Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2015. 08. 02. 15:00
Előzmény: #2195  watson
#2200
tőled Schengenen kívül kérnek
meg ha onnan jössz repülővel
exmnbs1 2015. 08. 02. 14:58
Előzmény: #2197  Johnny178
#2199
te ha menekülnél otthon hagynád-e az értékeid az üldözőidnek?????
exmnbs1 2015. 08. 02. 14:56
Előzmény: #2184  Hegyesi2
#2198
képzeld egy csomó migráns szerű túrista van a Hősök terénél
kendőben, nyakában színes azonosító képet hord
amúgy török túrista buszból szálltak ki

őket is kitiltanád????
Johnny178 2015. 08. 02. 14:45
Előzmény: #2196  Hegyesi2
#2197
Hegyesi2
Hegyesi2 2015. 08. 02. 14:27
Előzmény: #2194  watson
#2196
Általában igen,de szvsz.kivételes események sodrában vagyunk és nem csak nekem tűnik úgy,hogy választani kell vagy fekete vagy fehér!
/ez most nem bőrszínre utalás,míg valaki ki nem forgatná!/
Egyébként az eszme valóban nem fog eltűnni sajnos de erősen hátrányba fog szorulni!
watson
watson 2015. 08. 02. 14:26
Előzmény: #2159  _pampa
#2195
"Még várhatóan 30 napig lesz átjárható a határ"

Miii? átjárható? tőlem akkor minek kérnek útlevelet? engem csak jópofiból macerálnák, vagy ez a hála hogy itt adózom?

büdös féreg diktátor ahelyett hogy a határt őrizné...

Esetleg Mészáros belevágott a csípőfogó üzletbe a Vajdaságban?
watson
watson 2015. 08. 02. 14:20
Előzmény: #2184  Hegyesi2
#2194
multikulti: Miért lenne vége atrtól ha 2 eleme (keresztény - muszlim kulti) nem összeférhető?

Nem ostobaság fekete-fehéren látni a világot?
ts3 2015. 08. 02. 14:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#2193
"Megírnád nekem, fika nicknek is?"

Nem, mert fika nick vagy.
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 13:52
Törölt hozzászólás
#2192
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 13:51
Törölt hozzászólás
#2191
koiherceg 2015. 08. 02. 13:50
#2190
„Nyílt levél Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szokásomhoz híven ezen a szombat reggelen is bekapcsoltam a gépet, hogy gyorsan átfussam a híreket. Derült égből villámcsapásként ért, hogy azt kellett látnom, hogy Martonfán menekülttábort akarnak építeni, sőt, a tábor építését kormányrendeletben már el is döntötték. Micsoda?! Nézek a naptárra, de nincs április elseje, pedig ebben reménykedtem…

Nem tudom, mennyit tud falunkról. Gyanítom, az égvilágon semmit. Még a pécsiek többsége - bár 10 km-re vagyunk Pécstől - sem tudja, hogy hol vagyunk. A terület, amelyet vélhetően kinéztek maguknak a célra, egy 66 hektáros volt honvédségi lőtér, amelyben semmilyen közmű nincs. Megjegyzem, csatornázva még a falu sincs, és összesen 220-an laknak Martonfán. Mivel még nem laktam menekülttábor mellett, ezért kérdezném, hogy ez hogyan működik? Ezek az emberek ki-be járkálnak, több ezer ember fog itt grasszálni a falu összesen 5 utcáján? Vagy buszjárat fogja őket behordani Pécsre, Pécsváradra, hogy ne unatkozzanak a várakozás (a mire várakozás?) idején?

2014-ben alapítottunk egy Szociális Szövetkezetet, mely egyre több életet lehel a korábban haldokló zsákfalunkba. A mezőgazdasági területeinket nem kerítjük, a helyi lakosság tudja, hogy nem az övé, ha kér valamit, rendel, kifizeti. Ugyanezt tudják garantálni az ide betelepítendő emberekről is? Mára jó beágyazottságot tudtunk elérni a környékbeli településeken is, visszatérő vásárlóink vannak a helyben, helyi munkaerő által termelt, jó minőségű, napon érlelt, kedvező árú (és még sorolhatnám az előnyöket) növényeinknek.

Mire itt megteremtik ennek a több ezer, vagy ki tudja hány embernek minimális létezésére alkalmas feltételeket, az milliárdokba kerül. Csak halkan kérdezem: miért nem gondolkodnak üresen álló laktanyákban? Van az országban bőven, és közművesítve vannak.

Ja, hogy a pénz nem számít? Rákosi elvtárs is azt mondta, hogy mindegy milyen áron, de akkor is legyőzzük az imperialistákat. Azt a 66 hektáros területet önkormányzatunk 10 éve kéri, hogy mezőgazdasági célra hasznosíthassuk mezőgazdasági célra. 2014-ben a Szociális Szövetkezetünk üzleti tervében levezettük, hogy a helyi munkanélküliség hatékony ellenszere programunk. Az önellátás útjára léptünk, mert meggyőződésünk, hogy egyedüli kitörési pontunk a helyi élelmiszer termelése mind a munkanélküliség leküzdésében, mind a lakosság egészségmegőrzésének szempontjából.

Gondolom, hogy nem a puszta véletlen műve, hogy hirtelen itt menekülttábor épül. Két hete látogatást tett nálunk Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki a jubileumi ünnepségünk díszvendége volt. Többek között felajánlotta a segítségét a 66 hektáros volt honvédségi terület visszaszerzésére is. És most - nahát! - kiderül, hogy a legjobb hely egy menekülttábor létesítésére Martonfa, vélhetően maga az említett terület. Mint mondtam, nem hiszek a véletlenekben.

Eddig azt hittem, hogy demokratikus országban élek. Ahol elfér sok különböző vélemény, szemlélet. Most a saját bőrömön tapasztalom, hogy ha egy falu nem Fidesz szimpatizáns, sőt a legnagyobb ellenzéki erő pártelnökével mutatkozik nyilvánosan, és ez a felsőbb körök tudomására jut, akkor a kicsinyes bosszú nem marad el. Nem tudom elhessegetni magamtól az Erdélyi Bözöd esetét, ahol a helyi lakosságnak munkát adva megépíttette Ceaușescu a gátat, mely már majdnem kész volt, amikor az embereknek derengeni kezdett, hogy mit is építenek. Igen, elárasztották a falut, mára pedig már a templomtorony is beomlott a víz alatt, a faluból pedig nem maradt semmi...

Már hallom is a kormányzati szólamot, hogy ez munkalehetőség a helyieknek. Hurrá! Persze csak közmunkában, ahogy az ideiglenes határzár építésére is berángatták az összes munkanélkülit, és ha nem fogadja el, akkor a segélyt is elveszik tőle… Örvendj Pécs, Pécsvárad és a környékbeli falvak, lesz munkalehetőség, tábort építünk!

Csak azt nem értem, miért nem jár jó példával elől a Tisztelt Kormány. Miért nem épült már befogadóállomás Felcsúton? Ha stadion épülhetett, akkor ez miért nem? Vagy Szijjártó Péter, Matolcsy György, Lázár János, vagy a többi kormánytag településére? Akkor elhinném, hogy közös a gond, közösen kell megoldanunk, közösen viseljük a terheket. Így marad a kicsinyes bosszú, mint magyarázat.

További aggályaim is vannak. Helyiként miért az internetről kell megtudnunk, hogy erre készül a kormány? Hogyhogy nem előzte meg ezt semmilyen egyeztetés a helyiekkel? Vagy valami különleges jogrend van érvényben, csak nem tudunk róla? Hadiállapot van?

Most már nem csak a falum nevében beszélek, mert erre a sorsra juthat bármelyik település, bármikor. Ezt akarjuk?

És még valami, tisztelt Miniszterelnök Úr: ez a nép már megakadályozta a lokátor építését a Zengőn. Tudjuk, hogy hogyan kell csinálni, és meg is csináljuk!

Csémi Gabriella, közmunkás, Martonfa alpolgármestere, 4 gyerekes édesanya”
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 13:40
Törölt hozzászólás
#2189
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 13:29
Előzmény: törölt hozzászólás
#2188
Az érdekes lesz.
Törökország oké.
Mondjuk, hogy ki is fizeti valaki az utazást, mondjuk, hogy a határsértők önként szállnak marhavagonokba és a Boszporuszon önként úsznak vissza, de.....

de..., arra kiváncsi lennék, hogy ki tervezné meg és bonyolítaná az etióp, afgán, kongói hazaszállításokat tízezrével.

Mondjuk menne a vonat Allepon keresztül, vagy Jeruzsálemen?
Vagy vonat, hajó, vonat, hajó, végül ismét vonat?
:D

És mit szólna a Helsinki gittegylet, ha be kellene zárni az ajtókat, hogy ne ugráljanak le, vagy hovatovább erőszakra lenne szükség?

Akkor maradniuk kellene?
ts3 2015. 08. 02. 13:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#2187
"Ha én fika nick vagyok, "

Na ugye. :))
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 12:59
Törölt hozzászólás
#2186
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 12:58
Előzmény: #2141  Törölt felhasználó
#2185
"Ócsai Lajos, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) járványügyi főosztályának korábbi vezetője a magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy kockázatot jelenthetnek Magyarország közegészségügyi biztonságára az ellenőrizetlen körülmények között tömegesen érkező migránsok, Magyarországon korábban már megszűnt betegségek fertőzhetnek ismét. "

___________________________________________

"Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője az Origónak azt mondta, egyáltalán
nem jellemző, hogy a menekültek betegen érkeznének az országba, ha megbetegszenek, az már itt történik, a befogadóállomások nagyon rossz higiéniai állapota miatt."

---------------------------------------
a Migration Aid:
2015 júniusában indult facebook-csoport...
---------------------------------------
Így lehet egy jól csengő név mögött, demagógiával elvetni a kétkedés magvát és elkövetni az igazi hazaárulást.
---------------------------------
Mert nyilván jobban tudja egy virtuális csoport, mint az ÁNTSZ.
Nyilván Zsohár Zsuzsanna facebookmágus 5000 like mellett a határon veszi a mintákat és viszi a Stefánia útra vizsgálni őket, darabonként 70.000 Ft-ért, ezért tudja ezeket a nyílvánvaló adatokat prezentálni.

Inkább fertőzzenek mint, hogy azt mondják, "ja lehet, hogy akkor, mégsem volt olyan jó ötlet vegyülni".

Ha ezek miatt kitör egy járvány, akkor annak a kezelésére is összedobja a pénzt a facebook csoport unatkozó háziasszonyainak társasága?
Az esetleges erőszakért, rablásért is jótállnak majd?
Vagy lehet, hogy ezzel majd nem foglalkozik a migration aid facebook közösség? (mert egyedi eset, mert elszigetelt eset, mert nem a bevándorlás miatt, mert a mélyszegénység miatt, mert a kirekesztés miatt, stb.)
"MERT EZ KÖZÖS PROBLÉMA"
"MERT AZ KÖZÖS PROBLÉMA"

Az origo, index, rtl, tv2, majd akkor is készíti a riportfimeket, cikkeket, gyűjt majd?
___________________________________________

Attól tartok, ha a szomszédjaik imádnák az ILLEGÁLIS bevándorlókat, akkor ők utálnák.
Ha a Fidesz luxus hotelt építene, akkor az MSZP gyűlölné őket, a JOBBIK meg szidná ezt is, azt is.
Mint ahogy 2004-ben a népszavazás után az a "titokzatos Gyurcsány(i)" is elismerte a rádióban, hogy hiba volt a NEM melletti kampányuk, de !!!!!!nem tehettek mást.!!!!!!

Mégis csak a Turáni Átok sújtja ezt az országot.

Hegyesi2
Hegyesi2 2015. 08. 02. 12:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#2184
A témához hiába szól hozzá,nincs jelentősége! Itt lesz vége a multikulti eszméknek,ezt már komolyabb és befolyásosabb emberek is belátták,nem mehet ez így tovább!
link
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 12:40
Törölt hozzászólás
#2183
exmnbs1 2015. 08. 02. 12:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#2182
hogyne kamus
szvsz a taxis vagy, csak épp taktikát váltottál
Törölt felhasználó 2015. 08. 02. 12:34
Törölt hozzászólás
#2181

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek