Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 10. 06. 15:19
#11620
A terrorveszélyt sem szabad annyira lebecsülni, mint azt az elhárítás teszi.
Most könnyen jutnak eszközökhöz a terroristák.

Bemegy a boltba és

- Kérek egy SIM-kártyát!
- 200 ezer lett, maradhat?
_pampa 2016. 10. 06. 08:35
Előzmény: #11618  _pampa
#11619
"Egy Németországban dolgozó orvosnő üzeni a világnak (fordítás egy yahoo.com-on megjelent hozzászólásról)

Tegnap a kórházunkban megbeszélést tartottunk a nálunk kialakult helyzetről és arról, hogy egy másik müncheni kórházban már tarthatatlan a helyzet.
A körzeti orvosi rendelők nem tudják már kezelni a kialakult vészhelyzetet, ezért mindenkit a kórházakba küldenek.

Sok muszlim elutasítja, hogy őket orvosnők kezeljék és mi sem vagyunk hajlandók azok közé az állatok közé menni, különösen azokhoz, akik Afrikából jöttek.
A migránsok és az orvosi személyzet között a kapcsolat a rosszból a még rosszabbra fordult.
A múlt hét óta, azokat a migránsokat, akik kórházba mennek, a K-9-es rendőrségi egység tagjai kell, hogy kísérjék.
Sok bevándorló AIDS-es, szifiliszes, TBC-s és sok egyéb egzotikus betegsége van, úgyhogy mi, itt Európában, nem is tudjuk, hogyan kell kezelni őket. Ha egy receptet kapnak a gyógyszertárban, és megtudják, hogy azért készpénzben kell fizetni, a hihetetlen dühkitöréseket kapnak, különösen, ha a gyerekek gyógyszeréről van szó.
Ők otthagyják a gyermekeket a gyógyszertári személyzetnek ezekkel a szavakkal:
"Úgy, gyógyítsátok őket ti magatok!"
Így tehát, a rendőrség nem csak a klinikákat és kórházakat, hanem a nagy gyógyszertárakat is őrzi.
Nyíltan azt kérdezzük: hol vannak azok, akik a TV kamerák előtt és a pályaudvarokon plakátokkal üdvözölték a bevándorlókat?

Igen, a határokat már lezárták, de már itt vannak milliók és mi biztos, hogy nem tudunk tőlük megszabadulni.

Eddig a munkanélküliek száma Németországban 2,2 millió volt. Most lesz legalább 3,5 millió.
A legtöbb bevándorló egyáltalán nem foglalkoztatható. Ezek a legalapvetőbb oktatásban sem részesültek.
S mi több, a nők általában egyáltalán nem dolgoznak. Úgy saccolom, hogy minden tizedik nő közülük terhes. Több százezer közülük magával hozta a csecsemőjét és 6 éven aluli kisgyerekét, akik lesoványodottak, elhanyagoltak.
Ha ez így folytatódik, és a németek újra megnyitják határaikat, hazamegyek a Cseh Köztársaságba. Senki fog tudni engem ebben a helyzetben itt tartani, még ha kétszeres a fizetés itt, mint otthon. Én Németországba jöttem dolgozni, hogy nem Afrikába vagy a Közel-Keletre.
Még a professzor is azt mondta nekünk, aki a tanszéket vezeti, hogy mennyire elszomorítja , hogy egy takarítónő 800 euróért takarított itt minden nap évekig, majd jön egy migráns fiatal férfi a folyosón, aki mindent csak ingyen szeretne és ha nem kapja meg, akkor dührohamot kap.



Ez nekem tényleg nem kell! De attól tartok, hogy ha hazatérek, egy bizonyos ponton túl ugyanaz lesz a Cseh Köztársaságban is. Ha a precíz németek nem tudják kezelni ezt, ott Csehországban teljes lenne a káosz. Senkinek fogalma nincs róla, aki nem került velük kapcsolatba, hogy milyen állatok ezek, főleg azok, akik Afrikából jöttek, és hogy a muszlimok hogyan bánnak a mi dolgozóinkkal, munkatársainkkal, a vallásuknak megfelelő ellátást követelve.
Mostanáig a helyi kórház személyzete még nem kapta el azokat a betegségeket, amiket a sok száz, meg száz napi ellátást kapott bevándorló hurcolt be magával, de ez csak idő kérdése.
Egy Rajna közeli kórházban a migránsok késekkel támadták meg a személyzetet, azért, mert egy 8 hónapos gyereket halál közeli állapotban adtak át, akit korábban 3 hónapig fél Európán keresztül vonszoltak, és a gyermek két nap alatt meghalt. Annak ellenére, hogy top ellátást kapott az egyik legjobb gyermekgyógyászati klinikán Németországban.
Az orvost meg kellett műteni és két ápolónő az intenzív osztályon fekszik.
Senkit nem büntettek meg.
A helyi sajtóban tilos írni róla, így csak e-mailen keresztül tudunk az esetről.
Mi történt volna, hogy egy német szúrt volna meg egy orvost és az ápolókat a késsel?
Vagy ha ő öntötte volna saját szifilisszel-fertőzött vizeletét egy nővér arcába és így akarta volna őt a megfertőzni?
A minimum az lenne, hogy őt egyenesen a börtönbe vinnék, majd később a bíróság elé. Ezekkel az emberekkel - eddig semmi nem történt.

És ezért kérdezem, hogy most hol vannak mindazok, akik üdvözölték és fogadták őket a vasútállomásokon?
Otthon ülnek és várják, hogy még több vonat érkezzen és várják a pénzt a következő szereplésért, hogy statisztaként üdvözöljék a migránsokat az állomásokon.
Ha rajtam múlna, én felkérném ezeket az ujjongó fogadó üdvözlőket, hogy hozzák őket először ide, mint kísérőket, ide a kórház sürgősségi osztályára. Aztán betenném őket az egyik épületbe a bevándorlók közé, anélkül, hogy a fegyveres rendőrség és rendőrségi kutyák vigyáznának rájuk ott, és nem lenne orvosi segítség sem.
Mert egyébként ma Bajorországban minden kórházban csak a fegyveres rendőrség és rendőrségi kutyák tudják fenntartani a rendet."

Az eredeti forrás:
link
_pampa 2016. 10. 05. 13:06
Előzmény: #11616  _pampa
#11618
Nem tudom ki írta,de ez egy tökéletes helyzetértékelés!

(másik topikból másoltam)

"Én aztán nem vagyok az a fajta, aki a fészbukon osztogatja meg a gondolatait, de ma valahogy csak nem akar eltűnni a késztetés, hogy megosszam a gondolatom a világgal...
Kedves Mindenki, aki szerint segítsünk a háborús menekülteken,és fogadjuk be az ide tartó tömeget! Teljes méretekben egyet értek Veletek. Segítsünk. De! Nem tudom tisztában vagytok e azzal, hogy is viselkedik, egy háborús menekült. Elmondom, mert én tudom. Itt, a magyar-horvát határ mellett, nekünk, itt élőknek volt részünk találkozni háborús menekültekkel. Nem is volt az olyan rég, amikor a teraszon állva az ember hallotta, sőt látta a bombák hangját és fényét, mert a "szomszédban" háború volt. Nem is volt az olyan rég, amikor az Édesanyám és Édesapám szinte gondolkodás nélkül fogadta be, és nyújtott menedéket egy idősebb házaspárnak, akik a háború elől menekültek. Nem is volt az olyan régen, hogy hónapokig éltek nálunk, először csak ketten, aztán többen, mert jött a lányuk, és az unokák. Többen voltak ők, mint mi, háziak. A fiúk nem jött. Ő védte a saját hazáját a szomszédban, a háborúban. A vőjük sem jött. Ő is védte a hazáját. Tudjátok hogy kerültek hozzánk? A határon jöttek. Nem, nem a zöld határon. A rendesen, ahol illik. Nem volt sok pénzük. Tudjátok miért? Mert ha akarták volna sem tudták volna "pénzzé tenni mindenüket", mert ahonnan jöttek, háborús övezet volt. Ott senki nem akart venni semmit. Ha akart volna sem tudott volna. Mégis mit vett volna meg? A géppuskával megsorozott lyukacsos ablaktalan házat, vagy azt, amelyiket bomba találat ért, és már csak a romja volt az egykori háznak? Szóval nem voltak tele pénzzel. Éltek abból a kevésből ami volt nekik, és abból a kevésből, amit a szüleim adni tudtak nekik. Nem voltunk gazdagok, de szó nélkül, gondolkodás nélkül menedéket adtunk nekik. Nem pár napra, nem is pár hétre. Hónapokra. Ők nem hagytak maguk után és maguk körül szemét hegyeket. Nem fenyegettek meg minket. Nem követelőztek. Nem vágták hozzánk sem az ételt, sem az italt, amit kaptak tőlünk. Csendben, szerényen, szinte szégyenkezve elfogadták amit kaptak. Nem akarták ránk erőszakolni a saját ételeiket, sem a szokásaikat. A vallásukat pláne nem. Ahol tudtak segítettek. Majd amikor eljött az idő, hogy visszatérhettek a saját hazájukba, hálával búcsúztak tőlünk. Ilyenek a háborús menekültek. Tudjátok kik a háborús menekültek? Nők, gyerekek, idős férfiak. Ők voltak nálunk is. Nem életerős fiatalemberek. Ők nem voltak nálunk. Más dolguk volt. Védték a hazájukat. Ha valaki ismer, hát az tudja rólam, hogy én aztán ha tehetném mindenen, és mindenkin segítenék. A párom és a barátnőm szerint én magam vagyok a Világbéke. Ezzel cinkelnek. De sajnos, még nekem, a "vilagbékének" is észre kell vennem, hogy ezek az emberek nem kellenek nekünk. 10-ből 9 nem tisztességes szándékkal jön. Ezektől az emberektől nem a segíteni akarás érzése lesz úrrá rajtam. Ők NEM háborús menekültek. Ők minket akarnak azzá tenni."
Phylaxa 2016. 10. 05. 09:37
Előzmény: #11615  _pampa
#11617
Ők például nem szavaztak. Legalább is a többségük. Ők a győztesek. :)
_pampa 2016. 10. 05. 09:12
Előzmény: #11615  _pampa
#11616
A bevándorlás már kezdi éreztetni a pozitív hatását! :))))

"Ugrásszerűen nőtt a kaszinók és az online szerencsejátékok bevétele a menekültek miatt Németországban– adta hírül a Dailymail. Az első hallásra meglepő hír tulajdonképpen érthető.

Az egyedül érkezett férfiak döntő többsége nem talál munkát, és a havi állami támogatásból szeretne több pénzt csinálni. Lehet, hogy vannak szerencsés migránsok, akik nyertek már, és ez a hír gyorsan terjed a többiek között.

Ráadásul a kaszinókban ingyen ehetnek a játékosok, és ez is vonzóvá teszi a játékbarlangokat, és szép lassan függővé válnak.
Mivel a szerencsejáték-függők túlnyomó része napokon belül elveri a havi támogatást, az érintettek bűnözéssel próbálnak meg ismét pénzt keresni. A helyzet annyira súlyos, hogy a német hatóságok arab nyelvű videót készítenek,amelyben példákkal mutatják be a szerencsejáték kockázatait."
_pampa 2016. 10. 05. 07:33
Előzmény: #11614  _pampa
#11615
"A lap szerint sok külföldön élő magyar meghagyja állandó magyarországi lakcímét, és továbbra is hazajár, ha orvosi ellátásra van szüksége.

Az orvosok szerint nemcsak az esetleges nyelvi problémák miatt, de azért is, mert a várólisták nálunk még mindig rövidebbek, mint Nyugat-Európában, és mert ott sok ellátásért külön fizetni kell."
_pampa 2016. 10. 02. 07:54
Előzmény: #11613  _pampa
#11614
sokan írták miről szavazunk? hiszen nincsen KÖTELEZŐ kvóta!

"2015. szeptember 22: A belügyminiszterek tanácsában megszavazzák 120 ezer menekült kötelező elosztását kvóták alapján. Először fordul elő az EU történetében, hogy egy kiélezett és jelentős vitában használják a minősített többség szerinti szavazást. A határozat ellen szavaz Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia. Finnország tartózkodik. Nagy meglepetésre a lengyel belügyminiszter viszont támogatja a javaslatot. Magyarországnak a határozat értelmében 1294 menekültet kell befogadnia 2017 októberéig. Mostanáig egyetlen főt sem fogadtunk közülük."
_pampa 2016. 09. 24. 08:55
Előzmény: #11612  _pampa
#11613
A mostani migráció legnagyobb problémája a "félretájékoztatás"!

Már a Pápa is "határlezárásról" beszél!

" Ferenc pápa: Kérjék Isten bocsánatát azok, akik lezárják határaikat a menekültek elől

anarki HATÁR 2015. június 17., szerda 13:54 391 15545
"Felhívlak benneteket, hogy kérjetek bocsánatot azokért a személyekért és intézményekért, amelyek becsukják az ajtót ezek előtt az emberek előtt, akik családot keresnek, akik védelmet keresnek" - mondta ma szokásos hallgatósága előtt Ferenc pápa.
A Reuters szerint a pápa azokra az országokra, így Franciaországra és Ausztriára célzott, amelyek az utóbbi időben megszigorították határaik védelmét, és menekültek százait fordítják vissza."

"A Reuters szerint a pápa azokra az országokra, így Franciaországra és Ausztriára célzott, amelyek az utóbbi időben megszigorították határaik védelmét, és menekültek százait fordítják vissza."

Menekült???? A farancia,osztrák határon?

Hogyan jutott oda?

erről miért nem beszél a Pápa?
_pampa 2016. 09. 24. 08:07
Előzmény: #11611  _pampa
#11612
EURÓPA SZISZTEMATIKUS SZÉTVERÉSE ZAJLIK
KÖVÉR LÁSZLÓ: HA A NÉPSZAVAZÁSNAK NEM LESZ HATÁSA BRÜSSZEL POLITIKÁJÁRA, AKKOR KIJELENTHETJÜK: A KIRÁLY MEZTELEN, SZÓ SINCS EURÓPAI DEMOKRÁCIÁRÓL"
_pampa 2016. 09. 23. 14:59
Előzmény: #11610  Törölt felhasználó
#11611
Már megint törtek-zúztak a migránsok Görögországban


Nagy Gábor
2016. szeptember 23. 14:28

ATHÉN, 14:28
Továbbra is feszült a helyzet a görögországi Híosz és Leszbosz szigetén migránsokat befogadó táborokban: péntekre virradóra összecsapások törtek ki a híoszi regisztrációs központban, amelyekben négy ember megsebesült.

A Kathimerini című athéni napilap szerint egy csoport algériai menedékkérő verekedett össze a központban, a férfiak köveket dobáltak, törtek-zúztak, és a tábor egyik munkatársának autóját is megrongálták. A zavargások miatt 15 embert vettek őrizetbe. Számos megrémült, családos táborlakó arra kérte a fogadóközpont vezetőit, hogy máshol helyezzék őket biztonságba.

Leszbosz szigetén csütörtök délután elfogtak egy 84 éves szigetlakót, aki vadászpuskával felszerelkezve tűnt fel a móriai menekülttábor közelében, és szidalmazta, valamint fenyegette a menedékkérőket. A férfit idős korára hivatkozva nem sokkal később elengedték, de engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt kell majd felelnie a hatóságok előtt.

Az égei-tengeri görög szigeteken csaknem 14 ezer menedékkérő zsúfolódott össze, pedig csak feleennyi embernek van férőhely. Az athéni válságstáb csütörtökről péntekre 241 új érkezőt regisztrált."

(MTI)
Törölt felhasználó 2016. 09. 22. 12:48
Előzmény: #11607  _pampa
#11610
A tűzparancsot a zUSA, már évekkel ezelőtt kiadta.
Aki még egyet kiad, az a zUSA demokratikus tűzparancsát veszi semmibe, aminek beláthatatlanok a következményei!
_pampa 2016. 09. 22. 12:16
Előzmény: #11608  Törölt felhasználó
#11609
szerinted más EU ország is árul letelepedési kötvényt? esetleg ez csak magyar megoldás?
Törölt felhasználó 2016. 09. 22. 12:04
#11608
link Így rimánkodik a kormány az afrikaiaknak, hogy telepedjenek már le Magyarországon

„Szerezzen állandó lakhelyet önnek és családjának az Európai Unióban!”
_pampa 2016. 09. 21. 07:32
Előzmény: #11606  Phylaxa
#11607
"Búcsúzóul Nógrádi elmondta, mi lehet az európai megoldás a menekültválságra.

A tűzparancs.

“Aki ezt először kimondja, azt a liberális média szétszedi, de a másodiknak már azt fogják mondani, igazad van.”

Ahogyan a mostani modern kori népvándorlás esetében az össze nemzetállami megoldásnál első esetben így tettek!

Lehet mellébeszélni de így történt!

Még Merkelnek is be kellett ismernie:

TÉVEDETT,ROSSZ DÖNTÉST HOZOTT!
Phylaxa 2016. 09. 20. 18:08
Előzmény: #11604  _pampa
#11606
Hova küldené máshova? Amíg nem volt kerítés itt jelentkeztek le. Senkinek sem kellenek. Főleg nem azoknak akik minden egyes nap kiírják a homlokukra, hogy humanizmus és szolidaritás. Kudarcba fulladt az elméletük és most az egyetlen államra akarják terhelni a hülyeségüket. Arra amelyik egyedül járt el törvényesen. Nevetséges.
_pampa 2016. 09. 20. 17:24
Előzmény: #11604  _pampa
#11605
"Megoldhatatlan a menekültek Európán belüli elosztása, a helyzet tárgyilagos megítélése alapján ugyanis nehezen elképzelhető, hogy az Európai Unió - azon belül pedig Észtország - képes lenne a jövő év végéig a korábbi elképzeléseknek megfelelően 160 ezer menedékkérőt Görögországból és Olaszországból áttelepíteni - jelentette ki kedden Hanno Pevkur észt belügyminiszter Tallinnban."
_pampa 2016. 09. 20. 07:42
Előzmény: #11603  _pampa
#11604
azt írták itt egyesek,hogy ilyen sem lesz....

ők csak ÁT AKARNAK RAJZUNK MENNI, NEM AKARNAK ITT MARADNI!

"Visszaküldik azokat, akiket átengedtünk?

A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat.

Az Európa Tanács októberi ülésén a kormányfők hivatalosan is tárgyalnak a bevándorlás szabályozásáról, jelenleg azonban duma és szép szavak vannak, és közben osztják-szorozzák a bevándorlókat - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: Svédország, Németország és Ausztria már jelezte, hogy vissza akarja küldeni a bevándorlókat Magyarországra.

Emlékeztetett: a pozsonyi csúcs része volt annak megbeszélése is, hogy a migráció ügyében milyen irányba mozduljanak el az országok. Kimondták, a határvédelmet meg kell erősíteni, de ez nem jelent garanciát arra, hogy kevesebb lesz a befogadandó bevándorló. A miniszter rámutatott: az irány a lényeg, és abban Magyarország egyetért Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal."
_pampa 2016. 09. 19. 18:23
Előzmény: #11602  _pampa
#11603
Közel harminc migráns kezdett tüntetésbe a szlovén főváros menekültközpontja előtt, tiltakozásul amiatt, hogy megítélésük szerint a hatóságok túl lassan bírálják el kérelmeiket – jelentette a helyi közszolgálati televízió.
„Közölünk többen már egy éve várnak a menekültstátusra” – panaszkodott egy szíriai menekült, majd hozzátette: addig nem fejezik be a demonstrációt, míg Vesna Györkös Znidar belügyminiszter nem fogadja őket.

A migránsok úgy vélik: a menekültügyi eljárás túl hosszú ideig tart, és egyáltalán nem érkezik válasz kérelmeikre. Szerintük az integrációs folyamat sem indult el, nincsenek nyelvtanfolyamok, és úgy érzik magukat, mintha börtönben lennének. Szlovéniában a menekültközpontok nyitottak, az ott élőknek szabad ki- és bejárásuk van.

A Közel-Keletről érkezett bevándorlók egy transzparenst is kifeszítettek a menekültközpontra falára, amelyen az áll angolul: „Mi is emberek vagyunk”. A kibírhatatlan körülményekre is felhívták a figyelmet"

nem ülnek fordítva a lovon?

"Közölünk többen már egy éve várnak a menekültstátusra” – panaszkodott egy szíriai menekült"

és hová sietnek? nem menekültek akik már biztonságban vannak?

"Szerintük az integrációs folyamat sem indult el, nincsenek nyelvtanfolyamok,"

integrálás? nyelvtanulás?

nem menekült kérelmet adtak be?

miért kellene a menekültet beilleszteni a társadalomba?

ezek azok a kérdések amire sohasem érkeznek válaszok.....
_pampa 2016. 09. 19. 08:07
Előzmény: #11601  Phylaxa
#11602
Így igaz!

és már ősszel beszéltünk róla, hogy ez lesz ha az EU nem talál olyan megoldást amit támogat Európa lakossága!

nem talált! még csak a megoldás KERESÉSNÉL tartanak!

közben pedig jönnek,jönnek....jönnek....
Phylaxa 2016. 09. 19. 08:01
Előzmény: #11600  _pampa
#11601
Így van. Senki sem tudja őket kitenni. Ezért fontos az ellenőrzés a bejövetelkor. Márpedig ennek alapja, ha nem a muszlim tömegek érkeznek, hanem már kinn leellenőrzik őket és csak azok jöhetnek be, akiknél minden rendben. De senkit sem érdekel, úgyhogy tök mindegy. Megy minden a szél felé.

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek