Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2016. 09. 19. 07:43
Előzmény: #11599  Phylaxa
#11600
Ez az amit hiába magyarázunk folyamatosan, nem értik meg!Amennyiben az EU területére teszik a lábukat......

"nagy valószínűség szerint már Európában fog maradni."

"Képtelenek a magyar hatóságok érvényt szerezni a migránsok kitoloncolásáról szóló döntéseknek, írja a Népszabadság. Tavaly szeptember és idén június között a bíróságok
2715 migráns kiutasításásáról döntöttek. Ebből eddig 54-et sikerült végrehajtani.
Pintér Sándor belügyminiszter szerint azért ilyen alacsony ez a szám, mert „a kiutasítottak származási országának együttműködési hajlandósága igen alacsony”. Illetve a menekülteknek az eljárás idejére kijelölt kötelező tartózkodási helyek nyitott intézmények, amikből azonnal meglépnek. Akik mégis maradnak, azok idegenrendészeti őrizetbe vehetők, és fél vagy egy évig a rendőrség idegenrendészeti őrzött szállásain kell elhelyezni őket. Utána viszont ismét könnyedén továbbállhatnak.
Tavaly a balassagyarmati közösségi szállásra irányított 1115 migránsból 1103 tűnt el,
írja a lap. Idén eddig 166 embernek jelölték ki a nógrádi szállást, akik közül 151-en távoztak. Tehát jóformán mindegy, hogy egy migráns
a határátkelőn,
a tranzitzónán,
vagy a kerítés alatt érkezik
nagy valószínűség szerint már Európában fog maradni."
Phylaxa 2016. 09. 15. 08:22
Előzmény: #11598  _pampa
#11599
Mi történt Juncker úrral? :)
_pampa 2016. 09. 15. 08:17
Előzmény: #11597  _pampa
#11598
"Európa nem válik egységes állammá, nem is szabad, hogy egységes állammá váljon – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdai évértékelő beszédében."

"Juncker egy uniós katonai erő megteremtésének szükségességéről is beszélt, ugyanis szerinte egy olyan Európára van szükség, amely „meg tudja védeni magát és a határait”. – Az Európai Unió nem engedheti meg magának, hogy a tagállamok katonai képességeitől függjön. A közös katonai erő megteremté-sén kell dolgozni, és az ennek megteremtését célzó erőfeszítések összehangolására létre kell hozni egy szervezetet – mondta."

"Juncker arra kérte Federica Mogherinit, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjét, hogy dolgozzon ki egy európai stratégiát Szíriára vonatkozóan."

"Guy Verhofstadt, a liberálisok frakciójának vezetője azonban a populistákat vádolta meg, mondván, a biztonság hamis érzetét keltik azzal, hogy szerintük falakkal és kerítésekkel az EU-n kívül lehet tartani a problémákat. "

Itt tartunk több mint egy év elteltével!

_pampa 2016. 09. 13. 16:10
Előzmény: #11596  _pampa
#11597
"12 ezer migránst osztana szét Franciaországon belül a francia kormány az év végéig azzal a céllal, hogy Párizst és Calaist tehermentesítsék. A dokumentum szeptember 1-jei keltezéssel jelent meg, és "iránymutatást" tartalmaz a különböző regionális hatóságok számára.

Párizson és Calaisn kívül még Korizkára nem küldenének senkit. Egyébként országszerte menekülttáborokba helyeznék el a Dorog lakosságának megfelelő számú migránst – írja a La Figaro belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

Az, hogy hogyan kiviteleznék az elosztást, nem derül ki a dokumentumokból, bár az szerepel az anyagban, hogy körülbelül 8200 új férőhelyet hoznának létre a bevándorlók számára.

Calaisba folyamatosan egyre többen érkeznek, ezért az onnan való áttelepítés vagy deportálás napról-napra nehezebb és veszélyesebb lesz. A hatóságok szerint az, ami ott folyik, kezelhetetlen és "rosszabb, mint valaha".

Lehetetlen megmondani, hogy vannak-e itt dzsihadisták, például Belgiumból. Ez a tábor egy vakfolt a hatóságok számára"
— mondta el a CRS egyik embere.

Érdekesség, hogy a helyiek szerint nem minden migráns tartja "Eldorádónak" Nagy-Britanniát, és előfordul, hogy az óceánon keresztül visszatérnek Calaisba."
(The Local)
_pampa 2016. 09. 13. 08:24
Előzmény: #11594  _pampa
#11596
Menekültek egy EU államból egy másik EU államba?

"Hat menedékkérő, köztük több gyermek a Dunába fulladt a folyó bulgáriai szakaszán – írta kedden a Trud című szófiai napilap.

Az értesülést egyelőre nem erősítették meg hivatalos forrásból, az újság helyi lakosokra hivatkozva számolt be tragédiáról. Vidin és Lom között tíz iraki – többségében nők és gyermekek – próbált átkelni a folyón Romániába, de a csónakjuk felborult és hatan a vízbe fulladtak. Vasárnapig csak két holttestet találtak meg, egy férfiét és egy gyermekét.

A bulgáriai rendőrség hétfőn nem számolt be a történtekről szokásos napi tájékoztatójában – írta a Trud. (MTI)
elemes
elemes 2016. 09. 10. 13:20
Előzmény: #11592  _pampa
#11595
mi van hazaárulócska, megint kezded a nagyotmondóversenyt?
_pampa 2016. 09. 10. 13:02
Előzmény: #11593  Phylaxa
#11594
igen és ez ENSZ adat.
Phylaxa 2016. 09. 10. 12:55
Előzmény: #11592  _pampa
#11593
Első körben. Szép kilátások.
_pampa 2016. 09. 10. 12:37
Előzmény: #11591  Phylaxa
#11592
sajnos a valós szám valahol 10-30 millió között várható.

első körben ennyi embert kellene szétosztani az EU tagállamai között.

szvsz
Phylaxa 2016. 09. 10. 11:17
Előzmény: #11588  _pampa
#11591
A lényeg pont ez, hogy már "100-120 ezer" muszlimról beszélnek. Aztán majd mennyiről? Aztán majd még mennyit akarnak más országokba betelepíteni? A "gyermekek" korát meg tudták már állapítani? Milyen ellenőrzés van? Egy nagy nulla van. A terroristákat keresik, arra megy el minden erő, közben a békés muszlim tömegekből radikalizálódnak újra és újra.

Erről beszélünk már régóta. Nincs korlát, nincs idő, nincs semmi. Csak szöveg van és szavazgatás más kontójára.
Phylaxa 2016. 09. 10. 11:06
Előzmény: #11587  _pampa
#11590
És ha nem mutatják ezt fel a túlélők a déli tengereken akkor mi lesz? Nem ártana már ezzel is foglalkozni.

Eddig is vízum kellett és mégis tömegével áramlanak be, ellenőrizetlenül.
Phylaxa 2016. 09. 10. 11:05
Előzmény: #11586  _pampa
#11589
Végre egy korrekt hír.
_pampa 2016. 09. 10. 09:47
Előzmény: #11587  _pampa
#11588
"Vannak országok Európában – például Németország vagy Franciaország -, amelyek versenyelőnyt várnak a minél több bevándorló érkezésétől. „A magyar kormány álláspontja az, hogy a keresztény Magyarország homogenitásának megtartása a feltétele annak, hogy sikeresek legyünk. Amennyiben munkaerőre van szükségünk, akkor azt a magyar családok támogatásán keresztül szeretnénk megoldani vagy a határon túli magyarsághoz fordulunk” – mondta Lázár János.
A politikus kifejtette, „mostanában 100-120 ezer emberről beszélnek Brüsszelben a hazánkra érvényes kötelező betelepítési kvóta kapcsán”. Ez a családegyesítést, valamint a gyermekvállalást figyelembe véve néhány éven belül már egy 500-600 ezres, folyamatosan gyarapodó közösséget is jelenthet. A miniszter szerint kérdéses, hogyan lennénk képesek a teljesen eltérő kulturális és társadalmi hátterű, Európában gyökér nélküli, Afrikából vagy a Közel-Keletről származó és saját vallási és kulturális identitásához erősen ragaszkodó közösség integrációjára."
_pampa 2016. 09. 09. 12:18
Előzmény: #11586  _pampa
#11587
Elektronikus regisztráció jöhet a harmadik országbeliek számára
2016. szeptember 09., péntek Európai ügyek, Gazdaságpolitika

Az Európai Bizottság olyan tervezetet készül bemutatni novemberben, amelynek értelmében csak vízummal vagy előzetes elektronikus beutazási engedéllyel (ETIAS) léphetnének be harmadik országbeli állampolgárok az Európai Unió területére – olvasható az Euractiv brüsszeli hírportál friss összeállításában.

Az Egyesült Államok által 2009-ben bevezetett elektronikus utasregisztrációs rendszerhez (ESTA) hasonlóan az ETIAS-on keresztül benyújtott kérelmek elbírálása is díjköteles lenne. Egyes források szerint ebből akár évi 2 milliárd euró is befolyhatna az uniós költségvetésbe.
Előzetes elektronikus regisztrációra kizárólag azoknak a harmadik országbeli állampolgároknak lenne szükségük, akik vízummentesen utazhatnak be a schengeni övezet tagállamaiba. Kivételt jelentenének azonban az unió egységes belső piacához hozzáférő országok polgárai.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ha az Egyesült Királyság uniós kilépéséről (Brexit) szóló tárgyalások során a szigetország kormánya úgy dönt, hogy a továbbiakban a belső piacnak sem akar részese lenni (ennek fejében ugyanis nagy valószínűséggel engedélyeznie kellene az EU-polgárok további szabad munkavállalását), akkor a brit állampolgároknak is fizetniük kellene.
Kép forrása: esta.cbp.dhs.gov/esta/
Kép forrása: esta.cbp.dhs.gov/esta/
A tervek szerint az utasnyilvántartási rendszer területe nem a brit uniós biztosnak jelölt Julian King alá fog tartozni. Annak ellenére sem, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke neki szánta az unió biztonságáért felelős portfóliót. Az ETIAS-ért egyes hírek szerint Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi uniós biztos lenne felelős.
Név nélkül nyilatkozó francia illetékesek azt közölték, hogy a tervezetnek a biztonsági vonatkozások mellett az uniós költségvetés befoltozása is fontos célja.
Az amerikai beutazáshoz szükséges elektronikus engedély 14 dollárba kerül, 13,8 millió utas után 193,2 millió dollár folyt be tavaly a hivatalos adatok szerint.
Az Európában tervezett rendszer ennél számottevően több pénzt hozna. Az öreg kontinens a világ legnépszerűbb turistacélpontja, a Turisztikai Világszervezet azt írta friss kimutatásában, hogy 2015-ben 602 millióan látogattak Európába. Brüsszeli becslések szerint ebből mintegy 30 millióan vízummentesen léptek be valamelyik schengeni tagállamba. Szakértők szerint az évtized végére ez a szám 39 millióra nőhet.
Ha 13 euróban határozzák meg a kérelmek elbírálásának költségét, az évente több mint 500 millió eurót tenne ki. Az Euractiv egyik forrása azonban azt mondta, hogy ennél jóval magasabb is lehet a díj összege: például 50 euróval számolva 2020-ra évente akár 2 milliárd is befolyhatna ebből az uniós büdzsébe, amelynek bevétele jelenleg mintegy évi 145 milliárd euró."
Forrás: MTI
_pampa 2016. 09. 09. 11:07
Előzmény: #11585  _pampa
#11586
Készpénz helyett bankkártyát, és rendszeres havi juttatást kapnak az EU-tól a törökországi menekülttáborok lakói. A program célja, hogy javítsanak a táborokban élők körülményein és ezzel megelőzzék azt, hogy újabb családok induljanak Európa felé. Egy EP-képviselő szerint a törökök becsapva érzik magukat, és elégedetlenek az EU-val.
Októbertől kezdi az Európai Unió a török menekülttáborok lakóinak segélyezését. 348 millió eurót – átszámítva több mint százmilliárd forintot – osztanak szét a legszegényebbek között. Havonta utalnak nekik pénzt, amelyből élelmiszert vásárolhatnak, szállást fizethetnek, és iskolába küldhetik gyermekeiket.

„Az EU megtartja az ígéretét. Segítséget nyújt Törökországnak, amely a legtöbb menekültnek ad otthont az egész világon. Több mint 3 millió férfinak, nőnek és gyermeknek, akik az erőszak és a konfliktus elől menekültek el. Törökország és a török nép kimutatta kivételes nagylelkűségét, amikor segíti ezeket a menekülteket. A tagállamainkkal együtt, a török hatóságokkal és a humanitárius partnerszervezeteinkkel mi továbbra is támogatjuk azokat, akik szenvednek” – közölte Hrisztosz Sztilianidisz, a humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos."
_pampa 2016. 09. 08. 13:56
Előzmény: #11584  Phylaxa
#11585
várható volt, hogy ezt nem olvassák egyesek..... :))))
Phylaxa 2016. 09. 08. 11:32
Előzmény: #11583  _pampa
#11584
" A férfi azt mondta, jelenleg szörnyű körülmények között élnek, túl szűkös a hely számukra. "

Ezért aztán semmiféle kacsalábon forgó hatalmas lakást nem fogadnak el, mert nincs benne étkező.

Namost, pont ezek azok a hírek, hogy valaki hazudik. :)
_pampa 2016. 09. 08. 11:11
Előzmény: #11581  _pampa
#11583
ezek azok a hírek amiket nem olvasnak azok aki támogatják a bevándorlást.....

"Ötszobás lakást utasított vissza a migráns család, mondván: nincs benne étkező
Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Nagy- Britanniában. A 8 gyerekes munkanélküli család jelenleg egy 3 hálószobás ingatlanban lakik, amit szűkösnek éreznek.


Arnold Mballe Sube és felesége eredetileg kameruniak, 4 évvel ezelőtt települtek át Franciaországból Nagy-Britanniába.

A férfinek és a nőnek 8 gyereke van,

a férj az elmúlt 4 éveben nem talált munkát magának, az állam segítségére volt ráutalva. Az önkormányzattól kapták azt a 3 szobás lakást is, amiben jelenleg élnek Bedfordshire-ben.
A család azonban jelezte, hogy a 8 gyerekkel már kinőtték a 3 szobás lakást, ezért egy nagyobbat szeretnének.

Fel is ajánlottak nekik egy 5 hálószobás otthont, ám azt nem fogadták el, mert nem volt benne étkező. A férfi azt mondta, jelenleg szörnyű körülmények között élnek, túl szűkös a hely számukra. A gyerekek iskolába járnak, nekik is kell a nagyobb lakás. Az ügy elég nagy felháborodást váltott ki, mert a család az otthonukban készült képek alapján nem él rossz körülmények között - még lapos tévéjük is van" - írja a DailyMail.
Törölt felhasználó 2016. 09. 08. 10:34
Előzmény: #11581  _pampa
#11582
_pampa 2016. 09. 08. 08:44
Előzmény: #11579  ibolya5
#11581
Lassan már annak sem lesz "birtokában"!

Németországon belül is elkezdődött az ellenállás! Nem kérnek migránst, ahogyan az olaszok sem tudják szétteríteni országukban. Tiltakoznak az érintett önkormányzatok!

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek