Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2016. 10. 15. 15:05
Előzmény: #11639  Törölt felhasználó
#11640
hol él ez a kisvárosnyi ember?
gondolom tudod,hiszen idehoztad a cikket.
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 15:01
Előzmény: #11638  _pampa
#11639
Afrikai újságban reklámozza a magyar letelepedési kötvényt a bahreini konzulunk

A magyar program másik nagy előnye, hogy gyors; a jelentkezők mindössze egy hónapon belül hozzájuthatnak állandó tartózkodási engedélyükhöz, magyarázza a bahreini tiszteletbeli konzul. Ehhez még azt sem kell kivárniuk, hogy előbb megkapják a hat hónapra szóló átmenei engedélyt, ami korábban kötelező volt.

Ugyanakkor más hasonló programokkal ellentétben még azt sem szabják meg, hogy a kötvényvásárlóknak hány napot kell az országban tölteniük. Sőt, még ingatlannal sem kell rendelkezniük, ami jelentősen meggyorsítja az ügyintézést, tette hozzá a jó bahreini kapcsolatokkal rendelkező Garamvölgyi Balázs.

A cikk szerint a 300 ezer eurós magyar letelepedési kötvényeket három éve árulják, és eddig 4000-en vásároltak belőlük. Korábban főleg kínaiak és közel-keletiek éltek a lehetőséggel, de már Afrika-szerte elérhetőek a magyar kötvények.

MÁR AKCIÓ FÉLÁRON :-)))))))))))))
EGYET FIZET KETTŐT KAP :-))))))))))))))

_pampa 2016. 10. 15. 14:53
Előzmény: #11637  Törölt felhasználó
#11638
Eddig 4000 külföldi jutott a programon keresztül letelepedési engedélyhez, családtagokkal számolva 16 ezer bevándorló előtt nyitotta meg a kormány Magyarország kapuit.
Pamja

hol él ez a kisvárosnyi ember?
Törölt felhasználó 2016. 10. 15. 14:45
#11637
Féláron is beengedik a bevándorlókat Orbánék, rengetegen jöttek

Szinte az összes kínai ügynökségnél fél áron is részt lehet venni a magyar letelepedési programban – írja a Magyar Nemzet.
A Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) nevű cég 63 cégnek adott megbízást arra, hogy értékesítsék a magyar letelepedési kötvényeket, amelyek hivatalosan 300 ezer euróba (93 milló forintba) kerülnek.
A jogszabályok szerint 300 ezer eurós, vagyis 93 millió forintos, erre a célra kibocsátott, ötéves futamidejű magyar állampapírt kell lejegyezni a külföldi bevándorló nevében. A kínai cégek azonban igen segítőkésznek mutatkoznak, hiszen ha az ügyfélnek csak 150 ezer eurója van, akkor is részt vehet a programban. Ebben az esetben is ki kell fizetni az 50 ezer eurós szolgáltatási díjat, viszont a közvetítőcég, a HSSDF hitelt vesz fel a fennmaradó 150 ezer euró biztosítására, így jön ki a kötvény 300 ezer eurós vételára.
A 29 ezer eurós kamatot az ügyletet bonyolító Chine Construction Bank kapja, bár az MNO szerint elképzelhető, hogy a hiteleket a kajmán-szigetei cég saját forrásból finanszírozza.

Eddig 4000 külföldi jutott a programon keresztül letelepedési engedélyhez, családtagokkal számolva 16 ezer bevándorló előtt nyitotta meg a kormány Magyarország kapuit.
_pampa 2016. 10. 15. 13:53
Előzmény: #11635  _pampa
#11636
A menekültek befogadásának hatékonyabb elosztását szorgalmazza a világban az új ENSZ főtitkár.
António Guterres szerint a nemzetközi közösségnek sokkal jobban kellene támogatnia például Libanont, Törökországot és Jordániát. Ezeket az országokat a menekültek nagyvonalúbb és hatékonyabb elosztásával lehetne felszabadítani a jelenleg rájuk nehezedő óriási nyomás alól - nyilatkozta a volt portugál kormányfő, akit az ENSZ Közgyűlése csütörtökön választott meg egyhangúlag a szervezet új főtitkárává.
Guterres hangsúlyozta: a menekültek elosztásánál nemcsak Európa jöhet szóba befogadóként, hanem Észak-Amerika, Latin-Amerika és Ausztrália is. Egy hatékonyabb elosztási rendszer mintájaként Guterres szerint az 1970-es évek szolgálhat, amikor az egész nemzetközi közösség kiállt a Vietnamból hajókon menekülő tömegek megsegítése mellett.
A Focus hírmagazin szerint Guterres azt is szorgalmazza, hogy az ENSZ a jövőben némileg változtasson a gondolkodásmódján. A megválasztott főtitkár fontosnak tartja, hogy a világszervezet az eddigieknél sokkal keményebben dolgozzon azon, hogy megakadályozza a válságok kirobbanását. "A diplomácia feladata a konfliktusok megelőzése, de elő kell mozdítanunk az életkörülmények és a biztonság javítását, az emberi jogok érvényesülését, valamint meg kell fékeznünk a klímaváltozás következményeit is" - fejtette ki Guterres.
António Guterres 1995 és 2005 között az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) irányította. Jövő évtől a dél-koreai Ban Ki Muntól veszi át a világszervezet vezetői tisztségét."
_pampa 2016. 10. 15. 08:37
Előzmény: #11630  Phylaxa
#11635
Milliós nagyságrendű tömegek mozognak Afrikában, egyre többen indulnak útnak Európa felé, s Szerbiában is már több mint hétezer migráns van - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: új útvonalakon is próbálkoznak, például a török-bolgár határon, ezért az EU-tagországok fenntartják a tömeges migráció miatt hozott intézkedéseiket.

A főtanácsadó az uniós belügyminiszterek találkozójáról elmondta: azt remélték, hogy a tények - mint Európa belső biztonságának romlása, a fenyegetettség növekedése, az egyre több bűn- és terrorcselekmény, illetve a megakadályozott cselekmények - rávilágítanak arra, hogy a schengeni térség ellenőrzését vissza kell állítani.

Emellett azt is remélték, hogy az Európai Bizottság leveszi a napirendről a kötelező kvóták kérdését, de ez nem történt meg, annak ellenére, hogy növekedett azon országok száma, amelyek a kötelező kvótarendszert nem tartják jó ötletnek: a visegrádi négyek mellett például Ausztria sem - tette hozzá.

Egyre többen vélik úgy, hogy a felső korlát nélküli tömeges befogadás, a könnyített családegyesítések veszélyt jelentenek Európa biztonságára - jegyezte meg Bakondi György."

(MTI)
szivacs
szivacs 2016. 10. 14. 23:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#11634
Ja, az öregek meg majd megtanulnak arabul, hogy tudjanak kommunikálni.
Már csak az a kérdés, hogy a 60-70 országból érkezett szírek melyik nyelvét tanulják meg...? :-)
Törölt felhasználó 2016. 10. 14. 23:35
Törölt hozzászólás
#11633
szivacs
szivacs 2016. 10. 14. 20:13
Előzmény: #11631  szivacs
#11632
Amúgy figyelemreméltó tevékenységet folytatott az illető:
- a stuttgarti egyetemet nem sikerült abszolválnia,
- 16 évig élt együtt a moszkvai pride nagy pártfogójával, a német LGBT szövetség tiszteletbeli elnökével, aki a szaudi Dzsiddában dolgozott korábban, sokáig HIV pozitív volt majd a hivatalos élettársi kapcsolatuk első évében meghalt,
- volt a zöldek melegügyi referense, szóvivője, sokat tett a különböző leszbi és meleg szervezetek szövetségi szintű elterjesztéséért beleértve az NDK-t is,
- 1994 óta Bundestag képviselő, volt jogi, emberjogi, belpolitikai, vallásügyi szóvivő a zöldeknél és a német-izraeli parlamenti csoport elnöke is,
- 2016 márciusában lemondott minden parlamenti és frakció tisztségéről, mert "narkotikum-gyanús anyagot" talált nála a rendőrség. Mivel csak 7000 € pénzbüntetésre ítélték, így "büntetlen előéletű" maradt. A zöldek ezért továbbra is megtartották vallásügyi szóvivőnek sőt kinevezték migrációs szóvivőnek is,
- egy korábbi könyvben kiállt a pedofília dekriminalizálásáért, amit később eltagadott, a kiadó hamisításának nevezve, de a kézirat lebuktatta,
- nem csak a pedofíliát hanem a "könnyű" drogok fogyasztását és a "szabályozott ellátást" is javasolta a drogfogyasztók teljeskörű dekriminalizálásával,
- kiállta az iszlám vallás németországi egyenjogusításáért,
- harcolt a nemzetiszocializmus munkaszolgálatos, zsidó és homoszexuális áldozatainak kárpótlásáért és emlékművéért,
- kelet-európai, orosz és török társairól sem feledkezett meg, részt vett a varsói, moszkvai és isztambuli pride-okon, többször le is tartóztatták,
- a 2014-es gázai háború idején többször is fellépett az antiszemitizmus és az izraeli áruk bojkottálása ellen és dícsérte, hogy az izraeli hadsereg visszafogja a támadásokat, ha a járulékos civil áldozat túl sok lenne,
- díjakat kapott a homszexuálisok élettársi kapcsolatának, a német-izraeli kapcsolatok elmélyítésének, a kényszermunkások kártalanításának és a kelet-európai zsidók nyugdíjának kiharcolásáért is

Szóval nem akárki ad tanácsokat a németeknek, hanem egy sokat tapasztalt színes egyéniségű, nem akárkik által respektált politikus: تعلم اللغة العربية!
szivacs
szivacs 2016. 10. 14. 18:48
Előzmény: #11628  _pampa
#11631
"A Zöldek politikusa, Volker Beck azt a javasolja a többségében bevándorlók által lakott kerületekben élő németeknek, hogy tanuljanak meg arabul."
Gondoltam megnézem már, hogy néz ki az a politikus, akinek ilyesmi jut eszébe. Ezt a képet találtam: link "Volker Beck a Rózsa Szikrái meleg farsangi társulattal 2006 decemberében Kölnben"
Phylaxa 2016. 10. 14. 18:39
Előzmény: #11628  _pampa
#11630
""A Zöldek politikusa, Volker Beck azt a javasolja a többségében bevándorlók által lakott kerületekben élő németeknek, hogy tanuljanak meg arabul. "

Egyre nagyobb területek lesznek. Beck úr már tanítja a törvényeket is a leszármazottainak?Azokat, amik jönnek a vallással? Nem keresztény, nem buddha, nem zsidó, nem ateista.

Apropó ezt a választási kampányában is hangoztatni fogja? Én javaslom, hogyha már így gondolja, akkor tartson ki a véleménye mellett és vigye végig! :)

Ja tényleg, ha már a Zöld párt színeiben hirdeti az igét, akkor gondolom az arab országokban sikerek tömegeit érhette el a természetvédelemmel. :)
Phylaxa 2016. 10. 14. 18:34
Előzmény: #11627  _pampa
#11629
Mondjuk le nem áldozott, csak máshogy fogják hívni és teljesen más törvények szerint fog működni.

De igaza van Wilders úrnak. Ha ez tovább folyik, akkor már nem otthon leszünk. Maximálisan egyetértek eme véleményével.
_pampa 2016. 10. 14. 17:51
Előzmény: #11627  _pampa
#11628
integrálódnak....

:)

"A Zöldek politikusa, Volker Beck azt a javasolja a többségében bevándorlók által lakott kerületekben élő németeknek, hogy tanuljanak meg arabul.

Fotó: AFP
A német zöldpárti politikus erről az n-tv-nek adott interjúban beszélt. A riporter arra volt kíváncsi, hogy mégis hogyan lehetne elősegíteni az integrációt, ha már léteznek olyan kerületek német városokban, ahol többnyire a bevándorlók nyelve a domináns.

Volker Beck szerint ezt más országok sokkal lazábban kezelik, példaként említve az Egyesült Államokban található Chinatownt, ahol a migrációs hátterű közösségek nyelve a meghatározó. Ez Beck szerint okozhat kellemetlenségeket, de ha valakinek fontos a probléma leküzdése, tanulja meg az adott kisebbség nyelvét.

Németországban egyre több vita zajlik azzal kapcsolatban is, hogy a mecsetekben a török helyett németül kellene megtartani a prédikációkat, ezzel is előtérbe helyezve a beilleszkedést. Volker Beck szerint erre nincs lehetőség, mert ez a vallásszabadsághoz tartozik.

A zöldpárti politikus a muszlimok miatt egyáltalán nem aggódik, mivel álláspontja szerint senkit sem szabad általánosítani."

(n-tv)
_pampa 2016. 10. 14. 08:24
Előzmény: #11626  _pampa
#11627
ezzel a megállapítással sem lehet vitába szállni!

Geert Wilders:

"Ha az otthonunkban nem dönthetünk arról, hogy kiket látunk vendégül, és a vendégek mikor távozzanak, valójában nincs is otthonunk. Ezért vagyok biztos benne, hogy az Európai Unió és az eurózóna csillaga leáldozott."
_pampa 2016. 10. 12. 15:30
Előzmény: #11625  Phylaxa
#11626
esetleg az európai politikai elit elkezdte építeni az új életterét valami távoli szigeten?
Phylaxa 2016. 10. 12. 15:24
Előzmény: #11624  _pampa
#11625
Erről van szó. Megoldás? Ja, az nincs. Piknikezünk. :)
_pampa 2016. 10. 12. 15:11
Előzmény: #11623  _pampa
#11624
az ENSZ szerint! :(

"Az ENSZ egyik felmérése szerint 2030-ig pedig akár 700 millió ember is elvándorolhat lakóhelyéről azért, mert nem jut vízhez."
_pampa 2016. 10. 11. 14:28
Előzmény: #11622  _pampa
#11623
Nő a feszültség a németeknél is. Már 82% az aki nem annyira támogatja a migrációt......
_pampa 2016. 10. 07. 17:25
Előzmény: #11621  _pampa
#11622
Csökkentené Ausztria befogadási kvótáját és azonnal életbe léptetné a szükségállapotot Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter, aki minderről egy osztrák hírportálnak nyilatkozott.
A oe24.TV-nek adott interjújában Kurz kijelentette: évente 20 ezernél több menekült befogadása már nagy terhet jelent Ausztria számára. Meglátása szerint a problémát nem a menekültek elszállásolása, hanem integrációjuk jelenti.
Az osztrák kormány korábbi döntése szerint a következő négy évben 127 500 menekülteljárás indítható Ausztriában, eszerint idén 37 500, jövőre 35 ezer, 2018-ban 30 ezer és 2019-ben 25 ezer. Tavaly mintegy 90 ezer kérelem érkezett be az osztrák hatóságokhoz, több mint háromszor annyi, mint az előző évben.
A szükségállapotot Kurz megelőző intézkedésnek nevezte, amelyet szerinte már hónapokkal ezelőtt be kellett volna vezetni, hogy "már Ausztria határainál megállíthassák a menekültek áradatát"."
_pampa 2016. 10. 07. 09:23
Előzmény: #11619  _pampa
#11621
Nem lehet tudni, hogy a helyzet egyáltalán mikor rendeződhet Szíriában, de minden európai kormány azt mondja, hogy amint véget ér a polgárháború, akkor a szíriai menekültek hazamennek. Én most borítékolom, hogy a bevándorlók döntő része soha nem akar hazamenni – ezt mondta Nógrádi György az M1-nek nyilatkozva.

Egyrészt azért nem fognak hazatérni, mert Európában jobban élhetnek, másrészt azért, mert egy szétvert, szétlőtt országba szörnyű nehéz hazamenni – emelte ki a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint Európában fog maradni nagyon sok szíriai menekült.

A mostani helyzetben a menekülők száma nem csökken, hanem növekszik – tette hozzá Nógrádi György."

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek