Topiknyitó: Portfolio 2014. 11. 07. 12:50

Valamit nagyon elnézett Demján - Gizike vagy gőzeke?  

Ugrás a cikkhez
A takarékszövetkezetek-FHB történetben bombaként robbant a napokban Demján Sándor levele, amelyben gyakorlatilag 1000 milliárd forint átcsoportosításával vádolja meg az FHB-t. Kár, hogy Demján (vagy aki írta a levelet) olyan erősen csúsztat, hogy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=59&i=206136
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 11. 07. 18:11
Előzmény: #2  signal2
#3
És hol a cikk szerzője???
signal2
signal2 2014. 11. 07. 13:46
Előzmény: #1  portfolio
#2
Én meg a cikkhez fűznék pár gonolatot:

\"a Diófa kezeli a piac egyik legjobb pénzpiaci alapját és van egy egészen pofás ingatlanalapjuk.\"

Ha pénzpiaci alapnál a hozamra gondolnak, akkor nem csoda, hiszen ennek a legalacsonyabb a kezelési költsége, az átlagos folyó költség 0,48%. A többi Alapkezelőnél ennek jellemzően duplája, tehát máris fél% előnye van a Diófának. A kérdés, hoyg a hozam is ennyivel jobb-e.

Az ingatlan alap nem tudom, mitől pofás, maximum 1-2 ingatlan van benne, kicsi a vagyon, jelenleg inkább pénzpiaci alap. Az ERSTE Ingatan Alap, na az pofás.

\"Ha a Diófa egy kis alapkezelő lenne. Az igazság ezzel szemben az, hogy a Diófa 2014 szeptemberében már 229 milliárdos vagyont kezelt. Az alapkezelő által kezelt vagyon 2014-ben 9 hónap alatt a kilencszeresére nőtt\"

Tehát 1 éve még igen-igen kicsi volt, azaz semmiképpen sem mondható, hogy tapasztalata lenne nagy vagyonok kezelésében.

\"A Takarék Alapkezelő eddig messze nem használta ki a hálózatban lévő potenciált. Információink szerint a Magyar Posta - Takarék Ingatlan Alapból a Diófa a Takarékbankban októberben megkezdett forgalmazás óta több mint 10 milliárd forintot értékesített a hálózatban, látszik, hogy több van ebben a hálózatban mint 35-40 milliárd forint alapokban kezelt vagyon.\"

Úgy látszik, arról nincs információjuk, hogy a Takarékbank utasításban értékesítési tervet küldött szét minden takaréknak, és ha nem teljesítik, akkor felrendelik a vezetőket Pestre.Na ez a zsarolás. Nem csodélkozom rajta, hogy kicsit jobban megy az alapok értékesítése. Miközben ugye a takarékokban ülő előadóknak gőzük sincs azok működéséről (pláne az ingatlan alapéról), mégis nyomniuk kell. Ugye nem kell ecsetelnem az analógiát a devizehitelek korábbi értékesítésével.

\"Welcome to 2012!\"

Na, ez minősíti az egész cikket.

Minden jót!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek