Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2022. 02. 21. 09:45
Előzmény: #199498  sly36
#199500
totális iránytalanság
1 Year: +8.66%, YTD: -4.58%
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 21. 09:44
Előzmény: #199496  _Macika_
#199499
zöldségnek is kell trágya,permetezés
az állatokat meg etetik mindenfélével...valójában nehéz ügy
sly36
sly36 2022. 02. 21. 09:39
Előzmény: #199496  _Macika_
#199498
😂😂
Dax csapkodás beindult megint
-bubu-
-bubu- 2022. 02. 21. 09:38
Előzmény: #199496  _Macika_
#199497
csak a hal és a hús :)
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 21. 08:47
Előzmény: #199494  -bubu-
#199495
Nagy hír jött......
-bubu-
-bubu- 2022. 02. 21. 08:31
#199494
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább estek az amerikai részvényindexek. Az orosz-ukrán feszültség miatt ismét csökkenéssel fejezték be a kereskedést a tengerentúlon, az S&P 500 index 0,72 százalékkal, a Dow Jones 0,68 százalékkal, a Nasdaq Composite 1,23 százalékkal került lejjebb. Az Elnökök Napja miatt ma nem lesz kereskedés az Egyesült Államokban, így az európai részvénypiacon és a devizapiacon is a szokottnál alacsonyabb befektetői aktitivásra lehet számítani. Ázsiában vegyes mozgásokat láthatunk, de a fontosabb mutatók lefelé tartanak, a Hang Seng 0,63 százalékos, a Shanghai Composite 0,28 százalékos, a Nikkei 0,78 százalékos csökkenést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek mérsékelt pozitív korrekcióval indíthatják a mai kereskedést.
 
A Credit Suisse emberi jogi visszaélésekben, korrupcióban és kábítószer-kereskedelemben érintett ügyfelek számláit kezelhette. A kiszivárgott információk alapján több mint 18 000 számla, összesen több mint 100 milliárd dollár értékben. A névtelen bejelentő a Sueddeutsche Zeitung német lapnak adta közre az információt. Az adatok az 1940-es évektől az elmúlt évtizedig nyitott számlákra vonatkoznak, közölte tegnap a New York Times. A The Guardian szerint a számlák egy része azóta is aktív. A Credit Suisse visszautasította a vádakat.
 
Értékesíti anyaggyártó egységének többségi tulajdonhányadát a DuPont. Az amerikai társaság 11 milliárd dollárért értékesíti anyaggyártó részlegének többségét a Celanese vállalatának. A pénteki kereskedés során 1,2 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Gyorsjelentés után beszakadt a DraftKings. Az amerikai sportfogadásra és fantasy ligára specializálódott vállalat árbevétele a tavalyi negyedik negyedévben 46,9 százalékkal 473 millió dollárra nőtt, ezzel 27,3 millió dollárral felülteljesítve az elemzői várakozásokat. A menedzsment az idei teljes évre vonatkozóan felfele módosította az árbevétel előrejelzését. Ugyanakkor a vártnál nagyobb veszteséget jósol a társaság felső vezetése az emelkedő költségek miatt. A részvény árfolyama 21,6 százalékot zuhant.
 
Jelentett a Deere. Az amerikai mezőgazdasági és munkagépeket gyártó vállalat pénteken nyitás előtt tette közzé a tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentését. A társaság árbevétele 6 százalékkal 8,53 milliárd dollárra nőtt, ezzel 250 millió dollárral felülteljesítve az elemzői konszenzust. az egy részvényre jutó eredmény 2,92 dollárra bővült, 69 centtel megelőzve a Wall Street prognózisát. A menedzsment a kilátásokat tekintve is optimista nyilatkozatot tett, továbbra is erős keresletet jósolnak az ágazatban. A részvény árfolyama 3 százalékot esett.
 
Az Intel is részese lenne az Arm konzorciumon keresztüli felvásárlásának. Az amerikai chipgyártó vezérigazgatója, Pat Gelsinger nyilatkozott a Reutersnek, ahol elmondta, hogy a következő három-négy év során kétszámjegyes árbevétel növekedésre törekednek. Gelsinger hozzátette, hogy az Intelt érdekelné egy potenciális konzorciumban való részvétel, mely az Arm, brit félvezetőgyártó vállalat felvásárlására jönne létre, miután az Nvidia felvásárlását elkaszálták a hatóságok. A részvény árfolyama 5,3 százalékot esett.
 
Csúszik a NortonLifeLock felvásárlási ügylete. A kiberbiztonsági vállalat február 24-ről április 4-re halasztotta a rivális Avast kiberbiztonsági társaság megvásárlására vonatkozó ügyletének várható befejezési dátumát. A halasztás mögött az az ok húzódik, hogy az ügylet jóváhagyására várnak az Egyesült Királyságban és Spanyolországban. A részvény árfolyama 0,3 százalékot esett a pénteki kereskedés során.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Erősödött a geopolitikai feszültség a hétvégén. Amerikai hírszerzési információk szerint Vlagyimir Putyin már kiadta a parancsot Ukrajna megtámadására, melyet az orosz fél továbbra is következetesen tagad. A feszültséget jelentősen emelte, hogy a korábbi ígéretek ellenére nem fejezik be a Fehéroroszországgal közösen tartott hadgyakorlatot, így közel 30 ezer orosz katona Fehéroroszországban marad. Egyes jelentések szerint már 200 ezer katona sorakozott fel az ukrán határ közelében, és közelebb is vonultak a hétvégén. Kelet-Ukrajnában az ukrán hadsereg és a szakadárok egymást vádolják a tűzszünet megsértésével és tiltott fegyverzet használatával, miközben már halálos áldozatai is vannak az összetűzéseknek. Putyin szerint az ukrán biztonsági erők provokációi növelik a háborús feszültséget.
 
A JPMorgan kilenc egymást követő kamatemelésre számít az Egyesült Államokban. A bank legújabb elemzése szerint a márciusi 25 bázispontos kamatemelést még nyolc, hasonló mértékű szigorítás fogja követni, melyre a lendületes infláció megfékezése érdekében van szükség. Januárban még csak 4 kamatemelésre számítottak, a friss inflációs adatok, és a felfelé mutató kockázatok miatt módosítottak az előrejelzésen. A Goldman Sachs is megemelte a várakozásait, korábban csak 5 kamatemelésre számítottak az idei évben, most már 7 szigorításra, mely azt jelentené, hogy minden kamatdöntő ülésen emelkedne a kamatszint.
 
Megerősítették Lengyelország hitelbesorolását. A Fitch Ratings pénteken piaczárás után jelentette meg közleményét, mely szerint megerősítették az A- besorolást, stabil kilátással. Az indoklásban hozzátették, hogy a növekedési ütem továbbra is stabil, mely a következő években is folytatódhat. Kedvező fejlemény lenne a növekedési kilátásokkal kapcsolatban, ha az Európai Unió jóváhagyná a Helyreállítási Alap forrásainak kifizetését.
 
Újabb járványok jönnek, figyelmeztet Bill Gates. A Microsoft alapítója a CNBC-nek adott interjúban elmondta, hogy a koronavírus jelentette fenyegetés drámai mértékben csökkent, ugyanakkor újabb járványokra kell felkészülni. Gates kiemelte, hogy a potenciális új járvány valószínűleg más kórokozóból eredhet. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány alatt végbement technológiai fejlődés hat hónapra csökkenthette a vakcinák előállításának idejét.
 
Elképzelhető, hogy 2024-ig kell várni a következő bikapiacra a bitcoinnál. Du Jon, a Huobi kriptotőzsde társalapítója szerint a következő kriptopiaci bikapiacra 2024 végén vagy 2025 elején fog megjelenni, ha a múltbeli ciklusokból indulunk ki. A CNBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a bitcoin bikapiaca szorosan kötődik a felezésnek nevezett folyamathoz, mely négyévente történik meg. A következő felezés a bitcoin esetében 2024-ben lesz esedékes, Du szerint ekkor várható újabb bikapiac. A rendszerben a tranzakciók validálásáért felelős bányászok bitcoinban jutalmat kapnak a munkájukért, a felezés során az említett jutalom a felére csökken. A legutolsó felezés 2020 májusában volt, melyet követően 2021-ben 68 ezer dolláros árfolyam fölé emelkedett a legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama. Hasonló folyamat volt látható az azt megelőző felezés alkalmával 2016-ban.
 
Romlott a vállalati hangulat Japánban. A feldolgozóipari BMI 55,4 pontról 52,9 pontra, míg a szolgáltatóipari BMI 47,6 pontról 42,7 pontra esett februárban. Az ellátási láncokkal továbbra is probléma van, a termelői árak 2008. óta nem látott ütemben emelkednek, ugyanakkor a munkahelyek száma is tartósan emelkedik. A vállalatvezetők hangulatát továbbra is beárnyékolja az omikron-hullám, mely fennakadásokat okoz mind az ellátási láncban, mind az értékesítés folyamatában.
 
Nem változtatott a kínai jegybank. A várakozásoknak megfelelően a kamatok szinten tartásáról döntött a kínai jegybank ma hajnali ülésén. Az 1 éves irányadó hitelkamat 3,7 százalékon, az 5 éves pedig 4,6 százalékon maradt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Fontos támaszt tört le a BUX index. A pénteki kereskedésben erőteljes eladói nyomás volt tapasztalható a Budapesti Értéktőzsdén, szignifikánsan letört az 51 ezer pontos támasz. A következő fontos szint 50 ezer pontnál húzódik, a mai kereskedés enyhe pozitív korrekcióval indulhat. A vezető részvények közül az OTP letörte a 17 ezer forintos támaszát, ezzel meg is érkezett a következő támaszhoz, mely 16 500 forintnál húzódik, értelemszerűen a 17 ezer forintos szint már fontos ellenállást képez. A MOL a kedvező negyedéves jelentés ellenére csökkenéssel fejezte be a napot, meghatározó támasz 2 600 forintnál húzódik, mely egy fej és vállak alakzat nyakvonala is egyben, így letörése esetén további 150 forintos esés jönne. A Richter ismét a 8 ezer forintos szint alatt zárt, fontos támasz 7 825 forintnál adódik, amennyiben ma nem tud visszakapaszkodni a 8 ezer forintos szint fölé. A Magyar Telekom továbbra is jól tartja magát, támasz 430, míg ellenállás 439 forintnál található a grafikonján.
Stabil maradt a forint. A rendkívül bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat ellenére nem láttunk érdemi forintgyengülést, bár a 200 napos mozgóátlagot többször tesztelte az euró-forint jegyzése, mely 356,88-nál továbbra is fontos rövid távú ellenállást képez. A technikai kép továbbra is azt mutatja, hogy nagyobb az esélye a felfelé kilépésnek a jelenlegi szűk sávból, ugyanakkor a holnapi MNB-kamatdöntés felülírhatja a képet. A dollár-forint árfolyama továbbra is a 311-315-ös sávban mozoghat.
 
Orbán Viktor reméli, hogy év végére 6 százalék alá süllyed az infláció. A miniszterelnök a Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén tartott beszédében kiemelte, hogy a kormányzati intézkedések segítségével sikerülhet az említett szint alá szorítani az áremelkedés ütemét. Az uniós források hiányát a hazai költségvetésből kell megelőlegezni, mert bár véleménye szerint a Kormánynak van igaza a vitában, ez nem jelenti automatikusan a források beérkezését.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
     
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
február 21. - US Kereskedési szünnap - - -
február 21. - CA Kereskedési szünnap - - -
február 21. 9:15 FR Feldolgozóipari BMI feb. 55,5 55,5
február 21. 9:15 FR Szolgáltatóipari BMI feb. 53,1 53,5
február 21. 9:30 GE Feldolgozóipari BMI feb. 59,8 59,4
február 21. 9:30 GE Szolgáltatóipari BMI feb. 52,2 53,0
február 21. 10:00 EU Feldolgozóipari BMI feb. 58,7 58,7
február 21. 10:00 EU Kompozit BMI feb. 52,3 52,7
február 21. 10:00 EU Szolgáltatóipari BMI feb. 51,1 51,7
február 21. 10:30 UK Kompozit BMI feb. 54,2 -
február 21. 10:30 UK Feldolgozóipari BMI feb. 57,3 -
február 21. 10:30 UK Szolgáltatóipari BMI feb. 54,1 -
február 21. 14:15 CN Hitelráta - 3,70% -
február 22. 2:00 AU RBA-tól Kent tart beszédet - - -
 
Forrás: Bloomberg
sly36
sly36 2022. 02. 21. 08:09
Előzmény: #199491  _Macika_
#199493
Jajj, de jó!!!
Nagy puszi nekik! Nagyfiúnak is! 🥰😘😘
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 21. 08:09
Előzmény: #199491  _Macika_
#199492
Jó reggelt, gratula a papinak és az anyukának!
Zoldulgetnek
_Macika_
_Macika_ 2022. 02. 21. 08:06
Előzmény: #199490  sly36
#199491
jó reggelt, szép kis csapkodás lesz itt ma is.
öcsikét ma hazaengedik DD😘
sly36
sly36 2022. 02. 21. 07:51
Előzmény: #199478  _Macika_
#199490
Réses reggelt a nagypapinak! 😉☕️
joe001
joe001 2022. 02. 20. 18:36
Előzmény: #199488  joe001
#199489
joe001
joe001 2022. 02. 20. 18:34
Előzmény: #199484  totem_is_back
#199488
óhatatlanul torzul a csati vagy a trendvonal  hiszen nagyobb tf-n (idősíkon ) nagyobb idősíkot ábrázoló gyertyákat rajzol a progi ugyanakkora területre ….ha zavar ugyanarra az instrumentumra csinálj egy másik magasabb tf-n lévő profilt……  pl: 
dax h4 
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220220v02xdoetd.png ;
dax hetes
http://keptarhely.eu/images/2022/02/20/v02/20220220v02xahxvl.png
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 20. 17:41
Előzmény: #199486  mocskos_spekulans
#199487
igen,jár a szájuk,de tenni nem akarnak
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2022. 02. 19. 19:57
Előzmény: #199485  tibbi60
#199486
Járni jár csak nem jut! :-)
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 19. 16:32
Előzmény: #199476  -bubu-
#199485
11-kor ígéret cunami volt, le vagyunk maradva
Jár nekünk az eus pénz, mégsem akarjuk, mert nem írtunk alá 
totem_is_back
totem_is_back 2022. 02. 19. 09:47
#199484

Jó regg, van köztetek Mt4 guru?!.. esetleg lenne legalább magyarázat netán megoldás az itt felvázolt jelenségre, problémára?! 
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160736747&t=9234652
tibbi60
tibbi60 2022. 02. 19. 09:41
#199483
7:30....robotkutya
Borkai-nex
Borkai-nex 2022. 02. 19. 08:39
Előzmény: #199456  sly36
#199482
Kincsem, van otthon liszt?   :)
kerge
kerge 2022. 02. 19. 01:22
Előzmény: #199469  _Macika_
#199481
nagy nagy gratula! jó egészséget a családnak!

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek