Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2016. 11. 05. 09:12
Előzmény: #11757  _pampa
#11760
Nagyon okosan fogalmazott a Pápa. Tiszteletem ezért neki! Jöhetnek a keresztények. :)
_pampa 2016. 11. 05. 08:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#11759
esetleg erről a véleményed?

gondolom azért vagy itt, hogy beszélgessél.

R-- 2016. 11. 05. 08:49
Törölt hozzászólás
#11758
_pampa 2016. 11. 05. 08:47
Előzmény: #11756  _pampa
#11757
"Ez nem embertelen és nem keresztényietlen álláspont
- hangoztatta a CSU elnöke, hivatkozva Ferenc pápa minapi kijelentésére, miszerint minden országnak csak annyi menekültet kellene befogadnia, amennyit képes integrálni."

ez idáig így volt és működött! láthatjuk a Magyarországon élő arabok esetében is!

ami most zajlik ez a tömeges migráció jelent veszélyt Európára!

és nem a migráció!

ezért is butaság a letelepedési kötvényeseket összemosni a "hátizsákos" migránsokkal!

_pampa 2016. 11. 04. 08:14
Előzmény: #11755  _pampa
#11756
Az írek és a lengyelek integrálódnak, a muszlimok nem

Nagy Gábor

BLACKBURN, 07:34
A párhuzamos társadalmak még a végtelenben sem metszik egymást!

Egy, a városban született brit újságíró készített riportot Blackburn muszlimjairól, ahol ellentmondásos tapasztalatokat gyűjtött. Véleménye szerint a muszlimok – ellentétben más bevándorló csoportokkal – nem integrálódnak, így két város alakult ki párhuzamosan a településen.

Már Paul Baldwin fogadtatása sem volt egyszerű, mikor haza látogatott. Néhány fiatal muszlim az autóból kihajolva rögtön azt kiabálta:

Mi a f888szt keresel itt?"
Pedig az újságíró csak arra volt kíváncsi, hogy működik a gyakorlatban az integráció, a multikulturális társadalom, miként tudnak együtt élni az őslakosok és a bevándorlók. Baldwin azt tapasztalt, hogy eleinte, mikor kérdezősködni kezdett, az interjúalanyai gyanakodva méregették.

A Blackburnben eltöltött idő alatt, és a helyiek elbeszélései alapján az újságíró azt tapasztalta, az iszlám sokkal tisztább formában létezik a városban, mint az anyaországban. Naseem – Baldwin egyik interjúalanya – például hangsúlyozta, hogy az iszlám a béke vallása, és hozzátette azt is: elutasítja az Iszlám Államot. Az újságírónak elmesélt egy általa átélt esetet is, amikor fehér férfiak inzultálták verbálisan, és azzal fenyegették, hogy fejbe vágják egy üveggel. Naseem ugyanakkor állítja: az iszlám a világ leggyorsabban terjedő vallása: „semmi sincs, ami megállítana minket.”

Egy másik fiatal, Mohamed kezdésként elismerte, hogy korábban kisebb bűncselekmények miatt gyakran meggyűlt a baja a rendőrséggel. Mohamed elmondta, hogy míg korábban a megélhetés és a munka miatt jöttek muzulmán bevándorlók az Egyesült Királyságba, mostanában már például hittudósok érkeznek Blackburnbe, kimondottan az iszlám miatt.

Ha a világ legjobb ételeire vagy kíváncsi, Párizsba kell menned, ha az iszlámot szeretnéd tanulmányozni, akkor viszont Blackburnbe”
– tette hozzá a fiatal muszlim.

Az újságíró a Koránról kezdett el beszélgetni a Mohameddel, akinek felemlegette, hogy a muszlimok szent könyve egyes értelmezések szerint konkrét erőszakra buzdít. A válaszadó erre annyit mondott nevetve: kérdezője képmutató, mivel a Biblia is tele van hasonló idézetekkel.

Paul Baldwin a cikkében bevallotta, hogy ő valójában ateista, ezzel együtt pedig kifejti, mitől másabbak a muszlim bevándorlók, mint a nem muszlimok.
Mivel a városban nőtt fel, így elmondása szerint alaposan ismeri a várost, amelyben mindig is voltak ázsiai negyedek, ír gettók, más egyéb kolóniák. Ám míg egy ír, de még egy lengyel család is rövid idő alatt integrálódott, a muszlimoknak már a sokadik generációja sem teszi ezt. Így szerinte Balckburnben valójában két város van, egy fehér és egy muszlim.

A szerző beszámolt a helyi Szent Szív Katolikus Iskolában tett látogatásáról, ahol gyakorlatilag az összes diák muzulmán. Az iskola igazgatója viszont nem aggódik, elmondása szerint a világ leggyorsabban terjedő vallása elől nehéz elmenekülni. A riport készítője is úgy látta, hogy a fiatal muszlimokban nem volt felfedezhető a nem muszlimok iránti ellenszenv.

A 63 esztendős, Karachiból származó boltos, Nadeem Siddiqui viszont nem ilyen derűlátó.

Két város létezik egymás mellet”
– jelentette ki Siddiqui, aki úgy véli, a szaúdi pénzek által támogatott helyi muzulmán iskolákat, mecseteket nem ellenőrzi kellőképpen a brit kormány.

Így pedig szabadon taníthatják azokban a gyűlöletet a fiatal muszlimoknak – jelentette ki, majd hozzátette: „ha ezt nem rendezik, akkor elszabadulhatnak az indulatok, zavargások lesznek.”
_pampa 2016. 11. 03. 12:27
Előzmény: #11754  _pampa
#11755
Elutazott Athénból Franciaországba csütörtökön 168 szíriai, iraki és eritreai menekült, az eddigi legnagyobb létszámú csoport az európai uniós áthelyezési program keretében – jelentette az AFP francia hírügynökség a helyszínről.
A hétfőn Finnországba indult 111 emberrel együtt a Görögországból egy másik európai uniós tagországba áthelyezett menekültek száma ezzel meghaladta az ötezret.

A csütörtöki utazóknak – a csoport tagja volt 58 tizenkét év alatti gyermek, akik közül néhány csecsemő már Görögországban született – az Athén belvárosában fekvő Omonia téren kellett hajnalban megjelenniük, ahonnan autóbuszokkal szállították őket a repülőtérre. Ott a Nemzetközi Migrációs Szervezettől (IOM) megkapták az egészségügyi okmányaikat, valamint az utazásra feljogosító, fényképpel ellátott ideiglenes személyazonosító igazolványukat.

A 2015. szeptember 25-én elfogadott, a Görögországra és Olaszországra nehezedő migrációs nyomás enyhítését célzó menekültáthelyezési program keretében Franciaország vállalta a legnagyobb részt: eddig 1924 embert, a Görögországból oda küldendő menekültek közel 40 százalékát fogadta be, tovább 231 embert pedig Olaszországból vett át.

Az újonnan érkezetteket a közép-franciaországi Centre-Val, az északi Hauts-de-France és az északnyugati Normandia régiókban helyezik el. Egy újabb, még nagyobb létszámú (173 ember) csoport november 14-én indul Grand Est régióba.

A menekültek a számukra kijelölt régiókban maradnak, munka nélkül, várva a hivatalos menekültstátus megadását. Ez a folyamat gyorsított eljárással 3-6 hónapig tart. A gyermekeket viszont már az érkezéskor beiskolázzák.

Az Európai Unió egyelőre messze nem teljesítette azt az ígéretét, hogy két év alatt 66 400 menekültet vesz át Görögországtól. Görögországban viszont jelenleg alig több mint 19 ezer ember felel meg az áthelyezés feltételeinek"
_pampa 2016. 11. 03. 08:48
Előzmény: #11752  _pampa
#11754
"Hal­ja­tok meg, ro­ha­dé­kok! Ezt skan­dál­ják Mi­lá­nó­ban
300 mig­ránst sze­ret­né­nek egy mi­lá­nói lak­ta­nyá­ban el­he­lyezni. A la­ko­sok fel­lá­zad­tak. - SZERZŐ: SZM
A milánóiaknak nagyon elegük lehet a migránsokból, mert “haljatok meg rohadékok” feliratú táblákkal tiltakoztak ellenük. A helyiek eltorlaszolták a Montello katonai laktanyához vezető utakat ahova 300 embert szeretnének elszállásolni.

A felvonulók nem mennek sehova, amíg az olasz kormány és Milánó polgármestere le nem tesz a tervéről.

Vigyék őket haza – mondja az alábbi videón látható hölgy. Egy másik még keményebben fogalmazott: tengerbe mindegyikkel... Nem, nem akarom, hogy meghaljanak, mondja egy harmadik – én csak az inváziótól félek, azt kellene abbahagyni."
elemes
elemes 2016. 11. 02. 14:06
Előzmény: #11752  _pampa
#11753
...ez nem véletlen: ismeretlenek arab nyelvű papírokat osztogattak, amiben olyan szöveg volt, hogy azért szállították el őket calais-ből, mert átépítés lesz és ezalatt könnyű átjutni Angliába.
_pampa 2016. 11. 02. 12:47
Előzmény: #11751  Törölt felhasználó
#11752
Kitörtek a migránsok a táborból: vissza akarnak menni Calais-ba

Bokor Gábor

CALAIS, 11:58
Hiába várta barátságos környezet az ifjú migránsokat, azok inkább elszöktek, hogy visszamehessenek a lerombolt Calais-ba.

Egy hét alatt, a Franciaországban elszállásolt 1800 migráns gyereknek a fele hagyta el a befogadóközpontját, hogy visszatérjen a bontás alatt lévő Calais-ba. Céljuk az, hogy ott ismét megpróbáljanak felcsimpaszkodni egy kamionra, hogy átjussanak Nagy-Britanniába.

A bontás miatt eddig közel hatezer bevándorló hagyta el az illegális migránstábort, azonban helyükre folyamatosan újak érkeznek. A francia kormány 460 új befogadóközpontban osztotta szét azokat a migránsokat, akiknek a rettenetes állapotban lévő otthonát már lerombolták.

A délnyugat-franciaországi Charente-Maritime-ben lévő befogadóközpontból az oda elszállásolt bevándorló gyerekek nagy része már visszatért a calais-i Dzsungelbe.

A legtöbb migráns állandóan a telefonján lóg, azokkal tartják a kapcsolatok, akiknek már sikerült átjutniuk a szigetországba"
– fogalmazott az egyik helyi szervezet elnöke.

Mivel a befogadóállomások nem börtönök, így a migránsok szabadon járhatnak-kelhetnek. Emiatt fordulhat elő az, hogy a legtöbb központból már elmentek a bevándorlók.

Csak az én városomban lévő táborból 19 fiatal migráns akar elmenni, hogy először Calais-ba, majd onnan Nagy-Britanniába mehessenek. Azért akarnak a szigetországba menni, mert néhány családtagjuk már átjutott, és szerintük az angol nyelv sokkal könnyebb, mint a miénk"
– mondta Mathieu Klein Meurthe-et-Moselle város tanácsnak vezetője.

Franciaországban a Terre d'Asile szervezet dönti el, melyik migráns juthat át a szigetországba. A csoport felmérései szerint a migránsok 94 százaléka reméli, hogy bármi áron, de átjuthat Nagy-Britanniába.

A szigetország eddig körülbelül kétszáz gyereket vett át, vélhetően ez a szám emelkedni fog."

(Express)
Törölt felhasználó 2016. 11. 02. 06:12
Előzmény: #11747  _pampa
#11751
//Ha a külső határokat megfelelően védjük, akkor nem lesz szükség arra, hogy lezárjuk a határainkat"
— mondta a Welt című lapnak.//

Hogyan is lehet egy"külső" határt védeni, ami nem is német határ?

Lezárni, de mivel, kivel, kikkel, sorompóval, jó szóval, kerítéssel vagy úgy mint Izrael és Ausztrália?

Ezt ma egy elkötelezett uniós politikus soha nem oldja meg.
_pampa 2016. 11. 01. 08:55
Előzmény: #11749  _pampa
#11750
Mazyek végül elmondta, hogy minden hitszónoktól elvárja, hogy fellépjen a terroristák és a szélsőségesek ellen.

Nincs szükségünk iszlamistákra és fundamentalistákra, egyáltalán semmilyen -istákra nincs szükség. Emberek kellenek, akik jót cselekednek, és nem ideológusok”
– jelentette ki a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának vezetője.

(Merkur, MTI)

ez mind szép és jó lenne, ha nem az iszlámról beszélnénk.

ez kb. 100-150 év múlva képzelhető el.
_pampa 2016. 10. 30. 07:45
Előzmény: #11748  Phylaxa
#11749
Van megoldás.

"Ausztrália durván bekeményít a menekültekkel szemben
24.hu

Egy életre kitiltják Ausztráliából azokat egy tervezet szerint, akik hajón, illegálisan akarnak bejutni az országba. Jövő héten szavaz a parlament.

Eddig is cudar világ volt a hajón Ausztráliába igyekvő menekülteknek és bevándorlóknak, akiket harmadik országokban (Naurun és Pápua Új-Guineán) helyeztek el a menedékkérelmük elbírálásáig. Azonban a kontinensnyi állam most bekeményít a BBC News szerint.

Aki egyszer hajón megpróbál illegálisan Ausztráliába jutni, azt élete végéig kitiltják az országból.

Ez alól nem lesz felmentés, tehát ha az illetőnek rendeződik később az élete máshol, még turistaként, üzleti út miatt vagy ha ausztrál házastársa lesz, se jöhet be az országba. Malcolm Turnbull kormányfő “a lehető legerősebb jelzésnek” nevezte a tervezetet, amit a jövő héten tárgyal a parlament. Turnbull így fogalmazott:

Ez az akaratok csatája a kormány által képviselt ausztrál nép és az embercsempészek bűnbandái között.
Turnbull amúgy azzal indokolta a javaslatot, hogy alábecsülik az emberek a fenyegetést, és hogy a csempészet egy multimilliós üzletág.

Jelenleg azokat sem engedik be Ausztráliába, akiknek pozitívan bírálták el a menedékkérelmét. Ők vagy Naurun és Pápua Új-Guineán maradnak, vagy elmennek egy újabb országba. A kemény még, hogy visszamenőleg azokra is vonatkozhat majd az új jogszabály, akik már 2013 óta a fent említett két ország táboraiban vannak.

Márpedig ezeken a helyeken nem rózsás a helyzet. Az Amnesty International nemrég kritizálta a naurui táborban uralkodó körülményeket, a tábort egyenesen nyílt börtönnek nevezve. Turnbull abszolút hamisnak nevezte ezeket a megállapításokat."
Phylaxa 2016. 10. 29. 13:24
Előzmény: #11747  _pampa
#11748
Nincs olyan biológiai szerveződés, aminek nincs külső határa. Az ember biológiai lény és része a természetnek. Tehát vagy létrehoz egy külső határt, vagy tele lesz belsővel. Az pedig megszünteti a 4 alapelvét, amire létrejött. Ez van.

Persze, hogy tudják sokan. Ennek ellenére nem történik semmi, ezért a belső határok épülnek vissza.
_pampa 2016. 10. 29. 09:10
Előzmény: #11742  Phylaxa
#11747
"Pénteken a CDU és a CSU konferenciát tartott a bevándorlási válsággal kapcsolatban. Angela Merkel pártjának egyik képviselője szerint szigorúbb ellenőrzéseket kell bevezetni a német határon, és azokat a migránsokat, akik biztonságos harmadik országból érkeznek, fel kellene tartóztatni, és visszaküldeni oda, ahonnan jöttek.

A javaslat azért érdekes, mert Németország csak biztonságos országokkal határos, tehát eszerint a németeknek senkit nem kéne beengedniük.
Ehhez képest idén mindössze 1699 menedékkérelmet utasítottak el azzal az indokkal, hogy a kérelmező biztonságos országból érkezett.

A javaslat hatalmas riadalmat váltott ki Ausztriában, hiszen a menekültválság miatt egyébként is szenvedő országra nézve lennének talán a legsúlyosabb következményei annak, ha Németország lezárná a határait.

Úgy tűnik azonban, hogy ez csak egy képviselő véleménye volt, ugyanis Thomas Blenke szóvivő szerint az illegális bevándorlást az EU külső határainál kell megállítani.

Ha a külső határokat megfelelően védjük, akkor nem lesz szükség arra, hogy lezárjuk a határainkat"
— mondta a Welt című lapnak.

A konferencián szóba került az is, hogy mennyibe kerülnek a migránsok Németországnak. Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter beszámolója szerint

csak a szövetségi tartományoknak nyújtott állami segítség 9,5 milliárd eurót tett ki idén.
Az összeg elképesztően magas, közel 3 ezer milliárd forint, melyet elképzelni is nehéz.

(Kronen Zeitung)

nocsak!

lassan a politikusok is úgy látják a migrációt ahogyan pl. te és én is látjuk?

miért kellett erre várni majd nem két évet?

Törölt felhasználó 2016. 10. 28. 18:56
Előzmény: #11740  elemes
#11746
"Egyébként nem értem, mi ezzel a gond"

Nincs ezzel semmi gond. Van pénze, megveszi a letelepedési kötvényt és szeretettel várjuk;))
szivacs
szivacs 2016. 10. 28. 18:27
Előzmény: #11736  elemes
#11745
Csak egy kérdés: szrerinted a migránsok tömeges bevándoroltatása Európába putyin-projekt?
szivacs
szivacs 2016. 10. 28. 18:23
Előzmény: #11742  Phylaxa
#11744
Ma dove vai, Renzi??
Renzi, va fancullo!
_pampa 2016. 10. 28. 18:00
Előzmény: #11742  Phylaxa
#11743
"a római szenátus alelnöke kijelentette, hogy a magyar külügyminiszternek van igaza, Olaszország nem teljesíti kötelességét, amikor nem biztosítja határainak védelmét,"

ez a lényeg, minden más mellébeszélés!

Phylaxa 2016. 10. 28. 17:58
Előzmény: #11741  _pampa
#11742
A konkrét kérdésre, mely szerint Olaszország beenged-e mindenkit aki "hajóval érkezik Líbiából" a válasz természetesen igen lenne, ha válaszolna rá valaki is. Minden más mese.

Egyébként valóban segíteni kellene az olasz lakosságot abban hogy ne kelljen mindenkit kiszolgálniuk. A baj az az hogy az EU vezetés ugyanazt fújja mint Renzi úr. Addig pedig egyre szarabb helyzetbe kerül Olaszország. Azzal a mesével pedig, hogy Olaszország azért enged be mindenkit, mert Magyarország kerítést húzott, nos azzal nem is értem kit akar Renzi úr megetetni. Ezt senki sem veszi be. :)
_pampa 2016. 10. 28. 17:47
Előzmény: #11738  _pampa
#11741
Matteo Renzinek korábban Szijjártó Péter külügyminiszter is válaszolt, kijelentve, hogy Renzi a közös szabályokat betartó közép-európai országokat támadja, miközben Olaszország nem teljesíti a kötelezettségeket, amelyek a schengeni tagságából adódnak. Ha betartaná a közös szabályokat, jóval kisebb bevándorlási nyomás hárulna az Európai Unióra. Erre Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter Twitter-fiókján reagált, leszögezve, hogy "falakkal és népszavazással" Magyarország sértette meg a migráció európai szabályait, "Magyarország most legalább ne leckéztesse Olaszországot".
Az olasz ellenzék egyetért
A Róma és Budapest közötti vitát kommentálva, Roberto Calderoli, az Északi Liga olasz jobboldali ellenzéki párt tagja, a római szenátus alelnöke kijelentette, hogy a magyar külügyminiszternek van igaza, Olaszország nem teljesíti kötelességét, amikor nem biztosítja határainak védelmét, és így a migrációval terheli egész Európát. Calderoli hangsúlyozta, hogy Spanyolországgal ellentétben Olaszország vízi járőrözéssel nem ellenőrzi saját tengerét, és nem fordítja vissza az illegális bevándorlókat."
atv.hu / MTI

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek