivacs
#13055
"Mikor is lett az illető az eu császárává választva és kik tették azzá??" A kérdés értelmetlen, mert nem lett az EU császárává. Az (egyébként már nem az aktuális véleményét tükröző) írása valóban széles nyilvánosságot kapott - szélesebbet, mint más műve - , vagy csak nálunk hype-olják?
_pampa_ 2017. 07. 21. 09:29
Előzmény: #13053  Phylaxa
#13054
Az olaszok helyzetét rendezni kell, mert bármikor adhatnak vízumot a migránsoknak! Azután még nehezebb bármit is csinálni.Olvastad, hogy a migránsok feljelentik magukat? Így már nem toloncolhatók haza akkor sem, ha nem jogosult a menekültstátuszra! Amennyiben azt feltételezem, hogy civil jogvédők "okosították" ki őket az már összeesküvés elmélet gyártás?
Phylaxa 2017. 07. 21. 09:22
Előzmény: #13048  _pampa_
#13053
Baromi nagy tanker. Én azt látom, hogy a választások hoznak csak változást, addig csinálják ezt, amíg tudják. Mindig azt kell nézni, hogy milyen határozott, konkrét lépés történik, amit meg is csinálnak. A török lezáráson túl eddig csak az egyeudos tagállamok szigorították meg a határvédelmüket. Másról nem tudok.
SREd 2017. 07. 21. 09:21
Előzmény: #13049  _pampa_
#13052
Nézzük a jó oldalát: tehát implicite elismerte, hogy több év alatt még mindig nem jött létre az ún. hajlandó-országok koalíciója, tehát egyelőre mégsincs épp annyi hülye az EU-ban, mint amennyit remél ez az idióta ultralibsi agytrotty.
_pampa_ 2017. 07. 21. 09:08
Előzmény: #13050  szivacs
#13051
"A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált - jelentette ki Áder János köztársasági elnök New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó ENSZ-ülésen.Áder János köztársasági elnök emlékeztette hallgatóságát, hogy 3 éve az ENSZ tudományos tanácsadó testülete, az IPCC jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a klímaváltozásnak több társadalmi, gazdasági, egészségügyi és szociális következménye is lesz, így a vízgazdálkodást érintve az áradások és az aszályok gyakoribbá válnak, az élelmiszer-termelés feltételei romlanak, a társadalmi konfliktusok erősödnek és tömeges migráció várható." link
szivacs
szivacs 2017. 07. 21. 09:01
Előzmény: #13047  signal2
#13050
"Igaz, Soros György aktuális kottája azóta tök más hangjegyeket tartalmaz," Az nem ütött még szöget a fejedbe, hogy miért is ír egy amerikai spekuláns partitúrát az eu jövőjéről, miért is ajánlgatja azt lépten-nyomon, miért kap erre széles nyilvánosságot és az eu impresszáriói miért is olvasgatják azt lelkesen és miért is kezdik betanítani máris annak egyes tételeit? Mikor is lett az illető az eu császárává választva és kik tették azzá??
_pampa_ 2017. 07. 21. 08:47
Előzmény: #13047  signal2
#13049
Nehéz ezt másképpen értelmezni....... "Nem szabad feladnunk azt a reményünket és meggyőződésünket, hogy a migráció jót tesz Európának” "A brüsszeli gazdasági fórumon a politikai vezetők és a térség gazdasági életét irányító szereplői is részt vettek, a nyitóbeszéd lehetőségét mégis Soros György, magyar származású amerikai milliárdos kapta.A spekuláns arról beszélt, hogy a kontinens szerinte egzisztenciális válságban van, az uniót pedig radikálisan újra kell szervezni. Soros Györgynek arra is volt javaslata, hogy mindezt szerinte hogyan lehetne orvosolni.“Elsőként a menekültválságot kell a javunkra fordítani. Most azt látjuk, hogy a tagállamok a saját érdekeikben hoznak döntéseket, ami hátráltatja a közös európai megoldást. Nem szabad feladnunk azt a reményünket és meggyőződésünket, hogy a migráció jót tesz Európának” – fogalmazott Soros György, aki arról is beszélt, hogy az unió tagállamai közül néhányan inkább a szuverenitásukat akarják megerősíteni, ahelyett, hogy lemondanának annak nagyobb részéről.Ehelyett viszont – mint fogalmazott: az úgynevezett hajlandó-országok koalícióját kell létrehozni, vagyis azt, hogy az unió tagállamai a közös fellépésre törekedjenek."
_pampa_ 2017. 07. 21. 08:44
Előzmény: #13046  _pampa_
#13048
Phylaxa Emlékszel még? Tanker az EU.......Fog fordulni? "Líbiában az EU közös hadseregének el kell foglalni egy tengerperi táborépítésre alkalmas területet és oda kell szállítani a menekülteket, migránsokat. " "2016. augusztus 16. | 08:06előzmény: #11500 _pampa#11501lassan egyértelmű lesz,hogy csak az EU területén létesített menekülttábor lehet a megoldás. próbálkoztak mindennel, de egyre nagyobb a tagállamok és már az országon belüli területek ellenállása a migránsokkal szemben! Líbiában az EU közös hadseregének el kell foglalni egy tengerperi táborépítésre alkalmas területet és oda kell szállítani a menekülteket, migránsokat. Amennyiben másképpen nem lehetséges az ENSZ-ben be kell jelenteni, hogy átmeneti időre felfüggesztik az ENSZ ilyen kérdésben irányt mutató szabályainak , egyezményeinek a betartását a saját biztonságuk megóvásának érdekében! Valaki írta, hogy az USA, Izrael az erősebb kutya él.... politikát alkalmazza... Itt az ideje annak, hogy Európa is megmutassa, ha az érdeke sérül akkor a lakosai védelmében ő is ezt a megoldást alkalmazza! "
signal2
signal2 2017. 07. 21. 08:42
Előzmény: #13046  _pampa_
#13047
Igaz, Soros György aktuális kottája azóta tök más hangjegyeket tartalmaz, de mi - minimum a választásokig - arra fogunk hivatkozni, ami nekünk a legmegfelelőbb.
_pampa_ 2017. 07. 21. 08:34
Előzmény: #13044  _pampa
#13046
"Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy katonai beavatkozásra van szükség Líbiában, hogy megállítsák a migránsokat. Ennek részleteit nem a rádióban kívánta elmondani, mert katonai akciókról nem így szoktak beszélni, mondta.Orbán már a júniusi EU-csúcson is arról beszélt, hogy Líbai északi és déli határaira európai katonákat kellene küldeni, hogy lezárják az utat a migránsok elől. Javaslatát akkor az EU-s vezetők többsége nem osztotta." ""Az NGO-k úgy akarnak föltűnni, mintha jó emberek lennének, de valójában zsoldban állnak, migránsokat szállítanak, rossz ügy oldalán állnak, kevert népességet akarnak Európában, antidemokraták, szemben állnak a nép akaratával, rosszat akarnak a magyar embereknek." "Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásokról (civil törvény, lex CEU, tranzitzóna) ezt mondta: "Az eljárások bosszút jelentenek, az Európai Bizottságnál a Soros György által írt kottából játszanak."
elemes 2017. 07. 07. 14:19
Törölt hozzászólás
#13045
_pampa 2017. 07. 07. 13:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#13044
"Bakondi György kijelentette: egyre több olyan ország van, amely részben nemzeti intézkedésekkel, részben pedig az Európai Unió fórumain érvényesíti azt az álláspontot, miszerint az ellenőrizetlen tömeges illegális migráció nem jó, az unió határain kívül kell ellenőrizni a bevándorlókat, és csak az léphet be, aki valóban politikai menedéket kér, ugyanis ellenkező esetben beláthatatlan következményekre kell számítani."
hatosa 2017. 06. 16. 12:26
Törölt hozzászólás
#13043
elemes
elemes 2017. 06. 16. 11:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#13042
"Az olajon keresztüli kivéreztetés az első alkalommal sem sikerült." de hát nem is akarja senki kivéreztetni oroszországot. legalábbis akinek elég esze van. trumpnak nincs, de ő meg épp ezért mélytorokra vette putyint (bár igyekeznie kell hogy vlagyimir vlagyimirovics ne maradjon le a happy endről, mert eléggé fogynak az esélyei a hivatali négy év kitöltésére). oroszországot csak rövid pórázra kell fogni -- a negyvendolláros olajárak erre pont megfelelők. "Ellenben az öböl menti arab államok megszenvedték főleg a szaudiak" Orosz nettó kitermelési átlagköltség 25 dollár és ahogy eltolódik a kitermelt mennyiség súlypontja az északi tengeri mezők felé, ez nemigen fog csökkenni. A szaudi kitermelési költség 3 dollár körül van. És a szaudiaknak csak 20 millió éhes szájat kell etetniük, Putyinnak meg bő 100 milliót. Tartalékokból is jobban állnak a szaudiak. Tehát egy átmeneti árzuhanást az oroszok rosszabbul viselnének (mint ahogy a 2014-nyarát követő hónapok is őket viselték meg leginkább). "Az orosz pedig tanult a leckéből és már nem az olaj a fő bevételi forrása amire építi a költségvetését." 2000-ben amikor vlagyimir vlagyimirovics átvette a kreml irányítását, az orosz export 70%-át adták az olaj, gáz és feldolgozatlan ércek. Ma 90% -- tipikus egy lábon álló olajállammá vált. "A gázvezeték pedig épül Kína felé. Ahogyan a déli-áramlat is megépül. Az ukránok pedig hamarosan elesnek a tranzitdíjbevételtől" Nem tudom, mennyire követed a napisajtót, ukrajnán keresztül pár éve nem érkezik gáz európába, sőt: téli időszakban nyugateurópa szállít gázt ukrajnába a korábbi vezetékeken keresztül. Kétirányúsították. (De ez a megjegyzésed nem csak a tájékozatlanságodat leplezte le, hanem azt is, hogy rubelben kapod a fizetésed
szivacs
szivacs 2017. 06. 16. 11:35
#13041
"Verekedés tört ki az olasz parlamentben, megsérült az egyik miniszter MTI2017. június 15. 16:43 Az olasz kormány egyik minisztere is megsérült a római szenátusban kirobbant vitában, amely lökdöséssé és verekedéssé fajult csütörtökön a bevándorlók Olaszországban született gyermekeinek állampolgársága elleni tiltakozás miatt. Az Északi Liga szenátorai Elég az invázióból! Elsők az olaszok! feliratú táblákat tartottak a magasba, és az ülésteremben nekik fenntartott sorokból a kormánytagok foglalta pódiumhoz mentek tüntetni. A szenátorok el akarták foglalni a kormánytagok székeit. A kiabálással kezdődő tiltakozó akció lökdöséssé, majd verekedéssé fajult, az Északi Liga tagjait a szenátusi őrök szorították vissza. A Liga egyik szenátorának kézfeje sérült meg, a kormánynak fenntartott egyik széken ülő Valeria Fedeli oktatásügyi miniszter pedig a lökdösésben elesett, ezért a felsőház elsősegély szolgálatára vitték. Állapota nem ad okot aggodalomra. Az Északi Liga szenátusi frakciója az úgynevezett Ius Soli törvénytervezet ellen tiltakozott. A képviselőház által 2015 októberében már megszavazott törvénytervezet olasz állampolgárságot kíván adni az Olaszországban bevándorló szülőktől születendő gyerekeknek, szüleik állampolgárságától függetlenül. Feltétel, hogy a szülők legalább egyike tartós időre szóló tartózkodási engedéllyel rendelkezzen az EU egyik tagállamában. Az olasz állampolgárság nem automatikus, a gyerekek szüleinek kell kérelmezni a gyerek 18 éves kora betöltéséig. Ha ezt a szülő nem teszi meg, a gyerek is kérelmezheti nagykorúsága után, húsz éves koráig. A tervezet a törvény hatályba lépése előtt Olaszországban született bevándorló gyerekekre is vonatkozik. Ők nagykorúságuk elérése után kérelmezhetik, ha 18 éves korukig megszakítás nélkül Olaszországban éltek. A római parlament szociálisügyi bizottsága adatai szerint a törvény mintegy egy millió olaszországi bevándorló család gyermekének adhatna olasz állampolgárságot."

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek