Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 02. 09. 09:07
#12800
Súlyos visszaélések voltak a moszkvai magyar konzulátuson

2017.02.08. 07:02

Több ezer schengeni vízumot adtak ki a moszkvai magyar nagykövetség konzuli osztályán olyan orosz állampolgároknak, akikről valójában azt se tudták, kicsodák, az oroszok feltüntetett úti célja kamu volt.
A "visa shoppingban" Kiss Szilárd volt agrárdiplomata játszott kulcsszerepet, de feltűnt a később bebukott Quaestor is.
A konzulokat fenyegetéssel, nyomásgyakorlással bírták rá, hogy ne akadályozzák a törvénysértő rendszer működését.
Annyi orosz jutott így jogosulatlanul vízumhoz, hogy az már több EU-tagállamnak is feltűnt.
Mindez egy olyan külügyi vizsgálati anyagból derül ki, amit a Külgazdasági- és Külügyminisztérium el akart titkolni a közvélemény elől, de az LMP-s Szél Bernadettnek sikerült azt kiperelnie a tárcától. A dokumentumban foglalt súlyos állítások ellenére a külügy még csak feljelentést sem tett az ügyben.
link
_pampa 2017. 02. 09. 08:55
Előzmény: #12798  _pampa
#12799
Nem lesz olcsó!
Ráadásul hogyan toloncol ki valakit aki nem mondja meg hová való? Esetleg háborús övezetbe hogyan toloncol vissza? Akinek már gyermeke született?

stb...

"Merkel 16 pontja az elutasított menedékkérők hazatelepítésére
2017. február 09., csütörtök Európai ügyek

Angela Merkel német kancellár az elutasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását szolgáló, 16 pontból álló tervvel készül a feladat elvégzéséért felelős tartományi kormányok vezetőivel tartandó csütörtöki megbeszélésére – jelentette szerdán a Spiegel Online német hírportál.

A migrációs válság kezelésével kapcsolatban “a következő hónapokban a legfontosabb a hazatelepítés, a hazatelepítés és a hazatelepítés” – a hírportál szerint a kancellár ezekkel a szavakkal jelezte nemrégiben pártja, a CDU és a testvérpárt, a bajor CSU közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának elnökségi ülésén, hogy 2017 legnagyobb kihívása az elutasított menedékkérők távozásra ösztönzése, szükség esetén hazatoloncolása.
A CDU/CSU meggyőződése szerint a menedékjog társadalmi elfogadottságát csak akkor lehet fenntartani, ha Németország kizárólag a védelemre szoruló embereket fogadja be, és az állam gondoskodik a jogosulatlan kérelmezők távozásáról. Az ügy pedig a legfontosabb belpolitikai kérdések közé kerülhet, mert az elutasított menedékkérők száma rövidesen történelmi csúcsra, félmillió fölé emelkedhet.
A folyamat azonban igen lassan halad, előzetes adatok szerint tavaly önként – állami pénzügyi támogatással – mintegy 55 ezren távoztak, a hazatoloncoltak száma pedig 25 ezer körül volt, holott a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) csaknem 175 ezer kérelmet utasított el.
A Spiegel Online beszámolója alapján a szövetségi kormány új terve elsősorban arra irányul, hogy összehangolja és központosítsa az elutasított kérelmezők hazajuttatására irányuló tevékenységet, amely alapvetően a tartományok határkörébe tartozik. A csütörtöki tanácskozásra készített javaslat szerint a BAMF az idén is sok kérelmet utasít el, ezért közös, “nemzeti erőfeszítésre” van szükség a “hazatelepítési politikában”.
A berlini vezetés elképzelése szerint:
Ki kell alakítani egy “hazatérés-támogató központot”, amelyben a szövetségi belügyminisztérium irányítása alatt hangolják össze a csoportos hazatoloncolásokat, és gondoskodnak mindazok úti okmányainak beszerzéséről, akiknek távozniuk kell az országból.
Ki kell építeni a “szövetségi kiutazási központok” hálózatát. Ezekben az intézményekben a hazatoloncolásra jelölt elutasított menedékkérőket helyeznék el a németországi tartózkodásuk “utolsó napjaira vagy heteire”.
Egy másik javaslat a decemberben Berlinben egy elutasított menedékkérő, a tunéziai Anis Amri által elkövetett terrortámadás tanulságain alapul, azt tartalmazza, hogy szélesítsék a kitoloncolási őrizetbe vétel lehetőségét mindazok esetében, akik a hatóságok szerint veszélyesek lehetnek. Továbbá a BAMF-ot fel kell hatalmazni arra, hogy mobiltelefonok vagy SIM-kártyák tartalmát is elemezhesse a kérelmezők személyazonosságának megállapításához.
Az ügyek átfutásának gyorsítása céljával át kell alakítani azt az eljárást, amellyel megvizsgálják az elutasított menedékkérők egészségi alkalmasságát a hazatelepítésre.
A szövetségi kormány azt is tervezi, hogy erőteljesebben ösztönzi az önkéntes távozást. Az idén 90 millió eurót szánnak a hazatérési és újrakezdési programok finanszírozására. A támogatási összeg “annál nagyobb, minél hamarabb dönt a támogatott az önkéntes hazatérés mellett” – idézett a dokumentumból a Spiegel Online.
Nem biztos, hogy a tanácskozáson elfogadják a javaslatokat, mert több baloldali vezetésű tartományi kormány fenntartásokkal viszonyul a szövetségi kormány törekvéseihez, és biztonsági okokra hivatkozva több tartományban felfüggesztették az afgánok hazatoloncolását. Angela Merkel a napokban emiatt élesen bírálta a szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a helyi dán kisebbség pártjának (SSW) koalíciójából álló schleswig-holsteini kormányt."
_pampa 2017. 02. 08. 14:47
Előzmény: #12797  _pampa
#12798
ki gondolta volna?

"Líbia nem kéri vissza a menekülteket
2017. február 08., szerda Európai ügyek, Európán kívül

Semmisnek nyilvánította az Olaszország és a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány között a múlt héten létrejött migrációs egyezményt a Tobrukban működő líbiai parlament szerdán.

Az észak-afrikai ország keleti részét ellenőrző tobruki törvényhozás jelezte, hogy nem ismeri el a megállapodásból fakadó erkölcsi vagy anyagi kötelezettségeket – a parlament azzal indokolta döntését, hogy a tripoli egységkormány és Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök semmiféle jogállással nem rendelkezik Líbiában.
Szarrádzs és Paolo Gentiloni olasz kormányfő február 2-án aláírt egy egyezménytervezetet, amelynek célja a Líbiából Olaszországba tartó migránsok áradatának megfékezése. Az olasz partok egyes szakaszokon alig több mint 300 kilométerre vannak az észak-afrikai országtól, így tavaly rekordszámú, több mint 180 ezer ember érkezett a Földközi-tengeren át Olaszországba.
Líbiában Moammer Kadhafi 2011-es meggyilkolása óta zavaros a politikai és a biztonsági helyzet. A Tripoliból Tobrukba menekült, 2014-ben megválasztott parlament nem az ENSZ bábáskodásával létrehozott, nemzetközileg elismert kormányt támogatja, hanem egy ellenkormányt az ország keleti részén.
“Az illegális bevándorláshoz hasonló, kulcsfontosságú kérdésekről a líbiai népnek kellene döntenie demokratikusan megválasztott képviselőin keresztül” – hangsúlyozta közleményében a tobruki parlament.
A Rómával kötött egyezményt számos megfigyelő és líbiai politikus bírálta, mert állítólag a migránsok visszatoloncolását irányozza elő Líbiába, ráadásul az egységkormány maga is tagadja, hogy beleegyezését adta volna egy ilyen kitételbe.
Az Európai Unió szeretne gátat szabni az észak-afrikai országból érkező menekültáradatnak, de ennek módját több nemzetközi és civil szervezet bírálta arra hivatkozva, hogy Líbia nem biztonságos ország."
_pampa 2017. 02. 08. 12:52
Előzmény: #12796  _pampa
#12797
ki hitte volna?

"Terjedőben van az iszlám szélsőséges, harcos irányzata, a vahhábizmus a belgiumi mecsetekben, és a mérsékelt muzulmán hitszónokok tehetetlenek a jelenséggel szemben - közölte szerdán a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM).
A mecsetek és a muszlim vallási központok egyre nagyobb részében nyer teret az iszlám ultrakonzervatív irányzata Belgiumban, a vahhábita imámok egyre gyakoribbak Brüsszelben, Antwerpenben és Mechelenben - ismertette a La Libre Belgique című helyi lap az OCAM jelentését.

A helyzetértékelés szerint az iszlám szélsőséges formáinak terjedését bizonyos televíziós csatornák és az online média is segíti Európában.

Miközben a fundamentalisták kisebbségben vannak az ország muzulmán közösségében, a mecsetek többségében követett mérsékelt irányvonal képviselői "tehetetlenek" a vahhábizmus terjedésével szemben - mutatott rá a belga testület.

A tavaly márciusi brüsszeli terrortámadásokat követően számos olyan cikk látott napvilágot, amelyek szerint a radikalizálódás részben annak is a számlájára írható, hogy az 1960-as évek végétől kezdve jellemzően szaúdi hitszónokok irányították az iszlám hitéletet Belgiumban, akik merev, dogmatikus tanaikkal muszlimok generációinak a gondolkodását határozták meg.

A vahhábizmusnak Szaúd-Arábia a szülőföldje, a sivatagi királyságban államvallásnak számít a szunnita iszlámnak ez a különösen szigorú és puritán változata."
_pampa 2017. 02. 08. 10:57
Előzmény: #12795  _pampa
#12796
"A migránsokat semmi nem állíthatja meg
Októberben elbontották, migránsok tízezreit szállították el - hiába. A Dzsungel újra él."

ők azok a személyek akik a halál elől menekülnek el? link

Törvénytisztelő, beilleszkedni szándékozó fiatalok....
_pampa 2017. 02. 08. 08:46
Előzmény: #12793  _pampa
#12795
Szóról szóra az amit már kívülállóként 2015 őszén írtam. Amennyiben amatőr civilként én ezt gondoltam mint lehetséges megoldás a nagyon jelentős fizetéssel díjazott profi szakértők miért nem tanácsolták a döntéshozóknak?

Erre a felvetésre érdekelne a válaszuk.
Mi változott meg azóta? Mi az a új helyzet ami már ezt indokolná?

stb...

"Nógrádi: ez az a pont, ahol Orbán és Merkel egyetért

Alapvetően megváltozott a migránskérdésben Berlin álláspontja. A máltai csúcs előtt a német kormány olyan elképzelést ismertetett, mely szerint a menedékkérőknek befogadóközpontokat kell létrehozni Líbiában és más afrikai államokban, és meg kell tagadni, hogy menedékkérelmet nyújtsanak be a hajóval érkező migránsok – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.


Ezzel közelebb került egymáshoz a német és a magyar álláspont – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Az Európai Uniónak az a célja, hogy a balkáni után lezárják a földközi-tengeri útvonalat, ebben közös álláspont alakult ki Berlin és Budapest között. Ez az a pont, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár egyetért. Sőt, az új olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni is. A cél, hogy menekültközpontokat hozzanak létre Líbiában, és más észak-afrikai országokban. Ezt mondta a többi közt az elmúlt napokban a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere. Vissza kell vinni a migránsokat Észak-Afrikába, meg kell állapodni az ottani országokkal abban, hogy hotspotokat állítsanak fel. Itt egyesével megnézik, kik azok a migránsok, akiket Európa képes lesz integrálni – magyarázta."
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 15:29
Előzmény: #12770  _pampa
#12794
"mert valami kell hogy legyen a tevékenysége mögött."

Ha csak ennyi volna akkor az még elmegy, neki is kell egy kis öröm az életben, még ha ezzel az alantas tevékenységgel jut is hozzá. Minden más magyarázat csak valami súlyos és kiszámíthatatlan kedélybetegségre utalna.
_pampa 2017. 02. 03. 14:49
Előzmény: #12792  Törölt felhasználó
#12793
várok, és figyelek.
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:46
Előzmény: #12791  _pampa
#12792
Amikyen tempóban elszólja magát ma, hamar meglesz az is, nyugi:)
_pampa 2017. 02. 03. 14:34
Előzmény: #12789  Törölt felhasználó
#12791
a travival megbukott ahogyan írtad, de mi a borz kapcsolat?
_pampa 2017. 02. 03. 14:32
Előzmény: #12787  Törölt felhasználó
#12790
akkor postagalambbal küldte. :)

így már hitelesebb?

nekem rémlik,mintha valamikor régen még a messzi,messzi távoli galaxisban már csináltam ilyet egy másik kitiltott nicnek is... :)))))

de az is lehet, hogy ebben is tévedek és nemvolt ilyen....:))))
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:32
Előzmény: #12788  _pampa
#12789
Ahhoz ez pont elég, hogy lásd, mennyire hiteles a haverod...
_pampa 2017. 02. 03. 14:30
Előzmény: #12785  Törölt felhasználó
#12788
de amit kiástál az csak a vasi-travi kapcsolatot igazolja. a borzt még nem.
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:29
Előzmény: #12786  _pampa
#12787
Még gondolkozom, hogy ezt elhiggyem-e figyelembevéve, hogy saját magad írtad, hogy nem vagy hiteles:)
_pampa 2017. 02. 03. 14:26
Előzmény: #12785  Törölt felhasználó
#12786
nyilvános a címem már többször szerepelt,így sokan tudják.
arra kaptam levelet.
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:21
Előzmény: #12784  _pampa
#12785
Hát ezt ma akaratlanul is bebizonyította...

Jut eszembe és te honnan is tudtad, hogy borzt tiltották?:)
_pampa 2017. 02. 03. 14:19
Előzmény: #12781  Törölt felhasználó
#12784
látod ebben igazad lehet,csak akkor tudhatja ha ő a travi.

Vazsmegyei 2017. 02. 03. 14:14
Előzmény: #12781  Törölt felhasználó
#12783
Mintha már írtam volna ezt, légyszíves keresd vissza, hisz két ember nem mondhatja ugyan azt!

Kivéve:Orbán takarodj!

Azt lehet mondani, mind egy emberként, hogy ne lehessen megkülönböztetni őket.
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:06
Előzmény: #12780  Vazsmegyei
#12782
Gyorsabban utolértek, mint a sánta kutyát...
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 14:05
Előzmény: #12780  Vazsmegyei
#12781
Vazsmegyei elszólása evataviról:

"Kitíltottakról csak jót vagy semmit."

Honnan tudja, hogy ki van tiltva?:) Hoppá.

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek