Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2016. 08. 26. 07:54
Előzmény: #11538  _pampa
#11540
"Merkel elé járulnak Orbán Viktorék"

egészen a földig kell előtte leborulni és a lábát vagy csak a gyűrűjét kell megcsókolni? :))))
:))))))
:)))))))

ez jó, nagyon klassz bulvárosra sikerült! :)))

"Varsóban egyeztetnek ma a visegrádi négyek. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia kormányfői a német kancellárral az Európai Unió jövőjéről tárgyal.
A négy visegrádi ország vezetője második kormányfői egyeztetését tartja a brit kilépésről szóló népszavazás után. Lengyelország július 1-jén vette át a V4-ek soros elnökségét."
ts3 2016. 08. 25. 10:13
Előzmény: #11537  _pampa
#11539
Igen valószínű, hogy putyin adta a biciklit a menekülteknek, és nem soros.
_pampa 2016. 08. 25. 08:39
Előzmény: #11537  _pampa
#11538
valaki elmagyarázhatná, hogy egy menekültet miért kell integrálni?

"Bár rendkívül kevesen kapnak Magyarországon menekültstátuszt – tavaly 146-an, idén eddig 87-en – az ő helyzetük is nehezedik, miután a kormány arról döntött, hogy egyszerűen megszüntetik a számukra nyújtott integrációs támogatást."

idejött oltalmat ,védelmet kért arra az időre még nem tud a HAZÁJÁBA visszautazni.
_pampa 2016. 08. 25. 07:43
Előzmény: #11536  _pampa
#11537
"Kerítést épít a norvég kormány
NT, 2016. augusztus 24., szerda 20:03,
Kerítést épít a norvég kormány, noha idén egyetlen migráns sem kért menedékjogot a skandináv országban. A jogvédők és az ellenzéki pártok ott is hidegháborút emlegetnek.
Hóban bicikliző migránsok Murmanszk környékén, a norvég határ felé kerekeznek Oroszországból. Őket állítanák meg a skandinávok a kerítéssel. Tavaly 5500, jórészt szíriai menekült érkezett illegálisan Norvégiába Oroszország felől.

Kerítést épít a norvég kormány
„Úgy 17 kilométert jöttünk biciklivel, átjöttünk, és megérkeztünk a határhoz. Azért jöttünk ide, hogy megkapjuk a pecsétet és átmenjünk Norvégiába” – mondta egy menekült.

A jogvédők és az ellenzéki pártok ugyanazt mondják, mint Magyarországon, amikor a magyar kerítés épült, szerintük a határzár a hidegháborút idézi.

„Nincs más választásunk ott. Norvégiába kell mennünk. Nem tudok más utat, nincs más. Moszkvában nem adtak nekünk papírokat, sőt azt is mondták, hogy menjünk el. Nem adnak papírokat és munkát sem. Afganisztánban semmi jó nem maradt már, nincs más választás. Sok a tálib arrafelé, mindennap bántanak minket” – mondta egy másik menekült.

Norvégia és Oroszország közös határszakasza 195 kilométer hosszú."
_pampa 2016. 08. 24. 16:06
Előzmény: #11535  _pampa
#11536
"Szükségállapot bevezetését sürgeti az osztrák belügyminiszter
MTI, 2016. augusztus 24., szerda 14:57
Még a Magyarországgal való egyeztetés előtt dönteni kell az Ausztriában bevezetendő szükségállapotról – jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Die Presse című osztrák lapnak adott szerdai interjújában.
A szükségállapot bevezetése esetén a migránsok belépését már az osztrák határnál visszautasítanák, és ettől csak emberi jogi okokból térnének el.

„Izgalmas vita lesz”

Sobotka arra az újságírói kérdésre, hogy mi történik, ha Ausztria a határon elutasítja a menekülteket, és Magyarország nem fogadja vissza őket, úgy válaszolt: több lehetőség is van, az egyik, hogy a menedékkérők feltorlódhatnak a határon.

„Felmerül a kérdés, hogy mi történik ha az emberek nem utazhatnak be az országba? A határon fognak állni? Ez izgalmas vita lesz” – mondta a miniszter.

Ezzel szemben a múlt héten Christian Kern osztrák kancellár azt mondta: Ausztriának és Magyarországnak a szeptember elejére tervezett megbeszélésen kell megteremtenie annak előfeltételeit, hogy a migránsokat vissza lehessen küldeni Ausztriából Magyarországra. A szociáldemokrata kancellár szerint amennyiben a két országnak sikerül megegyeznie, a szeptember 6-ai kormányülésen dönthetnek a menekültügyi szükséghelyzetre vonatkozó szövegről.

„Minden eszközt bevetünk”

A néppárti belügyminiszter a szerdai lapinterjúban arról is beszélt, hogy a szükséghelyzet életbe lépése esetén az egész ausztriai határszakaszt védeni fogják katonák és rendőrök közreműködésével.

„A menekültek tömeges beáramlása esetén minden eszközt bevetünk a határok védelme érdekében” – szögezte le a miniszter.

Sobotka úgy vélte, amennyiben nem változik jelentősen a helyzet, Ausztria tartani fogja a hivatalosan megállapított felső határt. Az osztrák kormány korábbi döntése szerint ugyanis 37 500 menekültkérelmet fogad be az ország idén. A belügyminisztérium adataiból az derül ki, hogy július végéig Ausztriában nagyjából 24 ezer menekültügyi eljárás indult meg 2016-ban, az idénre meghatározott felső korlát mintegy 65 százaléka.

Szigorítások jöhetnek

A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ennek ellenére dönteni kell a szükségállapot életbe léptetéséről.

„Amennyiben tömegesen indulnak meg az emberek, erre már nem marad idő” – jelentette ki. A belügyi tárcavezető a menekültügyi törvény szigorításának tervéről is beszélt. Úgy vélte, hogy a napokban bemutatott javaslatok a problémákat vázolják fel, a megoldások kidolgozásán jelenleg jogászok dolgoznak. Sobotka többek között egyeztetést kezdeményezne arról, hogy a menekülteket kötelezzék ausztriai lakóhelyük bejelentésére, és ha nem teszik ezt, essenek el az alapellátástól. Javaslata szerint el kell gondolkodni arról, hogy a tartózkodási engedéllyel nem rendelkezőket a pénzbüntetésen kívül mi módon lehet szankcionálni. A miniszter becslése alapján ezrek élhetnek Ausztriában érvényes papírok nélkül. A miniszter bejelentette, hogy a tervek szerint októberben mutatják be a menekültügyi törvényjavaslatot."
_pampa 2016. 08. 24. 07:51
Előzmény: #11504  Phylaxa
#11535
belegondoltam, hogy miért van az, hogy te és még elég sokan megértik az Európát sújtó modern kori népvándorlást....egyesek pedig a magyarázatok ellenére is csak ...MENEKÜLTEZNEK!

Mert annyira világos ez az egész!

Ott van pl. Szíria, polgárháború dúl és aki teheti elmenekül, hogy védje az életét!
Igaza van,én is ezt tenném a helyébe!
Ő menekült!
Mehet Törökországba,Jordániába,Libanonba esetleg még Görögországba.
Ott kérheti a védelmet és megvárhatja, hogy visszatérhessen hazájába. Ezt biztosítja számára a nemzetközi jog.

Idáig mi nem érthető?

És ugye van egy másik réteg szír is, akiknek elegük lett abból az áldatlan állapotból, terrorból, diktatúrából, nincstelenségből amiben éltek,élnek és élni fognak a béke után is! Ő már más életet szeretne magának és a családjának ezért nekiindul egy új hazát keresni. Megteheti hiszen a világunk mindig is így működött. Vándoroltunk , megérkeztünk valahová kértük, hogy had maradjunk ott megengedték és új életet kezdtünk.

Ez a migráció.

Ők nem az életüket mentik, hanem egy jobb életet szeretnének és még ezzel sem lenne baj, hiszen miért ne legyen nekik is európai életük? Amit nem értek, hogy valakik miért akarják ezeket az embereket egyes országokba, az ott élők AKARTUK ellenére betelepíteni? Mert annyiszor írtam, minden ország annyi migránst fogadjon be amennyit AKAR!

A másik visszásság amire szintén nem jött magyarázat idáig, van a menekült aki egy országtó kérte a védelme, oltalmat. Akkor ezt az embert hogyan, mi alapján akarjuk mi máshová telepíteni? Ő nem új életet keres, hanem közel a hazájához szeretné megvárni a békét.

A következő problémába már bele sem kezdenék, hogy a minden irat nélkül érkező emberek közül, hogy és hol kellene kiválasztani azokat akik " megfelelő múlttal" rendelkező menekültnek számítanak?

Hogyan nem lehet ezt megérteni lassan már egy éve?

érthetetlen....
_pampa 2016. 08. 23. 16:58
Előzmény: #11533  _pampa
#11534
"Jogunk van hozzá, hogy szabadon mozogjunk. Ezt a jogunkat sérti most meg Svájc."
– mondta az egyik migráns."

"Egy Svájcban található, a comoi tó közelében levő parkban lakó migránsok panaszlevelet írtak a helyi prefektusnak, ugyanis elegük van Svájcból, de a határok lezárása miatt nem tudnak továbbállni.

A levelet Como prefektusának, Bruno Cordanak címezték. A migránsok azonban nem várt akadályba ütköztek: nem volt tolmács, aki lefordította volna írásukat, ezért arra panaszkodtak, hogy senki sem akarja meghallgatni őket.

A svájci rendőrség őrizetbe vett minket, le kellett vetkőznünk, a gyerekeknek és az idősebbeknek is. Egy idős nőnek a férfiak előtt kellett levetkőznie, amikor ezt a vallásunk tiltja. Sírva rohant ki a szobából."
– panaszkodott az egyik migráns a levélben.

Egy nő már elhagyta a gyerekét egy másik pedig epilepsziás rohamot kapott, a betegek száma napról napra növekszik [...] Nem vagyunk mi mérgesek, csak egyszerű menekültek vagyunk."
– olvasható a levélben.

A legnagyobb gondjuk az, hogy lezárták a határokat. Ennek ellenére azt mondják, hogy nem akarnak egy másik helyre menni, mert ha elmennek, akkor a helyiek elfelejtik őket és a problémáikat, amit nem akarnak.

Jogunk van hozzá, hogy szabadon mozogjunk. Ezt a jogunkat sérti most meg Svájc."
– mondta az egyik migráns.

Az illegális bevándorlók arra kérik a prefektust, hogy olyan új szabályokat vezessen be, amik mindenki számára megoldásként szolgálnak, ha pedig ez nem lehetséges, akkor speciális okokra hivatkozva engedje tovább őket. A migránsok azt mondják, nem bírják elviselni a kialakult helyzetet."

(Blick)
_pampa 2016. 08. 23. 15:44
Előzmény: #11531  _pampa
#11533
"Egy harmincas éveiben járó szudáni bevándorló belehalt sérüléseibe, miután kedden reggel afgán és szudáni származású menedékkérők összeverekedtek az észak-franciaországi Calais közelében, ahol több ezer menekült torlódott fel - közölte a helyi önkormányzati hivatal.

A hivatalos összesítés szerint ő volt a tizenegyedik migráns, aki életét vesztette Calais városában, illetve annak közelében 2016 január elseje óta. Egy másik szudáni bevándorló, aki részt vett az összecsapásban, a fején sebesült meg, de már nincs életveszélyben.

epa05207472 A photograph made avialble 12 March 2016, shows migrants walking through a partially destroyed camp, during the dismantling of the makeshift shelter migrant camp dubbed the 'Jungle', in Calais, France, 11 March 2016. French authorities have begun clearing part of the sprawling migrant camp, whose population surged to over 6,000 in 2015, in a bid to encourage migrants to seek asylum in France. EPA/THIBAULT VANDERMERSCH
2016. márciusi felvétel a menekülttáborról. MTI/EPA Fotó
Rendőrségi források szerint a verekedés azoknak a területeknek az egyikén történt, amelyeket a migránsok arra használnak, hogy visszatérjenek a Dzsungelnek nevezett nyomornegyedhez, ha Calais-ban sikertelenül próbálnak felmászni a Nagy-Britanniába tartó teherautókra.

Hétfőn késő este a rendfenntartó erőknek több menetben kellett kiszorítaniuk a 20-30 bevándorlóból álló csoportokat a főutakról, amelyeken át a feljebb található A16-os autópályára igyekeztek eljutni – ez köti össze Belgiumot Calais-val.

Még mindig sokan élnek az “esőerdőben”

A Dzsungel egy hatalmas nyomornegyed Calais közelében, amely jelenleg majdnem hétezer bevándorlónak ad otthont. A migránsok száma rekordmértékben, több mint 50 százalékkal növekedett júniushoz képest – állítják a francia hatóságok. A segélyszervezetek szerint még ennél is több, legalább kilencezer migráns van a calais-i térségben."
exmnbs1 2016. 08. 22. 17:01
Előzmény: #11531  _pampa
#11532
Ja hogy azt varjak toled hogy 724=ben valaszolj neki?
_pampa 2016. 08. 22. 16:01
Előzmény: #11528  exmnbs1
#11531
ő más módon szeretné magyarmentesíteni Magyarországot!

végeredmény ugyanaz, csak szenvedősebb!

a gulágon, "málenkíj roboton" sem végezték ki az embereket, hanem halálra dolgoztatták!

A végeredmény ugyanúgy tragikus!
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:59
Előzmény: #11529  Törölt felhasználó
#11530
Macika! Nélküled is van már reklámszerződésünk! Ne rontsad az üzletünket!
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:53
Előzmény: #11525  Törölt felhasználó
#11529
pamp
brzz
pamp
brzz
pamp
brzz
pamp
brzz
pamp
brzz

hétfő-vasárnap
részvény topikok persze kerülve
mert a tevékenységük erre nem terjed ki
exmnbs1 2016. 08. 22. 15:52
Előzmény: #11526  _pampa
#11528
Mar az is baj hogy o nem akar lovetni?(((((
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:50
Előzmény: #11525  Törölt felhasználó
#11527
Nem baj Macika! Mi már így szeretünk téged! ilyen trollosan!
_pampa 2016. 08. 22. 15:50
Előzmény: #11523  Törölt felhasználó
#11526
hess innen gyűlölködő,uszító, maci!

itt nem az a hangnem! :))))
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:49
Előzmény: #11524  Törölt felhasználó
#11525
troll!
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:45
Előzmény: #11523  Törölt felhasználó
#11524
Nem tudtad Macika!

Mi tudtuk!
Törölt felhasználó 2016. 08. 22. 15:43
#11523
Négy meghökkentő térkép az európai menekültválságról
link
_pampa 2016. 08. 22. 15:36
Előzmény: #11521  _pampa
#11522
Első normális megnyilatkozás a migráció kérdéséről egy iszlamistától !

"Abu Qatada nyolc évig küzdött azért, hogy Nagy Britanniában maradhasson, ám most arra szólítja fel híveit és a muszlimokat, hogy minél előbb hagyják el az országot.

Az iszlamista hitszónok, Abu Qatada nyolc évig küzdött azért, hogy ne utasítsák ki Nagy-Britanniából. Most arra szólította fel híveit, hogy minél előbb meneküljenek el az országból, mert a lakosság és a nyugati média elnyomja őket és inkább menjenek egy iszlám országba. "
_pampa 2016. 08. 22. 12:34
Előzmény: #11519  _pampa
#11521
Összesen 1300 migránst mentett ki az olasz parti őrség hét bevetés során Szicília partjainak közelében vasárnap óta – közölték a hatóságok.
Az érintettek öt csempészcsónak és két nagyobb hajó fedélzetén próbáltak meg átjutni Európába – tette hozzá a parti őrség.

A mentőakciókban az olasz haditengerészet, az Európai Unió tavaly kezdett földközi-tengeri missziójának (Eunavfor Med) hajói, továbbá az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet hajói is részt vettek."

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek