Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 12:52
Előzmény: #12758  Vazsmegyei
#12760
Vicces, hogy azt hiszed, hogy ezzel, hogy bemásolod te is, cáfolod az elszólásod:) Terjeszd csak te is nyugodtan. Az se érdekeljen, ha a márciusi fizudat is elbukod.
Phylaxa 2017. 02. 03. 12:51
Előzmény: #12755  _pampa
#12759
Tehát a piknik témája már maga a probléma, ez nem rossz. Ami hiányzik, a tettek. :)
Vazsmegyei 2017. 02. 03. 12:50
Előzmény: #12756  Törölt felhasználó
#12758
Hoppá, itt is egy hazugság:

Eredeti: NEKED ORBÁN MINDIG HAZUDIK!
_pampa 2017. 02. 03. 12:23
Előzmény: #12756  Törölt felhasználó
#12757
OFF-oljál csak! neked engedi a moderátor! :)
Törölt felhasználó 2017. 02. 03. 12:20
Előzmény: #12755  _pampa
#12756
Nehéz hinni Orbánnak, amióta kiderült, hogy még szerintetek is hazudik.

"Orbán MINDIG hazudik.
Vazsmegyei"
_pampa 2017. 02. 03. 12:18
Előzmény: #12754  _pampa
#12755
"Orbán Viktor szerint az lenne a jó megoldás, ha a Líbia felől érkező embereket nem Máltára vagy Olaszországba hajózná be a parti őrség, hanem meg kellene állítani őket a tengeren, és vissza léne vinni őket Líbiába. Ezzel Orbán arra is utalt, hogy egyetért azzal a tervvel, amit egyre több EU-s vezető is szorgalmaz, hogy korlátozni kell a Líbia felőli bevándorlást. A tanács arról is tárgyalni fog, hogy milyen líbiai befektetések kellenek ahhoz, hogy a menekülőket legyen hova visszavinni."
_pampa 2017. 02. 03. 11:27
Előzmény: #12753  _pampa
#12754
"AZ OSZTRÁK KANCELLÁR SZERINT AZ USA IS FELELŐS A MENEKÜLTÁRADATÉRT
MTI
Az Egyesült Államok is felelős a menekültáradatért a közel-keleti és észak-afrikai katonai beavatkozásai miatt – mondta Christian Kern osztrák kancellár az Európai Unió állam- és kormányfőinek nem hivatalos máltai csúcstalálkozója előtt pénteken.

„A nemzetközi közösség számára ezután elfogadhatatlan, hogy Amerikai minden felelősség alól ki akar bújni, ezt pedig teljesen egyértelművé kell tennünk amerikai barátaink számára” – tette hozzá a szociáldemokrata politikus.
Kern egyúttal „kifejezetten problémásnak” nevezte Donald Trump amerikai elnök hét muszlim országra vonatkozó beutazási tilalmát. A kancellár szerint Trump „sokszor fenyegető” politikája egy erősebb, egységesebb Európai Uniót fog eredményezni.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint az amerikai kormány magyarázattal tartozik az elmúlt hetekben tanúsított magatartásáért. Juncker az ülés előtt elmondta: az a benyomása, hogy az Atlanti-óceán másik oldalán sokan nem ismerik Európát „elég alaposan”.
„Az Európai Unió stabil referenciapontként szolgál partnerei számára a multilateralizmus, a béke és biztonság, a szabad és tisztességes kereskedelem, valamint korporatív megközelítése miatt” – hangsúlyozta Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője érkezésekor.
Mogherini szerint „az európaiaknak erős és egységes Európára van szüksége, amely hű magához és értékeihez”.
„Barátai vagyunk és leszünk az Egyesült Államoknak” – szögezte le a főképviselő, hozzátéve, hogy néha barátok közt is adódnak nézeteltérések, például a migráció kérdésében. „A mi módszerünk az együttműködés és a partnerség. Nem hiszünk a falakban és a tilalmakban, abban hiszünk, hogy együtt kell megoldást találnunk a problémákra” – tette hozzá.
Francois Hollande francia elnök kijelentette: „ elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok nyomás gyakoroljon Európára.”
Angela Merkel német kancellár újságírói kérdésre válaszolva elmondta: úgy véli, hogy az „Európai Uniónak saját kezében van a sorsa”. Merkel szerint az EU csak úgy ápolhatja transzatlanti kapcsolatait, ha „előbb tisztázza saját szerepét a világban”.
Az egynapos pénteki EU-csúcstalálkozó fő témája a megváltozott világpolitikai helyzet és a migrációs válság, illetve az Európai Gazdasági Közösséget létrehozó Római szerződés 60. évfordulója alkalmából március 25-én rendezendő megemlékezés lesz. Az ülés házigazdája Joseph Muscat máltai kormányfő, levezető elnöke pedig Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Az év közepéig Málta tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi tisztségét."
_pampa 2017. 02. 02. 15:51
#12753
"Az amerikai bevándorlási törvények célja, hogy megvédjék az adófizetőket, a bevándorlókat pedig önellátásra ösztönözzék. Mégis egyre inkább az a jellemző, hogy idegen háztartások veszik igénybe a rászorultsági alapon járó szociális támogatásokat."
Az idézett feljegyzés azt javasolja Trump elnöknek, hogy az adófizetők érdekében szigorítson a bevándorlást szabályozó törvényeken. A dokumentum arra a megállapításra jutott, hogy

az új bevándorlási törvényeknek biztosítania kell, hogy az Egyesült Államok a jövőben nem fogad szívesen olyanokat, akik nagy valószínűséggel terhet jelentenek az amerikai adófizetők számára. Az új bevándorlási rendszernek sokkal inkább érdemi alapúnak kell lennie."

_pampa 2017. 02. 02. 15:41
Előzmény: #12751  Törölt felhasználó
#12752
ne OFF-old szét a topikokat!

Törölt felhasználó 2017. 02. 02. 15:38
Előzmény: #12750  _pampa
#12751
Még mindig nem sikerült válaszolnod, csaló.

Ha szeretnéd, hogy még bárki emberszámba vegyen itt, illene elnézést kérned a csalásodért, hazugságodért.
_pampa 2017. 02. 02. 15:33
Előzmény: #12749  _pampa
#12750
nem beszélni kell róla, hanem cselekedni.

"
Tusk: Ideje lezárni a Líbiából induló migrációs útvonalat
Ideje lezárni a Líbiából kiinduló és az olasz partokhoz vezető illegális migrációs útvonalat, ez a célunk elérhető közelségbe került - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Fájez esz-Szarrádzs líbiai kormányfővel csütörtökön."
_pampa 2017. 02. 02. 08:08
Előzmény: #12748  _pampa
#12749
lassan letisztul a zavaros víz és minden láthatóvá válik.

"Képesek lesznek-e gátat szabni az észak-afrikai államok az Európába irányuló migrációnak? - a biztonságpolitikai szakértő szerint erre mondanák az Egyesült Államokban, hogy "egymillió dolláros" kérdés. Nógrádi György úgy véli: ma már a Nyugat is inkább kiegyezne egy diktátorral a térségben, és nem erőltetné a nyugati típusú demokrácia elterjesztését."

" Líbiában azonban a helyzet kaotikus. A 250 kilométernyi tengerpartot az Iszlám Állam ellenőrzi, mely nyíltan pénzt szed az embercsempészektől és terroristákat csempész a menekültek közé."

"Észak-Afrikában kaotikus a helyzet, melyben óriási szerepe van az arab tavasznak. Hat éve nyugati segítséggel elkezdődtek a felkelések. Ez végigment Észak-Afrikán és a muzulmán világ jelentős részén, sehol stratégiai áttörést nem hoztak ezek az események, de néhány országot káoszba döntöttek. Az iskolapélda Líbia és Szíria, ahonnan a legtöbb menekült érkezik – magyarázta."

"Moammer el-Kadhafi bejelentette, ha őt megölik, onnantól kezdve Líbián keresztül migránsok tömege jön be Európába. Kadhafinak igaza volt. Kadhafit francia segédlettel ölték meg – hívta fel a figyelmet."

"Emlékeztetett arra, hogy néhány éve Recep Tayyip Erdogan török elnök nem volt hajlandó tárgyalni Angela Merkel német kancellárral, mondván, ha egy török férfinak egy nővel kell tárgyalnia, az egy óriási sértés. Olyan koncepcionális, nézőpontbeli különbség van a két vezető között, hogy közös pontokat találni nem lesz könnyű. Merkel megint Európa nevében tárgyal, holott a kancellárnak ma már nem azok a pozíciói, mint 2-3 éve voltak – jegyezte meg a szakértő."
_pampa 2017. 02. 01. 11:23
Előzmény: #12747  Phylaxa
#12748
"Sigmar Gabriel kiváló miniszter, de nem több. Hiányzik belőle, ami egy kancellárhoz kell - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: Sigmar Gabriel aranyos, helyes, kedves, színtelen, szagtalan, jellegtelen.

A rendkívül karizmatikus, rengeteget szereplő Martin Schulzról nem tudja senki, mit akar. Ő ugyanis, szemben Sigmar Gabriellel, kiválóan beszél, de nem hirdet programot. Támogatjuk a szegényeket, fellépünk a korrupció ellen, elvesszük a gazdagoktól a pluszpénzeket, megadóztatjuk őket – ezeket bárki bárhol a történelemben elmondhatja. Összehozta azonban egymással Angela Merkelt és Horst Seehofert. Ahogy színre lépett Schulz, a bajor miniszterelnök közölte, támogatják Merkelt. Egy pontban nem értenek egyet, abban, hogy mennyi menekültet engedjenek be Németországba. A CSU álláspontja az, hogy legfeljebb 200 ezret. Ezt a kérdést azonban félretették, hogy a választási harcban erősítsék egymást – magyarázta Nógrádi György.


Schulz népszerűsége egy hét alatt 8 százalékkal nőtt. Érdemi különbség nincs közte és Merkel között. Németországban azonban nem személyekre, hanem pártokra szavaznak és a CDU/CSU pártszövetség sokkal jobb, mint a szociáldemokraták. Ráadásul második emberük nincs, Schulz pedig ugyan beszél öt nyelvet, de alkoholista volt és 8 általánosa van. Az, hogy a német kancellárnak ne legyen diplomája, kicsit elgondolkodtató – vetette fel.

Amit most Angela Merkel menekültügyben mond, Orbán Viktor magyar miniszterelnök két éve mondja. E szerint az Európába beutazó menedékkérőket összegyűjtenék észak-afrikai táborokba, és ott megvizsgálnák, ki az, aki politikai menekült, ki az, akit beengednek a kontinensre. Merkel idén vissza akar küldeni 500 ezer gazdasági menekültet. Csakhogy ez lehetetlen, mert akit vissza akarnak küldeni, az pillanatok alatt el fog tűnni, és megjelenik majd a fekete- vagy szürkegazdaságban – érvelt a szakértő."
Phylaxa 2017. 01. 31. 12:44
Előzmény: #12730  _pampa
#12747
Nagy kedvencem. :)
Vazsmegyei 2017. 01. 31. 12:28
Előzmény: #12744  Törölt felhasználó
#12746
Minden szomszédos ország együttműködő.
_pampa 2017. 01. 31. 12:24
Előzmény: #12744  Törölt felhasználó
#12745
visszakereshető.
támadtad a kerítés építést.

közös megoldás? miért van ilyen ami mögé be lehetne állni?

ja, az a bizonyos kvóta ami létezik ugyan...de azok sem tartják be akik megszavazták....

Törölt felhasználó 2017. 01. 31. 12:21
Előzmény: #12743  _pampa
#12744
Orbán uszító plakát kampányát elleneztem. A kerítésre azt írtam, hogy nem partizánakciók kellenek, ami a szomszédos országok viszonyát mérgesítik el (megtörtént), hanem közös megoldás, és abban kellene Orbánnak tökösnek lennie.
_pampa 2017. 01. 31. 12:16
Előzmény: #12741  Törölt felhasználó
#12743
akkor miért támadtad az orbán kerítését?
hiszen pont azt a célt szolgálja!

"
hogy szerintem oké-e, hogy mindenféle ellenőrzés, válogatás nélkül beeresztünk x százezer muszlimot, akkor az a válaszom, hogy nem oké."

elég lesz a "magánemberi" véleményed is a kérdésemre.

Törölt felhasználó 2017. 01. 31. 12:14
Előzmény: #12739  Oszo
#12742
Orbán csatornákon tájékoztatják. A nagyérdemű = Fidesz hívők. A megbotránkoztatás pedig = nem tetszik a Fidesz hívőknek.
Törölt felhasználó 2017. 01. 31. 12:12
Előzmény: #12734  _pampa
#12741
"az a európán kívüli személy aki minden erre jogosító irat nélkül átlépi az osztrák-német határt minek számít jogilag?"

Nem vagyok jogász, ne várj tőlem jogi állásfoglalást. Ha arra vagy kiváncsi, hogy szerintem oké-e, hogy mindenféle ellenőrzés, válogatás nélkül beeresztünk x százezer muszlimot, akkor az a válaszom, hogy nem oké. De ezt már sokszor leírtam ide.

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek