Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2015. 08. 31. 21:36
Előzmény: #2875  Törölt felhasználó
#2880
Hollandiát ki ne hagyd! Ők már nem is zárkóznak, hanem döntöttek.

Nemsokára pedig a skandináv államok is döntenek.
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 21:15
Előzmény: #2874  Phylaxa
#2879
link

Ha sokáig mutatjuk magunknak butusnak akkor el is fogják hinni, te kis huncut.
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 21:05
Előzmény: #2876  Törölt felhasználó
#2878
Ha te mondod, biztosan igaz. :D
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 21:00
Előzmény: #2875  Törölt felhasználó
#2877
Te is feljelentetted a "sieben" nevezetűt mint az apgréjjedákáes? Mit követett el a szerencsétlen, hogy ennyire utáltátok?
Most már engem is érdekel.
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 20:57
Előzmény: #2875  Törölt felhasználó
#2876
teljesen egyet értek veled
és mi vagyunk a többségben
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 20:52
Előzmény: #2851  upgrayeddAKS
#2875
Sziasztok!

A én (is) felnyomtam ezt a szerencsétlent a moderátornál.

Konkrétan fajelméletet propagált, és olyan valótlan félelmet keltő (ismélem FAKE) híreket rakott be a topicba, vagy beszélt el forrás nélkül, amik az ismerős hunhír, alfahír, akármilyen fasiszta-neonáci-putyin*zopó oldalakról származik. (Tömegesen erőszakolják a nőket svédországban a menekültek, meg amúgy is, ő náluk ez hobbi ők csk így erőszakolgatnak úgy általában, koszosak büdösek, ölni akarnak.)

Elégedett vagyok azzal, hogy a moderátorok teljesítették a feladatukat, de sajnos a propaganda kontroll nélkül, sőt állami támogatással ömlik mindenkire, nem csak a menekült kérdésben.

Magyarország egy süllyedő hajó, a magyar ember nem ismeri fel saját érdekeit, nem tesz semmit azért, hogy a jog és igazságosság érvényesüljön, nem szolidáris senkivel.
De még nagyobb probléma, hogy ezt már nem csak Magyarország teszi, hanem kezd felzárkózni Szlovákia, Csehország is, az angolok is elég prolik kezdenek lenni.
De (talán) Angliát kivéve a közös kapocs ezekben az országokban az, hogy a regnáló politikai elitet kilóra megvette Putyin.

Elég nagy kihívás ez az EU-nak, elmaradt bármiféle szankció Orbánék, vagy a szóban forgó országok törvényszegéseivel kapcsolatban, az uniós jog már csak papíron él, könnyen lehet, hogy majd egyszerre csattan egy kurva nagy pofon és ezek a renitens korrupt és populista-érdek-nacionalista államok egyszer csak az EU-n kívül találják magukat. De a legvalószínűbb még is csak az, hogy kiderül hogy Orbánon kívül mindenki (tényleg) csak blöffölt és ott leszünk ing és gatya nélkül, szögesdrót határokkal ölelve, de mindenki megnyugodhat, mert ingyen lesz majd a VODKA.
Phylaxa 2015. 08. 31. 20:26
Előzmény: #2873  Törölt felhasználó
#2874
Mi az az érvényes schengeni vízum? Ezt megkapták a Keletiben? :)
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 20:07
Előzmény: #2872  Törölt felhasználó
#2873
"Az osztrák rendőrség becslése szerint menekültek százai érkeztek a bécsi pályaudvarra hétfő délután a Budapestről indult vonatokkal.

A bécsi Westbahnhof vonatállomáson három vágányt is szabaddá tettek a Magyarországról érkező vonatoknak, amelyek korábban órákon át várakoztak az osztrák-magyar határon. Az emberek fáradtan szálltak le a vonatról, a kivonult rendőrök nem ellenőrizték őket – közölték osztrák hírforrások.

A rendőrség szerint azokat, akik Ausztriában kérvényezik a menekülteljárást, a hatóságok látják el információval. Azonban azokat a menekülteket, akik érvényes schengeni vízum nélkül akarnak továbbutazni, várhatóan visszaküldik Magyarországra.

Eközben néhány tüntető jelent meg a bécsi Westbahnhof pályaudvar körül, akik az Ausztriában uralkodó menekülthelyzet miatt tiltakoztak."

Hogy lesz így rend, fegyelem tisztaság Bécsben?
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 19:58
Előzmény: #2870  ts3
#2872
))
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 19:57
Előzmény: #2870  ts3
#2871
A te 6-percesed sem rossz. :)
ts3 2015. 08. 31. 19:41
Előzmény: #2868  Törölt felhasználó
#2870
"Neked az a munkád, hogy egész nap kérdezgess? :)"
Egész nap? Na ezt gondold végig még egyszer.

Olyan vagy mint egy gyors reagálású hadtest.
1 percen belüli válaszidővel. :))
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 19:38
Előzmény: #2867  ts3
#2869
))
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 19:35
Előzmény: #2867  ts3
#2868
Neked az a munkád, hogy egész nap kérdezgess? :)
ts3 2015. 08. 31. 19:34
Előzmény: #2866  Törölt felhasználó
#2867
"Németország: Nincs felső határ, minden szír jöhet"

Ezért kell itt egész nap rettegned?
Ez a munkád?
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 19:21
#2866
"Németország: Nincs felső határ, minden szír jöhet"

Magyar fejjel valószínűleg nehéz értelmezni, mit is akar Németország azzal a várhatóan több százezer szír menekülttel, akiket augusztus vége óta automatikusan befogadandó menekültnek ismernek el, és a Dublin III. értelmében nem küldik vissza őket abba az országba, ahol az EU-területére léptek.

A Spiegelnek Manfred Schmidt, a német Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal hivatal vezetője egy interjúban azt mondta:
nincs felső határa annak, hány háború elől menekülő és védelemre szoruló embert fogad be Németország.

Az idei előrejelzések szerint Németországba 800 ezer menekült érkezhet, négyszer annyi, mint az előző évben. Közülük 40 százalék még a Balkánról érkezik, akiket nem tekintenek menekülteknek, ezért be sem fogadják őket.
A német bevándorlási hivatal ugyanakkor arra számít, hogy a szír menekültek száma tovább emelkedik. Ugyan egy felmérés arra utal, hogy a törökországi vagy libanoni menekülttáborokban élők 90 százaléka nem akar Európába jönni, ez a helyzet változhat.

Az ott élő menekültek arra várnak, hogy Szíriában stabilizálódik a helyzet, és visszatérhetnek otthonaikba. Szíriában azonban a helyzet egyre rosszabb, a menekülttáborokban élők pedig egyre kevésbé látnak perspektívát maguk előtt, az ott élő gyerekek évek óta nem járnak iskolába. A németek azzal is számolnak, hogy a már hozzájuk érkezett szírekhez az elkövetkező években még kb. 200 ezer családtag is érkezik.

Vajon képes ennyi szírt integrálni a német társadalom? Ezt a kérdést tette fel a Spiegel riportere. A válasz:
"Igen, erről meg vagyok győződve. Óriási az elkötelezettsége az embereknek eziránt Németországban (...) A szírek pedig, akiket én megismertem, nagy odaadással fogadják az esélyt, amit Németországtól kapnak. Tudják, hogy itt egy új élet kezdődik számukra."

A helyzet ezért Németországban sem ennyire idealisztikus. Több támadást is intéztek már az utóbbi hetekben újonnan nyitott menekülttáborok ellen, igaz, közben a társadalom jelentős része a menekültek védelme mellett állt ki.

A hatalmas menekültáradatot a német hatóságok sem bírják követni. 250 ezer eddig feldolgozatlan menekültkérelem van, amelyek száma fokozatosan emelkedik. Több városban ezért új hivatalokat kellett nyitni. Idén ezer új munkatársat képeznek ki, jövőre pedig újabb ezret. A hivatal igazgatója azt mondta, a következő hat hónapban 200 ezer menekültügyi eljárásban hoznak döntést. Több bíró is kell, ugyanis a kiutasítási ügyeket a Balkánról érkező menekültek rendre megfellebbezik.

A német kormány eddig minden, az ügye elbírálására váró menekültnek napidíjat fizetett, ami egyre nagyobb kiadást jelentett. Sokan a Balkánról egyszerűen ezért az összegért mentek Németországba, tudva, hogy úgyis hazaküldik őket. Ha egy Albániából érkezett, ötfős család három hónapig vár a kiutasításra Németországban, ezalatt azon kívül, hogy ruhát, szállást, élelmet és higiéniai eszközöket kap a német államtól, 1600 eurót is összegyűjthetnek. Ebből a pénzből a család visszatérve Albániába szűkösen nyolc hónapig is elélhet.

A hivatal igazgatója ezért azt javasolta, hogy a Balkánról érkezőknek ne adjanak napidíjat, és ezeket az ügyeket most gyorsított eljárásban bírálják el. A Balkánról érkezett migránsok beiskolázásáról is lemondanának inkább, hiszen őket úgyis kitoloncolják az országból.

A hivatal igazgatója szerint a legelején világossá kell tenni számuka, hogy ők nm maradhatnak Németországban, és olyan intézkedésre is szükség van, hogy akit egyszer már kiutasítottak az országból, az ne térhessen újra vissza.

A hivatal igazgatója azt mondta: az Afrikából érkezett menekültek esetében is különbséget tesznek a háborús övezetekből (Eritrea, Szomália) menekülők és a megélhetési célból, biztonságos országból érkezők között. Utóbbiak számára is van azonban lehetőség a munkavállalásra Németországban, mondta Manfred Schmidt.

Ezeknek az embereknek Németország azt üzeni, hogy a menekültlét helyett vannak más legális utak is a németországi munkavállalásra. Ezek az emberek például a hiányszakmákban vállalhatnak munkát kórházi ápolóként vagy idősgondozóként. Ehhez Németország több afrikai országgal is szeretne képzési megállapodásokat kötni, mondta a német menekültügyi hivatal vezetője. "

index
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 18:41
Előzmény: #2864  upgrayeddAKS
#2865
képeslapokból szerzett erudíciód már majdnem vetekszik a pitkárn-os csávóéval. :D
Ne vesztegesd ilyen gyenge szerzőkre a drága idődet.
Ezek csak finghámozást művelnek! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 08. 31. 18:31
Előzmény: #2862  Törölt felhasználó
#2864
persze, hogy ismerős: sokan kiismerhettek már téged :)
pár hsz.-ben bebizonyítottad, hogy csak a ködösítéshez értesz, ha konkrétumokra terelődik a szó :)
de semmi baj nincs ezzel: biztos vannak olyan hölgyek is itt, akik szeretik a titokzatos, osho-paulocoelho stb. fémjelezte lebegtetést :)
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 18:30
Előzmény: #2861  upgrayeddAKS
#2863
kamus )
Törölt felhasználó 2015. 08. 31. 18:27
Előzmény: #2861  upgrayeddAKS
#2862
"terelős-hantázós"?
ejj, de ismerős szóhasználat! csak nem?
na mindegy... ;D
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 08. 31. 18:25
Előzmény: #2855  Törölt felhasználó
#2861
szevasz, terelős-hantázós :)
hun mikor jön? :)

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek