Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2017. 03. 10. 18:35
Előzmény: #12877  _pampa
#12880
"Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának március 7-én kiadott állásfoglalása szerint is súlyosan aggályos a menedékkérők automatikus fogvatartása. "

"kizárólag a határon lévő tranzitzónában lehet benyújtani, a menedékkérőnek pedig a kérelme jogerős elbírálásáig ott kell várakoznia. Ezt a helyet ez alatt az idő alatt csak kifelé - vagyis a most meglévő tranzitzónák esetében Szerbia felé - hagyhatja el."
Phylaxa 2017. 03. 10. 18:34
Előzmény: #12877  _pampa
#12879
Egyszerre válaszolok a háromra. :)

Mivel a jelenlegi káoszt a Genfi-Egyezménytől való eltávolodás okozta, ezért furcsállom, hogy aki ezt a káoszt akarja kezelni, az miért nem távolodhat el szintén a hülyeségtől?

Mivel nincsenek tranzitzónák sehol és ezerrel magyarázzák annak lehetetlenségét, államok, akik átengednek milliókat, de vissza nem kérnek egyet sem, ezért nyilván tranzitzónákat fognak a tagállamok maguk felállítani.

Ezek azok a dolgok, amikor egy korábban évtizedekig működő valamit egyszerűen a sutba dobunk, persze mindenféle megegyezés nélkül és elkezdünk káoszt követelni helyette. Mi a fenét lehet erre mondani? Káromkodhatnék egyet. Mondjuk, hogy meg is tettem. :)
-pny 2017. 03. 10. 18:30
Törölt hozzászólás
#12878
_pampa 2017. 03. 10. 18:20
Előzmény: #12876  _pampa
#12877
"A kifogásolt szabályozást Niels Muznieks, az Európa Tanács Emberi Jogi Biztosa, Zeid Ra”ad Al Hussein, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa is kritizálta. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának március 7-én kiadott állásfoglalása szerint is súlyosan aggályos a menedékkérők automatikus fogvatartása.



Abban az esetben, ha a szabályozás hatályba lép, nőket és gyerekeket fognak magyar hatóságok mindenféle bírói kontroll nélkül konténerekben fogva tartani. Ha ez nem vet fel alkotmányos aggályokat Magyarországon, akkor valóban nehéz lesz fenntartani azt az állítást, hogy hazánk tiszteletben tartja az alapvető emberi jogokat."

"a menedékjogi kérelmet alapesetben a menekültügyi hatóság előtt személyesen, kizárólag a határon lévő tranzitzónában lehet benyújtani, a menedékkérőnek pedig a kérelme jogerős elbírálásáig ott kell várakoznia. Ezt a helyet ez alatt az idő alatt csak kifelé - vagyis a most meglévő tranzitzónák esetében Szerbia felé - hagyhatja el."

Nem lesznek bezárva,fogvatartva!

_pampa 2017. 03. 10. 08:52
Előzmény: #12873  Phylaxa
#12876
Miért kell ezt még napjainkban is magyarázni a nyugati médiának?

"A magyar határra érkezők vagy nem háború elől menekülnek, vagy már átutaztak több biztonságosnak tekinthető államon, így igencsak korlátozott módon élhetnek csak a magyar és az európai jogrendszer nyújtotta lehetőségekkel - jegyezte meg a kormányszóvivő."

Ezek TÉNYEK!

Idézet Merkeltől:

" a menekült nem dönthet arról, hogy hol szeretne menekült lenni"

A genfi egyezmény pedig valami hasonlót mond ki:

Joga van elmenekülnie az ELSŐ BIZTONSÁGOS országba,hogy mentse az életét.

Ebben senki sem olvashassa azt, hogy a genfi egyezményt aláíró államok vállalják, hogy , SZOCIÁLISAN rászoruló embereknek ellátást biztosítanak.

Akkor miért mossák össze a két történetet a liberálisok?

_pampa 2017. 03. 08. 08:11
Előzmény: #12873  Phylaxa
#12875
"
a különböző nemzetközi szervezetek, illetve az ENSZ menekültügyi főbiztossága a menedékjog eredeti tartalmát, értelmét kiforgatták és olyan irányba vitték el az értelmezését, amely szerint a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog"

"Szánthó Miklós szerint a módosítás pozitívuma, hogy a gyakorlathoz igazodik, nem pedig az emberi jogi utópiákhoz. Szerinte a különböző nemzetközi szervezetek, illetve az ENSZ menekültügyi főbiztossága a menedékjog eredeti tartalmát, értelmét kiforgatták és olyan irányba vitték el az értelmezését, amely szerint a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog.
Szerinte a genfi egyezményben foglalt menedékjog valódi értelme egy ideiglenes védelemhez való jog, vagyis a menekülőt az első biztonságos országban illeti meg, ha innen továbbáll, a menedékjog fogalmilag nem illeti már meg.
Mint mondta, a vita a menedékjog ilyen eltérő értelmezéséről szól, és arról, hogy a menedékjog eredeti tartalmához visszatér-e a magyar szabályozás, a gyakorlati helyzetet próbálja kezelni, vagy az emberi jogi utópiáknak akar-e megfelelni.
Hihetetlennek nevezte, hogy míg a legálisan, munkavállalási vagy tanulási céllal bevándorlóknak papírokra van szükségük és ellenőrzéseken esnek át, az illegális bevándorlók „az emberi jogi fundamentalista civil szervezeteknek, illetve az ENSZ menekültügyi főbiztosságának köszönhetően (…) már szabadon mozoghatnak”. Szerinte a legszürreálisabb az, hogy a genfi egyezménynek ehhez a kiforgatott értelmezéséhez betársult az uniós jogalkotás és jogalkalmazás.
Szánthó Miklós arról is beszélt, hogy a magyar szabályozás a genfi egyezménynek megfelel, de az uniós jognak nem, amit abból a szempontból üdvözölt, hogy egy vélhető kötelezettségszegési eljárás lehetőséget biztosít arra, hogy jogi fórumok előtt, jogi eljárásban tisztázza a magyar fél: az ilyen módosításokra a gyakorlati problémák kezelése miatt van szükség és miért elavultak az uniós szabályok."
-pny 2017. 03. 05. 16:31
Törölt hozzászólás
#12874
Phylaxa 2017. 03. 05. 15:33
Előzmény: #12872  _pampa
#12873
Olyan hatalmas a különbség a két "kultúra" között, hogy még, ha akarna is dolgozni, nem tudják foglalkoztatni. Sokan pedig nem is akarják. Ezek azok a dolgok, amik soha nem kerülnek elő, nem is fognak. Egy paralell társadalomban élnek, ami egyre nagyobb lesz. Később már direktben bele fog szólni a törvények módosításába. Hogyne szólna bele, hiszen egyáltalán nem passzol a hitéhez, ami életben tartja. Aztán itt is az lesz mint náluk. Mi pedig eltűnünk. "Ki hitte volna!" Szomorú sztori ez.

Na mindjárt jönnek majd az Integrálók. Ők majd bebizonyítják, hogy már eddig is mekkora tömegeket integráltak közülük. :)
_pampa 2017. 03. 05. 14:42
Előzmény: #12871  Phylaxa
#12872
Mert túl lettünk "liberalizálva"......

Pert indított a szaudi származású imám a "vallásszabadság" érdekében.....náluk meg egy Valentin napi rózsáért is bünti jár....

Olvastad a cikket az afgán fiataltól aki elmondta nem azért jön Németországba hogy dolgozzon? Neki megfelelő az a ellátás amit a szociális rendszer biztosít.

2070-r a Földön az iszlám hívők száma átlépi az 50% -ot. USA szociológusok számítása alapján.

Phylaxa 2017. 03. 05. 14:35
Előzmény: #12868  _pampa
#12871
" Mint mondta, be kell zárni azokat a mecseteket, amelyekben “társadalmunk elutasításáról prédikálnak”, és tarthatatlan, hogy “a katolikus egyházzal gyakrabban kritikusabbak vagyunk, mint a reakciós iszlámmal”."

Csírájában kell megértetni a bevándorlókkal, hogy aki idejön, az vállalja az európai törvényeket és kultúrát. Furcsa, hogy egyáltalán erről beszélni kell, érthetetlen, hogy miért jön ide az, akinek úgy nem tetszik az egész, ahogyan van és főleg miért támogatják őket azok, akik állítólag a törvényeink és kultúránk szerint élnek?!
_pampa 2017. 03. 05. 14:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#12870
"Amennyiben “a Földközi-tengerből kimentett embereket három-négy héten keresztül visszaszállítjuk oda, ahonnan elindultak, összeomlik az embercsempészek üzleti modellje és nem halnak meg többen a tengeren” – hangsúlyozta a CDU-s politikus. "

Ezek szerint neked az emberi élet mentése nem számít,nem országos jelentőségű ügy. Ezt is megjegyeztem.

-pny 2017. 03. 05. 14:23
Törölt hozzászólás
#12869
_pampa 2017. 03. 05. 14:17
Előzmény: #12865  _pampa
#12868
"A menekültek “összes elképzelhető útvonalát” le kell zárni

Ez “jó szándékú” politika volt, de “számomra kezdettől fogva világos volt, hogy ha mindig csak továbbtereljük az embereket Közép-Európa felé, akkor egyre többen indulnak meg” – tette hozzá.

A menekültek “összes elképzelhető útvonalát” le kell zárni – mondta a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa arra a kérdésére, hogy a Földközi-tenger középső medencéjén átvezető útvonalat is le kell-e zárni. Jens Spahn hozzátette, hogy az EU-Törökország megállapodáshoz hasonló együttműködésre van szükség az észak-afrikai államokkal is.

Amennyiben “a Földközi-tengerből kimentett embereket három-négy héten keresztül visszaszállítjuk oda, ahonnan elindultak, összeomlik az embercsempészek üzleti modellje és nem halnak meg többen a tengeren” – hangsúlyozta a CDU-s politikus.

Ellenőrizni kell, hogy ki és miért lép Európa területére

Líbiáról szólva hozzátette, hogy hosszabb távon feltétlenül szükséges befogadó táborokat létesíteni a polgárháború sújtotta észak-afrikai arab államban, mert Európa lakossága csak akkor fogadja el a bevándorlást, ha Európa ellenőrzi, hogy ki és miért lép a területére.

Sebastian Kurz kiemelte: az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az EU által közösen üzemeltetett központokat kell kiépíteni az EU határain kívül. Nem az a legfontosabb, hogy hol vannak ezek a táborok, hanem az, hogy védelmet nyújtsanak, és visszavigyék oda mindazokat, akik illegális úton indulnak az EU felé. Ilyen központokat akár Egyiptomban, Grúziában, vagy a Nyugat-Balkán valamelyik országában is létre lehet hozni – tette hozzá az osztrák külügyminiszter.

Az elutasított menedékkérők hazatoloncolásáról Jens Spahn azt mondta, hogy több embert kell hazatelepíteni, mert a múltban túl sokszor nem érvényesítették a jogszabályokat, így az a “helytelen üzenet” terjedt el a világon, hogy mindenki maradhat és még pénzt is kap, aki eljut Németországig.

A politikai iszlámnak nincs helye

Sebastian Kurz kiemelte, hogy eleve “nem lenne szabad beengedni az embereket”, mert könnyebb megállítani őket az uniós külső határon és visszaszállítani oda, ahonnan elindultak, mint hazatoloncolni, amikor már beköltöztek egy bécsi vagy berlini lakásba. Arra a kérdésre, hogy fenyeget-e iszalmizációval a bevándorlás, az ÖVP politikusa azt mondta, helyes, hogy vallásszabadság van valamennyi európai országban, de a “politikai iszlámnak nincs helye”. Szerinte ezzel az ideológiával szemben nem csak az Iszlám

Állam terrorszervezet elleni fegyveres küzdelem révén kell szembeszállni. “Közöttünk is vannak radikálisok, akik elutasítják életmódunkat és harcolni akarnak ellenünk” – mondta a politikus az európai társadalmakra utalva.

Jens Spahn hozzátette: “Nem tapasztalok iszlamizációt, de megálljt kell parancsolnunk az iszlamistáknak, akik arról álmodnak, hogy többségbe kerülnek Európában”. Mint mondta, be kell zárni azokat a mecseteket, amelyekben “társadalmunk elutasításáról prédikálnak”, és tarthatatlan, hogy “a katolikus egyházzal gyakrabban kritikusabbak vagyunk, mint a reakciós iszlámmal”."
szivacs
szivacs 2017. 03. 04. 07:05
Előzmény: #12857  gambadoro
#12867
"azt viszont sajnálom, hogy értelmes társalgást nem lehet folytatni, mert mindenki mindent mindenkinél jobban tud:)))))))))))))))))"

Mint te, aki jobban tudod a német eu-s biztosnál, hogy nekik nem éri meg!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
szivacs
szivacs 2017. 03. 04. 06:56
Előzmény: #12856  gambadoro
#12866
Az olaszok meg a görögök kiléptek már a schengeni szerződésből vagy még kötelező betartaniuk amit abban vállaltak, hogy megvédik a schengeni övezet külső határait???????????
_pampa 2017. 03. 03. 18:58
Előzmény: #12864  _pampa
#12865
Nagyon sokba kerül a kitoloncolás.....

"MÁSFÉL EZER TUNÉZIAINAK KELL MENNIE
Merkel szerint jelenleg mintegy 1500 elutasított tunéziai menedékkérő tartózkodik Németországban, akiknek el kell hagyniuk az országot. Annak érdekében, hogy minél több tunéziait vegyenek rá az önkéntes hazatérésre, Németország a fejlesztési segélyekből származó pénzekkel támogatna külön erre a célra létrehozott tanácsadási projekteket. A német kancellár egyben bejelentette, hogy Berlin 250 millió euróval (77,5 milliárd forint) járul hozzá Tunézia gazdasági-szociális fejlesztéséhez."
_pampa 2017. 03. 03. 17:04
Előzmény: #12863  _pampa
#12864
"A német közszolgálati adó internetes kiadásának beszámolója szerint a wuppertali iskola egy belső üzenetben szólította fel a tanulókat, hogy tartózkodjanak a nyilvános imádkozástól. „Az utóbbi hetekben megfigyeltük, hogy a muszlim diákok az iskola épületében nyilvánosan, mindenki számára jól láthatóan imádkoznak, a rituális fürdést pedig az iskolai vécében végzik el. Ezt nem engedélyezzük” – szólt a közlemény.

Az iskola vezetése arra kérte az alkalmazottakat, hogy figyeljenek, és jelentsék, amennyiben renitens imádkozót látnak. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a tiltást „barátságos módon” kell a tanulók tudomására hozni.

Az időközben nyilvánosságra került belső üzenet nagy vitát váltott ki Németországban. A Facebookon rengetegen szóltak hozzá az ügyhöz. Sokak szerint a tiltás veszélybe sodorja a vallásszabadságot, más hozzászólók azonban üdvözölték az iskola döntését. A szélsőjobboldali AfD is azonnal reagált az ügyre. Mint közleményükben írták, a tiltás érdekes, és véleményük szerint érzékeny kezdeményezés. Hozzáteszik, az integráció hiánya fényes bizonyítéka a német migrációs politika rossz működésének.

A városi tanács szóvivője hozzászólásában támogatta az iskolát. Dagmar Gross hangsúlyozta, a provokatív imádkozás tiltása a békés együttélés felé mutat, és biztosítja az intézmény békéjét. Hozzátette, megoldást kellett találni a problémára, hiszen számos tanár és tanuló volt komoly nyomás alatt néhány diák viselkedése miatt. Rámutatott ugyanakkor, hogy a belső levél szóhasználata talán nem volt a legszerencsésebb.

Nem a wuppertali iskola döntése volt az első muszlim vonatkozású tiltás Németországban. 2011-ben egy berlini középiskolás fordult a bírósághoz, amiért nem engedélyezték számára az imádkozást az iskolában. Keresetét azonban elutasították, mondván, rituáléi valóban megzavarhatják az iskola békéjét."

link
_pampa 2017. 03. 03. 08:09
#12863
"Miközben Magyarország a szerb határ mentén a kerítés mellé újabb kerítést épít, Brüsszelben jelezték, már nem sokáig tűrik, hogy egyetlen tagállam is ellenszegüljön. Dimitrisz Avramopulosz azt mondta, a menedékkérők áthelyezésének rendszere az EU legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze. A tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni ezzel kapcsolatban.

Az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja közölte: az uniós tagországok politikai döntése, hogy szeptemberig teljesítik-e kötelezettségvállalásaikat, segítenek-e Görögországnak, Olaszországnak a területükön jelentkező migrációs nyomás csökkentéséhez.

A felelősség méltányos megosztása nem működik szolidaritás nélkül, ezért a bizottság arra szólítja fel az unió tagállamait, hogy gyorsítsák fel az áthelyezés ütemét, mert az elmarad a célkitűzéstől, amely Görögországból havi 3000, Olaszországból 1500 áthelyezést irányoz elő."

Nem tűri? Mit nem tűrnek tovább? Azt hogy egy tagállam nem akar átvenni MENEKÜLTET egy másik tagállamtól? Miért venne át? Mi alapján? Érvényben van a dubilin3 egyezmény.
Az kimondja ott kel a menekültkérelmet megvizsgálni, elbírálni ahol a menekült beadja. Az ENSZ pedig valami olyat ír elő, hogy a menekült akarata ellenére más országba nem telepíthető át.

Miért nem lépett idáig az EU? Miért nem hozott új szabályt a régi rossz helyett?
Megtehetné.

pl. lecserélni a dublin3-at egy másikra.

A menekülteket lakosságarányosan elhelyezhetné a tagállamokban.

A tagállamok forrást kapnának az EU-tól a megfelelő ZÁRT táborok megépítésére, fenntartására.

A menedékkérő ott addig maradhat ameddig nem alkalmas a hazája a visszatérésre.

Az ideiglenesen szállást adó országban nem nyújthat be semmilyen kérelmet,kivéve letelepedési szándék.Az adott ország elbírálja és ha úgy ítéli meg akkor integrálja a társadalmába.

Amennyiben engedély nélkül elhagyja a kijelölt befogadó tábort visszatoloncolásra kerül abba az országba ahonnan áthelyezték.

Bármikor dönthet a tábor lakója, hogy hazájába vagy egy olyan országba utazik amelyik befogadja.

Pár pont ami kezelni tudná a mostani helyzetet.

gambadoro 2017. 02. 28. 22:22
Előzmény: #12861  Kvasztics_Fedor
#12862
igen itt szívom magamba:))))))))))

tényleg jól szórakozom, van itt minden :))))

erdélyi migró, aki osztja ausztriát németországot, mert lakik valami migró rokona arrafelé:)))

halom fideszes agitátor, akik legközelebb, ha éppen onnan jön a manna, majd másért agitálnak

néhány vidéki, aki elmondja mi legyen budapesten

mások a migrókat pusztítanák, de még egyet sem láttak:))))))))

kedvenceim, a hülye merkelezők, bár mi közük hozzá nem tudom:)

aztán vannak ellenlábasok
becsapottak
stb.

a lényeg, hogy szemellenzőt mindenki felvette:)

nekem tetszik, vak vezet világtalant :)))))))))

szórakoztató, én tudom, te is élvezed :))))))))))))))

azt viszont sajnálom, hogy értelmes társalgást nem lehet folytatni, mert mindenki mindent mindenkinél jobban tud:)))))))))))))))))
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor 2017. 02. 28. 22:17
Előzmény: #12860  gambadoro
#12861
varázsgomba? vagy valami újfajta dizájnert nyomsz? ;)

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek