Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 08. 13. 18:30

Klímaváltozás  

A brit kormány lecsap a palagáz-kitermelés környezeti hatásai miatt aggódó önkormányzatokra



A brit kormány bejelentette, hogy ezentúl közvetlenül adja ki az engedélyt palagáz kitermelésére, annak érdekében, hogy megkerülje a gyakran túl lassú és vonakodó helyi hatóságokat.



A kormány ezen kívül lecsap a palagáz-kitermelést akadályozó önkormányzatokra is. Különösképpen azokat az önkormányzatokat szeretnék azonosítani, akik túllépik a kitermelési engedélykérelem elbírálására adott 16 hetes törvényi határidőt. A kormány szintén hozzáférhet majd az engedélyezési dokumentumokhoz azokban az esetekben, amikor a kitermelésre vonatkozó engedélyt elutasították, de a döntést kifogásolta a vállalat, ami engedélyt kért a fúrásokra.



A konzervatív kormányfő, David Cameron kabinetje lelkes támogatója a palagázhoz kapcsolódó fejlesztéseknek, mivel úgy vélik, hogy az olcsó és nagy mennyiségben rendelkezésre álló energiaforrásra alapozva a gazdaság is bővülhet. De az ambícióik ütköznek a palagáz kitermelés környezeti hatásai miatt aggódó önkormányzatokkal, akik eddig felelősek voltak az engedélyek kiadásáért. (Le Figaro)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2022. 08. 18. 08:35
Előzmény: #1699  _Macika_
#1700
Tavaly még arról írtak, hogy az esős évszak beköszöntével nem tudnak mit kezdeni a vízzel. Emlékszem, hogy a bitcoin tulajok mennyire örültek, mert a kínai bitcoinbányászok a vizierőművek mellé települtek az olcsó áram miatt.
Egyik év ilyen, a másik olyan.
Nekem éppen ez a bosszantó, hogy már az időjárásba is beleavatkoznak, lehet pontosan ez keveri meg az egészet. Elvégre ha itt facsarjuk ki a felhőt, az máshol hiányozni fog. 
Hasonlóan a folyókkal, ha mi visszatartjuk a vizet, a mögöttünk lévőknek kevesebb jut majd.
szieszta 2022. 08. 17. 12:14
Előzmény: #1696  Törölt felhasználó
#1698
Környezetemben több fiatal pár is van, akiknél nem jön a baba. Értelmes, ügyes fiatalok, egy kiszámítható jövőképpen. A cigány családnál meg mint az orgonasíp, úgy potyognak a lurkók,a  lányka 15 éves korától évente pottyant egyet. Az apa nem egyértelmű, mert állítólag az lány apja is besegített, mikor a férje a rácsok mögött üldögélt, de a lány testvérei sem akarnak kimaradni a jóból, a családban  marad.
DAXHU 2022. 08. 17. 09:32
Előzmény: #1688  Törölt felhasználó
#1697
Vagy, ahogy a covid időszak megmutatta, a fogyasztás visszafogása. Az biztos a technológiai "vívmányok" semmit nem érnek.
Törölt felhasználó 2022. 08. 17. 09:06
Előzmény: #1695  szieszta
#1696
És most ez fog eszkalálódni, bármit is csinálsz!
szieszta 2022. 08. 17. 09:04
Előzmény: #1693  Törölt felhasználó
#1695
Pontosan így van, hogy az alsóbb rétegek is a jót akarják és a felemelkedésük óriási fogyasztással jár. De ne feledjük, mi is így voltunk "pár" évvel ezelőtt, arról nem tehetnek, hogy mi több lépéssel előttük járunk, ahogy előttünk is vannak jópáran. Félünk az indiaiktól, mert ha minden családnak jut majd egy autó, akkor itt mindennek vége. Az amcsiknak meg fejenként van egy a kirándulásra, egy az üzletbe , meg egy a munkába járásra.
szieszta 2022. 08. 17. 08:57
Előzmény: #1691  Törölt felhasználó
#1694

Természetesen ez sokkal összetettebb dolog. Nagyapámék nyolcan voltak testvérek, apámék már csak négyen, nekem 1 testvérem van. Itt is látszik, hogy feleződött a szaporulat. Régebben viszont ritkán érte meg az összes gyerek a felnőttkort, a természetes szelekció gyönyörűen működött. A nagy jólét hozta el ezt a túlszaporodást, de azért, mert ezt a jólétet ajándékba adtuk és nincsenek hozzá felfejlődve.
A szaporodás egy állati ösztön, amit emberi ésszel kell legyőzni, kordában tartani. Akiknél ez nem megy, azokat állatként kellene kezelni és a közösségnek szabályozni. Remélem nem érti senki félre, amit írtam, de ha egy közösséghez akarsz tartozni, annak szabályait be kell tartani. Ha valamit elvársz, akkor tőled is elvárnak valamit, vagy megszoksz, vagy megszöksz.
Törölt felhasználó 2022. 08. 17. 08:56
Előzmény: #1692  szieszta
#1693
Na ezért kellenek piaci energiaárak. Ha fontosabb neki a nagy ház, szép fű 21 fok nyáron, akkor hajrá!
Ugyanennyi energiával sokkal több embert el lehetne tartani ez igaz, de ha ez a sokkal több ember ugyanúgy akar élni, mint a fenti, akkor összességében ez károsabb.
Szóval adjunk inkább utat a békés kihalásnak!
szieszta 2022. 08. 17. 08:44
Előzmény: #1690  szieszta
#1692

Az egyik ismerősömnél a klíma soha nincs kikapcsolva.
Azt mondja, nem szereti a huzatot, azért mindig be van kapcsolva, így csak percekre kapcsol be, mert a termosztat szabályoz. Azzal is fűtenek, így az nem fordulhat elő, hogy azért indul be a hűtés, mert a gázkazán meg túlfűtötte a házat. Igaz, modern házuk van, nagyon jó szigeteléssel. Állítólag többet fogyaszt az automata öntözése, mint a klíma.
Lehet igaza van, mert  mostanában én is 2 darab   1800 wattos szivattyúval próbálom életben tartani a füvemet, meg a kiskertet, általában 4 órát öntözve naponta. Több kevesebb sikerrel.
Törölt felhasználó 2022. 08. 17. 08:40
Előzmény: #1690  szieszta
#1691
És a nagyapád idejében mennyi is volt a szaporulat? Volt is két világháború, hisz a béke szaporodással jár!
Amíg ül a barom az autóban és megpróbálja kitermelni a háza árát, addig sem szaporodik és jönnek a szegényebb országokból a nincstelen szaporodók.
Hidd el, hogy a megoldás nem oly egyszerű. 
Szerintem tv, facebook az utolsó afrikai, indiai kis faluba is, hogy azt nézegessék és ne az asszony seggét stíröljék, akkor elkezdene végre az ácsingózó szegényréteg is megszünni, a tehetősebbek meg szépen lassan maguktól kihalnak. Kb. ez az egyetlen fájdalommentes népességcsökkenés vagy maradnak az igazán fájdalmas megoldások.
szieszta 2022. 08. 17. 08:29
Előzmény: #1688  Törölt felhasználó
#1690

Ez így igaz, de szerintem a fogyasztással van a gond. Ha észszerűen fogyasztanák, a harmada elég lenne. Persze akkor nincs kirándulás, meg dorbézolás. Ahogy nagyapáink éltek, ki sem mozdulva falujukból. A reggeli dugóban ritkán ül 1 embernél több a kocsikban. Óriási házakat építünk, aztán csak aludni járunk haza. Nyáron klíma, télen fűtés.... mert megérdemeljük. Nagyapám nappal kint dolgozott, aztán estére begyújtottak. Reggelre meg már jégvirágos volt az ablak, nem is szaladgáltak egy gatyában.
A bitcoin fenntartásáért egy közepes ország áramszükségletét pocsékolják el, mert pénzt lehet vele keresni. Minél magasabb az ára, annál többet fogyasztanak, mert megéri.
szieszta 2022. 08. 17. 08:13
Előzmény: #1685  _Macika_
#1689

Az nagyon érdekes, hogy éhínséget jósolnak, de a kukorica ára nincs az egekben.
Azon sem csodálkozom, hogy az intézkedések ellenére nem javul a helyzet, sőt romlik.
Ez azért van, mert a "zöld" politika is csak egy biznisz. Egyesek hülyére keresik magukat, a szemetet meg csak a szőnyeg alá söprik.
Ahogy tették a kínaiak, mikor hajókkal hordták el a műanyag szemetünket, további feldolgozásra, ami abból állt, hogy amint a hajó eltűnt a láthatárról, már szórták is bele a tengerbe a hulladékot. Mi meg milliókat fizettünk a megsemmisítésért. Aztán milliókat fizettünk a kihalászásáért, amit a kínaiak újra visszaszórtak az óceánba.
Arról ne is beszéljünk, mikor a klímavédelem érdekében az amcsik Ázsiába, meg Afrikába telepítették cégeiket, aztán rájuk mutogatnak. Persze a nagy támogatásokat meg felvették.
Hamis ez a világ, mindenki csak a pénzre fókuszál. A legnagyobb farkasok meg báránybőrt húznak.
Törölt felhasználó 2022. 08. 17. 08:00
Előzmény: #1686  szieszta
#1688
Az egyik gondolat a termény mennyiségére a másik meg a klímára optimalizál.
Az ember békében szaporodik és elérte az a számosságot, ahol már mindenképp fájni fog.
Nincs igazi esély a változásra népességfogyás nélkül. Háború, betegség, éhínség és a szaporodás akadályozása a megoldás.
Tetszik vagy nem, ez van.
szieszta 2022. 08. 17. 07:54
Előzmény: #1683  stolz
#1687

Az árasztáshoz óriási mennyiségű víz kellene, meg szuper egyenes talaj. Nálunk olyan "laposok" vannak, hogy  1,5 méteres szintkülönbség is van. Árasztásnál a domb száraz maradna, a mélyedéseknél meg nem látszana ki a kukorica. Persze csatornázással meg lehetne oldani, de az óriási költség lenne meg nagyon nehezen művelhető, ja és a csatornában nem lehet termelni, így terület veszteség is van.
Most nagyon meg vagyunk ijedve, de lehet jövőre meg özönvízszerű csapadék lesz és a belvizek fogják keseríteni életünket.
A mezőgazdaság már csak ilyen, nem fedél alatt, csarnokokban termelnek. Van olyan is, a zöldségesek semmit nem bíznak  a véletlenre- A szinte gyomnövényként működő paradicsomot is óriási költséggel termesztik, de azt 365 napon keresztül. Nálunk a kertben magától nő ki, a lepotyogott termés magjaiból, ami jó helyen van, az marad, ami nem, az ki lesz gyomlálva. A vidám paradicsom közben arany áron van a boltok polcain, igaz december 30-án is, mikor a kertünk téli álmát alussza.
szieszta 2022. 08. 17. 07:42
Előzmény: #1681  qpec
#1686

Most melyik alapismeret az elfogadható? Amit  a nagyapáink mondtak, vagy a mostani pénzhajhász tudósaink hirdetnek?
A fák tövében akarnak termelni??? A sűrű erdőben még a gaz sem nő. Ha megnézzük az utak mentén lévő fákat, ahova vetül az árnyékuk, ott csak térdig ér a kukorica. Ilyennel kísérleteznek? Ha kimennének a határba, rögtön látható.
Az egyik gazdához kilátogattam és mondom neki, sikerült a szomszéd parcellát is megszerezni???, mivel a földje végén volt egy hektár, ami annyira hantos volt, hogy azt gondoltam, teljesen máshogy művelték. Erre mondja, hogy totál gyomirtózásnál nem jutott oda permet és ellepte a gaz. Alig tudták megszántani, annyira kemény volt. Egyszerűen a gaz elpárologtatta az össze vizet, míg a teljesen "fedetlen" tiszta rész, szuper porhanyós volt. Akkor milyen értelme van a greeningnek, vagy pontosabban a zöldítésnek??? A nyáron elvetett köztesvetemény az összes vizet kiveszi a földből, persze, ha kikel. Az EU meg ehhez köti a támogatás egy részét, klímavédelem címen.
DAXHU 2022. 08. 15. 12:43
#1684
Még egy ilyen év és Európa még jobban összefossa magát gazdaságilag. Nem beszélve Mo-ról, ahonnan érdemes lesz elvándorolni. Azt a sok vizet már rég kiszippantották a földből, amiről itt évekkel ezelőtt hablatyoltak.
stolz
stolz 2022. 08. 11. 18:50
Előzmény: #1674  szieszta
#1683
Az árasztásos öntözés sokkal kifizetődőbb lenne, persze ahhoz rengeteg tározót kellene építeni és nem a földalatti vízkészleteket elpazarolni...
qpec 2022. 08. 11. 18:20
Előzmény: #1674  szieszta
#1681
A gazdálkodás nem pénzügyi szakma! a föld élő környezet,biológia! ha az alapismeretek hiányoznak,az összefüggéseket nem ismerik,vagy rosszul értelmezik-HIÁNYZIK A TUDÁS-a végeredmény HALÁL!
A mezőgazdaság is egy speciális szakma,nem lehet OKJ-s tanfolyamon elsajátítani a tudományt .
EZ NEM A műdiplomások pályája.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek