Topiknyitó: Portfolio 2015. 03. 10. 11:18

150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor  

Ugrás a cikkhez
Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 11. 06. 09:06
Előzmény: #10659  Törölt felhasználó
#10660
tarsoly :)
Törölt felhasználó 2015. 11. 06. 09:06
Előzmény: #10658  Törölt felhasználó
#10659
a győri fideszmaffia: tarlós-szjjártó-borkai
Törölt felhasználó 2015. 11. 06. 08:10
Előzmény: #10651  Törölt felhasználó
#10658
Lelki szemeim elõtt megjelent a HírTV képernyõjén Eszményi Anett a Híradóban és jellegzetes mosolyával az arcán a következõket mondta:
- FOLYTATÓDHAT A QUAESTOR-KÁROSULTAK KÁRTALANÍTÁSA, MIUTÁN AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ELUTASÍTOTTA AZ OTP ÉS MÁS PÉNZINTÉZETEK, VALAMINT NÉHÁNY MAGÁNSZEMÉLY BEADVÁNYÁT AZ ÁPRILISBAN A PARLAMENTBEN 98%-OS TÖBBSÉGGEL ELFOGADOTT, ÚGYNEVEZETT QUAESTOR-TÖRVÉNY VÉGREHAJTÁSA ELLEN. ROGÁN ANTAL, A TÖRVÉNY ELÕTERJESZTÕJE AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTÉSE UTÁN KIJELENTETTE: MINDEN AKADÁLY ELHÁRULT A KÁROSULTAK 30 MILLIÓ FORINTIG TÖRTÉNÕ TELJES KÁRTALANÍTÁSA ELÖL. HOZZÁTETTE: VALAMENNYI KÖTVÉNYES A PÉNZÉHEZ JUT 2015. DECEMBER 15-ÉIG.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 14:52
Előzmény: #10651  Törölt felhasználó
#10657
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 14:48
Előzmény: #10651  Törölt felhasználó
#10656
A beadvánnyal igyekezzél, mert legközelebb 10-én, kedden tárgyalják, és nem külön-külön, hanem összevontan.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 14:37
Előzmény: #10650  Törölt felhasználó
#10655
Ki az a Dr. Takács László? Mert hogy ilyen képviselő nem létezik.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:21
#10654
Ugyan Hungáriás, de illeszkedik:

link
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:19
Előzmény: #10651  Törölt felhasználó
#10653
Mindenképpen be kellene adni egy beadványt az Alkotmánybírósághoz a károsultaknak. Azt hittem - őszintén szólva -, hogy ez már megtörtént, mert volt róla szó. Stefankovics ügyvédnőt nem lehet megkérni egy szép összefoglaló beadványra? Mert azt hiszem, hogy ő foglalkozik az üggyel.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 10:13
#10652
Juhász István hiába kérte, a győri önkormányzat nem adta ki neki a Quaestorral kötött kötvényszerződések másolatát. Ebből adatigénylési per lett. A bíróság másodszor rendelte be - a felperes, vagyis Juhászék kérésére - Borkai Zsoltot tanúként. Ő szerdán sem ment el, a pénzügyi osztályvezetőnek viszont órákig kellett állnia a sarat. Minden Lázár János idén áprilisi sajtótájékoztatójával kezdődött, amikor azt mondta, hogy Győr – több önkormányzathoz hasonlóan – fedezetlen Quaestor-kötvényekbe fektetett. Még aznap rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Borkai Zsolt győri polgármester, aki Lázár szavait cáfolva közölte: csak államkötvényt vettek a Quaestoron keresztül, s erről KELER-igazolással is rendelkeznek.

Juhász István szocialista önkormányzati képviselő ugyan korábban már belenézhetett az egymilliárdos tranzakció papírjaiba, de a Lázárféle bejelentés és cáfolat után már mint magánember kérte volna ki – közérdekű adatigénylés keretében – az összes, Quaestorral létrejött győri szerződést. Illetve még a KELER nyilatkozatot, amelyet Borkai az említett sajtótájékoztatón a kezében lobogtatva, be is mutatott.A közvélemény keveset tudhatott erről a perről, ami a nyáron elkezdődött. A szerdai volt a negyedik tárgyalási nap, amelyen azért jelent meg a sajtó, mert híre ment: Borkai Zsolt győri polgármestert is beidéztette Juhász jogi képviselője, dr. Litresits András. A Győri Járásbíróság tárgyalójában aztán kiderült az is, hogy a jogásznak ez már a második kísérlete volt, Borkai ugyanis az októberi tárgyaláson sem jelent meg. A polgármesternek – illetve dr. Csörgits Lajos aljegyzőnek és Nagy Tamás pénzügyi osztályvezetőnek – ebben az ügyben annyi a dolga, hogy választ adjon: Miért nem kaphatja meg Juhász az adatokat?

Szerda reggel fél kilenc után nem sokkal dr. Kovács Gergely bíró és a megjelentek is rögzítették, hogy sem Borkai, sem Csörgits nem jött el a tárgyalásra. Az előbbinél elfoglaltságaira, utóbbinál szabadságára hivatkozott az önkormányzatot képviselő ügyvéd. Maradt Nagy Tamás, aki azonban az elején leszögezte, hogy nem jogász, arra nem tud választ adni, hogy milyen jogi magyarázata van az adatközlés megtagadásának. Ugyanakkor közgazdászként ő is azon a véleményen van, hogy a kötvényvásárlás két fél között a bizalomra épült, így ha annak részleteit az egyik fél (most az önkormányzat) kiadná, akkor ezzel a piac is látná, hogy bizalmi kérdésben nem lehet rá számítani. Ez pedig egy következő szerződésnél akár piaci hátrányt is jelentene.

A mintegy három óráig tartó tanúkihallgatás jogi útvesztőibe nem vezetjük be az olvasót, számos érdekesség azonban kiderült a tanúmeghallgatás során. Például az, hogy a város 2013 óta folyamatosan üzletelt a Quaestorral, hét vagy nyolc ügyletük már volt, mielőtt a botrány kitört, s az egymilliárdos befektetés kiderült. Azt is elmondta a pénzügyi osztályvezető, hogy ő készítette elő a döntéseket, rendre a legkedvezőbb ajánlatot választotta, de ezek az ajánlatok csak egy-két napig éltek, így a polgármesternek is gyorsan kellett döntenie. Minden ilyen alkalom a gyakorlatban két szerződés aláírását jelentette, így Juhász elvben tizennégy-tizenhat paksamétát kaphatna.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:57
Előzmény: #10649  Törölt felhasználó
#10651
Kedves Sorstársak! Most beszéltem telefonon az Alkotmábybírósággal. Tegnap nem hoztak döntést. Figyelni kell, hogy mikor lesz a következő ülés. Ezek szerint minden beadványt külön tárgyalnak, így még hónapokig elhúzható az ítélethirdetés, amit úgy várunk, mintha mi követtünk volna el törvénytelenséget. Talán nekünk is be kellene adni még a döntés előtt egy közös beadványt, hiszen ha Isten malmai ilyen lassan őrölnek, akkor ez is belefér. Talán 32 ezer ember szava is érhet annyit, mint egy banké.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:53
Előzmény: #10649  Törölt felhasználó
#10650
Dr. Takács László ma délben hozzászólt a parlamenti üléshez. Nem kapott választ sem írásban, sem szóban arra a kérdésre: milyen vizsgálati eredménnyel zárult a Quaestornál 2014. novemberében megkezdett általános és átfogó vizsgálat, ami után a cég összeomlik március 9-én? A Quaestor sokkal több kötvényt adott el, mint amennyire engedélyt adtak. Mit ellenőriztek, hogyan tűnt el az emberek pénze. A parlament elfogadott egy törvényt, amibe nem került bele a készfizetői kezesség, mert nem látják biztosítottnak a hitel megtérülését. MNB fideszes képviselői azt mondják, hogy az emberek olyan nyerészkedés folytattak, olyan hatalmas kamat fejében vitték a Quaestorba a pénzüket. Azt mondják, hogy az olyan kockázatos. Itt nem a kockázat volt nagy, hanem ellopták a befektetők pénzét.
A Quaestor legnagyobb ügyfele a magyar kormány. Az MNB alkalmatlan a feladata ellátására. Az a fajta vezetés, amely nem felel meg a nemzetközi protokolloknak, arról olyan kritikákat hallunk, hogy a korrupció megeszi a növekedést Magyarországon, a gazdaság átláthatatlan, az adórendszerünk nem megbízható, azért nem jönnek ide a befektetők.
Csökken a közbizalom. Az MNB a saját felelősségét nem ismeri el. A magyar érdek az, hogy átlátható legyen, a felügyeletet pedig úgy lássák el, hogy merjenek a mulasztásokat felvállalni. A közbizalom nincs meg, azért nem jön ide nemzetközi tőke, nincsen bizalom a magyar kormányban.
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 08:51
#10649
Törölt felhasználó 2015. 11. 05. 07:02
#10648
A Fidesz mára egyértelműen bizonyította, hogy nem akar fizetni, az összes képviselőjük nemmel szavazott a törvénymódosításra, ami megoldhatta volna a kárrendezést. Az alkotmánybíróság döntésére pedig hiába várunk, az elmúlt időszakban egyértelműen bebizonyosodott, hogy az AB a mi jogállamunkban nem a parlament felett, hanem alatta áll, kormánypárt befolyásoltsággal. További részletek erről itt: link Magyarul az alkotmánybíróság is azt fogja dönteni, amit a Fidesz összes képviselője egyértelműen a tegnapi kormányülésen a károsultak tudtára adott vagyis, hogy NEM akarnak fizetni! Az AB egy jó ürügy, akire lehet mondvacsinált indokokkal mutogatni, lehet velük időt húzni, lehet félreállítani a tüntetésről a még az AB-ban reménykedő embereket. Addig húzzák majd az ügyet, még teljesen elfelejtődik; a köztudatba már besulykolták/beépült, hogy 98% ki lett fizetve, tehát csak az a maradék 2% tüntetget, ami a tüntetésen résztvevők létszáma alapján sajnos hihető is a közvélemény számára. Addig húzzák az ügyet, még a közvélemény teljesen elfelejti és okafogyott nem lesz, elaltatásra játszanak, megvárják még mindenki belefárad és belenyugszik az ügybe, majd szép lassan elévül és már jogi lépéseket sem tehet majd senki, lassan már egy éve sikerül húzni az ügyet. Az AB természetesen tegnap sem döntött, minden beadványt külön vizsgál majd, ha mindent átvizsgált hónapok múlva, akkor előkerülnek majd új beadványok, ha azokkal is kellő hónapokat húztak, akkor majd változtatásra visszaküldik a parlamentnek, az majd kiderül újra, hogy megint valamiért nem lesz jó... és így tovább hosszú éveken keresztül lehet vele pingpongozni, aminek a vége a nagy semmi lesz... Ha az elmúlt napok történése alapján sem látják sokan továbbra sem, hogy ezek után 32 ezer kisemmizett ember és családja helye van hetente az utcán, nem pedig néhány aktívnak (minden tisztelet az Övék) akikre rámondhatják, hogy ők a ki nem fizetett 2%-nyi néhány elégedetlenkedő... akkor, ha nem lesznek azonnal hatalmas megmozdulások/tüntetések, akkor ezek után MOST borítékolható, hogy mindenki elbúcsúzhat a megdolgozott pénzétől/élete munkájától! Úgy kellene tüntetésre járni, mintha minden alkalommal mindenki visszakapna bizonyos százalékot a pénzéből. Garantáltan MINDENKI ott lenne! Számtalanszor bebizonyosodott az elmúlt időben, hogy a kormány csak a nagy számú demonstrációkból ért, ami már kellemetlen nekik, csak ezek után hajlandóak változtatni bármin (lásd internet adó...stb)! MINDENKINEK akit még érdekel a pénze OTT A HELYE A KÖVETKEZŐ DEMONSTRÁCIÓKON:
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
-ISMÉT FORGALOMLASSÍTÓ TÜNTETÉS lesz több helyen november 7.-én! DEBRECEN, Piac u. 79. Fidesz iroda előtt beszéd, majd séta, mécses gyújtás a Quaestor áldozatokért! Gyülekezés 14.30 órától! ::::::::::::::::

-Tiltakozó séta VESZPRÉM; a Quaestor-törvény betartásáért és a teljes kárrendezésért. Civil tiltakozás a törvénytelen eljárás ellen!
2015. november 7 szombat 15 óra.
Gyülekező: VESZPRÉM Óváros tér 14,30-tól. Indulás 15,40-kor. Cél: Vp Q iroda :::::::::::::::::

-PÉCS: Nov 7. 15:00,. Kb 30 perc séta. Az útvonal: Széchenyi tér- Irgalmasok u. - Rákóczi u. - Szabadság u.- József A u. –Bajcsy Zs. u.- Irgalmasok u.- Széchenyi tér :::::::::::::::::

-MISKOLC: Szent István tér - Virágóra
2015. november 7. 15 óra ::::::::::::::::::::

-November 7-én szombaton 15 órakor, GYŐR-Szabadhegy Palotai út 12. ::::::::::::::::::
- SZEGED Nov 7. 15:00-16:00 Rákóczi tér 1.
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 19:23
#10647
Ma tárgyalta tovább az Alkotmánybíróság a Q. ügyet. Van döntés?
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 19:21
#10646
Bűzlik az egész:

link
Törölt felhasználó 2015. 11. 04. 07:11
Előzmény: #10644  arbitrageq
#10645
így van. A fideszbróker botrányok (q, bc, stb) több százezer embert érintenek. Akiket kirabolt a fidesz sosem fognak rá szavazni többet az életben sem, inkább az ellenfeleire. Focibuzi orbán ezt elkúrta, mehet fletó után a pöcegödörbe. Vinni kell tovább az ügyet nemzetközi színtérre ahogy a trafikmutyi esetében, már ott is születtek kedvező ítéletek - orbánéknak fizetni kell.
arbitrageq 2015. 11. 03. 20:22
Előzmény: #10643  Törölt felhasználó
#10644
Ha nincs pénz nincs szavazás fideszre, ennyire egyszerű :D :D

20 ezer károsult +3-4 családtag az már egy kisebb város :)
Törölt felhasználó 2015. 11. 03. 19:38
Előzmény: #10642  Törölt felhasználó
#10643
A fideszen kívül minden párt megszavazta. Ilyen mocskos tolvaj kormány még nem volt a magyar történelemben. Az összes fideszest a dunába kell lőni.
Törölt felhasználó 2015. 11. 03. 19:24
#10642
A mai szavazás eredménye a készfizető szó beemelésének ügyében a Quaestor Kárrendezési Törvénybe:
Igen: 61
Nem: 111
Tartózkodott: 1

A részletes lista a szavazás eredményéről:

Igennnel szavazott:
Bangóné Borbély Ildikó - MSZP
Dr. Bárándy Gergely - MSZP
Burány Sándor - MSZP
Demeter Márta - MSZP
Gúr Nándor - MSZP
Harangozó Gábor István - MSZP
Dr. Harangozó Tamás - MSZP
Heringes Anita - MSZP
Dr. Hiller István - MSZP
Hiszékeny Dezső - MSZP
Horváth Imre - MSZP
Dr. Józsa István - MSZP
Kiss László - MSZP
Korózs Lajos - MSZP
Kunhalmi Ágnes - MSZP
Dr. Legény Zsolt - MSZP
Dr. Molnár Zsolt - MSZP
Szabó Sándor - MSZP
Dr. Szakács László - MSZP
Teleki László - MSZP
Tóbiás József - MSZP
Dr. Tóth Bertalan - MSZP
Tóth Csaba - MSZP
Tukacs István - MSZP
Dr. Varga László - MSZP
Velez Árpád - MSZP
Ander Balázs - Jobbik
Apáti István - Jobbik
Bana Tibor - Jobbik
Dúró Dóra - Jobbik
Egyed Zsolt - Jobbik
Farkas Gergely - Jobbik
Dr. Gyüre Csaba - Jobbik
Hegedűs Lorántné - Jobbik
Kepli Lajos - Jobbik
Kulcsár Gergely - Jobbik
Dr. Lukács László György - Jobbik
Magyar Zoltán - Jobbik
Mirkóczki Ádám - Jobbik
Novák Előd - Jobbik
Rig Lajos - Jobbik
Sneider Tamás - Jobbik
Dr. Staudt Gábor - Jobbik
Szávay István - Jobbik
Szilágyi György - Jobbik
Vágó Sebestyén - Jobbik
Volner János - Jobbik
Vona Gábor - Jobbik
Z. Kárpát Dániel - Jobbik
Ikotity István - LMP
Sallai R. Benedek - LMP
Dr. Schiffer András - LMP
Schmuck Erzsébet - LMP
Dr. Szél Bernadett - LMP
Fodor Gábor - független
Kónya Péter - független
Szabó Szabolcs - független
Szabó Timea - független
Szelényi Zsuzsanna - független
Dr. Vadai Ágnes - független
Varju László - független

Nemmel szavazott:
Ágh Péter - Fidesz
B. Nagy László - Fidesz
Balla György - Fidesz
Balla Mihály - Fidesz
Bánki Erik - Fidesz
Bányai Gábor - Fidesz
Bartos Mónika - Fidesz
Becsó Zsolt - Fidesz
Dr. Bene Ildikó - Fidesz
Bíró Márk - Fidesz
Bodó Sándor - Fidesz
Boldog István - Fidesz
Bóna Zoltán - Fidesz
Budai Gyula - Fidesz
Cseresnyés Péter - Fidesz
Csizi Péter - Fidesz
Csöbör Katalin - Fidesz
Czerván György - Fidesz
Dr. Czomba Sándor - Fidesz
Czunyiné Dr. Bertalan Judit - Fidesz
Dankó Béla - Fidesz
Dunai Mónika - Fidesz
Farkas Flórián - Fidesz
Farkas Sándor - Fidesz
Dr. Fazekas Sándor - Fidesz
Dr. Fónagy János - Fidesz
Font Sándor - Fidesz
Dr. Galambos Dénes - Fidesz
Gelencsér Attila - Fidesz
Dr. Gulyás Gergely - Fidesz
Gyopáros Alpár - Fidesz
Győrffy Balázs - Fidesz
Hadházy Sándor - Fidesz
Halász János - Fidesz
Hende Csaba - Fidesz
Hirt Ferenc - Fidesz
Dr. Hoppál Péter - Fidesz
Horváth István - Fidesz
Horváth László - Fidesz
Dr. Hörcsik Richárd - Fidesz
Jakab István - Fidesz
Kara Ákos - Fidesz
Dr. Kerényi János - Fidesz
Kontrát Károly - Fidesz
Kósa Lajos - Fidesz
Dr. Kovács József - Fidesz
Kovács Sándor - Fidesz
Dr. Kovács Zoltán - Fidesz
Kubatov Gábor - Fidesz
Kucsák László - Fidesz
L. Simon László - Fidesz
László Tamás - Fidesz
Lezsák Sándor - Fidesz
Manninger Jenő - Fidesz
Dr. Mengyi Roland - Fidesz
Dr. Molnár Ágnes - Fidesz
Dr. Nagy István - Fidesz
Németh Szilárd István - Fidesz
Németh Zsolt - Fidesz
Nyitrai Zsolt - Fidesz
Pánczél Károly - Fidesz
Petneházy Attila - Fidesz
Pócs János - Fidesz
Pogácsás Tibor - Fidesz
Dr. Pósán László - Fidesz
Dr. Répássy Róbert - Fidesz
Révész Máriusz - Fidesz
Riz Gábor - Fidesz
Dr. Salacz László - Fidesz
Dr. Selmeczi Gabriella - Fidesz
Dr. Simon Miklós - Fidesz
Simonka György - Fidesz
Szabolcs Attila - Fidesz
Szatmáry Kristóf - Fidesz
Dr. Szűcs Lajos - Fidesz
Tállai András - Fidesz
Dr. Tapolczai Gergely - Fidesz
Tasó László - Fidesz
Tessely Zoltán - Fidesz
Dr. Tiba István - Fidesz
Tiffán Zsolt - Fidesz
Dr. Tilki Attila - Fidesz
Törő Gábor - Fidesz
Dr. Turi-Kovács Béla - Fidesz
Tuzson Bence - Fidesz
V. Németh Zsolt - Fidesz
Vantara Gyula - Fidesz
Varga Gábor - Fidesz
Varga József - Fidesz
Vargha Tamás - Fidesz
Dr. Vas Imre - Fidesz
Vécsey László - Fidesz
Vigh László - Fidesz
Dr. Vinnai Győző - Fidesz
Dr. Vitányi István - Fidesz
Dr. Völner Pál - Fidesz
Witzmann Mihály - Fidesz
Dr. Zombor Gábor - Fidesz
Zsigó Róbert - Fidesz
Firtl Mátyás - KDNP
Földi László - KDNP
Dr. Hargitai János - KDNP
Harrach Péter - KDNP
Dr. Hoffmann Rózsa - KDNP
Hollik István - KDNP
Móring József Attila - KDNP
Dr. Rétvári Bence - KDNP
Dr. Semjén Zsolt - KDNP
Soltész Miklós - KDNP
Szászfalvi László - KDNP
Dr. Vejkey Imre - KDNP

Tartózkodott:
Kész Zoltán - független
Ezek után aligha tagadhatja a FIDESZ-KDNP, hogy mely politikai erő hátráltatja a kártalanításunkat. Továbbá minden károsult eldöntheti, hogy felkeresi-e egyéni képviselőjét, hogy megköszönje a támogatást, amit a nehéz helyzetbe jutott választójaiért tett.
aliben 2015. 11. 03. 16:50
Előzmény: #10640  Törölt felhasználó
#10641
nem kell itt valótlanokat állítani(fideszes módra), nem ezt mondta, azt viszont igen, hogy ezért jogilag felelősségre lesznek vonva a tolvaj kurmánytagok

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek