Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 16:59
Előzmény: #212459  _Macika_
#212460
az mindig,rángatják ide-oda...
spx még hetes 50-es környéke elérhető,és sávtető is nálam,csüt-péntek dönt
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 16:51
Előzmény: #212458  tibbi60
#212459
hát nem
gizi hisztis megint nagyon
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 16:42
Előzmény: #212457  _Macika_
#212458
nem hát.de azt se,h vegyék a részvényeket)))
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 16:08
Előzmény: #212456  tibbi60
#212457
nem sokat mondott,  lenyugodtak a piacok picit
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 15:56
#212456
megszólalt az öreg:
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
A tegnapi emelkedést követően Európában kisebb mínuszban vannak a vezető részvényindexek, Amerikában azonban visszafogott emelkedéssel indul a nap. Gazdasági adatok szempontjából a mai nap nem ígérkezik túlzottan eseménydúsnak, délután azonban megszólalt Jerome Powell amerikai jegybankelnök, aki kiemelte, hogy a jelenlegi inflációs környezetben az árstabilitás helyreállítása olyan intézkedéseket igényelhet, melyek rövid távon népszerűtlenek. Emellett Powell azt is elmondta, hogy kulcsfontosságú 
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 10:19
#212455
116 éve nem volt ilyenA svájci jegybank 132 milliárd svájci frank veszteséggel zárta a 2022-es évet. A jegybank 116 éves fennállása óta messze ez a legnagyobb veszteség. Az aranyat leszámítva gyakorlatilag minden tartalék eszközön veszteséget szenvedtek el. Elsősorban a devizatartalék a meghatározó, de a portfolióban tartott kötvényeken és részvényeken is mínuszt kellett elkönyvelniük.
Az EKB gazdasági kiadványa (Economic Bulletin) a következő negyedévek erős bérdinamikájára hívta fel a figyelmet, ami az ár-bér spirálon keresztül meghatározó lehet az infláció alakulására nézve. Ezek a kockázatok pedig szükségessé tehetik a jegybank további szigorításait annak ellenére is, hogy úgy tűnik, az inflációs fordulat már az Eurózónában is bekövetkezett.
Az EU elkerülheti a mély recessziót Paolo Gentiloni, az Európai Bizottság gazdaságpolitikai biztosa szerint. Véleménye szerint az infláció már tetőzhetett.
A román jegybank várhatóan 25 bázisponttal 7%-ra emeli az alapkamatot a mai ülésen. Ezt követően viszont hosszabb ideig a jelenlegi szinten tarthatja az alapkamatot.A Fed tisztviselői tettek keresztbe a tegnapi ralinakRaphael Bostic atlantai és Mary Daly San Francisco-i Fed-elnökök próbálták hűteni a tegnap a ralizó részvénypiacokat. Bostic az Atlanta Rotary Club-nak adott interjújában elmondta, hogy a központi banknak tartania kell magát az eddigi üzeneteihez, az alapkamatot pedig az 5-5,25%-os sávba várja. Hozzátette, hogy fontos lenne a kamatszintet huzamosabb időre meghagyni, hogy az „végezze a dolgát”, míg a február elsejei kamatdöntő ülés eredményével kapcsolatban kulcsfontosságúnak tartja a csütörtöki inflációs adatközlést. Daly a Wall Street Journal-nek nyilatkozta, hogy az alapkamat valahol 5% felett tetőzhet, azonban a pontos szint még nem tiszta és a beérkező adatokon fog múlni. A restriktív kamatkörnyezet fennmaradását Daly is hosszabb időre gondolja helyesnek, „a minimum 11 hónap egy reális kiindulási pont lehet” – mondta. Idén sem Bostic, sem Daly nem szavaz a Monetáris Tanácsban.
Az S&P 500 3.950 pont környékéről fordult le, és fejezte be végül a napot minimális mínuszban. A Nasdaq 100-at pedig a Tesla 6 százalékos menetelése tudta a pozitív tartományban tartani (+0,6%). Az euró/dollár 1,07 fölé emelkedett, ahol utoljára júniusban volt, a 10 éves dollárhozam 4 bázispontot esve 3,53% volt tegnap.A japán jegybank egyelőre kitart a lazaság mellettA tokiói maginfláció éves összevetésben 4%-ra emelkedett decemberben az előző hónapban mért 3,6% után, felülmúlva a 3,8%-ra vonatkozó előrejelzést. Ez erősítheti azokat a várakozásokat, melyek szerint a japán jegybank a hozamcélok módosításával szakít az ultralaza monetáris politikával. Haruhiko Kuroda jegybankelnök azonban továbbra is visszautasítja a fordulattal kapcsolatos spekulációkat, arra hivatkozva, hogy a jegybanknak továbbra is támogatnia kell a gazdaságot, amíg a jelenlegi költség hajtású infláció át nem változik kereslet-vezérelt inflációvá.
Kínában a Covid-járvány felerősödése sem csökkentette a holdújév ünnep körüli utazási kedvet, a kormányzati adatok szerint az utazások száma 40%-kal nőtt az előző évhez képest az elmúlt napokban. A vírus gyorsan terjed a vidéki területeken, de a polgármester szerint Pekingben már tetőzött a fertőzések száma. Több, mint 251 ezer utazó érkezett Kínába vasárnap a határ újranyitása után, ami a 2019 eleji napi átlag mintegy negyede.
A kínai bézs könyv szerint Kínában a negyedik negyedévben súlyosbodott a deflációs nyomás, és az árak növekedése valószínűleg visszafogott lesz idén még akkor is, amikor a gazdaság fellendül.A MOL megállapodott a Janaffal a szállítási díjakrólA MOL megegyezett a Janaffal idén márciusig bezárólag, összesen félmillió tonna nyersolaj szállítás díjáról. A horvát vállalat üzemelteti az Adria kőolaj vezetéket a tengerpart és Magyarország között. Véleményünk: A hír semleges a MOL-ra nézve. A fő kérdés, hogy a MOL meg tud-e egyezni a horvát vállalattal a Slovnaft számára szükséges többlet, nem-orosz olaj szállításáról. Korábban Világi Oszkár Slovnaft vezető arról beszélt, hogy a horvát fél rendkívül magas árat, az EU-ban megszokott mérték hétszeresét kérné ezért a szolgáltatásért.
Erste
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 09:42
Előzmény: #212452  -bubu-
#212454
https://g7.hu/vallalat/20230109/olcsobb-lett-a-vodafone-igy-vajon-mar-megeri/
mészáros gáz, villany jászai tv
orbán szalámi
üdv 
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 09:00
Előzmény: #212452  -bubu-
#212453
kösz bubu
és jó reggelit D
-bubu-
-bubu- 2023. 01. 10. 08:55
Előzmény: #212451  _Macika_
#212452
 
     
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Vegyesen zártak az amerikai részvényindexek. Jó hangulatban indult a kereskedés az Egyesült Államokban, azonban zárásra csökkent a vételi kedv, végül az S&P 500 index 0,08 százalékos, a Dow Jones 0,34 százalékos csökkenéssel zárt, viszont a Nasdaq Composite 0,63 százalékkal emelkedett. Ázsiában túlnyomórészt csökkenést mutatnak az indexek, a Hang Seng 0,32 százalékkal, a Shanghai Composite 0,17 százalékkal került lejjebb, a Nikkei esetében 0,78 százalékos pluszt látni. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek negatív korrekcióval indíthatják a mai kereskedést.
 
Csökkenő marzsokat vár a Lululemon. Az amerikai sportszergyártó csökkentette az első negyedévre vonatkozó bruttó fedezeti hányadra vonatkozó előrejelzését. A negyedik negyedévre vonatkozóan ugyanakkor megemelte az árbevételre vonatkozó prognózisát, így az év utolsó negyedévében 25 százalékot meghaladó éves árbevétel bővülést jósol a menedzsment. A részvény árfolyama 9,3 százalékot esett a tegnapi kereskedés során.
 
Nagy változást jelentett be a Deere. A világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója beleegyezett, hogy az Egyesült Államokban vásárlóik saját maguk javíthassák meg a John Deere gépeiket. Korábban kimondottan csak a vállalat által engedélyezett alkatrészeket és szervizeket használhatták a gazdák. A vállalat ugyanakkor előírta, hogy a berendezések tulajdonosai és a független szerelők nem árulhatnak el üzleti titkokat a gépek működésével kapcsolatban, nem bírálhatják felül a biztonsági elemeket vagy a károsanyag-kibocsátás-szabályozást, illetve nem módosíthatják a mezőgazdasági berendezések teljesítményszintjét sem. A részvény árfolyama 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a tegnapi kereskedést.
 
Piper Sandler felülsúlyozásra ajánlja az Oracle részvényét. A befektetési bank közleménye szerint az Oracle felhőalapú üzletágának éves növekedése 20 százalék feletti lehet a következő néhány évben, emiatt a korábbi semlegesről felülsúlyozásra ajánlják a társaság részvényeit. A részvény árfolyama 1,3 százalékot emelkedett.
 
Elárulta a Bank of America melyik részvény lehet az idei év nagy nyertese. Az amerikai bank elemzői a 2023-as év „top pick”-jeként a Ferrarit nevezték meg, miután az elemzők szerint az autógyártó kiegyensúlyozott stratégiáját, rugalmas pénzügyi teljesítményét és konzervatív 2023-as kilátásai jelentős teret jelenthet a részvények számára. A részvény árfolyama 2,1 százalékot emelkedett.
 
Jeff Ubben már több mint 400 millió euróért vett Bayer részvényt. Az aktivista befektető részesedése a német cégben 414 millió euróra emelkedett és már 0,83 százaléknyi részvényt birtokol a San Francisco-i Inclusive Capital Partners. A Bayer vezetősége egyre nagyobb nyomás alatt van a 2018-as Monsanto felvásárlás óta, miután a cég részvényei azóta lefelé trendálnak. A részvény gyengélkedésének fő oka, hogy a Monsanto megvásárlásával a cég jogi problémáit is megvásárolták, melyre már 16 milliárd eurót különített el a cég. Egyre több befektető érvel már a cég részlegeinek szétválasztásáért, azonban a mostani vezérigazgató szerint ez nem lenne értéknövelő.
 
Katar a VB után brit futballcsapat vásárlását tervezi. A valaha volt legdrágább labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Katar egy angol Premier League-klubban szeretne részesedést szerezni. A célpontok között szerepel a Manchester United, a Liverpool FC vagy a Tottenham Hotspur, amelynek elnöke, Daniel Levy a közelmúltban tárgyalt a Qatar Sports Investments vezetőjével, Nasszer Al-Khelaifival. A Manchester Unitedet birtokló Glazer család éppen befektetőt keres, míg a Liverpool FC tulajdonosai szintén mérlegelik az eladást.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, The Wall Street Journal, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Jegybanki szimpóziumot tartanak ma. A svéd jegybank szervezésében kerül sor a találkozóra 10:30 és 18:00 között, mely 4 panelbeszélgetésből áll. Az első panelbeszélgetés témája a jegybanki függetlenség és az éghajlatváltozás kockázata, melyen Haruhiko Kuroda japán jegybankelnök, Tiff Mackelm kanadai jegybankelnök és Isabel Schnabel, az Európai Központi Banktól vesz részt. A második panelbeszélgetés témája a digitális pénz, ezen nem vesznek részt jegybankárok. A harmadik panelbeszélgetés lehet a legizgalmasabb, témája a változó jegybanki mandátumok, ezen Jerome Powell, a Fed elnöke vesz részt. A negyedik panelbeszélgetés a globalizált gazdaság kihívásairól fog szólni, melyen Pablo Hernandez és Klaas Knot vesz részt az EKB-tól. A jegybankárok mellett természetesen neves professzorok és szakértők is résztvevői lesznek a beszélgetéseknek.
 
Növekszik az inflációs nyomás Japánban. A tokiói régió inflációja decemberben 3,7 százalékról 4 százalékra ugrott, mely globális összehasonlításban továbbra is alacsony, de a folyamatok jól jelzik, hogy a japán gazdaság sem tudja elkerülni az áremelkedést. A maginflációs mutató szintén 4 százalékra emelkedett, mely 0,2 százalékkal haladta meg az előzetes várakozásokat. A japán jegybank nemrégiben módosította a hozamgörbe-kontroll programjának feltételeit, ezzel megkezdődött az ultralaza monetáris politika lassú normalizálása. A piaci árazások szerint a harmadik-negyedik negyedévben megkezdődhet az óvatos kamatemelési ciklus is.
 
A Goldman Sachs csökkentette a földgáz árára vonatkozó előrejelzéseit. Az első negyedévre vonatkozó előrejelzést a TTF esetén 75 euróról 70 euróra, míg a második negyedévre szólót 100 euróról 80 euróra vágták a Goldman elemzői. Várakozásuk szerint az európai gáztározók március végén 52 százalékos töltöttségi szinten lesznek, szemben a korábbi, 33 százalékos várakozással. A szokatlanul meleg téli időjárással indokolták a csökkentést, ugyanakkor a kínai újranyitás miatt a nyersolajra és más energiahordozókra fenntartották a korábbi előrejelzéseket. A TTF ára egy hónap alatt megfeleződött, jelenleg 75 euró közelében mozog, utoljára a háború kitörése előtt, tavaly februárban járt hasonló szinteken.
 
Tartósan magasan kell tartani az amerikai kamatszintet. Raphael Bostic szerint a Fed hajlandó lesz a kamat túllövésére, és hosszú ideig, legalább 2024-ig fenn kell tartani a magas kamatszintet. A kamatemelési ütem változását, tehát a 25 bázispontos kamatemelésekre való áttérés időpontját a beérkező adatok alapján fogják meghatározni a döntéshozók.
 
Kína újranyitása 1 százalékkal lendítheti fel az ausztrál gazdaságot a JPMorgan szerint. Az amerikai bank elemzői szerint az ausztrál gazdaság nem kis haszonélvezője lehet annak, ha Kína a következő két évben véget vet a zéró-Covid politikának. A legnagyobb potenciális felhajtóerő az újranyitásból magából a szolgáltatási szektorban rejlik, mivel Kína az ausztrál turisztikai és oktatási export legnagyobb fogyasztója, írta A JPMorgan vezető stratégája. A bank elemzésében megemlíti, hogy Ausztrália turizmusának teljes fellendülése 0,5 százalékpontot ad hozzá a bruttó hazai termékhez, a Kínából érkező nemzetközi diákok visszatérése pedig további 0,4 százalékpontot - ami közel egy teljes százalékpontot jelent a nemzet gazdasági növekedésében.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, The Wall Street Journal, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív korrekció jöhet nyitásban. A bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat miatt a negatív tartományban indulhat a mai kereskedés. A vezető részvények közül az OTP kis híján elérte a 11 ezer forintos ellenállási szintet, melyet továbbra is érdemes figyelni, míg támasz 10 400 forint közelében húzódik. A MOL árfolyama fontos ellenállási szinteket tört át, a következő akadályok 2 700 forintnál, majd 2 735 forintál húzódnak, támasz pedig 2 670 forintnál van. A Richter emelkedése megakadt a 8 500 forintos szintnél, egyelőre nem várható az áttörése. A Magyar Telekom viszont tovább száguld felfelé, a következő ellenállás 367 forintnál adódhat.
Gyengült a forint a gyenge hazai adatokra. Tegnap reggel tette közzé a KSH a novemberi külkereskedelmi és ipari termelési adatokat, mindkettő negatív meglepetést okozott. Az euró-forint árfolyama a 400-as szintet is tesztelgette, de gyorsan lefordult, most ismét a 396-397-es tartományban mozog. Támaszt a 395-ös, ellenállást a 400-as szint jelent rövid távon.
 
Nemzetstratégiai jelentőségű összefonódás a Vodafone megvásárlása. A 4iG tegnap tájékoztatta a tőkepiaci szereplőket, hogy a Kormány a Vodafone Magyarország Zrt. feletti irányításszerzést rendeletben nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette. A minősítés többek között kizárja a Gazdasági Versenyhivatal illetékességét.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, The Wall Street Journal, Portfolio.hu, Világgazdaság, telex.hu, CNBC, Equilor Elemzés
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
január 10. 11:00 GE Bundesbanktól Buch tart beszédet - - -
január 10. 11:10 CA BoC-tól Macklem tart beszédet - - -
január 10. 11:10 JP BoJ-tól Kuroda tart beszédet - - -
január 10. 11:10 EU EKB-tól Schnabel tart beszédet - - -
január 10. 15:00 US Fed-től Powell tart beszédet - - -
január 10. 16:00 US EIA energetikai kilátások - - -
január 10. 22:30 US API nyersolaj készletek, millió hordó - 3,298 -
január 11. 1:30 AU Infláció (év/év) Q4 6,9% 7,0%
január 11. 1:30 AU Kiskereskedelmi forgalom (hó/hó) nov. -0,2% 0,6%
 
Forrás: Bloomberg
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 08:35
Előzmény: #212450  tibbi60
#212451
lehet ez lesz
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 08:24
#212450
Ma délután megszolal Powell, csütörtökön infla adat, addig nihill
tibbi60
tibbi60 2023. 01. 10. 08:20
Előzmény: #212448  _Macika_
#212449
Szebb reggelt, egész hét ilyen lesz, ha ez hó, megállt volna az élet 
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 10. 07:59
#212448
mocskos idő 2
😼
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 09. 22:10
Előzmény: #212445  sly36
#212447
szép álmokat😉
_Macika_
_Macika_ 2023. 01. 09. 22:10
Előzmény: #212445  sly36
#212446
a napos gyertya nem túl biztató
de maradt a szélesebb sávban 3800-4000
még 3
sly36
sly36 2023. 01. 09. 21:13
Előzmény: #212439  tibbi60
#212445
3900-ig is visszanéztek
sly36
sly36 2023. 01. 09. 20:15
Előzmény: #212443  Cimballi
#212444
😘
Cimballi
Cimballi 2023. 01. 09. 19:53
Előzmény: #212442  sly36
#212443
😉
Érdekesség: az első erősödő kör októberből 21 nap volt, a mostani holnap (kedden) lesz 21 napos. Talán erre várunk. A mai 393,7 erős pont több mint elég hosszra.
Amint közben a chat-ben írtam, az első felfelé körből még nem feltétlen a teljes rekord begyengülés jön. Lehet olyan forgatókönyv, ami a második, kék útvonal mentén 377-es nagyságrendre erősíti a forintot. Nagyjából május lehet erre reális időpont.
Technikailag nem szabad elmennünk amellett, hogy a háromszög ún. ortodox végpontjától, az ’e’ hullám minimumról nem tud erősödés irányába elszakadni a forint. Az elmúlt négy napban mindig érintkezik vele, mindig van rajta kötés. Akinek sürgős forint váltása van, annak nem hiszem, hogy rövid távon ad a piac jobb helyet.
sly36
sly36 2023. 01. 09. 19:27
Előzmény: #212441  Cimballi
#212442
Köszönjük!!
Cimballi
Cimballi 2023. 01. 09. 18:55
#212441
Forint kereskedés tanulságai és előretekintés 5 PERC MÚLVA
Nyilvános Youtube vetítés 19:00-től...
Időtartam: 17 perc A tartalomból: 2022. október 21-től szedjük fel a fonalat és végül azt is megválaszolom, hogy szerintem honnan gyengülhet újra a forint. Hivatkozás: https://youtu.be/pfJHpPs2PQ0

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek