Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2016. 08. 31. 16:12
Előzmény: #11555  Törölt felhasználó
#11560
A business az business. :)
_pampa 2016. 08. 31. 16:00
Előzmény: #11558  _pampa
#11559
"Migránsáradat indult el az Olaszország partjai felé
Olasz sajtójelentések szerint migránsáradat indult el az ország partjai felé. Az ősz beállta előtt az embercsempészek kihasználják a kedvező időjárás utolsó szakaszát, az olasz partokra (a migránsok) rekord számú érkezése várható - idézte azolasz belügyminisztériumot a La Repubblica című napilap szerdán.
Migránsáradat indult el az Olaszország partjai felé Fotó: Reuters
Az utóbbi négy nap alatt több mint 13 ezer embert mentettek a Líbia és Olaszország közötti tengerszakaszon az olasz parti őrség kordinálásával. A római belügyminisztérium adatai szerint év elejétől augusztus 30-ig több mint 107 ezer migráns érkezett a tengeren keresztül a dél-olaszországi partokra. A tavalyi év ugyanezen időszakában az érkezések száma 116 ezer fölött volt, de 2015 júliusától az olaszországi migráció csökkenő tendenciát mutatott a balkáni útvonal akkori megerősödése miatt. Idén nyáron viszont az Olaszországba érkező migránsok száma folyamatosan emelkedett.

A tengeren mentett migránsokat elsősorban a szicíliai Augusta és Pozzallo kikötőjébe, valamint a dél-olaszországi Reggio Calabriába szállítják, de befogadóállomások lettek a szintén dél-itáliai Puglia tartomány és Szardínia kikötői is.
Csak Taranto kikötőjébe szerdán egyszerre több mint ezer a tengeren megmentett migráns érkezik, közöttük 83 kiskorú és ezekből 59 a szülői kíséret nélküli. Az érkező migránsok többsége nigériai, eritreai és szudáni, de vannak közöttük palesztinok és szíriai menekültek is.
Csoportokat vittek Lampedusa-szigetére is a többi kikötő terheltsége miatt, és azért is, mivel Lampedusa esik a legközelebb és a mentőhajókon összezárt különböző nemzetiségű migránscsoport között nem ritkán feszültség és verekedés is kirobban, így minél gyorsabban partra akarják őket tenni. A SkyTg24 olasz hírtelevízió értesülése szerint a Lampedusán tavaly decembertől működő regisztrációs központ (hot spot) az "összeomlás szélén áll".

A balközép La Repubblica értesülései szerint az egész olaszországi "befogadási gépezet stressz alatt van". Augusztus 30-án 145 ezernél több migráns volt az olaszországi befogadó állomásokon, tavaly ugyanilyenkor mintegy 104 ezer. A legtöbb - több mint 19 ezer - migránst Lombardiában látják el, a többieket Szicíliában, Lazió és Veneto tartományban. Szeptember elsejétől minden olasz megyének, ami nyolcvan közigazgatási térséget jelent, 70-70 menekültkérőt kell befogadnia.
Giorgia Meloni az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt elnöke Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy az év eleje óta érkezett menekültek "rekordba illő" száma meghaladja Novara város lakosságáét.
"A hivatalos statisztikák azt állítják, hogy túlnyomó többségében munkaképes, felnőtt férfiakról van szó, illegális bevándorlókról és nem menekültekről. Nektek ez nem inváziónak tűnik?"
Maurizo Gasparri jobbközép politikus, a római szenátus alelnöke egy korábbi szintén internetes bejegyzésében felszólította a római kormányt, vessen véget a "bibliai áradatnak", ne mentsen több embert a Földközi-tengeren, mivel ezzel kizárólag az embercsempészeknek kedvez."
atv.hu/MTI
_pampa 2016. 08. 31. 12:58
Előzmény: #11557  _pampa
#11558
mennyiszer írtam!

"
mert ha egy migráns már bejutott az unió területére, akkor a hatályos jogértelmezés szerint nagyon nehéz visszaküldeni "

"Az előrejelzések szerint 2050-re Afrika lakossága 2,5 milliárdra fog nőni, és mivel a kontinens nem tud eltartani ennyi embert, a most Törökországban tartózkodó 2,5-3 millió migránssal szemben akkor majd százmilliók indulhatnak útnak Európába.
Ezért ha az EU hosszú távú megoldást szeretne a migrációs válságra, felül kell vizsgálnia, szigorítania kell a menekültügyi szabályokat, és legalábbis újra kell értelmeznie a genfi menekültügyi egyezményt – hangsúlyozta. Az uniónak vissza kell térnie a menedékjogok eredeti tartalmához, vagyis ahhoz, hogy akinek veszélyben az élete, annak az első országban jár menedékjog, és máshol nem. Enélkül nem lehetséges megoldani a válságot, mert ha egy migráns már bejutott az unió területére, akkor a hatályos jogértelmezés szerint nagyon nehéz visszaküldeni – tette hozzá."
_pampa 2016. 08. 31. 08:32
Előzmény: #11556  Törölt felhasználó
#11557
"Cazeneuve esetleg úgy módosítaná az egyezményt, hogy azok a bevándorlók, akik mindenáron Nagy-Britanniába szeretnének bebocsátást nyerni, egy Franciaországban felállított regisztrációs központban nyújthatnák be kérelmüket. Amennyiben a britek ezt elutasítanák, visszatoloncolnák őket hazájukba.
Ezzel Párizs felrúgná az európai uniós menekültügyi szabályozást, a dublini egyezményt, amelynek értelmében a menekülteket abban az országban kell regisztrálni, ahová először az Európai Unió területére léptek."
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 21:23
Előzmény: #11555  Törölt felhasználó
#11556
Büszkeség és ballítélet!

link
Törölt felhasználó 2016. 08. 30. 14:15
#11555
A magyarok is jól járnak az osztrák menekültbiznisszel
A Menedékkérők (!!!!) szállása Weichselbaumban, Ausztriában

Tizenhat menedékkérő lakik Gábor és Kornélia burgenlandi panziójában
link
_pampa 2016. 08. 30. 12:48
Előzmény: #11553  _pampa
#11554
"Miro Cerar szerint Angela Merkel német kancellár is megértette, hogy a nyitott kapuk politikája nem jelent megoldást. Cerar utalt rá, hogy a hétvégén Ausztria, Horvátország, Bulgária és Szlovénia miniszterelnökei találkoztak Merkellel Németországban, a tanácskozás fő témája pedig a hatékony határvédelem volt. „Nem volt nagy különbség aközött, amiről a német kancellár és amiről vendégei beszéltek” – közölte a miniszterelnök. Miro Cerar úgy értékelte, amennyiben egy nagyobb migrá­ciós hullám újra elárasztaná Európát, az veszélyeztetné a biztonságot, ellehetetlenítené az integrációt, és komolyan veszélybe sodorná az unió fennmaradását."
_pampa 2016. 08. 30. 09:29
Előzmény: #11552  _pampa
#11553
"Ugyancsak kell számolni harmadik erőként, a szélsőjobboldaliként emlegetett Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pennel, aki a kutatások szerint akár be is juthat a 2017 tavaszi elnökválasztás második fordulójába – mondta Szűcs Anita."

várható volt!
_pampa 2016. 08. 29. 15:06
Előzmény: #11551  Phylaxa
#11552
no fene, mi lesz így? már eljutott a KÖZÖS ÖSSZEFOGÁS elképzelésig.....

akkor már csak úgy 20-30 év és le is tesznek egy javaslatot amiről lehet vitázni úgy 50-60 évig....hipp-hopp és máris van megoldás!

"Azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnök a harmadik kerítés felállítását tervezi, azt mondta Szent-Iványi, hogy a migránsokat nem lehet Magyarország határainál megállítani, legfeljebb eltéríteni. De ezzel nem védtük meg Európát.
A kerítés építést nyílt provokációnak vélte a világsajtó. Be kell látni végre, a menekültválság ügyét csak közös összefogással lehet megoldani!- nyomatékosította Szent-Iványi István - Ezzel a V4 is egyre inkább egyetért.
atv.hu
Phylaxa 2016. 08. 29. 14:19
Előzmény: #11550  _pampa
#11551
Na ez nem fog menni. Majd az egyes országok eldöntik, hogy kiknek adnak menekültstátuszt. Egyetlen más országnak sincs köze hozzá. Főképpen nem egyes országok vezetőinek. Nevetséges.
_pampa 2016. 08. 29. 14:13
Előzmény: #11549  _pampa
#11550
"MERKEL: SENKI NEM ÚSSZA MEG A MUSZLIM BETELEPÍTÉST"

hiszen Ő eldöntötte és kész!

"Merkel azonban bekeményített. Az ARD televíziónak egyenesen kijelentette, hogy „Az nem fog menni, hogy egyes országok kijelentik, hogy egyáltalán nem akarunk muszlimokat az országunkban. Függetlenül attól, hogy az humanitárius szempontból szükséges-e vagy sem.”
Magyarul: minden EU-ország kap muszlim bevándorlókat, és kész. A kijelentés jól mutatja, hogy Merkel egyrészt már nem a menekültek befogadására helyezi a hangsúlyt, hanem a muzulmán betelepítésre, másrészt nem hajlandó kompromisszumot kötni a kvóta tekintetében."
_pampa 2016. 08. 29. 09:28
Előzmény: #11548  _pampa
#11549
remélem maci elolvassa!

"A menedékjog arról szól, hogy az, akit nem köztörvényes bűncselekmények, hanem politikai, vallási, világnézeti stb. okokból üldöznek, vagy élete veszélyben van származási országában, az ideiglenes nemzetközi védelemben részesüljön – és most figyeljünk! – ott, ahol vándorlása során legelőször élete már biztonságban van. Ez az úgynevezett első menedék országának elve. Természetesen ez a menedékjog ott is addig jár, míg az üldözésre okot adó körülmények az illető származási országában meg nem szűntek – mert akkor menekültstátusuk elenyészik.
A genfi egyezménynek ez volt az eredeti értelme és tartalma, amelyet azóta az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az emberi jogi fundamentalista szervezetekkel karöltve alaposan khm… kiterjesztően próbál értelmezni."
_pampa 2016. 08. 29. 07:58
Előzmény: #11547  _pampa
#11548
"Azért “váltották” le oly gyorsan – betegségre hivatkozva – mert Őpápasága, XVI. Benedek ideje alatt ezt a muszlim népvándorlást nem lehetett volna kivitelezni!

A háttérhatalomnak olyan pápa kellett, aki Amerikából érkezett, s nincs a vérében az európaiság, az európai kultúra, műveltség, így sokkal nyitottabb, mint lett volna XVI. Benedek pápa! Ezt már csak az nem látja, aki nem használja az eszét!

XVI. Benedek pápa azonnal a “mai keresztes háború” élére állt volna, a keresztények vezetője lett volna a muszlim vallással szemben, ellentétben Ferenc pápával….

„Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni” – szólt XVI. Benedek pápa egyik idézett mondata Regensburgban, ami kiakasztotta az európai médiaközvéleményt 2006 szeptemberében. A média és a politikusok egy része azonnal „elfogadhatatlannak”, „offenzívnak”, intoleránsnak és hasonlóknak minősítették a pápa regensburgi beszédét, ami újraéleszti a vallási ellentéteket, és a dialógus, párbeszéd, békés egymás mellett élés helyett az intoleranciát szolgálja, szerintük.

A legmegengedőbb kommentárok szerint legalábbis „baklövés” volt a beszéd, az egyiptomi külügyminiszter pedig „szerencsétlen kijelentésnek” nevezte a fenti idézetet. Az iszlám világ országai közül több is kifejezte nemtetszését, Irán például az iszlám elleni nemzetközi összeesküvés részének nevezte a beszédet, az iraki kormányszóvivő úgy látta, a pápa félreérti az iszlámot, Marokkó pedig egyenesen visszahívta a vatikáni nagykövetét. A Counter Punch publicistája, Tariq Ali azt írta: „a bajor egy borotvaéles reakciós klerikus”, aki amikor a világ szembenéz a környezet és a szegénység problémáival, inkább azt választja, hogy megtámadja egy rivális vallás alapítóját."
_pampa 2016. 08. 28. 08:42
Előzmény: #11546  _pampa
#11547
"Közel száz év alatt már megszoktuk, hogy Szerbiában egy színmagyar falu nevét cirill betűkkel írják ki, de az még új, hogy ezt a feliratot festékszóróval áthúzzák, és egy görögországi település nevét írják oda: Idoméniét. Aztán az is új, hogy a horgosi gazdák ugyanannyit emlegetik saját veteményesükben állva Angela Merkelt és Recep Tayyip Erdogant, mint Josip Broz Titót vagy Szlobodan Milosevicset. Mindez annak a következménye, hogy ezekben a napokban is több száz menekült gyalogol át a vajdasági határfalu földjein. Horgoson jártunk, ahol egy tragédiát is a migránsválsághoz kötnek a helyiek."

a cikk link
_pampa 2016. 08. 27. 11:27
Előzmény: #11545  _pampa
#11546
"Bajor miniszter: Vissza kell küldeni a menekülteket
A bajor kormány egyik vezető tisztségviselője szerint az elkövetkező három évben több százezer Németországba érkezett menekültet vissza kell küldeni származási országába.
Bajor miniszter: Vissza kell küldeni a menekülteket
Markus Söder pénzügyminiszter erről a Der Spiegel című hetilap legfrissebb számában nyilatkozott. A bajor miniszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) tekintélyes politikusa álláspontját azzal indokolta, hogy - mint fogalmazott -

egy teljesen idegen kultúrkörből ilyen sok embert a legjobb szándék ellenére sem lehet sikeresen integrálni.
Söder arra is utalt, hogy a szövetségi belügyminisztérium értékelése szerint egyes származási országok - mint például Afganisztán és Irak - már most biztonságos országnak számít, azaz olyan államnak, ahová visszaküldhetők a menekültek. "És valamikor Szíriában is véget ér a polgárháború" - tette hozzá.

A menekültek befogadására vonatkozó németországi törvény azt irányozza elő, hogy a menekülés okainak megszűnése esetén az emberek visszaküldhetők származási országukba.

Az elmúlt évben egymillió menedékkérő érkezett Németországba. Az úgynevezett balkáni útvonal lezárása, illetve az Európai Unió és Törökország között néhány hónappal ezelőtt létrejött megállapodás után az Európába érkezett menekültek száma jelentősen csökkent."
MTI
_pampa 2016. 08. 26. 14:16
Előzmény: #11543  _pampa
#11545
"Sobotka – noha a menekültkérdésről kevés szó esett – kijelentette „Csehország nem adhatja beleegyezését egy olyan rendszerbe, amely a menekültek elosztásánál kötelező kvótákon alapul”. A kancellár ugyanakkor hangsúlyozta, hogy e téren is fontos uniós szintű egyezségre jutni, mint az történik számos területen, így a EU-török megállapodásnál, a külső határok védelménél, és a „törvénytelenség elleni küzdelemben”
ts3 2016. 08. 26. 13:26
Előzmény: #11541  totoro
#11544
Pedig rogántoni mekkora üzletet csinálhatott volna, a kitelepítési kötvényekkel, 250000 euróért adtunk volna egy migránst a portugáloknak.
_pampa 2016. 08. 26. 13:24
Előzmény: #11541  totoro
#11543
nem ez a fő kérdés!

hanem az,hogy elfogadjuk e Brüsszel döntését a migránsok betelepítéséről!

Amennyiben nem mondunk ellent életbe lép egy automatizmus ami alapján folyamatosan szét fogják osztani a migránsokat az EU országaiban.

Az a migráns pedig aki nem fogadja el a számára kijelölt országot kiírja magát az összes szociális és egyéb ellátásból.

Befogadás csak önkéntes alapon!
Bumbika 2016. 08. 26. 13:05
Előzmény: #11541  totoro
#11542
Ehhez képest, a hasonló népességi adatokkal rendelkező kishazánk éppen a svédekkel mérkőzik, mert a nagy befogadók 71000 migrót akarnak visszaküldeni mondván, hogy itt regisztráltak, aztán a még befogadóbb osztrákok szintén 70000-et akarnak visszatoloncolni, a teljesen elfogadó Mer kell kisasszony diplomatái 120000-et akarnak visszazavarni hozzánk.

Nagyon komoly diplomáciai harc megy a háttérben.
Orbánéknak (és az én véleményem szerint nekünk is) azért élet-halál a választás most, mert kell nekik a munició, hogy tudjanak erre is hivatkozni, a görögök képmutatása mellett.
A görögöket meg csak azért nem vonják felelősségre, mert a kötelezettségszegési eljárás meginditásáért felelős bizottság elnöke éppen görög.

Aztán, az is kérdés mi lesz, ha a törökök szélnek ereszik azt a 3 milliót, akik közül 2 millióan, már az európai oldalon vannak.

Az olaszok meg kb. 4 hónapja nem hajlandóak számot mondani, hogy mennyi mingró érkezett hozzájuk, mert félnek a megismételt osztrák választás eredményétől, ami a mi népszavazásunkkal egy napon lesz megtartva.
Valószínüleg, addig nem is mondanak már semmit.

Nagyon komoly dolgok alakulnak.

Valószínüleg Európa képe nagyot fog változni a következő évtizedben.
totoro
totoro 2016. 08. 26. 12:46
#11541
link

Érdemes végigolvasni. Portugáliára 5000 menekült jutna a kvóta szerint, de 10000-t szeretnének befogadni. Csakhogy nem megy, a menekültek nem mennek oda :) Bazz, ha még Portugáliába se mennek, pedig az azért nem rossz hely, akkor hányan jönnének hozzánk? Szerintem a mi kis 1200-as kvótánkat se adnák ki :)

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek