Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 03. 09:51

Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!!  

Összefoglalná valaki az eddigi tudnivalókat?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nemoland 2015. 09. 10. 02:25
Előzmény: #2676  Törölt felhasználó
#2680
...az a szám egy templom...+ mellette egy bútorbolt ;)

...ne haragudj, de nehezen hiszem, hogy valóban kaptál időpontot (+a korrekt tájékoztatást is), mert pl. az 'ügyfélszolgálat' sem állt fel tegnap-tegnapelőttig...bár a hang már azt mondta szept 1.-től működik...(miközben szept 4.-én még fogalma se volt senkinek, hogy hol van/hogy működik és semmit nem tudtak a PSFN-nél róla...tehát kvázi 'khm...csúsztattak' ismét), így elég nehezen hihető amit írtál...

...ráadásul kiderült, hogy 'nincs is ügyfélszolgálat', csak 'kiadási pont' a telefonos úr/hölgy szerint...
mert ha ügyfélszolgálatnak hívod, akkor MINDENKI és MINDENKOR kereshetné őket...
ennek ellenére a felvett automatikus szövegben benne van ez a szó + a felszámoló se azt írta, hogy 'kiadási pontot hoznak létre'...

Nos összegezzük:
1. valótlan tájékoztatás,
2. a tulajdonodhoz való hozzáférésről nem kapsz információt,
3. be nem mehetsz személyesen az 'ügyfélszolgálatra'....mert csak kiadási pont
4. IDEGENEK KEZELIK/VISSZATARTJÁK/NEM ADJÁK VISSZA A TULAJDONODAT, KAMATOT NEM FIZETNEK RÁ, SŐT HATÁRIDŐT SE MONDNAK RÁ.

Ez fogyasztóvédelmi/tulajdonjogi törvényt biztosan sért + akár a hűtlen kezelés/sikkasztás gyanúja is fennállhat... (ezt majd megfuttatjuk jogászokkal)

Lehet, hogy van egy belső szabályzatuk ami szerint mennek, de az információ nem publikus (?!?!?!?)...miközben a hitelezőket a törvény szerint is tájékoztatniuk kellene...tehát a felszámolási törvény is sérthetik...

Mivel semmilyen információt nem kapsz és semmire nem támaszkodhatsz, hogy a tulajdonod mikor kapod vissza, ez kvázi olyan, mintha más birtokolná/ellopná a tulajdonod...arra pedig már mehet akár a feljelentés is... 'ismeretlen tettes' ellen....amikor lesz vagy 2-300 a rendőrségen talán észbe kapnak...
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 21:25
#2679
Ebben a levélben (nyilvántartásba vétel), egy szó sem esik az osztalékokról , időpontokról stb.... Nem hiszem el !!! Ti nem bosszankodtok?
BudFox
BudFox 2015. 09. 09. 20:14
Előzmény: #2676  Törölt felhasználó
#2678
Köszi.
mi is sürgettük őket...ahogy lehet.
megmondhatnák aki betelefonál hogy meddig kell még várnia.

azért holnap szerintem megíratom azt a fizetési felszólítást....

---------------------
Hi Szűcs01.
Azzal az utolsó mondattal nem sokra megyünk azthiszem.
Azt jelenti hogy nem kell megvárni a felszámolási eljárás végét...tehát amíg az ETO stadiont el nem adják mondjuk...ami sok évig elhúzódhat akár..

szerintem erre érthető.
szucs001 2015. 09. 09. 19:59
#2677
Az alábbi anyag 2015.04.14. dátummal jelent meg. Figyelmetekbe ajánlom az utolsó sorokat:

QUAESTOR ÜGY: A RÉSZVÉNYEK ÉS AZ ÁLLAMPAPÍROK NEM HIÁNYOZNAK

A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezren vannak a Quaestor-kötvényesek, akár fiktív, akár valós kötvény van követelésük mögött - nyilatkozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az MTI-nek kedden.
Binder István hozzátette, légből kapottak azok a találgatások, amelyek szerint a Quaestor brókercégének ennél jóval több, akár 120 ezer ügyfele volna. Ez utóbbi szám a brókercég nyilvántartása szerinti a valaha volt összes ügyfelét tartalmazza. A Quaestor Értékpapír Zrt.-nél a kötvényesekkel együtt ma összességében mintegy 36 ezer ügyfélnek van értékpapírszámláján egyenleg, ebből mintegy 32 ezren vásároltak Quaestor-kötvényt – fejtette ki a szóvivő.
Binder István beszélt arról is, hogy a Quaestor károsultak kárrendezési alapjának létrehozásáról szóló törvényjavaslathoz hétfőn benyújtott módosítás lehetővé teszi, hogy azok a Quaestor-kötvényes vagy fiktív kötvényes ügyfelek is részesülhessenek az alap kártalanításából, akik nem a Quaestor brókercégével, hanem a vállalatcsoport “csúcsintézményének” számító Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel kötöttek kötvényvásárlásra szerződést. Így valamennyi kötvényes ügyfélre vonatkozik az alap maximum 30 millió forintos kártalanítása, függetlenül attól, hogy melyik Quaestor-céggel szerződtek annak idején. Az Országgyűlés kedden megszavazta a törvényt.
Hozzáfűzte, hogy a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-nek nem volt kötvény vagy bármilyen egyéb értékpapír forgalmazására vonatkozó felügyeleti engedélye vagy regisztrációja. Az MNB emiatt jogosulatlan szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított el e társasággal szemben, ez azonban nem érinti az ügyfelek kártalanítását.
A szóvivő határozottan cáfolta azokat a sajtótalálgatásokat is, amelyek szerint a Quaestor brókercégénél nem kötvényekkel, hanem egyéb értékpapírokkal rendelkezők rosszabbul járnának a kártalanítás során. Jelezte, hogy az MNB és a felügyeleti biztos adatai szerint a befektetési vállalkozásnál lévő egyéb értékpapírok – például részvények, állampapírok – nem hiányoznak, rendelkezésre állnak, tehát ezeket felszámolás esetén a felszámolónak ki kell adnia jogos tulajdonosaiknak.
Ezek az értékpapírok az egyes ügyfelek nevén nyilvántartott, azok saját tulajdonát képező papírok, tehát amennyiben az MNB visszavonja a Quaestor Értékpapír tevékenységi engedélyét és a bíróság elrendeli annak felszámolását, nem is számítanak a felszámolási vagyon részének, vagyis az értékpapírok kiadásával nem kell megvárni a felszámolási eljárás lefolytatását sem.

Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 18:06
#2676
A nevem F betűvel kezdődik. Korrekt tájékoztatást kaptam. Időpontot én választottam.
BudFox
BudFox 2015. 09. 09. 17:12
Előzmény: #2673  Törölt felhasználó
#2675
Jó Hírek.

Milyen betűvel kezdődik a neved, ha megkérdezhetem ? :-)

Mert én és Nemoland most beszéltünk a Quaestor ügyfélszolgálattal, sőt meg is fenyegettük őket hogy mi az hogy nem tudnak hozzávetőleges időpontot sem mondani hogy mikor kapjuk meg a transzferálást ?

Felvették az adatainkat, és mondták hogy visszahívnak...de még nem hívtak...
Én a névsor közepén vagyok Nemo meg a kétharmadánál.
De azt se mondták hogy abc sorrend szerint, vagy hogy mi alapján ?
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 16:59
Előzmény: #2673  Törölt felhasználó
#2674
Örülök a hírnek és remélem nem a felszámoló cég vagy a kormány egyik "nyugtató " embere vagy! ( bocs, csak még nem igazán láttam kommentedet ide, ami persze semmit nem jelent)
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 16:16
#2673
Nemrég hívtak, telefonos adategyeztetést követően Bp 13 ker. Váci u. 91. sz. alá kaptam október eleji időpontot. A transzferálást érdemes választani.
Törölt felhasználó 2015. 09. 09. 12:31
Előzmény: #2671  BudFox
#2672
Várunk mint a jó gyerekek. Persze nem történik semmi.

Arra lennék kiváncsi hogy ki mit részesít majd előnyben?
Az állományáthelyezést (ami előre láthatólag az új helyen igényel ügyfél azonosítást) vagy a transzferálást (ami BP-en igényel ügyfél azonosítást)?
Kérdés hogy melyik lesz gyorsabb. EZ a felszámolótól függ, állományáthelyezés gyorsan történik, transzferálás is gyorsan történik.
Persze a felszámoló képes nagyon lassan és eredménytelenül tevékenykedni, amint azt a múltbéli gyakorlat mutatja...
BudFox
BudFox 2015. 09. 08. 20:46
Előzmény: #2669  Törölt felhasználó
#2671
Ma voltam bennt a PSFN - kft -nél délben...

éppen akkor hívott Nemoland is amikor ott voltam .-)

No a helyzet a következő srácok :

- Ez az iroda az Eiffel Palace -ban van ha jól mondom ?
- Beléptetőkártyás rendszer van, tehát az irodába fölmenni nem lehet.
- A recepciónál van 4 ember.
- Feliratkoztam a papírra, de nem adnak belépőkártyát, csak annak akivel meg van beszélve a talákozó - tehát senkivel.
- Ügyfélszolgálat nincs is. csak a "menedzsment" tartózkodik fennt az irodákban.
- Telefonon felhívattam a recepcióssal az irodát, hogy akkor engedjenek be mégis, mert adat egyeztetésre jöttem semmi más.
- A válasz : Majd ők hívnak telefonon adatot egyeztetni, gondolom akkor nem kell feljönni Pestre azért....
- Ennyi....ide bemenni egyszerűen nem lehet.

Bújkálnak az emberek elől....
a recepciósok szerint is nagy a bújkálás...már nem egy Quaestoros ment be, mint ma én.

Információt nem adnak hogy mikor fognak majd hívni. Telefonon nem lehet velük besézlni, az MNB magasról tojik rá.

Szóval menni fog az a fizetési felszólítás. Megíratom ügyvéddel..javaslom ti is írassátok meg.

Holnap felhívom a Hír -tv -t...ajánlok nekik egy jó kis zaftos szorit, hogy menjenek ki forgatni....

de úgy hogy egyik fórumtásunk mondjuk viszi magával az ügyvédjét ezúttal és megpróbálnak beszélni valakivel...stb.stb...

Ha nem történik semmi haladás fel kell hívni szerintem a Nemzeti Nyomozó Irodát is....
Törölt felhasználó 2015. 09. 08. 16:49
Előzmény: #2669  Törölt felhasználó
#2670
Egyetértek! a facebookon pedig szó nincs részvény kérdésről, az egész politika csak.. itt legalább közben információhoz lehetett jutni.
Törölt felhasználó 2015. 09. 08. 13:47
Előzmény: #2654  Törölt felhasználó
#2669
Szerintem ezek nem csinálnak semmit az ügyfélszolgálatnak hívott valamin, mert még semmi sem történt, pedig már eltelt egy hét szept 01 óta.

Érdekes hogy tényleg csak az időt húzzák és a kp állományt csökkentik a felvett díjaikkal... Ezért érdemes állami nonprofit felszámoló céget létrehozni, jegybanki tulajdonlással. Bravóóóó.
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:55
Előzmény: #2574  johai
#2668
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET,NEM ADTÁK VISSZA AZ ELLOPOTT PÉNZÜNET,A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:52
Előzmény: #2600  szucs001
#2667
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET, A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:52
Előzmény: #2612  nemoland
#2666
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET, A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:52
Előzmény: #2613  nemoland
#2665
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET, A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:51
Előzmény: #2634  omnisphermx
#2664
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET,A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:51
Előzmény: #2660  Törölt felhasználó
#2663
Kérjük az összes Quaestor károsultat, hogy csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz. Ha nincs Facebookja, akkor írjon a következő mail címre: aniko.71@citromail.hu vagy ide: info@quaestorkarosultak.hu
link
link
MIVEL MÉG MINDIG NEM FIZETTEK KI BENNÜNKET,A KÖVETKEZŐ TÜNTETÉSÜNK SZEPT. 20-án LESZ BUDAPESTEN !
Törölt felhasználó 2015. 09. 07. 12:39
Előzmény: #2646  nemoland
#2662
Tisztelt Mindenki ! Aki még nem csatlakozott hivatalos Facebook oldalunkhoz, és károsult, az haladéktalanul tegye meg ! Legközelebbi tüntetésünk szept. 20-án lesz Budapesten !
link
koati
koati 2015. 09. 05. 18:43
Előzmény: #2660  Törölt felhasználó
#2661
Nagyon köszönöm!
:o)

Topik gazda

Keszthely
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek