Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 09. 08. 08:27
#11580
A belga külügyminiszter beszólt az 56-os brüsszeli magyar filmfesztiválon
EUROLOGUS 2016.09.07

link
ibolya5 2016. 09. 07. 18:07
Előzmény: #11550  _pampa
#11579
Elnézést, hogy aug.29-i bejegyzésre most írok, de nem tudom megállni,hogy ne írjak erre. Mondja meg már valaki Merkelnek- Ő volt az egyetlen politikus aki még hívta is a bevándorlókat magához és kifejezetten Németországba. Akkor most mit akar osztogatni?Osztogassa őket a német határon belül.
_pampa 2016. 09. 07. 16:28
Előzmény: #11577  _pampa
#11578
Az Európai Bizottság nem kommentálja az Ausztria és Magyarország között kialakult, migránsok visszaküldéséről szóló vitát, de kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal a dublini szabályozás, a menedékkérők visszaküldésének ügyében - közölte Natasha Bertaud bizottsági szóvivő újságírói kérdésre válaszolva.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az ORF rádióállomásnak nyilatkozva szerdán kijelentette, Ausztria bírósághoz fordul, ha Magyarország nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiknek az uniós jog szerint ott kell menekültstátust kérniük, ahol először az Európai Unió (EU) területére léptek.
Magyarország azért nem hajlandó visszafogadni a menedékkérőket, mert a magyar álláspont szerint nyilvánvalóan nem itt, hanem Görögországban léptek be először az unió területére. Arról viszont már több bírósági ítélet született, hogy Görögországba nem lehet visszaküldeni menedékkérőket, mert a görög menekültügyi rendszerben embertelen és megalázó körülmények uralkodnak."
_pampa 2016. 09. 07. 08:56
Előzmény: #11576  Törölt felhasználó
#11577
azt pedig hazaküldik az odahaza várakozóknak, hogy ők is el tudjanak indulni....

ördögi kör! :(
Törölt felhasználó 2016. 09. 07. 08:49
Előzmény: #11575  _pampa
#11576
Gyorsan elmennek még pár országba és vissza németekhez így több helyről kapnak egyszerre ropogós eurót a kirándulás közben
_pampa 2016. 09. 07. 08:00
Előzmény: #11574  _pampa
#11575
várom azok véleményét akik támogatják a kvóta szerinti elosztást.
Hogyan kellene kivitelezni?

"A Lettország által befogadott közel-keleti és afrikai bevándorlóknak nehézségeik támadtak a munkahely-kereséssel és az első havi lakbérek kifizetésével – áll a hivatalos jelentésben. A migránsok ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek Németországba.

Ám annak ellenére, hogy elhagyták az országot, Lettország továbbra is folyósítani fogja a számukra a havi 139 euró összegben megállapított segélyt. Ez a járadék ugyanis a hatályos jogszabályok szerint a menekült státuszt kapottaknak egy évig, az alternatív státuszúaknak pedig 8 hónapon át jár a befogadó állam részéről.

A segélyt csak abban az esetben lehet megvonni, ha a címzettje elhalálozott, a minimálbért meghaladó keresethez jut, vagy bűncselekmény miatt fegyintézetbe kerül.


Az elköltözés nem lehet indoka a folyósítás megszüntetésének

– írja a DW oroszországi szolgálata.

Lettország 2017 végéig összesen 531 közel-keleti és afrikai menekült befogadását vállalta. A róluk való gondoskodásra 15 millió eurót különítettek el. Ebből 8,5 milliót az ország költségvetése áll, míg a többit uniós eszközökből finanszírozzák – áll a tudósításban. "
_pampa 2016. 09. 06. 08:01
Előzmény: #11573  _pampa
#11574
A vasárnapi kudarc az utóbbi hónapokban elszenvedett súlyos vereségek sorozatának folytatása, azonban a menekültpolitika “csak egy szelep”, amelyen keresztül a választók levezetik a feszültséget, kifejezésre juttatják elégedetlenségüket, és “a probléma gyökere sokkal mélyebb” – mondta a CSU elnöke. Meggyőződése szerint a CDU kudarcai mögött “rendszerkritika” áll, a pártvezetés azonban rosszul értelmezte a márciusi baden-württembergi és rajna-vidék-pfalzi Landtag-választás eredményét.
A CDU vezetése azt a téves következtetéseket vonta le Winfried Kretschmann, a Zöldek politikusának baden-württembergi és Malu Dreyer szociáldemokrata (SPD) politikus rajna-vidék-pfalzi győzelméből, hogy a lakosság támogatja a kancellár menekültpolitikáját, mert Winfried Kretschmann és Malu Dreyer is kiállt Angela Merkel mellett a menekültügyben – holott a CDU mindkét tartományban veszített – fejtette ki Horst Seehofer.
Ezért – tette hozzá – most “tartalmilag világos orientációra van szükség”, az adószabályozás, a közbiztonság, a nyugdíjrendszer és a bevándorlás területén “legkésőbb szeptemberig, októberig tisztázni kell a dolgokat”. A CSU vezetése már a hét végén tartandó tanácskozásán rögzíti álláspontját, és utána “majd meglátjuk, hogy meg tudunk-e egyezni a CDU-val” – mondta Horst Seehofer."

Forrás: MTI
_pampa 2016. 09. 05. 17:22
Előzmény: #11572  Phylaxa
#11573
A hatóságok szerint az erőszak vasárnap este kezdődött, először a fiatalok kezdtek verekedni, majd a tábor többi részén is egymásnak estek emberek. Mintegy 40 fiatalkorú menekült el a táborból. Két felnőtt és öt fiatal könnyebben megsebesült.
A helyi sajtó szerint hétfő reggelre már lenyugodtak a kedélyek.
A jelentésekből nem derült ki az összetűzés oka.
A leszboszi Moria és Kara Tepe nevű menekülttáborok túlzsúfoltak; az eredetileg 3500 ember befogadására tervezett létesítményekben jelenleg mintegy 5400-an vannak.
A menekültválság kezeléséért felelős görög válságstáb szerint az országban hozzávetőleg 60 ezer menekült és menedékkérő tartózkodik. A menekültek uniós tagállamok közötti szétosztása pedig csigatempóban halad. A hivatalos adatok szerint alig 3000 embert telepítettek át eddig Görögországból az ígért 33 ezer helyett. Hétfőre virradóra a török partokról további 115 illegális bevándorló érkezett Görögországba.
A görög rendőrség emellett újabb migránsokat vett őrizetbe hétfőn, akik hamis iratokkal akartak az égei-tengeri szigetekről Németországba, Csehországba, illetve Svájcba jutni. Az etiópiai, elefántcsontparti, afgán és szíriai menekültek japán, lengyel, holland és francia útleveleket mutattak fel a hatóságoknak. Három lengyel állampolgárt is őrizetbe vettek, akiket embercsempészettel gyanúsítanak.
Szinte mindennapossá váltak a hasonló esetek a görög szigeteken. A görögországi turistaszezon miatt az embercsempészek és migránsok is abban reménykednek, hogy a szigeteken lévő kisebb repülőterek forgatagában a hamis dokumentumok nem akadnak fenn a szűrőn"
Phylaxa 2016. 09. 05. 13:48
Előzmény: #11571  _pampa
#11572
" „Ez sem hangzana annyira rosszul”, ha a kormány rendeletben nem határozta volna meg Szerbiát biztonságos harmadik országként,..."

Na kérem. Akárki is mondta ezt, nyilvánvalóan telibe találta a szöget. Szerinte Szerbia nem biztonságos ország. No komment. :)
_pampa 2016. 09. 05. 13:09
Előzmény: #11570  _pampa
#11571
ez az amikor elkezdődik a "jogászkodás".....

az egyik "belemagyarázás" elfogadható....
a másik fél "jogi magyarázta" pedig felháborító.....

"Nem a kerítéssel van a baj

Kitért arra is, hogy szerintük miért eredményeztek jogi határzárat a menekültügyben elmúlt időszakban meghozott jogszabályok. A déli határon emelt kerítéssel önmagában jogilag nincs baj – fejtette ki –, azzal már viszont van, hogy a kerítés mentén sehol sincs lehetőség menedékkérelmet beadni. A tranzitzónákban ugyanis csak arról döntenek, hogy az illető jogosult-e egyáltalán menedékkérelmet beadni. „Ez sem hangzana annyira rosszul”, ha a kormány rendeletben nem határozta volna meg Szerbiát biztonságos harmadik országként, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy aki a déli határon át lép az országba, az nem adhatja be a menedékkérelmét, amivel Magyarország nemzetközi törvényt sért – összegzett."
_pampa 2016. 09. 04. 08:13
Előzmény: #11569  _pampa
#11570
"Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint, ha az a koncepció, hogy lezárják a határokat és kerítést építenek, akkor azt most kell elkezdeni.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, jobb előre megépíteni a kerítést, mint kapkodva. Fel kell készülni arra, hogy új útvonal alakul ki a migrációban és arra is, hogy a török-uniós egyezmény összeomlik – tette hozzá.
Hangsúlyozta, a végleges megoldás azonban nem a kerítésépítés, hanem az azt kiváltó probléma helyben történő megoldása, valamint bízni kell a törökökkel kötött megállapodás sikerességében és az egységes uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex erősítésében.
A menekültügyi kvótával kapcsolatban azt mondta, az a legfontosabb kockázata, hogy csak akkor tud működni, ha megszüntetik a schengeni rendszert. “Kvótával vagy anélkül”, de vélhetően terjedni fognak a terrorista sejtek Európában, ezért nagy erőfeszítéseket kell tenni e folyamat megakadályozására – jelentette ki Gyarmati István."(MTI)
_pampa 2016. 09. 03. 11:07
Előzmény: #11568  _pampa
#11569
"Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 szombat reggeli műsorában arról beszélt: nem megoldhatatlan probléma a tengeri utak védelme Olaszországnál, de ehhez szükség van a kibocsátó országokkal való uniós megegyezésre is."

Nem feltétlenül,tökéletes eredménnyel működik az izraeli tengeri határzár.

Azt kell átvenni. Legális,törvényes hiszen még nem büntette az ENSZ érte.

szvsz
_pampa 2016. 09. 02. 09:31
Előzmény: #11567  _pampa
#11568
Heller: Én ezzel a gondolatmenettel nem értek egyet. Akárki képviseli ezt a gondolatmenetet. Azaz másként látom a kérdést. Először is itt nem bevándorlásról van szó – első megközelítésben legalábbis. Nem arról van szó, hogy ki telepszik itt le, hanem hogy kinek adunk menedékjogot. Menedékjogot adni és embereket letelepíteni az két különböző kérdés. Az első kérdés úgy merül fel, hogy adunk-e azoknak menedékjogot, akik háborús világból jönnek, akik nem tudják, hogy a saját életük, a gyerekük élete biztonságban van-e. Ebben az esetben azt mondom, menedékjogot kell adni az embereknek. Ez az, ami a humánumból és a Biblia értékeiből egyaránt következik. Itt Ferenc pápának teljesen igazat adok. De az, hogy menedékjogot adunk, nem jelenti azt, hogy betelepedhetnek nálunk emberek. Az egy teljesen más kérdés.A menedékjog addig tart, amíg a veszély fennáll. Ha a veszély már nem áll fenn, akkor az embereknél megnézzük – hogy azok közül, akiknek menedékjogot adtunk vendégbarátságként, mert hiszen mi magyarok legalábbis a vendégbarátságról vagyunk híresek – hogy akarjuk-e, hogy letelepedjenek. Ez két külön kérdés, ami nagyon különböző szinten van. Minden államnak ráadásul megvannak a saját törvényei is – Magyarországnak is – és a törvények döntik el, hogy melyik menekültnek – amennyiben kérvényezi – adnak ideiglenes vagy állandó letelepedési engedélyt. Ez tényleg nem dönthető el központilag. Az viszont eldönthető központilag, hogy menedékjogot adjunk-e millió számú embernek, akik éhesen-szomjasan, gyermekekkel, majdnem vízbe fulladva megjelentek Európa kapujában. A menedékjog más kérdés, mint betelepíteni. Azt hiszem, hogy a betelepülés problémákkal jár, mert a nemzetállamokba nagyon nehéz integrálódni. (Amerikába könnyebb integrálódni.) Nagyon sok kell ahhoz, hogy egy integráció sikeresen valósuljon meg. Ennek nagyon sok előfeltétele van, és ezekről a feltételekről szerintem akkor lehet beszélni, amikor a háborús állapot megszűnik és amikor a menekülteknek lehetőségük van a hazájukba való visszatérésre. Akkor lehet dönteni, hogy ki az, aki maradjon, ki az, aki nem maradhat. Ki integrálható és ki nem integrálható. Nem hiszem, hogy Európa demográfiai kérdései ezzel megoldhatóak, bár érvelnek így az integráció mellett.Azt gondolom, hogy az integráció összetettebb történet: meg kell nézni ki az, aki integrálható és amennyiben olyan ember található, akár százezer is, aki könnyen integrálható, akkor bizonyos fokig ez könnyíthet Európa demográfiai problémáján."
_pampa 2016. 09. 02. 08:36
Előzmény: #11566  Phylaxa
#11567
Nem értik,nem értik, nem értik! :((((

csak nyomják a sablon szöveget! :(
Phylaxa 2016. 09. 02. 08:32
Előzmény: #11564  Dehogynincs
#11566
Segíteni a kormánynak? Segíteni magának a lakosságnak. Ez nem a kormányról szól, hanem az ellenőrizetlen muszlim tömegek mások általi betelepítéséről időtlen időkig, mennyiségi határ nélkül.

Persze, ha a magyar lakosság ezt szeretné, akkor azt kell elfogadni. De utána ne sírjon senki, aki nem ment el vagy hülyeséget írt!
_pampa 2016. 09. 02. 08:29
Előzmény: #11564  Dehogynincs
#11565
Miért?

szerinted az angolok rosszul döntöttek?
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 09. 02. 08:04
Előzmény: #11563  _pampa
#11564
"Ha a magyar választók nem segítenek a kormánynak..."

Mit is tett a kormány a magyar választókért, hegy segítenünk kellene neki?
Lázár doktor már kezdi látni a népszavazás hátulütőit. Pedig kezdetben ugyanolyan jó ötletnek tűnt, mint a Brexit-népszavazás.
_pampa 2016. 09. 02. 07:58
Előzmény: #11562  _pampa
#11563
Ha a magyar választók nem segítenek a kormánynak, akkor nem lesz elég ereje a kötelező betelepítésről szóló európai bizottsági döntés kivédésére – mondta Lázár János az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatban a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésünkre beszélt arról is, hogy Soros György és magyarországi megbízottjai befolyásolni akarják a népszavazás eredményét.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a brüsszeli bizottsági testület kötelező kvótával kapcsolatos döntésének megváltoztatásához erő kell, ami csak a választóktól származhat, a népszavazás bojkottja mellett kampányolók pedig gyáva politikusok, mert nem merik elmondani az álláspontjukat. Lapunknak arra a kérdésére, hogy vannak-e a kormánynak információi olyan, külső erőkről, amelyek befolyásolni akarják a kvótareferendum eredményét, a miniszter egyértelmű igennel felelt és ilyen erőként nevesítette Soros Györgyöt. A magyar származású amerikai üzletember mindent elkövet annak érdekében, hogy befolyásolja – például civil szervezetek finanszírozásán keresztül – az európai, azon belül a magyar választók véleményét a bevándorlással kapcsolatban – mondta a tárcavezető."
_pampa 2016. 09. 01. 12:40
Előzmény: #11561  _pampa
#11562
"A szállásajánlatok összeírását, a szállásadókkal való kapcsolattartást, valamint a menekültek kiválasztását végző szervezeteket az állam évente 1500 euróval fogja támogatni minden menekült személy után. A szervezetek a közvetítés mellett a menekültek társadalmi integrációját is követni fogják a program ideje alatt, például a nyelvtanulás, a szakmai és szociális beilleszkedés segítésével.

A programban való részvétel feltétele a szállásadók részéről, hogy a magánszemélyeknek illetve családoknak legalább egy külön szobát kell biztosítaniuk a menekültek számára.
Emmanuelle Cosse miniszter asszony közleménye szerint a program sikerének érdekében a szervezetek különös figyelmet fordítanak majd a szállások fizikai körülményeinek, tisztaságának és állapotának az ellenőrzésére.

A zöldpárti lakhatási miniszter augusztus 28-án a Le Journal du dimanche francia napilapnak adott interjújában arról beszélt, hogy attól sem riadna vissza, hogy szükség esetén középületeket foglaljanak le hatóságilag a migránsok elszállásolása érdekében. A miniszter asszony szerint Franciaország egy példátlan migrációs hullámmal áll szemben, és naponta 70 migráns érkezik Párizsba."
_pampa 2016. 09. 01. 08:13
Előzmény: #11560  Phylaxa
#11561
Most ébredeznek?

"Renzi kitoloncolási rendszert javasolt Európának
2016. szeptember 01. 07:50 | forrás: mti

Az emberéletek mentését nem adjuk fel, de vannak határok, nem fogadhatunk be mindenkit, ki kell toloncolni, akiknek erre nincsen ehhez joguk - hangoztatta Matteo Renzi olasz miniszterelnök az Angela Merkel német kancellárral tartott olasz-német kormánytalálkozót követő sajtótájékoztatón szerdán Maranellóban."

Érdekes felvetés az olaszok részéről, mehet hozzájuk olyan akinek nincsen ehhez JOGA?

Akkor JOGOSAN hogyan mehetnek az osztrákhoz,némethez?

Az EU még mindig képtelen "meghatározni" hogy ki jöhet és melyik országig!

Helyette új elvekről,szabályokról, elképzelésekről akar EGYEZTETNI.....

közben pedig jönnek,jönnek,jönnek....

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók