Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 07. 09. 07:43
Törölt hozzászólás
#50100
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 07. 07. 17:53
#50099
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 07. 07. 17:46
Előzmény: #50097  _pampa
#50098
_pampa 2017. 07. 07. 12:04
Előzmény: #50092  madxa
#50097
"Az egyetlen megoldás a menekültválságra a magyar kormányfő szerint az, ha Líbiában állítják meg a menekülteket." :)))) 2015. 09. 02. "Szerintem,tehát szerintem ez az egyik megoldás ami sikerre vezethet. ENSZ BT-t összehívni és határozattal kijelölni egy területet Észak-Afrikában lehetőleg Líbiában. ENSZ csapatok partra szállnak és birtokba veszik. Elfoglalják a határvédelmi pozíciókat. Második lépésben az akcióban résztvevő államok közösen felépítenek egy táborok rendszeréből álló ENSZ mandátum "város rendszert". Kiépítik a szükséges infrastruktúrát,kikötőket,repülőtereket. Élelmezés,EÜ,oktatás,vallás stb. Harmadik lépésként lezárják Európát a migránsok elől. A már bent lévőket átvilágítják, és elosztják azon országok között akik KÉRNEK bevándorlót. A többit már vallásának etnikumának megfelelő táborba szállítják. Ott élhet,tanulhat és kérheti a területet működtető ENSZ adminisztrációtól a célországába a bevándorlását. Az adott ország ezt elbírálja és ha szüksége van rá akkor elutaztatja az új hazájába. A szolgáltatásigénybe veheti minden ENSZ tagállam aki anyagilag is hozzájárul a rendszer működtetéséhez. Így Ausztráliának,az USA-nak,Kanadának is megoldódna a bevándorlási problémája. A területtől bárki elutazhat a SZÜLŐFÖLDJÉRE! Csak oda! Bebocsájtást pedig bárki kérhet és a megfelelő táborrészben kap szállást,ellátást. Ez első körben ezt még lehetne kiegészíteni odatelepített munkahelyekkel,stb.... Gyakorlatilag egy ENSZ államot kellene létrehozni ahol nincsenek választások. Minden döntés az ENSZ kezében maradna. És azért Líbiában mert ott lenne jelenleg a legkisebb ellenállás. Azon kívül azzal megszűnne egyből egy harci góc a térségben. Lezárnánk egy migráns útvonalat Olaszország felé."
szivacs
szivacs 2017. 07. 07. 11:01
#50096
"Na, mi lett a legfőbb hiánycikk Németországban a menekültek miatt? Nem, nem a plüssmacik. Nem is csokiszeletek vagy a sapkák, sálak – bár mindegyikből kellett bőven az érkező menekülteknek.Hanem a könnygázspray. Alig lehet kapni Németországban, amióta felpörgött a neue Willkommenskultur. Az egyik nagy gyártó cég vezetője a Focus című lapnak elmondta, hogy minden készletük elfogyott, miután a tavalyi év azonos időszakához képest az elmúlt két hónapban a kereslet 600 százalékkal nőtt."
szivacs
szivacs 2017. 07. 07. 09:09
Előzmény: #50093  madxa
#50095
Első lépésként az ex-gyarmattartóik visszavihetnék annak a vagyonnak legalább egy részét, amit elhoztak onnan.
madxa 2017. 07. 07. 08:33
Előzmény: #50093  madxa
#50094
az, hogy a magyaroknak igazuk van, az egy közhely Európában.A miniszterelnök annak kapcsán, hogy mennyire nem könnyű feladat Európán kívül, a problémás országokban, helyben rendet teremteni, illetve konkrétan Líbia kapcsán azt mondta:Nem kellett volna megölni Kadhafit.Majd hozzátette, hogy senki sem állítja, hogy Líbiában hibátlan, európai kormányzás zajlott, de legalább volt kormány.az egész Európa elmebetegsége,hogy olyan elveket kér számon az ilyen helyeken, ami nálunk Európában van, mondta a miniszterelnök, aki szerint ez azt eredményezi, hogy tönkretesszük az Európát körbevevő országokban a stabilitást.Amíg élt (Kadhafi - szerk.), nem volt népvándorlás, menekültáradat– mondta, mert volt egy egyezség Olaszország és Líbia között. Hozzátette, hogy Berlusconi figyelmeztetett is, hogy ha nem Kadhafi lesz az elnök, nem lesz, aki betartja ezt a megállapodást, és akkor el fogják lepni a menekültek Európát. Viszont ha nincs kormány Líbiában, akkor nincs kitől engedélyt kérni a problémák rendezésére, így Orbán szerint oda kell mennie az európai fegyveres erőknek.Orbán szerint ha Európa csak arról beszél, hogyan osztjuk szét a menekülteket, migránsokat, és nem mondja ki nyíltan, egyértelműen, hogy nem engedünk be migránsokat, és Európa határain kívül döntjük el, hogy a menedékkérőkből kiket engedünk be, akkor az nyílt meghívólevél. És mindenki, aki megteheti, Afrika közepéből is meg fog indulni Európába egy jobb élet reményében.
madxa 2017. 07. 07. 08:30
Előzmény: #50092  madxa
#50093
anyagilag segíteni kell azokat az afrikai országokat, ahonnan az emberek a szegénység elől elmenekülnek. Őket nevezik Európában menekültnek a migránsbarátok! Elmenekülnek, de nem a háború hanem a szegénység elől!
madxa 2017. 07. 07. 08:18
Előzmény: #50091  madxa
#50092
Van egy terv, aminek a végrehajtását, annak kísérletét mindennap láthatják az európai, magyar polgárok, ennek során elvennék a menekültek elosztását a tagállamoktól – jelentette ki a magyar kormányfő. Úgy fogalmazott: nem politikai, hanem gazdasági menekülteket akarnak behozni, ez a Soros-terv második szakasza. Hozzátette: jó, ha tudnak erről a magyar választók.A menekültek szétosztása egy újabb meghívólevél lehet az afrikaiaknak – jelentette ki a magyar kormányfő. Szerinte az európai emberek nem akarnak már újabb bevándorlókat, csak addig kell kibírni, amíg mindenki nem osztja majd a magyar álláspontot – fogalmazott.Sokan úgy tartják, hogy Európának nem előnyös a “jól menedzselt migráció”, jómagam is ezek közé tartozok – fogalmazott a magyar kormányfő a Kossuth Rádió műsorában. Az NGO-król szólva elmondta: az NGO-k nem igazi civil szervezetek, a civil szó megtévesztő, “az egész világ látja, hogy van egy pénzügyi központ, egy milliárdos, aki mindenkit támogat, aki a terve megvalósítását segíti.Az egyetlen megoldás a menekültválságra a magyar kormányfő szerint az, ha Líbiában állítják meg a menekülteket.
madxa 2017. 07. 07. 08:08
Előzmény: #50090  szivacs
#50091
Ibrahim Yacouba, Niger külügyminisztere megjegyezte, hogy nem csak a Földközi-tenger, hanem az afrikai sivatag is szabad ég alatti temetővé változott az erre haladó és itt életüket veszítő tömegek miatt. Hozzátette: az emberek segítése és mentése erkölcsi kötelességnek számít." A civil önkéntes szervezetek miért engedik,hogy ez legyen? Miért csak a líbiai vizeknél mentenek? A sivatagban szomjan haló emberek már nem számítanak? Ez az első vonal, itt kell először bevetni minden erőforrást a civileknek ha tényleg emberei életeket szeretnének menteni!Esetleg mégsem az a célja a tevékenységüknek? Hamarosan kiderül az igazság. Amennyiben nem arról szólnak a híradások a jövőben, hogy az önkéntes civil szervezetek mennyi emberi életet mentettek meg a sivatagban marad a másik feltételezés a tevékenységük megítéléséről. link
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 17:59
Előzmény: #50085  signal2
#50090
Íme: továbbra sincs meg a szándék! "Minden európai politikának a biztonságról kell szólnia MTI Minden idők legnagyobb terrorfenyegetettségével áll szemben Európa, ezért világos beszédre és határozott cselekvésre van szükség az európai emberek megvédése érdekében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszteri tanácskozásának szünetében hétfőn. Minden európai politikának Európa és az európai emberek biztonságának helyreállításáról kell szólniaA terrorista fenyegetés legyőzéséhez az illegális migrációt teljes mértékben meg kell állítaniAz uniónak is határozottan kell cselekednie és nem azokat támadnia, akik fellépnek az illegális migrációval szemben A miniszter elmondta, az elmúlt időszak eseményei azt mutatják, hogy a korábbi integrációs sémák kudarcot vallottak, és óriási feszültségek vannak az európai társadalmakban. Ezért minden európai politikának Európa és az európai emberek biztonságának helyreállításáról kell szólnia, az Európai Uniónak (EU) pedig a terrorizmus és a terroristák ellen kell fellépnie, nem pedig azokat büntetnie, akik próbálják megállítani a bevándorlási hullámot és valós intézkedéseket hoznak az európai emberek megvédése érdekében – hangsúlyozta a miniszter. Szijjártó Péter hozzátette, a terrorista fenyegetés legyőzéséhez az illegális migrációt teljes mértékben meg kell állítani. El kell érni, hogy csak szabályosan léphessenek Európába azok, akik nem jelentenek veszélyt az európai társadalomra, továbbá azok maradhassanak az unió területén, akik a fennálló szabályok szerint megtehetik. A miniszter elmondta, hogy érzelmektől fűtött, kiélezett és személyeskedésig menő vita zajlott a külügyek tanácsában arról a főként Magyarország és Ausztria által képviselt álláspontról, hogy az Európai Unió határain kívül kell eldönteni, ki jogosult a belépésre. E két ország szerint ehhez elengedhetetlen a menekültek és bevándorlók regisztrációját ellátó, uniós fenntartású befogadó központok létrehozása. Az álláspontot támadó országok a biztonsággal szemben a befogadási szempontokat létesítik előnyben és határozottan a kötelező betelepítési kvóták mellett érvelnek – tette hozzá. A bizonyos országok által hevesen ellenzett magyar és osztrák javaslatok között szerepelt az is, hogy az EU a határain kívül eső országok közül csak azoknak juttasson fejlesztési forrást, amelyek migrációs kérdében teljes mértékben együttműködnek, amelyek mindent megtesznek az országukból kiáramló migráció megszüntetéséért és azért, hogy ne tranzitországként szolgáljanak – mondta Szijjártó Péter. Uniós források szerint Luxemburg és Németország ellenzi hevesen e javaslatokat. A miniszter aláhúzta, ameddig erről nincs megállapodás, addig a terrorizmus elleni harcot Európa nem fogja tudni megnyerni. Magyarország nemzetközi támadások kereszttüzében két kerítést épített, szigorította törvényeit, rendőröket és katonákat küldött a schengeni övezet déli határára és más nyugat-balkáni országokba. Az uniónak is határozottan kell cselekednie és nem azokat támadnia, akik fellépnek az illegális migrációval szemben, hanem segíteni azokat, akik valós tetteket hajlandóak végrehajtani – tette hozzá Szijjártó Péter."
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 07. 06. 17:18
Előzmény: #50088  szivacs
#50089
Stimmel,csak a "menekültek" nem,inkább bevándorlóknak nevezném őket.
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 16:57
Előzmény: #50087  szivacs
#50088
Katasztrófához vezet Európa migránspolitikája Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket. Európának a migránsok tömeges befogadása helyett az afrikai kontinensről érkezők tranzitútvonalait kellene lezárnia. Az európai vezetők nem is állhatnának rosszabbul a migránsválsághoz. A németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist. A német attitűd már így is óriási interkontinentális kavarodást okozott. “Egyfelől az emberek próbálnak nagylelkűek lenni, és megpróbálják befogadni a menekülteket. De minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz. Németország nem képes befogadni az Afrikából meginduló menekültáradatot, akik Európa felé tartanak. Európának arra kellene koncentrálnia, hogy a jelenlegi tranzitútvonalak lezárásával megnehezítsék az afrikaiak számára az európai kontinens elérését.
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 16:56
#50087
Katasztrófához vezet Európa migránspolitikája Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket. Európának a migránsok tömeges befogadása helyett az afrikai kontinensről érkezők tranzitútvonalait kellene lezárnia. Az európai vezetők nem is állhatnának rosszabbul a migránsválsághoz. A németek nyitott kapus menekültpolitikája nem oldja meg a bevándorlási krízist. A német attitűd már így is óriási interkontinentális kavarodást okozott. Egyfelől az emberek próbálnak nagylelkűek lenni, és megpróbálják befogadni a menekülteket. De minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz. Németország nem képes befogadni az Afrikából meginduló menekültáradatot, akik Európa felé tartanak. Európának arra kellene koncentrálnia, hogy a jelenlegi tranzitútvonalak lezárásával megnehezítsék az afrikaiak számára az európai kontinens elérését.
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 14:41
Előzmény: #50085  signal2
#50086
Bizony ez csak szándék kérdése. Amikor eldöntötték, hogy bombázzák Líbiát, akkor volt szándék, most meg nincs - csak a kamu dumát nyomják.
signal2
signal2 2017. 07. 06. 14:32
Előzmény: #50083  szivacs
#50085
OK, ha megvan a felismerés, akkor már csak cselekedni kellene. Mondjuk szerintem Olaszország hamarosan bedobja a törölközőt. Csak azt nem értem, hogy Líbiában miért nincs már ott több ezer EU katona, segítségképpen, hogy már ott akadályozzák a vízre szállást? Miért nem fizet az EU többet Líbiának, mint az embercsempészek?
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 14:30
#50084
"Timmermans: a muszlim bevándorlók és a magyarok egyformán idegenekincze Viktor Attila2017. július 5. 15:58 Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke párhuzamot vont napjaink migrációs helyzete és az 1956-os magyar menekülthullám között az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén elmondott felszólalásában. Az uniós tisztségviselő cinikus megjegyzése szerint '56-ban a magyarokat is fogadhatták volna idegenként az európai országok. Mi történt volna, ha 1956-ban a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár azt mondják, hogy a magyarok nem tartoznak ide kulturálisan, ezek az emberek elfogadhatatlan módon megváltoztatnák a kultúránkat?" – tette fel a kérdést Timmermans Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő kérdésére visszautalva... Elképesztően cinikus és hazug Frans Timmermansnak az a történelmet és a jelenkor tényszerű valóságát egyaránt elutasító állítása Magyarországgal összefüggésben, amely szerint a muszlim és más nem keresztény vallású arab, pakisztáni és fekete-afrikai bevándorlókkal egyenlő mértékben idegennek és nem odatartozónak számít a magyar nemzet a nyugat-európai országok szemszögéből nézve. Vagy nagyon messze gurult a gyógyszere az uniós politikusnak, vagy elképzelhetetlenül iskolázatlan és műveletlen, ami miatt fogalma sincs arról, hogy Magyarország és a magyarok az európai kultúrkörbe és civilizációhoz tartoznak. Több mint ezer éve Európa egyik legrégebbi keresztény állama Magyarország. Nem mellékesen Timmermans ezzel a kijelentésével ismét olyan megállapításra ragadtatta magát az elvakult politikai gyűlöletétől vezérelve, ami méltatlan egy EU-s tisztviselőhöz." link és egy komment: "Mi történt volna? Valószínű, hogy totál hülyének nézték volna az illetőt, jogosan. Ahogy 2017-ben is totál hülyének nézik azt, aki ilyet mond. Timmermans hülye!"
szivacs
szivacs 2017. 07. 06. 14:27
Előzmény: #50081  Hegyesi2
#50083
Hazugság! Nem is a nagy részük, csak 10 emberből 7 a gazdasági migráns! (mármint az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint)
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 07. 06. 13:33
Előzmény: #50080  szivacs
#50082
+++
Hegyesi2
Hegyesi2 2017. 07. 06. 13:07
Előzmény: #50079  Phylaxa
#50081
link ! Ja,hogy az ENSZ szerint nagy részük nem is menekült ! :link

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek