Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 23. 19:56

Magyarország felfüggeszti a menekültek visszafogadását  

Ugrás a cikkhez
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a DubliNet rendszeren keresztül tájékoztatta Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Svédország és...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=215959
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2015. 06. 25. 16:14
#30
"Tiszteletben kell tartani Magyarországot és döntéseit a nagy nyomás miatt, amely a migránsok beáramlása miatt nehezedik rá - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő szerdán a pozsonyi kormány Rózsahegyen (Ruzomberok) tartott kihelyezett ülése után.

Kijelentéséről cseh médiaforrások számoltak be, hangsúlyozva: a szlovák kormány tartósan a menekültek kötelező kvóták alapján történő újraelosztásának ellenzője, és nem bírálja Magyarországot azon döntése miatt sem, hogy Budapest felfüggesztette a migránsok visszafogadását más uniós országokból.

Robert Fico a cseh híradások szerint annak a nézetének is hangot adott, hogy a menekültprobléma megoldásának érdekében egyeztetést kell folytatni Magyarországgal, és ebben a párbeszédben nem lehet helyük az érzelmeknek.

A szlovák miniszterelnök kérdésre válaszolva nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a migránsok okozta válság orvoslásához nyújtandó segítségként országa befogadjon néhány menekültet, de hangsúlyozta, hogy erre csak az önkéntesség elve mentén kerülhet sor. "Nem zárom ki, hogy néhány családot befogadhatunk, de csak az önkéntesség elve alapján (...), el tudnám ezt képzelni például néhány szíriai keresztény család esetében, amennyiben veszély fenyegeti őket" - fogalmazott Robert Fico.

A szlovák törvényhozás szerdán az Európai Unió (EU) által szorgalmazott, a menekültek kötelező kvóták alapján történő újraelosztását bevezető jogszabályt elutasító határozatot fogadott el. Az erről szóló vitában előző nap felszólaló Robert Fico kormányfő kilátásba helyezte, hogy amennyiben az Európai Bizottság elfogadja a jogszabályjavaslatot, a szlovák kormány fontolóra veszi, hogy népszavazást kezdeményezzen a menekültkérdésről, s így próbálja meg elkerülni a pozsonyi kabinet számára elfogadhatatlan brüsszeli döntés következményeit."
Forrás: MTI-Sztárklikk
szivacs
szivacs 2015. 06. 25. 15:46
#29
"6-700 olyan menekültet nem tud Magyarország elszállásolni, akiket Ausztriából küldenének ide vissza, így türelmet kérnek és egyeztetést kezdeményeztek.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint Ausztriában most körülbelül 1300 „dublini” menekült van, akiket másik EU-tagországba készülnek visszaküldeni. Az év eleje óta 620 menekültet irányítottak vissza az osztrákok más tagállamokban a dublini szabály alapján."
Jon_Arbuckle
Jon_Arbuckle 2015. 06. 24. 21:47
Előzmény: #26  sanka
#28
és az angliai bevándorlóellenes tüntetésekről mi volt a véleménye vajon? Nem lehetett túl sokat kint, illetve nem túl sok helyen, ha semmit nem érzékelt a hangulatváltozásból, ami valahogy 2010 után volt tapasztalható...
Jon_Arbuckle
Jon_Arbuckle 2015. 06. 24. 21:40
Előzmény: #26  sanka
#27
miben? hogy sok magyar dolgozik ott? És ennek mi köze a témához? Én is éltem kint, lehet h többet, mint ő...
Angliába szerinted bárki mehet korlátlanul? Nem így van.. Magyaroszágra szerinted nem jöhetnek angolok?
sanka 2015. 06. 24. 21:11
Előzmény: #25  Jon_Arbuckle
#26
Pedig kurvára igaza van, csak a seggfejek nem értik.
Jon_Arbuckle
Jon_Arbuckle 2015. 06. 24. 20:24
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#25
innen üzenem a ködös fejedbe, hogy nem a témához sikerült hozzászólnod :)
Törölt felhasználó 2015. 06. 24. 20:04
Törölt hozzászólás
#24
szivacs
szivacs 2015. 06. 24. 16:07
Előzmény: #15  kukker
#23
Vannak, akik aláírták ugyanezt a papírt, most pedig felfüggesztik a menekültkérelmek elbírálását (A).
Vannak, akik aláírtak egy másik papírt Schengenben, most mégis visszaállítják a határőrizetet és ellenőrzést(D), vannak akik meg egyszerűen lezárják a határt a bevándorlók előtt (F, CH, A, GB).

Mindezt azzal indokolják, hogy változott a helyzet a tömeges bevándorlás miatt.
Elfogadható érv ez vajon vagy sem?

Akkor mond a megoldást, hogy lehet elkerülni a menekültáradatot és az eu baszogatást. Melyiket rendeled a másik alá?

Akkor mond a megoldást, hogy lehet elkerülni a menekültáradatot és az eu baszogatást. Melyiket rendeled a másik alá?

Vannak akik kerítést építettek (BG) és kijelentik, hogy ők nem biztonságosak a bevándorlók számára, ezért ne küldjenek oda vissza senkit (GR).
Vannak akik azt mondják, hogy nincs már kapacitásuk az elbírálásra és az elhelyezésre, ezért ne küldjenek oda vissza senkit (I, GR).

Ők mind aláírták ugyanazokat a papírokat akkor. Elfogadható érvek ezek vajon tőlük vagy sem?
és tőlünk...?
szivacs
szivacs 2015. 06. 24. 15:52
Előzmény: #19  wyl
#22
"Akkor mondd a megoldást, hogy lehet elkerülni a menekültáradatot és az eu baszogatást. Melyiket rendeled a másik alá?"

No igen. Itt szokott elakadni a beszélgetés - ahogy most is...:-(

Törölt felhasználó 2015. 06. 24. 09:22
Előzmény: #17  pampa
#21
Sokan nem értik meg, hogy ezek nem mind menkült ember. Egyszerűen ki van jelentve. Nagy része kalandor, mint a mi "honfitársaink" akik Kanadában lebzseltek, majd röhögve ingyen rep.jeggyel bőröndökkel megpakolva hazajöttek a kiruccnásból lejáratva országunkat. Persze van köztük menekült is, de ha befogadjuk öket nagy létszámmal, mi is menekülni leszük kénytelenek. Először persze a lakásunkból, házunkból, / ha el tudjuk adni / majd az ország feladása következik.
mpagnes 2015. 06. 24. 09:17
Előzmény: #14  kimpaa
#20
hát egyik sem,mert arról beszélek, hogy milyen kártékony az eu
wyl 2015. 06. 24. 09:16
Előzmény: #16  kimpaa
#19
Alapból a kormány kritikáddal egyetértek, nem is ezt vitattam, hanem "Most viszont újabb csepp lett a pohárban ami lassan megtelhetett."
Ezt a cseppet hogyan kezelnéd? Erre vonatkozott az ellentmondásos, hogy nem kellenek a menekültek, de a kormány ne csepegtesen több cseppet az eu-s pohárba.
Akkor mond a megoldást, hogy lehet elkerülni a menekültáradatot és az eu baszogatást. Melyiket rendeled a másik alá?
Törölt felhasználó 2015. 06. 24. 09:03
Előzmény: #1  Portfolio
#18
Végre ! Kezdenek vezetőink észre térni. Majd lesz ejnye-bejnye, meg fenyegetés, elítélés, kijelentés a szerencsétlen cseh külügyér is negatívan ítéli meg országunkat, de ugye a Benes dekrétumok szerint még mindég bűnös nép vagyunk. Több Eu-s ország is ide akarja söpörni a szemetet hozzánk. Kérem szépen van már itt elég, megtelt a lerakó!
pampa 2015. 06. 24. 08:53
Előzmény: #9  watson
#17
"- EU jogot is ha nem tetszik felrúgjuk"

Ahogyan tette Ciprus az EU asszisztálásával...akkor lehet rugdosni...
Ahogyan teszik a franciák, EU mentesítéssel, ahogyan teszik az angolok az EU csúcsvezetőinek engedélyével....stb...stb...stb...
Nem beszélve a görög megállapodásról amennyiben lesz az mennyi EU jogot fog sérteni....

Nincsen jogbiztonság az EU-ban sem....
szvsz
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 24. 08:43
Előzmény: #11  wyl
#16
Nem érzek ellentmondást, különböző dolgokról írtam. Van egy menekültáradat probléma ami fokozódik és van egy olyan szar kormányunk aki létezése óta keresztbetesz az EU-nak ahonnan a bábszínházukat pénzelik.
Ha pl nem 2010 óta az menne itt hogy rohadt EU akkor ezt a dolgot most simán át lehetne vinni a rendszeren. Most viszont újabb csepp lett a pohárban ami lassan megtelhetett. S majd jönnek azzal hogy minket akarnak megtenni táborrá, elfelejtve mikkel tettek keresztbe 5 évig.
Továbbá azért mert milyen szar alakok vannak a kormányban akikkel felsőszintű nyugati vezető már csak akkor találkozik ha nagyon muszáj.

És valóban, én sem akarok nem magyar szomszédokat.
kukker 2015. 06. 24. 08:42
Előzmény: #11  wyl
#15
"Ellentmondásos a hsz-ed. Inkább azt fejtsd ki, hogy lehetne szerinted megoldani, hogy ne mi legyünk a lerakodóhely és ezzel párhuzamosan az EU kritériumoknak is eleget tegyünk? Szerintem a bevándorlásügy kezelése is egy rendszerhibája az Eu-nak, mint ahogy nagyon sok más is"

Aláírok egy papírt, hogy haverok vagyunk és te a haverságuk által holnaptól minden nap tökön rughatsz.
Épeszű ember nem akkor magyaráz, mikor elkezdik tökön rugdosni, hanem előtte, az aláírás után, mielőtt eljön a holnap, hogy azért ez lehet, hogy nem okés.

Tetszik érteni?
Ezek a feltételek ott vannak jó pár éve.
Senki nincs, aki az ilyen dolgokkal foglalkozna, hogy mi a lehetséges rosszul szabályzott dolog.
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 24. 08:36
Előzmény: #12  mpagnes
#14
Melyik része, fejtsd ki? Az hogy nem kellene menekülttáborrá válnunk vagy az hogy most is milyen kártékony kormánya van Mo-nak?
mpagnes 2015. 06. 24. 08:20
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#13
hát pont azért írt ide,mert rosszul érzi magát a nagy angliában és már azt sem tudja, hogy miért nem jó neki
mpagnes 2015. 06. 24. 08:18
Előzmény: #10  kimpaa
#12
ez valóban agyrém,amit írtál,mert bullshit
wyl 2015. 06. 24. 07:43
Előzmény: #10  kimpaa
#11
"el kellene kerülni hogy mi legyünk a lerakodója a menekülteknek,ez a kormány annyi szemétséget elkövetett már az EU-val szemben, ahonnan a pénz jön hogy a felszínen maradjon a gazdaság, hogy bármilyen szankció most már elképzelhető."

Ellentmondásos a hsz-ed. Inkább azt fejtsd ki, hogy lehetne szerinted megoldani, hogy ne mi legyünk a lerakodóhely és ezzel párhuzamosan az EU kritériumoknak is eleget tegyünk? Szerintem a bevándorlásügy kezelése is egy rendszerhibája az Eu-nak, mint ahogy nagyon sok más is. Ezek a főként afrikai bevánorlók az Eu kultúrától igencsak távol eső nép hasonló, sőt jóval nagyobb gazdasági, szociális és etnikai feszültséget generálnak, mint a jelenlegi indiából származó Mo.-i kisebbségeink.
Ugyanúgy nem szeretném,(gondolom Te sem) hogy egy szociális segélyen élő bantu néger család legyen a szomszédom, mint egy hasonló roma. Hozzáteszem nem vagyok jobbikos (még), de ha ez így folytatódik és nem tesz senki semmit, sajnos akarva akaratlanul is a felé fog még jobban terelődni a magyar társadalom.
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 24. 06:45
Előzmény: #9  watson
#10
Hát igen. Attól függetlenül hogy tényleg el kellene kerülni hogy mi legyünk a lerakodója a menekülteknek, ez a kormány annyi szemétséget elkövetett már az EU-val szemben, ahonnan a pénz jön hogy a felszínen maradjon a gazdaság, hogy bármilyen szankció most már elképzelhető. Pl az EU-s támogatások felfüggesztése is. Ez lenne a legütősebb. Lenne akkor jajgatás, hogy nem úgy gondoltuk stb.
Gyakorlatilag oda szarnak folyamatosan ahonnan a pénzt kapjuk, hogy legyen nálunk is valami fejlődés. Amit faszán kiplakátolnak hogy jobbanteljesítünk. Kártékony banda ez is az előzőekkel együtt.
watson
watson 2015. 06. 24. 01:33
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#9
Minden hír arról szól már hogy
- nincs jogbiztonság Magyarországon
- EU jogot is ha nem tetszik felrúgjuk ( link )
de a halálbüntetés feszegetésével is hülyét csinált már magából Orbán...
- visszasoroltak a megszilárdult demokráciák közül ( Freedom House: link )
- minden partnerünk szemében megbízhatatlan országgá válunk ( Róna Péter: link )

= szardarab a kormányunk és a sleppje

Törölt felhasználó 2015. 06. 23. 23:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#8
Magam is kiugrom olykor a lóarcúakhoz néhány napra ha levegőváltozásra vágyom vagy éppen fish & chipset szeretnék enni zacskóból... :), de aztán még jobban örülök, hogy jöhetek vissza... hozzájuk képest Magyarország tényleg szuper hely.

Őszinte részvétem ha tényleg náluk dolgozol. Hsz-ed hangvételéből ítélve a te mindennapjaidat sem a felhőtlen brit életöröm jellemzi. :))
Törölt felhasználó 2015. 06. 23. 23:56
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#7
Magam is kiugrom olykor a lóarcúakhoz néhány napra ha levegőváltozásra vágyom vagy éppen fish & chipset szeretnék enni zacskóból... :), de aztán még jobban örülök, hogy jöhetek vissza... hozzájuk képest Magyarország tényleg szuper hely.

Őszinte részvétem ha tényleg náluk dolgozol. Hsz-ed hangvételéből ítélve a te mindennapjaidat sem a felhőtlen brit életöröm jellemzi. :))
szivacs
szivacs 2015. 06. 23. 23:41
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#6
"magyarország egy kurva nagy szardarab európa szívében és felőlem az is maradhat." - te része vagy ennek a szerinted szardarabnak vagy sem?
mpagnes 2015. 06. 23. 23:09
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
ez igen...látom az írásodból, hogy milyen jól vagy..esetleg pihend ki magad,aztán gondold át a dolgot...az a lényeg, hogy te jól vagy, de azért egészen nem derült ki írásodból
Törölt felhasználó 2015. 06. 23. 22:41
#4
innen, üzenem a ködös albionból, ahol alsó hangon 400000 magyar él és dologzik és emellett még sok millió kelet-európai és mindenféle bevánorló aki szintúgy nem jókedvében hagyta el az őshazát. hogy rohadjon meg minden kollaboráns orbán-putyin szopó, szittyaszívű, hugyeszű barom, aki nem tud kinőni a komplexusaiból. magyarország egy kurva nagy szardarab európa szívében és felőlem az is maradhat. 42 menekültet toloncoltak vissza egész éveben a több tízezerből aki már elhagyta magyarországot, mert mit is keresne ott, egy ilyen bezárkózó, pöffeszkedő, ízetlen, tréfátlan, szellemtelen vidéken?
az egész propaganda természetesen a korrupciós botrányok eltussolásáról és az únió szétfeszítéséről szól, a vezér putyinnak dolgozik. nagyon kíváncsi vagyok hogy mi lesz majd, ha kurvaországból tényleg megindul az a tömeg, akinek még 100 felett van az iq-ja és nem akarja látni, ahogy a 60 év feletti átlagéletkorú tisztelt és méltóságteljes nép még mindig trianonon mereng.
az utolós ember kapcsolja le a villanyt!
mpagnes 2015. 06. 23. 22:23
Előzmény: #2  kimpaa
#3
de hát mi erre kellettünk több más marhaság mellett....aztán most lesnek, de szerintem nem tudjuk megoldani,mert adnak pár millió dollárt pár döntéshozónknak.....adnak,mert nem korruptak és ők úgy hívják,hogy lobby....
kimpaa
kimpaa 2015. 06. 23. 21:50
Előzmény: #1  portfolio
#2
Na ez így már érdekes lesz, egyelőre nem jön be az EU-nak hogy a friss kelet európai államok legyenek a lerakodók. Ezzel egyet is lehet érteni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek