Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2016. 07. 12. 08:36
Előzmény: #11039  _pampa
#11040
2700 meghirdetett gyakornoki állás?

"A szociáldemokrata politikus a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok igazgatótanácsi elnökeihez intézett levelében hírportálok beszámolói szerint kiemelte: az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől. Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a menekültek foglalkoztatásáért és integrációjáért.

A miniszter rámutatott, hogy sok kis és közepes méretű vállalkozás és gazdasági érdekképviselet igyekszik a menekülteknek "hidat építeni" a német munkaerőpiacra. Azonban a DAX-30 indexben jegyzett legnagyobb cégek, vagyis "a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes" - írta az alkancellár, aki szerint a menekültek integrációja Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta.

Sigmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap minapi beszámolójára utalt, amely szerint az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be."
_pampa 2016. 07. 12. 07:29
Előzmény: #11037  _pampa
#11039
Magyarország a gazdasági erején felül vállal rész a menekültválság kezelésében.

Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékkérők ellátásában "..." A kormány azt azonban a leghatározottabban elutasítja, hogy pénzbüntetéssel fenyegetik azokat az országokat, amelyek elutasítják a kényszerbetelepítést"
– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A közlemény szerint Magyarország Európa számos más országával szemben kezdettől betartja az EU szabályait, megvédi Európa schengeni határait, megállítja, regisztrálja és elválasztja a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint a menedékkérők száma tavaly meghaladta a 177 ezret, idén a 23 ezret.

A menedékkérők ellátására havi 140 ezer forintot kell költenie az államnak, vagyis egy magyar munkavállalót illető nettó minimálbér közel kétszeresét kell egy menedékkérőre fordítani. A magyar kormány emellett önerejéből gondoskodik a bevándorlók által hátrahagyott kiskorúak ellátásáról és intézményi elhelyezéséről, amelyhez Brüsszel egy fillérrel sem járult hozzá.
A közleményben az áll, hogy Magyarország aktívan és gazdasági erején felül vállal részt a menedékérők ellátásában, és akkor még a schengeni határ védelmének költségeivel nem is számoltak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hangsúlyozta, hogy Brüsszel terve a bevándorlók kényszerbetelepítéséről, illetve a pénzbüntetésről elfogadhatatlan és ellentétes az EU jogszabályaival, valamint alapszerződésével is.

A brüsszeli politikusok egyszerűen elveszítették a kapcsolatot a valósággal és a választóikkal, annyi pénzt kérnek egy migránsért, amennyiért egy magyar ember 40 évet dolgozik."
– áll a közleményben.

Megjegyezték, egy bevándorlóért Brüsszel 78 millió forintot számolna fel, miközben egy magyar állampolgárra egymillió forintot fordít.

A közlemény szerint az ilyen nagyságrendű büntetésekkel Brüsszel “elvinné” többek között a közszféra béremelési programjait, az otthonteremtési programot, a családi adókedvezményt.
Felhívták a figyelmet arra, hogy ez csak a kezdet lenne, hiszen a brüsszeli tervekben egy állandó elosztási mechanizmusról van szó, a betelepítésre váró bevándorlók számát előre senki nem tudja megmondani, a bevándorlás végét pedig nem látni, Afrika felől naponta újabb ezrek érkeznek."

(MTI)
szivacs
szivacs 2016. 07. 11. 15:56
Előzmény: #11036  elemes
#11038
Pont te szoktál ilyen hamis analógiákat felróni másoknak, most meg te is ilyen hibába esel :-)

Egyébként az már számtalanszor beigazolódott, hogy a képviselőválasztás nagyon nehéz és eszerint speciális ismereteket, felkészültséget igényel. Az egyszerű választóknak nem is szokott sikerülni olyan képviselőket választani, akikkel aztán joggal meg vannak elégedve 4-5 év múltán. Ilyenkor szoktak jönni a protestszavazások: "mindegy kit csak mégegyszer ezeket ne!" alapon.
Úgyhogy ilyen alapon a képviselőválasztás sem bízható az "egyszerű" és felkészületlen választópolgárokra egy "fejlett" demokráciában...:-)
_pampa 2016. 07. 11. 15:32
Előzmény: #11033  _pampa
#11037
Angela Merkel német kancellár asszony bevallotta, hogy valóban érkeztek terroristák a menekülthullámban.

A német vezető a CDU (Kereszténydemokrata Unió) támogatóinak azt mondta egy hétfői értekezlet kapcsán a Közel-Keletről érkező migránsokról, hogy

az Európába menekülők részben terroristákat is átcsempésztek magukkal a határon."

Fotó: AFP
Angela Merkel bejelentése nagy horderejűnek bizonyul, ugyanis a Wilkommenskultur-t előszeretettel gyakorló, bevándorláspárti politikus eddig váltig tagadta, hogy az illegális határátlépőknek közük lett volna az európai terrorizmus terjedéséhez.

Németországba a hivatalos források szerint egymillió, ám a nem hivatalos becslések szerint akár kétmillióra is tehető az országba áramlott illegális bevándorlók száma. Közülük mintegy félmillió személy azonosíthatatlan, így hivatalosan is elveszettnek minősülnek."

(AFP, RT)
elemes
elemes 2016. 07. 11. 08:46
Előzmény: #11030  szivacs
#11036
Ha nem értek a villanyszereléshez, ezért kiválasztok egy villanyszerelőt, akkor ebből következik-e, hogy az általam választott szerelő sem ért hozzá, hiszen én szaktudás nélküliként választottam?
_pampa 2016. 07. 10. 08:26
Előzmény: #11034  elemes
#11035

egyébként hozzászólásonként fizetnek vagy karakterszámra?"

nem fizetnek.

például nem szabad az unió előnyeiről írni, nem szabad kritizálni putyint stb"

EU előnyéről? arról nem Magyarországon kell írni....sajnos!

szerintem putyin diktátor,oroszországban diktatúra van ahol az emberi jogok sérülnek.

ha valami kimaradt írd meg.
elemes
elemes 2016. 07. 10. 08:15
Előzmény: #11033  _pampa
#11034
egyébként hozzászólásonként fizetnek vagy karakterszámra? van valami norma, hogy mennyit kell idézni vagy linkelni a jóváhagyott cikkekből? kapsz büntetést, ha olyant írsz, ami tiltólistán van? például nem szabad az unió előnyeiről írni, nem szabad kritizálni putyint stb?
_pampa 2016. 07. 09. 08:23
Előzmény: #11032  _pampa
#11033
Marokkói? Ott is háború zajlik?

"Az internet használata miatt kitört vita során összeverekedett két migráns pénteken a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban – közölte a rendőrség honlapján.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint két marokkói férfi között alakult ki verekedésig fajuló vita. A helyszínen tartózkodó rendőrök és a fegyveres biztonsági őrök szétválasztották a külföldieket, sérüléseik miatt intézkedtek orvosi ellátásukról, anyagi kár nem keletkezett.
A gyors és szakszerű beavatkozást követően a Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban néhány percen belül helyreállt a rend – írta a rendőrség"
_pampa 2016. 07. 08. 12:01
Előzmény: #11029  _pampa
#11032
"A Spiegel cikke szerint Magyarország az eddiginél is jobban el akarja riasztani a menekülteket. További sok ezer rendőrt vezényel a határra, jobb felszerelésekkel látja el őket és még szigorúbb szabályokat léptet életbe. A senki földjén közben azonban egyre nagyobbak a nyomorúságos táborok. Röszkénél az utóbbi három hónap egyetlen eredménye, hogy az egy darab vízcsap mellett immár három mobil WC is van, miközben sok százan heteken át várnak, hogy bejussanak a tranzitövezetbe és menedéket kérhessenek. Ám újabb menekültek érkeznek és így olyan állapotok alakulhatnak ki, mint korábban a görög-macedón határon, Idomeninél. Magyarország ugyanis az év elején újabb offenzívát indított a bevándorlás ellen, mivel az utóbbi időben naponta nem ritkán már 250 határsértőt fogtak el. Őket most rövid úton visszazsuppolják, ha a határtól számított 8 km-es övezetben kerülnek rendőrkézre. Ugyanakkor civil szervezetek bírálják, hogy az új intézkedések még átláthatatlanabbá teszik a menedékjogi szabályozást. Hogy nem lesz semmiféle eljárás, mindenkit áttesznek a szögesdrót túloldalára, és ott azután embertelen körülmények között kell vesztegelniük. A kormányszóvivő nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy akkor most ellentételezésképpen több ember számára nyílnak-e meg a tranzitzónák, illetve nem akarnak-e javítani az állapotokon a várakozó menekültek számára."

(Klubrádió/Szelestey Lajos)
elemes
elemes 2016. 07. 08. 11:53
Előzmény: #11029  _pampa
#11031
komolyan, erdogan mint mérföldkő? :-)))
szivacs
szivacs 2016. 07. 08. 08:50
Előzmény: #11028  _pampa
#11030
Ezzel rögvest agyon is ütötte az állaspontját, hiszen a képviselőket is ugyanazok a népszavazók választják, akik szerinte nem tudnak "helyesen" dönteni, márpedig egy megfelelő képviselő kiválasztása nagyon összetett kérdés, amit ugye szerinte nem szabad egyszerű választókra bízni! Mennyivel "helyesebb" lenne hát, ha ezt a bonyolult feladatot sem bíznák a "rosszul" döntő választókra. Sajátos "demokrácia", kezd hasonlítani valami máshoz...
_pampa 2016. 07. 08. 08:12
Előzmény: #11028  _pampa
#11029
Erdogán:

"Szerinte nem lesz könnyű azok integrálása a társadalomba, akik nem beszélik a török nyelvet."

bizony és ott még a vallásból,szokásokból,kultúrából eredő különbség sem okoz hátrányt!

Magyarországon nehéz nyelv és más vallás ráadásul eltérő kulturális szokások!
pl. már indulásnak a sertéshús fogyasztásra épülő rendezvények.

Így továbbra is érthetetlen miért akarja az EU vezetés beilleszteni Európába a migránsokat amikor a szakemberek arról írnak:
nem megoldható.
_pampa 2016. 07. 05. 18:13
Előzmény: #11027  _pampa
#11028
az emberek nem tudnak jól dönteni?

"A migráció kezelésében sok diplomáciára van szükség az uniós tagországok összetartásához, ami "átkozottul nehéz" - mondta a politikus.
Hozzátette, hogy a brit uniós tagságról tartott voksolás és a kvótareferendum révén az eddiginél is nagyobb kételkedéssel szemléli a népszavazás intézményét. Mint mondta, bizonyos kérdések túlságosan bonyolultak ahhoz, hogy egyszerűsíteni lehessen őket egy igen vagy egy nem válaszra, és a népszavazásoknál gyakran az érveknek kevésbé van szerepük, mint a pillanatnyi közhangulatnak.
Ezért a döntés felelősségét a nép választott képviselőire kell ruházni, akiknek aztán ki kell állniuk és vállalniuk kell véleményüket - mondta Gerda Hasselfeldt."
_pampa 2016. 07. 04. 15:32
Előzmény: #11026  _pampa
#11027
Végre!

" visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé."

"Éjféltől „mélységi határőrizetet” vezetnek be a hatóságok a szerb és a horvát határ mentén – jelentette be Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója. Ez azt jelenti, hogy azokat a menedékkérőket, akiket a határtól számított 8 kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a határkerítésen található kapukig, és útbaigazítják őket a legközelebbi tranzitzóna felé.

Ezt az intézkedést az Országgyűlés felhatalmazása tette lehetővé. A „mélységi határőrizet” bevetésével egy időben jelentősen megerősítik a határőrizeti erőket a térségben – magyarázta Bakondi György." (MTI)
_pampa 2016. 07. 04. 13:43
Előzmény: #11025  Törölt felhasználó
#11026
most akkor van kötelező kvóta vagy nincsen?

"Huxit: Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Szanyi
Alkotmányjogi panasszal fordult a szocialista Szanyi Tibor az Alkotmánybírósághoz (Ab) a kvótareferendummal kapcsolatos május 3-ai kúriai döntés miatt.

Az európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn Budapesten a panasz benyújtása után tartott sajtótájékoztatón azzal érvelt, hogy a kormány által kezdeményezett népszavazás súlyosan sérti az Európai Unió szuverenitását, mert a 2007-ben aláírt lisszaboni szerződés közös politikává teszi a menekültügyi kérdéseket.

Szanyi Tibor szerint a kérdés a költségvetést is érinti. Ezt azzal magyarázta, hogy ha Magyarország nem fogadja be a menekülteket, akkor menekültenként közel 79 millió forintot lesz köteles fizetni. Hozzátette: ez 1294 fővel számolva 102 milliárd forintot jelent.
Emlékeztetett arra, hogy korábban már fordult az ügyben az Alkotmánybírósághoz, felülvizsgálati kérelmét a testület azonban elutasította. Szanyi Tibor kérelmében a népszavazás kiírását elrendelő május 10-ei országgyűlési határozatot támadta meg, az Ab június 21-én utasította el.
Az ellenzéki politikus kitért arra is, hogy ha az államfő panasza elbírálása előtt kiírja a referendumot, akkor a strasbourgi testületekhez fordul. Szanyi Tibor úgy látja, hogy Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő
meg akarnak ágyazni "a Huxitnak", a magyar kilépésnek, illetve egy arról szóló népszavazásnak. Ez politikai bűncselekmény Magyarország népével szemben - mondta.
Beszélt arról is, hogy társadalmi vitát lát szükségesnek Magyarország európai uniós tagságáról, az EU fő céljáról, az egyre szorosabb egységről. A Kúria május 3-án hagyta jóvá a Nemzeti Választási Bizottság kvótareferendumot hitelesítő határozatát."
atv.hu/MTI
Törölt felhasználó 2016. 07. 04. 13:33
Előzmény: #11024  Törölt felhasználó
#11025
Ez most akkor az orosz aknamunka?
Macika te is orosz oldalakat reklámozol? Mi lesz veled világ, oh istenem!
Törölt felhasználó 2016. 07. 04. 12:06
Előzmény: #11023  upgrayeddAKS
#11024
Lehetségessé vált a lehetetlen
Nacionalisták internacionáléja

Frexit, Nedexit, Swexit, Slexit. Európa populistái és nacionalistái a brit példán felbuzdulva saját kilépési népszavazásaikat vizionálják, és már el is nevezték a folyamatot, ahogyan az Európai Unióból való kivonulásukat hívják majd. Józan ésszel végiggondolva úgy látszik, ezeknek az ötleteléseknek nincs alapjuk: Franciaországtól Szlovákiáig minden kilépő csak rosszul járhatna. A baj csak az, hogy józan ésszel a Brexit is értelmetlen lépés. A fekete csütörtök mégis bekövetkezett, a történelem legambiciózusabb integrációs projektje, az Európai Unió léket kapott.

Kapcsolódó írásaink
A skótok elszakadnának Nagy-Britanniától, hogy maradhassanak az EU-ban
Menni vagy maradni? Ez itt a kérdés
NYT: Szörnyű dolgok felé nyílhat meg az út
A szélsőjobboldali pártok saját bevándorló- és unióellenes politikájukat ünneplik Párizstól Athénig. Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke a szabadság eszméjének diadaláról írt Twitter-oldalán, kitűzve a brit zászlót annak tetejére. Íme, a nacionalista internacionalizmus! Még külön szórólapot is nyomtattatott az alkalomra, amelyen láncoktól megszabaduló öklök láthatók a felirattal: Franciaországon a sor! Nagy-Britannia megállíthatatlan mozgalmat indított a hanyatló Európai Unió ellen, örvendezett Le Pen: lelkesedését alighanem az fűti, hogy saját elnöki esélyeinek megerősítését látja a brit népszavazás kimenetelében. Tény, hogy tavasszal alighanem eljut a második fordulóig, de a franciák eddig mindig készen álltak arra, hogy ellene még hagyományos ellenfeleikkel is összefogjanak. És az is tény: bár a franciák igencsak elégedetlenek az unióval, kilépni a felmérések szerint mégsem akarózik nekik. Miért is akarózna éppen most, amikor Németországnak várhatóan sok pénzt megérhet a német–francia tengely megerősítése, a francia gazdaság felpörgetése?link
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 04. 11:27
Előzmény: #10986  pitcairn2
#11023
Ez így van. Sőt, a 2. vh.-ban nagyon gyorsan átállt a polgári járműgyártás katonaira. De ez nem jelenti azt, hogy hatékony lenne az a módszer, hogy az emberek összeadják, mennyi menjen honvédelemre, aztán ebből a pénzből "felbérelnek" cégeket. A cégek "megversenyeztetése" sokkal jobban bevált, noha az árcédula "kicsit" durva a termékeken. Az összeadós módszernek (többek közt) az lenne a hátulütője, hogy nem lenne elég gyors, ha gyorsan kell dönteni, pl. kell egy új anyahajó (tokkal-vonóval). Költséges volna a "szavazás" is, hogy kik legyenek a megbízottak, akik döntenek a beszerzéseknél, stb. A jelenlegi sem tökéletes, sőt... de legalább elég gyorsan lehet döntéseket hozni. Pláne, hogy a bevetésekről meg per pill. az elnök dönt elég sok esetben (néha a vezérkar). Ha összeadnák az emberek a zsét, akkor is más szerszámával verné a csalánt az elnök. (Persze el is lehet venni tőle ezt a funkciót... de nem biztos, hogy hatékony. Az elnök ugyanis felel tettei következményeiért, legkésőbb a köv. választáson - kiv. persze, ha már nem is indulhat... de pont az USA híres arról, hogy megbuknak az elnökei, ha kompromittálják magukat. Oroszo.-ban ilyen nem szokott előfordulni, sőt...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 04. 10:39
Előzmény: #10970  _pampa
#11022
Vagy nagyon mimózalélek vagy, vagy pedig nagyon ostoba, esetleg mindkettő. Ebben a topikban kezdtünk ezekről beszélgetni:

link

...és ebben is válaszoltam. Az, hogy ignorálod, vagy úgy teszel, mint a galamb, amelyik a sakktáblán felborítgatja a bábukat, az a te dolgod :)
Amúgy pedig dehogy dobtam a "rázósabb" témát, galamb :)
Elsőre nem volt kedvem minden hülye kérdésedre kimerítő választ adni, főleg úgy, hogy annak ellenére tettél fel kérdéseket, hogy:
1. már előtte megválaszoltam párat, csak ezek szerint nem értetted
2. én is tettem fel kérdést, mégsem próbáltad megválaszolni még csak elvi szinten sem... még annyit sem írtál, hogy mint problémafelvetéssel egyet értesz-e vagy sem...

"SZELLEMI KÉPESSÉG
NEM FIZETETT ÜGYNÖK
OROSZOZÁS
HELYESÍRÁS"

Ebből pedig a 2. kapásból logikátlan hülyeség, a 3. és a 4. poén volt (oda is írtam a gyengébbek kedvéért, de úgy látszik, még náluk is gyengébb vagy).
Az 1. pontról meg te magad tehetsz, lásd még: oda is írtam a gyengébbek kedvéért, de úgy látszik, még náluk is gyengébb vagy... :)
elemes
elemes 2016. 07. 01. 15:06
Előzmény: #11020  _pampa
#11021
politikai kérdésekben az ENSZ szerepe nulla, illetve az utóbbi időben már annyi se.

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek