Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2021. 12. 02. 09:16
Előzmény: #195578  -bubu-
#195580
Iszonyú sok ennyi halott ilyen átoltottság mellett. 
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 02. 09:16
#195579
dax extrém volatilitásban
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 02. 09:10
#195578
10 466 az új fertőzött, elhunyt 218 beteg


550-en lélegeztetőn haldoklanak 


2021. december 02. - 08:46
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 02. 08:52
Előzmény: #195576  sly36
#195577
ne is mond a kocsonyát
tűrhetetlen állapotok😒😒
sly36
sly36 2021. 12. 02. 08:51
Előzmény: #195573  -bubu-
#195576
Húsboltba kellene elmennem, elég sok fogy. Kocsonya már legalább 2 hete nem volt. :-))
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 02. 08:51
Előzmény: #195573  -bubu-
#195575
Helyes, mi meg a halat is megvettuk, a fagyasztoban figyel
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 02. 08:50
Előzmény: #195570  tibbi60
#195574
4 az nem a lali hanem a gizi :o) 
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 02. 08:40
Előzmény: #195569  _Macika_
#195573
reggel 7 kor már a piacon voltunk beszerző körúton :o) 
12 kacsacomb csirkecomb hurka kolbász ilyenek , az a biztos ami már itthon van ebben a bizonytalan világban :o))
gülbabakrumli is volt abból is jó ha van itthon 5kg a lezárások előtt 
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 02. 08:40
#195572
More Volatility
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 02. 08:38
#195571
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tegnap jelentősen zuhantak az amerikai részvényindexek. Ismét az új vírusvariáns kockázata rontotta a nemzetközi befektetői hangulatot. Az S&P 500 index 1,18 százalékot, a Dow Jones 1,34 százalékot, míg a Nasdaq Composite 1,83 százalékot esett. Ázsiában vegyes hangulat uralkodik. A Nikkei 0,6 százalékos, a Shanghai Composite 0,1 százalékos mínuszban van, míg a Hang Seng 0,4 százalékot emelkedik. A határidős árfolyamok alapján jelentős eséssel indulhat a kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Keresleti problémákkal nézhet szembe az Apple. Míg korábban leginkább az iPhone 13 legyártása volt a fő probléma, a cég most arra figyelmeztette beszállítóit, hogy a korábban várttól kisebb lehet a kereslet a termék iránt. Ennek valószínűleg az lehet a oka, hogy a felhasználók egy része le tett arról, hogy megvásárolja a nehezen hozzáférhető telefont, vagy nem lehetett kapni vagy túl sokat kellett várni rá. A cég korábban 90 millió iPhone 13 legyártását tervezte, melyet már visszavágott az ellátási lánc problémái miatt 80 millióra, azonban korábban azt várta, hogy 2022-ben le kell gyártani a különbözetett, ez most változott, már nem gondolja így a cég vezetése. A cég középtávján most az a kérdés, hogy az iPhone felhasználók csak a jövőévi modellig várnak, hogy lecseréljék telefonjukat vagy teljesen elpártolnak az iPhonetól.
 
Euro Stoxx 50 tag lesz az Hermes. A sáljairól és nyakkendőiről elhíresült luxus cég december 20.-án fogja válltani a Universal Music Groupot. A cég 2018 nyara óta tagja a francia CAC 40 indexnek és azóta is töretlen a növekedése a cégnek. A cég az egyik legmagasabb marzsal rendelkezik az iparágban és a vállság ellenére is tudta növelni az eladásait, így a tegnapi záróárak alapján már 176 milliárd euróra értékeli a piac a céget.
 
A JPMorgan stratégái szerint meg kell venni a beesést a tőzsdéken. Marko Kolanovic és Bram Kaplan szerint az Omikron variáns kevésbé halálos, mint a korábbi verziók, így megjelenése akár jó hír is lehet a gazdaság szempontjából. Ez a gyengülés egyébként egybeesik a korábbi vírusok historikus változásával, az influenza is jóval halálosabb volt az első hullámok idején. Szerintük az új variáns akár a vírus végét is jelentheti gyengesége miatt, ezért szerintük a mostani eladási hullám jó vételi lehetőség, különösen az újra nyitásból profitáló cégek estén, melyeknek papírjait jelentősen eladták az utóbbi napokban.
 
Pozíciót csökkentettek a fedezett tőkealapok. A Goldman Sachs által összeállított statisztika alapján az idei év mélypontjára csökkent a fedezett tőkealapok tőkeáttétes pozíciója, ha a short állományhoz hasonlítjuk. Ez alapján jelentősen csökkent az alapkezelők kockázattűrő képessége az új variáns miatt és részben ez okozhatta az utóbbi két nap eladási hullámát, mely 2020 októbere óta a legrosszabb egymást követő két nap volt. Ez egyébként részben ellentétes mozgás a kiskereskedőkkel szemben, akik inkább vételi lehetőséget láttak az esésben, azonban nap végére eddig a profik állnak nyerésre.
 
Nevet vált a Square. Jack Dorsey miután távozott a Twitter vezérigazgatói székéből teljes erőbedobással belevetette magát másik vállalkozásának munkálataiba. A Square, ahol Dorsey szintén vezérigazagató, bejelentette, hogy december 10-én Block néven fog tovább működni, ezzel üzenve a nagyvilágnak, hogy egyre nagyobb fókuszt helyez a vállalat a blockchain alapú technológiai innovációra. Tegnap a zárást követő kereskedésben 0,4 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
A hordozható játékkonzolokhoz fejleszt chipet a Qualcomm. Az amerikai chipfejlesztő vállalat tegnap egy új, a gaming szektorban használható félvezetőt mutatott be, melyet Snapdragon G3x-re kereszteltek. A chip a Razer hordozható játékkonzoljában fog szerepet kapni. A Qualcomm a legnagyobb chipbeszállítója a nagy androidos mobilgyártóknak, többek között a Samsungnak és a Xiaominak is. A tegnapi bejelentés jelzi, hogy játékkonzolokhoz is szeretnének chipeket biztosítani a jövőben. A tegnapi kereskedés során 2,4 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Várakozások feletti negyedévről számolt be a Box. A felhőalapú szolgáltatásokat nyújtó vállalat a 224 millió dolláros árbevételén részvényenként 22 cent profitot realizált, ezzel megelőzve az elemzők által jósolt 218,5 millió dolláros árbevételt és 21 centes EPS-t. A menedzsment a rövid távú kilátásokkal kapcsolatban is optimista üzeneteket osztott meg, a negyedik negyedévre, valamint a teljes évre vonatkozóan felfele módosította az előrejelzését. A tegnapi kereskedést végül 10,2 százalékos pluszban zárta a részvény árfolyama.
 
Erős jelentést tett közzé az Ambarella. Az amerikai chipgyártó vállalat árbevétel és eredmény soron is felülteljesítette az elemzői várakozásokat. A cég az elmúlt három hónap során 92,2 millió dollár árbevételt termelt ami közel 2 millió dollárral haladja meg a Wall Street konszenzusának értékét. Míg az egy részvényre jutó eredmény 57 centre nőtt, ami 8 centes felülteljesítést jelent. A részvény árfolyama tegnap 14,1 százalékot emelkedett.

Vételen a DoorDash részvénye
. A Gordon Haskett elemzői a korábbi tartásról vételre módosították az amerikai étel házhozszállítással foglalkozó vállalat részvényére vonatkozó ajánlásukat. Az elemzők szerint ismét hozhat egy jelentős kereslet növekedést az étel házhozszállítási szegmensben az új vírusvariáns miatti megnövekedett félelem az emberekben. A részvény árfolyama tegnap 9,6 százalékot esett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Az Omikron miatt lehet óvatos az OPEC+. Az olajkartell várhatóan ma fogja bejelenteni, hogy milyen kitermelés emelést fog végrehajtani januártól és most azt várják az elemzők, hogy akár elmaradhat a januári enyhe emelés is. Az OPEC+-t korábban is érte az a vád, hogy túl óvatosak voltak, hogy ezzel is emeljék az olaj árát, ez főleg Kínának és az Egyesült Államoknak fájt, azonban most meg lehet minden okuk rá, hogy ne emeljék jelentősen a kitermelést. Az Omikron variáns miatt pesszimisták az elemzők az olajfogyasztással kapcsolatban, az első negyedévben akár már kitermelési többlet is lehet, így most jogos lehet a kitermelés emelés elmaradás, mellyel megtámaszthatják az utóbbi napokban eső olaj árát.
 
Loretta Mester nagyon nyitott arra, hogy decemberben leállítsák az eszközvásárlási programot. A clevelandi Fednek a vezetője azt nyilatkozta, hogy szükséges a program gyors leállítása, hogy nagyobb tere maradjon jövőre a jegybanknak egy esetleges kamatemelésre az emelkedő infláció miatt. Mester idén még nem, de jövőre már szavaz a kamatdöntő üléseken és a most elmondott szavai alapján, mely szerint magas az infláció és erős a munkaerőpiac, akár már az első ülésen is támogathat egy esetleges kamatemelést, ha addigra ki lesz vezetve az eszközvásárlási program.
 
Erdogan most a pénzügyminiszterét menesztette. Az elnök elégedetlen a gazdasági, különösen az inflációs folyamatokkal, ezért alig több, mint 12 hónap után menesztette Lutfi Elvant és kinevezte Nureddin Nebati, aki már 2018 óta pénzügyminiszterhelyettes és sajtóértesülések szerint közel áll Berat Albayrakhoz, aki fontos gazdasági szereplő és Erdogan veje. A török unortodoxia eddig egyértelműen óriási kudarc, az új kinevezett pénzügyminiszter nincsen könnyű helyzetben, kinevezése hírére tovább esett a líra a főbb devizákkal szemben.
 
Az eddigi orvosi információk alapján hiába terjed gyorsan az új variáns, nem kell annyira félni tőle. Az omikront már számos új országban detektálták, köztük az Egyesült Államokban is, de Norvégiában, Írországban és Dél-Korában is azonosították tegnap. Azonban egyre több orvosi adat mutat abba az irányba, hogy nem kell változtatni az eddigi stratégián miatta. Ausztrália főorvosa szerint nincs bizonyíték arra, hogy halálosabb lenne az új variáns, míg a WHO szerint az eddigi védőoltások védenek a súlyos tünetektől. Anthony Fauci azt nyilatkozta, hogy a beoltott embereknek nem kell változtatniuk a korábbi karácsonyi terveiken, nyugodtan találkozhatnak ismerőseikkel, rokonaikkal.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Jelentős mínusszal indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Ismét az új vírusvariáns körüli kockázatokra figyelnek a befektetők, miután kiderül, hogy az Egyesült Államokban is megjelent az omikron variáns. A vezető részvények esetében ma érdemes a támaszoka figyelni. Az OTP esetében elérhető közelségbe került a 18 ezer forintos ellenállás, azonban a negatív hangulat ismét a 17 ezer forintos támasz közelébe lökheti a jegyzést. A MOL grafikonján a 200 napos mozgóátlag jelentette támaszra érdemes figyelni 2 374 forintnál. A Richtert szintén a 200 napos mozgóátlag vonala támaszthatja 8 500 forint közelében. A Magyar Telekom árfolyama 410 és 420 forint között mozoghat.

Beerősödött a forint.
A keddi alapkamat körüli kamatfolyósó szélesítést követően tegnap Matolcsy György a QE program kivezetéséről beszélt, mely szintén a forint erősödését hozta magával. Ma 9:30-kor döntenek az egyhetes betéti kamatról, amiben a konszenzus 15 bázispontos emelést vár. Az euró-forint árfolyamában támasz 360 forintnál látható, míg a dollár-forint esetében a 320 forintos szint letörését követően 317 forintnál található támasz.
 
Folytatódik a monetáris kondíciók szigorítása. Erről tegnap Matolcsy György beszélt a parlamentben. A jegybankelnök elmondta, hogy idén és jövőre is 5 százalék körül lehet az infláció, hozzátette, hogy ez a gyors gazdasági kilábalás ára. Matolcsy hozzátetette, hogy rövidesen lezárja az eszközvásárlási programját. A szigorítás addig fog tartani, amíg az MNB nem érzi azt, hogy az infláció a középtávú cél közelébe ér, így várhatóan a szigorítás 2022-ben is folytatódik, ezen belül a kamatemelési ciklus is, jegyezte meg a jegybankelnök.
 
Jelentősen csökkentek a MOL finomítói marzsa novemberben. Az átlagos Brent olaj hordónkénti ára továbbra is 80 dollár felett volt novemberben, bér enyhén csökkent 81,4 dollárra az egy hónappal korábbi 83,7 dollárról. A csoportszintű finomítói marzsok azonban jelentősen csökkentek, mindössze 2,8 dollár volt, szemben a korábbi 5,9 dollárral, utoljára februárban volt ilyen alacsony a lezárások alatt. Pozitívum azonban a petrolkémiai árrés, mely 605,8 euróra emelkedett tonnánként, így megfordult a korábbi csökkenő trend, 540,3 euró volt ez októberben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
december 2. 9:00 SP Külkereskedelmi mérleg, millió euró szept. 1 -
december 2. 11:00 US OPEC találkozó - - -
december 2. 11:00 EU Munkanélküliségi ráta okt. 7,40% 7,30%
december 2. 14:30 US Tartósan munkanélküliek száma, ezer fő 2.049 2.000
december 2. 14:30 US Heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, ezer fő 199 240
december 2. 15:00 EU EKB-tól Panetta tart beszédet - - -
december 2. 17:00 US Fed-től Quarles tart beszédet - - -
december 2. 17:30 US Fed-től Barkin tart beszédet - - -
december 2. 17:30 US Fed-től Bostic tart beszédet - - -
december 2. 17:30 US Fed-től Daly tart beszédet - - -
december 3. 1:30 JP Szolgáltatóipari BMI nov. 50,7 -
december 3. 2:45 CN Caixin szolgáltatóipari BMI nov. 53,8 -
 
Forrás: Bloomberg
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 02. 08:38
Előzmény: #195567  _Macika_
#195570
Lalit is jól letették, 4 talán fogja
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 02. 08:35
Előzmény: #195568  sly36
#195569
bubu megint extra reggelizik biztos DD
sly36
sly36 2021. 12. 02. 08:32
Előzmény: #195567  _Macika_
#195568

Jövőre. 😄
_Macika_
_Macika_ 2021. 12. 02. 08:25
Előzmény: #195565  sly36
#195567
meg
ath mikor lesz? :o)
🤣🤣
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 02. 08:21
Előzmény: #195565  sly36
#195566
Jó reggelt!
Igen, ezt mondtam, jókora plusszal indítanak, aztán totymorges, esetleg 4590-ig fel, prompton kis rés, majd le a 100 naposra.... tippem mára, de ne így legyen, mert nem lesz mikulás 
sly36
sly36 2021. 12. 02. 07:15
Előzmény: #195562  tibbi60
#195565
Jó reggelt! 😊☕️
Meglettek a hajnali plusszok.
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 01. 22:18
Előzmény: #195560  _Macika_
#195564
Szép záró 
Napon belül mekkora mozgás 
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 01. 21:44
Előzmény: #195559  tibbi60
#195563
Jacobs én,mint egy takaritogep
tibbi60
tibbi60 2021. 12. 01. 21:37
Előzmény: #195558  sly36
#195562
Izgi lesz, ha nem megint hatalmas plusszokkal indítanak hajnalban
-bubu-
-bubu- 2021. 12. 01. 21:27
Előzmény: #195553  _Macika_
#195561
huhh, ez ijesztő amellett hogy szórakoztató :o) 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek