Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 03. 09:51

Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!!  

Összefoglalná valaki az eddigi tudnivalókat?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:21
Előzmény: #3198  Törölt felhasználó
#3200
A cégadatok szerint a felszámolást végző cég, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. október 7-én felmentette Piller Zsuzsát, és Ádám Évát jelölte ki a feladatra.

Nem tudni, mi áll a döntés hátterében, a távozó felszámoló a Magar Nemzet kérdésére nem adott tájékoztatást felmentésének körülményeiről, Ádám Évát pedig nem tudták utolérni. Ugyanakkor nem kizárt, hogy Piller munkájával nem volt megelégedve a PSFN.

A Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesületének egyik névtelenséget kérő tagja ugyanis nem tartja valószínűnek, hogy Pillernek lejárt volna a megbízatása, szerinte valami más "probléma" állhat a háttérben. A felszámolóbiztosok közti átadás-átvétel nem gyors folyamat, vagyis tovább húzódhat az amúgy is bonyolult felszámolási eljárás
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:15
#3199
Juhász István hiába kérte, a győri önkormányzat nem adta ki neki a Quaestorral kötött kötvényszerződések másolatát. Ebből adatigénylési per lett. A bíróság másodszor rendelte be - a felperes, vagyis Juhászék kérésére - Borkai Zsoltot tanúként. Ő szerdán sem ment el, a pénzügyi osztályvezetőnek viszont órákig kellett állnia a sarat. Minden Lázár János idén áprilisi sajtótájékoztatójával kezdődött, amikor azt mondta, hogy Győr – több önkormányzathoz hasonlóan – fedezetlen Quaestor-kötvényekbe fektetett. Még aznap rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Borkai Zsolt győri polgármester, aki Lázár szavait cáfolva közölte: csak államkötvényt vettek a Quaestoron keresztül, s erről KELER-igazolással is rendelkeznek.

Juhász István szocialista önkormányzati képviselő ugyan korábban már belenézhetett az egymilliárdos tranzakció papírjaiba, de a Lázárféle bejelentés és cáfolat után már mint magánember kérte volna ki – közérdekű adatigénylés keretében – az összes, Quaestorral létrejött győri szerződést. Illetve még a KELER nyilatkozatot, amelyet Borkai az említett sajtótájékoztatón a kezében lobogtatva, be is mutatott.A közvélemény keveset tudhatott erről a perről, ami a nyáron elkezdődött. A szerdai volt a negyedik tárgyalási nap, amelyen azért jelent meg a sajtó, mert híre ment: Borkai Zsolt győri polgármestert is beidéztette Juhász jogi képviselője, dr. Litresits András. A Győri Járásbíróság tárgyalójában aztán kiderült az is, hogy a jogásznak ez már a második kísérlete volt, Borkai ugyanis az októberi tárgyaláson sem jelent meg. A polgármesternek – illetve dr. Csörgits Lajos aljegyzőnek és Nagy Tamás pénzügyi osztályvezetőnek – ebben az ügyben annyi a dolga, hogy választ adjon: Miért nem kaphatja meg Juhász az adatokat?

Szerda reggel fél kilenc után nem sokkal dr. Kovács Gergely bíró és a megjelentek is rögzítették, hogy sem Borkai, sem Csörgits nem jött el a tárgyalásra. Az előbbinél elfoglaltságaira, utóbbinál szabadságára hivatkozott az önkormányzatot képviselő ügyvéd. Maradt Nagy Tamás, aki azonban az elején leszögezte, hogy nem jogász, arra nem tud választ adni, hogy milyen jogi magyarázata van az adatközlés megtagadásának. Ugyanakkor közgazdászként ő is azon a véleményen van, hogy a kötvényvásárlás két fél között a bizalomra épült, így ha annak részleteit az egyik fél (most az önkormányzat) kiadná, akkor ezzel a piac is látná, hogy bizalmi kérdésben nem lehet rá számítani. Ez pedig egy következő szerződésnél akár piaci hátrányt is jelentene.

A mintegy három óráig tartó tanúkihallgatás jogi útvesztőibe nem vezetjük be az olvasót, számos érdekesség azonban kiderült a tanúmeghallgatás során. Például az, hogy a város 2013 óta folyamatosan üzletelt a Quaestorral, hét vagy nyolc ügyletük már volt, mielőtt a botrány kitört, s az egymilliárdos befektetés kiderült. Azt is elmondta a pénzügyi osztályvezető, hogy ő készítette elő a döntéseket, rendre a legkedvezőbb ajánlatot választotta, de ezek az ajánlatok csak egy-két napig éltek, így a polgármesternek is gyorsan kellett döntenie. Minden ilyen alkalom a gyakorlatban két szerződés aláírását jelentette, így Juhász elvben tizennégy-tizenhat paksamétát kaphatna.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:03
Előzmény: #3196  Törölt felhasználó
#3198
Kaya Ibrahim mégegyszer nem lehetett.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:02
Előzmény: #3195  Törölt felhasználó
#3197
a fidesz a hatályos törvényeket sem tartja be, ilyen körülmények közt nem számítok a pénzvagyon visszafizetésére - a papírokat sem adták vissza csak nagyon kevés embernek és direkt lassítják a folyamatot. Perelni kell.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 09:23
Előzmény: #3194  Törölt felhasználó
#3196
Comedy gold
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 09:19
#3195
Keszpenzekrol tudtok valamit? Valaki kapott mar kp-t vagy egyenlore csak a reszvenyek es osztalekok kerulnek kifizetesre kiutalasra?
koszi a valaszt
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:56
Előzmény: #3193  Törölt felhasználó
#3194
Az új felszámolóbiztost Ádám Évának hívják
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:50
Előzmény: #3192  Törölt felhasználó
#3193
Felszámolót cseréltek a Quaestornál
link
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:49
#3192
Az állítólagos fiktív kötvényeket kibocsátó Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolóját lecserélték 8 hónap után, írta az Mno.hu.

Nem az egyre inkább sunyuló PSFN-t, a felszámolócéget, erre ugyanis törvényi kötelezettség van, hogy csak ők számolhatják fel az ilyen necces ügyeket.
Sunyul a Quaestor felszámolója
A PSFN az utóbbi idők legsúlyosabb ügyeiben takarítja a szennyest, de egyre érthetetlenebbül viselkednek, és nem magyarázzák el az okokat.
Tovább

Egy Piller Zsuzsa nevű nő volt felszámolóbiztos áprilistól nyolc hónapon át, de ő már nem fejezheti be a felszámolást, mert átadták Ádám Éva felszámolóbiztosnak az egészet október 7-én.

A távozó felszámoló nem akarta elmondani a lapnak, hogy miért cserélték le az ügyről. Az, hogy az egész ügyet átadják másnak, biztosan újabb csúszást jelent a felszámolásban.

Szeptember vége, október eleje környékén egyébként egy komoly fejlemény derült ki az állammal évekig túl jóban lévő brókercégről: hogy sok pénzhez juthatott a Quaestor kamutulaja.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 07:00
#3191

MNB: felügyeleti biztosok a Globeserv és a Quaestor alapkezelőknél, valamint a Reálszisztémánál
2015. november 4., szerda 18:09

Felügyeleti biztost rendelt ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Globeserv Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez, a Quaestor Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez és a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt.-hez - közölte az MNB szerdán honlapján.

A jegybank nem talált az ügyfélpénzek eltulajdonítását eredményező visszaélést, alapvetően korábbi kibocsátói és brókercégekkel kapcsolatos problémákhoz kötődő szabálytalanságok miatt rendelte ki a felügyeleti biztosokat a pénzügyi intézményekhez.

A közlemény szerint a felügyeleti biztosok szerdán átvették az érintett intézmények irányítását azok igazgatóságaitól, és gondoskodnak a megfelelő működésről.
falvaas 2015. 11. 04. 23:42
Előzmény: #3187  Törölt felhasználó
#3190
R2B2, Te már megkaptad a részvényeidet? Mikor? És ezek milyen részvények voltak? Most nem az van, hogy az állomány átruházásra a pályázóknak decemberben szólnak vissza? Vagy a részvényeket elkezdték már kiadni?
Köszi előre is
BudFox
BudFox 2015. 11. 04. 12:06
Előzmény: #3188  watson
#3189
Igy igaz...
viszont én lehet hogy inkább az utólagos kártérítésben bíznék, talán az hoz valami eredményt.

korlátozzák a tulajdonunk feletti rendelkezési jogot.
watson
watson 2015. 11. 04. 09:53
Előzmény: #3167  BudFox
#3188
"ügyvéd kell aki nagyon ismeri a felszámolási törvényt"

Nem gondolnám. Elméletileg a törvény szetrint Te is ismersz minden törvényt. ;)

Véleményem szerint a Ptk. és a Btk. alkalmazandó azokban a részletekben melyeket a felszámolási tv. nem szabályoz, vagy ami nem tartozik a hatálya alá.
Ebből következően a különvagyonok esetén kifejezetten TILOS a tulajdonos rendelkezéseinek megtagadása és sajátként kezelése.
Oda kell menni és kérni, és rendőrt hívni, jegyzőkönyvezni...

Ügyészségre sincs szükség, mert ha visszautasít valamit a korrupt Polt banda akkor is el lehet járni magánvádasan, és az eljárásban is lehet kérni azonnali cselekményeket a bíróságtól...
Anno még év elején mondtam neked BudFox hogy én is kíváncsi vagyok a reakciókra hogy melyik felszámoló vagy alkalmazott játszik el büntetőjogi felelőségével... már akár vezetőszáron is lehetnének ;)
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 09:53
#3187
én már megkaptam a részvényeimet, mert szerencsésen az elején voltam a hívottaknak, a többieknek nagyon drukkolok, bár szerintem itt már az állományátruházással van a legnagyobb esély, ha van aki tesz egy jó ajánlatot az ügyfelekre. az ügyfélszolgálat ahogy én láttam nagyon kevés ügyfelet tud lekezelni, így ezzel nem fognak végezni két év alatt sem

nálunk nagyon kedvesek és rendesek voltak az ügyintézők, én nem hiszem, hogy ők bármit is tudtak, viszont a legnagyobb vesztesei az ügynek

ahogy én tudom, még mindig nem kapták meg a fizut, az alapból ki vannak tiltva és az elhelyezkedésnél, ott a bélyeg, hogy ők quaestorosok, ezért nem nagyon kapnak munkát
BudFox
BudFox 2015. 11. 04. 09:38
Előzmény: #3184  Törölt felhasználó
#3186

+
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 07:19
Előzmény: #3182  pokrocz
#3185
ha esetleg mégsem rohadna meg a sitten a fideszes bróker mert polték intézkednek - azért páran várjuk majd idekint őt és a kedves családját csőre töltve.
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 07:16
Előzmény: #3183  BudFox
#3184
Azaz! Velem is ugyanez van! A volt brókerem új céget alaptott és naponta hívogat vagy emailezik hogy hozzá vigyem a pénzem (anyádat köcsög.) Ha tudott a lopásról akkor azért nem viszem oda mert sitten a helye, ha nem akkor meg azért mert ökör a pénzügyekhez.
BudFox
BudFox 2015. 11. 03. 20:29
Előzmény: #3182  pokrocz
#3183
No, azért én is megállnék egy picit...

a volt brókerem hívott már vagy két és fél hónapja - egyébként semmihez az égatta világon nem értett, mert egy saját tippje nem volt, mindegy - szóval hívott hogy most már hamarosan megkapom a részvényeimet, és hogy nem -e vinném át az új céghez ahol dolgozik, mert remek csapat állt össze :D

Gondoltam magamban, köszönöm szépen nem kell !!

Az már csak hab a tortán hogy ott van az irodájuk ahol 20 évvel korábban a Baumag iroda működött :DDD

hát nem jó Ómen.
pokrocz 2015. 11. 03. 20:12
Előzmény: #3181  Törölt felhasználó
#3182

1.
Az ország vezető bennfentes kereskedőjének, és társtettes munkatársainak üzenem:
remélem a börtönben fogtok megrohadni!
2.
A KELER-nek és a többieknek, akik ebben a hazugsággyárban részt vesznek azt üzenem, hogy mocskosul szégyelljétek magatokat azért, mert egy tisztességes ember sincs közöttetek, aki a szart kiborítaná!

A Quaestor munkatársainak viszont megköszönöm a biztatást.
Törölt felhasználó 2015. 11. 03. 19:05
Előzmény: #3177  BudFox
#3181
Engem sem hivtak meg. Eddig sem voltak illuzioim a rendszert illetoen, de ez mar tul tesz mindenen.

Topik gazda

Keszthely
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek