Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 05. 03. 09:51

Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!!  

Összefoglalná valaki az eddigi tudnivalókat?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 08. 26. 12:45
Előzmény: #2578  mr_oven
#2580
Nem korrekt az biztos, De ez igaz lenne akkor is ha csak "A" típusú részvényből nyúlnak le, akkor akinek ez volt az pórul járt az összes többi típusú részvényes viszont hozzá jut a vagyonához.
Innét igazán izgalmas kérdés, hogy kinek is a pénzéből lett kifizetve a 3,8 mrd, mennyire volt szabályos, illetve bennfentes információn alapuló.
További kérdés ha a határidős pozíciókat márciusban (!) zárták és levonták az ezért járó kötési díjat is, akkor ez csak úgy következhetett be, ha ezen tételek ténylegesen megvoltak és azonosításra is kerültek. (a kötésdíj ebből a szempontból azért fontos mert így nem mondhatja, hogy nem azonosította be egyesével hanem az összes Q-nál lévő határidős pozíciót zárta, mert ekkor fiktív pozíció megszüntetéséhez díjat sem számolhatna)
Továbbá a Keller felé a letétet is biztosítani kellett tehát meg kellett lenne a mögöttes tartalomnak.
Akkor erre mi a magyarázat, hogy nem kapta meg senki a mögötte lévő fedezetet?
szisti 2015. 08. 26. 12:13
Előzmény: #2567  Törölt felhasználó
#2579
Szvsz akkor volna ez jó hír, ha a közlemény tartalmazta volna, hogy az eltelt hosszú idő miatt a felszámoló haladéktalanul megkezdi az idegen vagyon kiadását. Addig ez időhúzás. (parasztvakítás, ha így jobban tetszik).
....valamint öt hónap alatt még nem teljesen készült el a revizió. Melyik gazdálkodó szervezet vagy szakmai felügyelet tehetné ezt meg?
mr_oven 2015. 08. 26. 12:01
Előzmény: #2575  nemoland
#2578
Törvényektől függetlenül

Mennyire korrekt az ha van két ember 10-10 millióval.
- az egyiknek teljesült az OTP vétele márc. 9-én és a hiányos kasszából kifizették a Keler felé az ellenértéket márc 11-én.

- a másiknak nem teljesült az OTP vétele és bennragadt a pénzzel aminek csak a pl az 50%-a van meg.

Az első mindent megkap, a másik a felét kapja meg a felszámolótól és veszteségesen kártéríti a Beva.

Ugyanez pl 100 millióval már nagyon durva megkülönböztetés két ember között.

Miért vannak nagyobb jogai az elsőnek hiszen ugyanabban a kalapban tartotta pénzét mindkettő márc 10-én ?
mr_oven 2015. 08. 26. 11:48
Előzmény: #2573  Shabani
#2577
-A 3,8 Milliárd rögtön hiányzik amit kifizettek a külügynek, mert hiányzott az államkötvénye.

-A pár napja még hiányzónak bejelentett államkötvényeket pénzből pótolták, mert nem lenne jó reklám ha a kijelentések ellenére mégsem biztonságos egy államkötvény.

Olyan kijelentést meg eddig nem tett senki, hogy a pénz nem hiányzik.
Politikailag legjobb ha csak a pénz hiányzik.
BudFox
BudFox 2015. 08. 26. 09:56
Előzmény: #2575  nemoland
#2576
ahogy fognak is menni a feljelentések majd... szerintem én is beállok a sorba.

csak az a kérdés hogy melyik nap adjam fel a fizetési felszólítást először ?
szeptember hányadikán ?

-------------

Most ezzel a készpénz -es üggyel az a sajnálatos hogy egyik itteni fórumtársunk főleg készpénzben ült... nem tudom már melyik fórumozó...de elég sok készpénze volt....

nekem meg ott van a SAxo bank -os készpénz és a quaestoros készpénz.

ez megint mennyi idő lesz vajon, mire azt is visszakapjuk ?
nemoland 2015. 08. 26. 09:25
Előzmény: #2569  nemoland
#2575
....jah..és még egy kis 'finomság':

'A hiányra tekintettel homogén csoport képzés révén határozható meg az egyes ügyfeleknek kiadható összeg.'

Ez nettó butaság, mert NEM KELL homogén csoport létrehozásával elhúzni még az időt, mert valamennyi kp-ja mindenkinek van/volt a számlán, így mindenki heterogén'...
...egyszerűen arányosítani kell a kp.-t ( meglévő kp/ összes igény = minden ügyfél ennyi %-ot kap a pénzéből -> a maradék a BEVA - ezt egy 10 éves is megcsinálja 1 nap alatt..) és már kész is vagyunk...

...ráadásul a meglévő KP.-től függetlenül a tulajdonodat AZONNAL ki kell adniuk...
+ innentől kezdve minden késlekedésért a FELSZÁMOLÓ FELELŐSSÉGRE VONHATÓ (pl árfolyamveszteség...)

...ha ez nincs meg pár napon belül mehetnek is a feljelentések az 'idegen' (nem Qép zrt) vagyonnal való visszaélés miatt
johai 2015. 08. 25. 19:43
Előzmény: #2571  omnisphermx
#2574
Na ne má,fél év kellett kideriteni hogy megvannak az értékpapirok....ezek tök hülyének néznek mindenkit.

Miért nem közlik azt hogy ennyi időbe telt a hiány pótlása.
Shabani
Shabani 2015. 08. 25. 19:09
Előzmény: #2572  BudFox
#2573
a jó qurva annyjukat nincs....nem kellett volna elkölteni. napokkal ezelött még minden rendben volt. valaki még nem kapott eleget ebből a kreált botrányból?????
BudFox
BudFox 2015. 08. 25. 18:59
Előzmény: #2571  omnisphermx
#2572
Akkor a készpénzre - ami hiányzik ugyebár, arra lehet kérni Beva kártérítést ?

ha jól értelmezem...
omnisphermx 2015. 08. 25. 18:35
#2571
Jó hír!!!! ...."A Quaestornál tartott pénz nincs meg teljesen, az értékpapírok azonban a nem valós kötvények kivételével megvannak a Quaestor Értékpapírnál - több hónapnyi felmérés után erre jutott a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló."

link
Törölt felhasználó 2015. 08. 25. 17:38
Előzmény: #2568  mr_oven
#2570
Hát pont ettől félek.... gondolom nem véletlenül nem közlik, hogy mennyi pénz nincsen meg.... továbbá az utolsó bekezdés arra utalhat, hogy van egy csomó olyan üzlet aminek az elszámolása eléggé kérdéses lehet.... ergo amíg azok le nem zárulnak, addig ebből pénz nem lesz szerintem.....
nemoland 2015. 08. 25. 17:10
Előzmény: #2567  Törölt felhasználó
#2569
"Hitelezői érdekeket szolgál a felszámolási vagyon védelme és növelése..."

...nos a LEGELSŐ érdeke MINDEN hitelezőnek, hogy megkapja a MEGLÉVŐ TULAJDONÁT A LEHETŐ LEGHAMARABB...

...NEM feladata, a felszámoló biztosnak a nem QuaestorÉp. vagyonnal való pénzügyi manőver, befektetés és értéknövelés... ugyanis nem az idegen tulajdon (befektetés) gondozása a feladata

AZONNAL ki kell adni a meglévő 'idegen' tulajdont...a további hitelezők érdekeit pedig UTÁNA kell védenie...

...elvileg ez a törvény...no meglátjuk...
mr_oven 2015. 08. 25. 17:01
Előzmény: #2567  Törölt felhasználó
#2568
Tudnunk kell, hogy mennyi pénz van meg !
Ne csak ködösítsenek.
Hány hónap kell még ehhez?
Nekem nem mindegy, mert így már biztosan elvész valami.
Csak az nem mindegy, hogy mennyi.

A kötvények arányát is közzétették.
Bár azt is sokára.
Törölt felhasználó 2015. 08. 25. 16:29
Előzmény: #2566  tchongee
#2567
tchongee
tchongee 2015. 08. 24. 20:32
Előzmény: #2565  BudFox
#2566
Quaestor-ügy: a fideszeseken kívül mindenki megszívta
Ember Zoltán
Ember Zoltán
quaestorbrókerbotrányorbán viktorNER
2015. MÁRCIUS 27. 17:03205 204
Véleménycikkünkben az ügy politikai szálait foglaljuk össze, ami annál is durvább, mint amit eddig gondoltunk.

A Quaestor-ügyben eddig azért nem lehetett tisztán látni, mert szinte naponta új események merültek fel, amelyek felülírták az addigi értelmezéseket. Orbán Viktor mai rádióinterjúja azonban egészen egyértelmű keretbe ágyazta a történteket. Olyan mesteri félretájékoztatást, politikai porhintést adott az ügyről, amelyre a világon kevés példa akad.

Amit szabad Jupiternek

Nyilvánvaló, hogy a Quaestor és a Fidesz szorosan kötődik egymáshoz, személyekben és üzletekben egyaránt. Az összefonódás nemcsak az adófizetői pénzek, állampapírok, hanem minden bizonnyal fideszes ügyfelek, cégeik pénzeinek kezelésére is kiterjed. Ne legyenek kétségeink: a szocialista időkben valószínűleg a szocialista poltikusokhoz, cégekhez kötődött a cég.

Természetesen ezek feltevések, amelyek sok embert érdekelnének, ám esély nincs arra, hogy mindezt a kormánytól független intézmények (MNB, ügyészség, ÁSZ) valóban kivizsgálják. Mégpedig kormányzati ciklusokon átívelően, hiszen a Quaestor 1998 óta csalhat folyamatosan. A vizsgálatra jelenleg azért nincs esély, mert a személyi függésekre alapozott, tekintélyelvű NER-ben, nem vonatkozik a törvény azokra, akik közel vannak a tűzhöz.

Tarsoly Csaba pedig nagyon közel volt a tűzhöz. Jól láthatóan kivételeztek vele, nemcsak a fideszesek, hanem a szocialisták is. De elszámította magát: azt remélte, hogy a győri fociba fektetett pénze miatt Orbán Viktor majd jól segíteni fog neki a színfalak mögött. Nem segített, hanem éppen ellenkezőleg: Tarsoly információi alapján a kormányfő tevőlegesen hozzájárult ahhoz, hogy a cége bedőljön. Tarsoly így valódi selyemzsinórt kapott a Nemzeti Együttműködés Rendszerétől.

Fotó: MTI/Miniszterelnökség

Nem zörög a haraszt

A kormányfő pár napja ismerte el, hogy a pesti flaszteren terjedő pletykák alapján utasította a minisztériumokat arra, hogy vegyék ki az adófizetői pénzeket a brókercégekből. Bár azt nem mondta, hogy mikor, ma kiderült, hogy ez február 25-én történt, a Buda-Cash csődjének másnapján. Orbán ezzel tevőlegesen hozzájárult a Hungária Értékpapír, a Honvéd Egészségpénztár, valamint a Quaestor csődjéhez is (március 9.), ami bennfentes kereskedelemnek minősül. Olyan világos ez, mint a felcsúti stadion mögül kibukkanó napfény, egy reményeket keltő tavaszi reggel.

Természetesen piaci pletykák mindig vannak. Pletykákra nemcsak a kormányfő tud hivatkozni, hanem a sajtó is. Bár eddig tudatosan nem írtunk róla, a Hír24 piaci körökből úgy értesült február végén: a Buda-Cash botrány azért robbant ki, mert egy nagyon magas rangú fideszes politikus elbukta a teljes vagyonát a svájci frankon, és bosszúból inkább rájuk gyújtotta az egész házat. Ezt éppen azért nem írtuk meg, mert lehetetlen volt bizonyítani, most viszont, hogy a kormányfő a pesti flaszterre hivatkozott, mint hiteles forrásra, mi is simán elmondhatjuk mindezt a nyilvánosságnak.

Színes bokréta

Ismerve a magyar üzleti élet és a politika egészen amorális összefonódását, és hitelt adva a pletykáknak, könnyen el tudjuk képzelni, hogy valóban létezett olyan fideszes VIP-lista is a Buda-Cashban, és a Quaestorban is, mint a Postabank ügyben. Ha ez igaz, akkor Orbán nemcsak a közpénzt mentette, amikor kivetette a minisztériumok pénzét a cégekből, hanem saját embereinek vagyonát is. És ez egyben a NER igazi üzenete is: ma Magyarországon a közérdek és a magánérdek oly szorosan összefonódik, hogy ha érdekösszeütközés van közöttük, MINDIG a kormányfő szava dönt. Nem a független intézményeké, hanem a személyi függésbe bevont alattvalóké. És amíg a főnök nem dönt, addig senki nem dönt.

És ez egyben magyarázat arra is, hogy miért nem csinált közel egy hónapig semmit a Matolcsy-féle MNB, a Polt Péter-féle ügyészség a Quaestor-ügyben, holott korábban a nyomozóhatóság ennél sokkal pitiánerebb ügyekre is teljes erőből rámozdult. Azért, mert pontosan tudták, hogy február 25-én Orbán titokban mire utasította a minisztereit, és arra vártak, hogy a mester nyilvánosság előtt is elmagyarázza lépését. Ez következik a NER-ből, ez következik Orbán hatalomgyakorlási módszereiből. Még egyszer: amíg a főnök nem dönt, addig senki nem dönt.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Quaestor-ügy: a NER igazi üzenete

A Quaestor-ügy olyan, mint egy színes bokréta a NER kalapján. Színfalak mögötti egyezkedések, törvénytelen gazdagodások, átláthatatlan döntések és személyi viszonyok, offshore céghálóba kimentett vagyonok jellemzik, éppúgy, mint az egész magyar politikai és üzleti élet működését. Erre már nem lehet érvényes válasza a Fidesznek az, hogy Gyurcsány, hiszen hol van már ő? Másrészt éppen Orbán fejlesztette mesteri szintre a különalkuk rendszerét a NER-ben.

Bár Tarsoly Csaba megkapta a selyemzsinórt, hiszen ezúttal nem sikerült titokban különalkut kötnie a kormányfővel, a keményen dolgozó kisemberek pénze éppen a kormányfőnek köszönhetően úszott el (Miközben Orbán éppen a keményen dolgozó kisemberek megmentőjeként mutatja magát.)

Végeredményben a Quaestor-üggyel csak az állam, és néhány VIP-fideszes járt jól, miközben mindenki más megszívta, a fideszes kisemberek is. Szerencsére még nincs vége az ügynek, bárhogy is szeretné ezt így láttatni Orbán Viktor a közvéleménnyel. Előbb-utóbb ugyanis ki fog derülni, hogy a Quaestorral miért kivételeztek a mindenkori kormánypártok, élükön a Fidesszel.

Addig is mit mondhatnánk az üggyel kapcsolatban? Orbán szavaival szólva talán azt "az embernek kinyílik a bicska a zsebében".
BudFox
BudFox 2015. 08. 24. 11:02
Előzmény: #2563  nemoland
#2565
hívtam az MNB -t ma reggel...hogy el sem olvasták a panaszlevelemet, csak írtak valamit.

azt mondták írjak vissza az iktatószámos válaszlevélre :D hogy mi az amire választ várok még .
Mondom neki....el sem olvasták a levelemet, miféle fogyasztóvédelem ez ?

Hívhatom a Nemzeti nyomozó irodát is.
nemoland 2015. 08. 24. 09:55
Előzmény: #2560  mr_oven
#2564
a KELERnél érdekes lenne látni ma a QÉP zrt./felszámoló által megbízott 'tulajdon átruházásra esélyes kezelők' pl. Equilor vagy OTP brókerek forgalmát...
nemoland 2015. 08. 24. 09:52
Előzmény: #2555  mr_oven
#2563
...ja és a felszámoló NEM TARTJA BE a felszámolási törvényt, mert a KÖTVÉNYESEKET ELŐRE VETTE és már részben kártalanították a jelentése szerint...miközben a nem kötvényesek még összegzést SE kaptak...tehát HÁTRÁNYT okozott a nem részvényeseknek...a felszámolási törvényben az van, hogy nem lehet kártéríteni valakit amíg az teljes vagonleltárt/összegzés nincs meg...

MI nem kaptunk semmit...

Camalot biztosan érdekes/értékes infokkal szolgálhatott volna...nem 'véletlenül' tiltották le ;)
nemoland 2015. 08. 24. 09:48
Előzmény: #2555  mr_oven
#2562
...persze abszolút korrektnek tartom...ha NÉVRE beazonosítható KI KELL ADNI EGYÉNILEG...

De a jelenlegi helyzetben MIVEL A KÖTVÉNYESEKET ELŐREVETTE a kártérítésben a VAGYONLELTÁR ELŐTT
a késlekedés/sorend miatt KÁRT szenvedett a nem részvényesek közül mindenki (tőzsdei zuhanás a megfeleltetés legkésőbbi időpontja - pl. Június 02 osztalékrészvények - óta) TEHÁT egy pertársasággal akár a 06.02-ei értékekhez képesti veszteségekért (a tulajdonjog gyakorlásának indokolatlan korlátozása/intervalluma miatt /vagy akár felszámoló felszámolási törvény be nem tartása miatt - ütközés a QKKA törvénnyel) KÁRTÉRÍTÉST kérhetünk a PSFN-től...

Vagy polgári peres úton akár SZEMÉLYESEN a felszámolótól is...

Vicc ami itt felszámolás címszó alatt folyik...
szisti 2015. 08. 22. 21:00
Előzmény: #2560  mr_oven
#2561
Veszteségmentesen? Nézz bármely megbízható instrumentum chartjára. Ha március elején poziban voltál, átlagosan 30-40% hozamot lett volna lehetőséged realizálni.A pénz se biztos hogy jobb...ott is hozhat a jövő még kreatív fordulatokat ..., sajnos
Más: A napokban eszembe jutott egy történet: Egyszer, Törökország kisázsiai részén, nagyon messze mindentől egy turbános idős bácsi többféle valutát váltott nekem abakusszal(!!!). Az ő tudása és munkája, meggyőző, pontos és gyors volt.....hogy ez miért is jutott most az eszembe? :)

Topik gazda

Keszthely
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek