Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 07. 09:04
Előzmény: #183439  tibbi60
#183440
1541 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg


445 lélegeztetőgépen


2021. május 07. - 08:59
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 07. 08:59
Előzmény: #183438  Kopejkabá
#183439
Ön szerint kinek köszönhető a vakcina kezelés M. O-n? 
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 07. 08:35
Előzmény: #183437  tibbi60
#183438
Jó reggelt!
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 07. 08:23
Előzmény: #183436  -bubu-
#183437
Jó reggelt, köszi 
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 07. 08:16
#183436
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Új csúcson a Dow Jones. A tegnapi kereskedésben új történelmi rekordot állított be az amerikai index, végül 0,93 százalékos emelkedéssel zárt. Jól teljesített az S&P 500 index is, 0,82 százalékkal került feljebb, miközben a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq Composite 0,37 százalékkal kapaszkodott fel. Ázsiában is kedvező a nemzetközi befektetői hangulat, a Hang Seng 0,51 százalékos, a Nikkei 0,13 százalékos, a Shanghai Composite 0,42 százalékos emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek 0,5 százalék körüli emelkedéssel indíthatják a mai kereskedést.
 
Megugrotta a várakozásokat az Adidas. A német sportszergyártó vállalat ma reggel tette közzé első negyedévre vonatkozó gyorsjelentését, melyben felülteljesítette az elemzői várakozásokat részben az erős, Kínában tapasztalható keresletélénkülésnek, másrészt az e-kereskedelmi szegmens fellendülésének. A vállalat működési profitja az első negyedévben 704 millió euróra nőtt, ami jelentősen magasabb az elemzők által jósolt 561 millió eurónál. A vállalat márciusban közzétette frissített programját, melyben nagyobb hangsúlyt helyezne az online értékesítésekre, a nőknek szánt termékekre, valamint az újrahasznosított anyagokból készülő cipőkre és ruhákra. A gyorsjelentést követő befektetői konferenciahívás egyik fontos eleme az lehet, hogy a menedzsment elmondja, hogy próbálja visszaszerezni azokat a kínai fogyasztókat akik bojkottálják a vállalat termékeit, miután az Adidas, több másik vállalattal együtt felszólalt az ujgurok elnyomása ellen Hszincsiang tartományban.
 
Gyorsjelentés után szakadt a zárás utáni kereskedésben a Beyond Meat. A műhúsgyártó vállalat tegnap zárás után tette közzé az idei első negyedévre vonatkozó számait, melyben árbevétel és eredménysoron is elmaradt a cég a várakozásoktól. A Beyond Meat az elmúlt három hónap során 108,2 millió dolláros árbevételt ért el, ami 5 millió dollárral marad el a Wall Street-i elemzők prognózisától. Az egy részvényre jutó veszteség pedig a 21 centes várakozás helyett 42 cent lett. A vállalat a második negyedévre vonatkozó előrejelzése közel azonos az elemzői becslésekkel. A menedzsment a járvány okán gyengébb keresletről számolt be számos szegmensben. A zárás utáni kereskedésben 7 százalékot esett a részvény.
 
Későbbre tolja a Peloton az olcsóbb futópadjának amerikai megjelenését. A vállalat eredetileg májusban kezdte volna értékesíteni az olcsóbbnak szánt otthoni használatra alkalmas futópadjait az Egyesült Államokban, ugyanakkor elhalasztja a megjelenést, annak érdekében, hogy több biztonsági funkcióval egészítse ki a gépet. Az említett futópadot Kanadában és az Egyesült Királyságban már értékesíti a vállalat. Tegnap a zárás utáni kereskedésben 5,9 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Nem tett közzé éves előrejelzést az Etsy. A kézműves termékek és szolgáltatások köré épülő platform lassúló felhasználóbázis növekedésről számolt be. A vállalat első negyedéves profitja 1 dolláron alakult, ami 12 centtel haladja meg az elemzői várakozásokat. Árbevétel soron szintén a prognózis felett alakult a cég első negyedéves teljesítménye. A lassuló kilátások, valamint a teljes évre vonatkozó guidance azonban eladási hullámot indított el már a nyitás előtti órákban. A nap végére 14,6 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Jelentett a Zynga. A mobiljátékokat fejlesztő vállalat 8 centes EPS-sel zárta az első negyedévét, ami 1 centtel haladja meg a Wall Street várakozásait. A menedzsment optimista az idei teljes évet illetően is és felfele módosította a 2021-es guidenace-t. A gyorsjelentést követően 5,6 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Vártnál kisebb veszteséggel zárta a negyedévet a Norwegian Cruise Line. A hajóutakat üzemeltető vállalat árbevétel soron ugyanakkor kis mértékben elmaradt a prognózistól. A menedzsment azt is közölte, hogy a nyár közepére tervezett hajóutakat újraindító projekt veszélybe kerülhet, tekintve, hogy kevés lehet a hátralévő idő ahhoz, hogy a hatóságokkal megállapodjanak és a hajókat felkészítsék az újrainduláshoz. A részvény árfolyama 6,8 százalékot esett a tegnapi kereskedés során.
 
Várakozások felett alakult a PayPal első negyedéve. A fizetési szolgáltató vállalat egy részvényre jutó profitja 21 centtel haladta meg a 1,01 dolláros Wall Street-i prognózist. A cég árbevétel soron is felülteljesítette a várakozásokat. A járvány okozta magasabb online fizetési volumen továbbra is kedvez a PayPalnak. A tegnapi kereskedés során 1,9 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Leköszön az AB InBev vezérigazgatója. Carlos Brito a sörgyártó óriás vezérigazgatója 15 év után lemond vezetői tisztségéről. Helyét a jelenleg az Észak-amerikai operációért felelős igazgató Michel Doukeris veszi át idén júliustól. A tegnapi kereskedés során 5,2 százalékot emelkedett a részvény árfolyama.
 
Kisebb pánik alakult ki a vakcinagyártó részvények körül, miután az amerikai kormány beállt a kezdeményezés mögé, hogy felfüggesztésre kerüljenek a koronavírus elleni oltóanyagok gyártására vonatkozó szabadalmi jogok. Angela Merkel német kancellár azóta azonban jelezte, hogy ellenzi az amerikai felvetést, így ma reggel a kínai vakcinagyártók már emelkedésnek is indultak. A szerda óta tartó eladási hullámban így ma pozitív korrekció várható. A napokban több elemző is megnyugtatásul jelezte, hogy a szabadalmi jogok felfüggesztéséhez a WTO mind a 164 tagállamának beleegyezésére lenne szükség.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Tovább pörgött a kínai export. Áprilisban is dübörgött a külkereskedelem Kínában, az export 32,3 százalékkal, az import 43,1 százalékkal bővült éves bázison, bár a szokottnál alacsonyabb bázis mellett. Az exportot elsősorban a globális kereslet jelentős javulása, míg az importot a nyersanyagárak drágulása hajtotta. Mindkét adat meghaladta az előzetes várakozásokat, a külkereskedelmi mérleg többlete a várt 28,1 milliárd dollárral szemben 42,9 milliárd dollárt tett ki. Javult a hangulat a szolgáltatási szektorban tevékenykedő vállalatvezetők körében, a Caixin indexe 54,3 pontról 56,3 pontra emelkedett.
 
Kockázatokra figyelmeztet a Fed. A féléves pénzügyi stabilitási jelentésében a jegybank arra hívta fel a figyelmet, hogy a hosszú ideje fennálló, magas szintű kockázatvállalási hajlandóság sebezhetőségeket okoz az Egyesült Államok pénzügyi rendszerében. A jelentés külön kitért az Archegos-ügyből származó veszteségekre, és emlékeztetett a tőkeáttételes pozíciók kockázataira. A hedge fund-ok egyik szervezetének vezetője reagált is a jelentésre, leszögezte, hogy a SEC szigorúan szabályozza a fedezeti alapokat, nincs szükség további előírásokra.
 
Nem változtatott a monetáris kondíciókon a brit jegybank. A tegnap tartott kamatdöntő ülésen 0,1 százalékon hagyták a kamatszintet, ugyanakkor a heti eszközvásárlásokat 4,3 milliárd fontról 3,3 fontra csökkentik, melyet a javuló gazdasági kilátásokkal indokoltak. Kissé ellentmondásos volt a kommunikáció, mivel leszögezték, hogy ez az operatív módosítás nem tekinthető a monetáris kondíciók változásának, az eszközvásárlási program keretösszegét és lejárati idejét sem módosították, szükség esetén vissza fogják emelni a havi vásárlások összegét. A gyors oltási folyamatnak, és a gazdaság fokozatos újraindításának köszönhetően a jegybank jelentősen javította a növekedési prognózist, az idei évi előrejelzést 5 százalékról 7,25 százalékra módosították. A piaci szereplők sem tudták könnyen értelmezni a kissé furcsa kommunikációt, először hirtelen gyengült a font a dollárral szemben, majd erősödni kezdett, nem sokkal később pedig visszagyengült.
 
Ismét rekordszámú új fertőzött Indiában. Az ázsiai országban tegnap több mint 414 ezer új esetet regisztráltak, és közel 4 ezer halálos áldozata volt a járványnak. Brazíliában továbbra is magasak a számok, tegnap 73 ezer új eset volt, az Egyesült Államokban viszont sikerült tartósan 50 ezer alá szorítani ezt a számot. Európában néhány ország kivételével kedvezőnek mondható a járványhelyzet, csak Franciaországban, Németországban és Olaszországban volt 10 ezer feletti esetszám. Az átoltottság tekintetében Izraelben a lakosság 63, az Egyesült Királyságban 51, az Egyesült Államokban 44, Magyarországon 43, az Európai Unióban 26 százaléka megkapta legalább az első dózis vakcinát. Izraelben napok óta 100 alatt mozog az új esetszám, és mindössze 1 123 aktív fertőzöttet tartanak nyilván az országban. Az Egyesült Királyságban továbbra is 2 500-3 000 közötti a napi új esetek száma, és 60 ezer aktív fertőzött van jelenleg.
 
Fontos adatok érkeznek az Egyesült Államokból. Délután 14:30-kor érkeznek az áprilisi átfogó munkaerőpiaci adatok, a Bloomberg konszenzusa szerint a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma 1 millióval bővülhetett a márciusi 916 ezret követően. A munkanélküliségi ráta pedig 6 százalékról 5,8 százalékra csökkenhetett. Amennyiben az előrejelzés beigazolódik, már csak 7 millió munkahely hiányozna a pandémia kitörése előtti állapothoz képest. A piaci reakciók a devizapiacon egyértelműek lehetnek, a vártnak megfelelő, vagy annál kedvezőbb számok erősíthetik a dollárt, ugyanakkor a részvénypiacon összetettebb a kérdés, mivel ismét felvetődhet a befektetőkben a Federal Reserve visszavonulásának időpontja.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Jól kezdhet a BUX. A kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak, és az elemzői várakozásokat meghaladó hazai vállalati jelentéseknek köszönhetően a pozitív tartományban indulhat a mai kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP grafikonján 14 490 forintnál található a januárban beállított tető, mely a következő fontos ellenállási szintet képez. A történelmi maximum ennél jóval messzebb, 15 850 forintnál található, de rendkívül kedvező a jelenlegi technikai kép hosszabb távon is. A MOL technikai képe is enyhén pozitív, miután sikerült megkapaszkodnia a 2 150 forintos szint felett. A következő ellenállási szint 2 200 forintnál található, melyet a 2 270 forintos szint követ. A Richter fontos támasz közelébe ért az elmúlt napokban, mely 8 350 forintnál húzódik, és szignifikáns letörése komolyabb teret nyithat lefelé. Tegnap sikerült kissé eltávolodni onnan, ellenállási szintek 8 600, majd 8 800 forintnál találhatóak. A Magyar Telekom árfolyama továbbra is a 405-420 forintos tartományban mozog, 410 forintnál húzódik egy gyengébb támasz.

Meghatározó szintek alatt az euró-forint árfolyama.
A hosszú távú emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag alá került a jegyzés, azonban még mindig nem tekinthető szignifikánsnak a letörés. Mindenesetre izgalmasan alakulhat a következő napok kereskedése, amennyiben a jelenlegi szinten tud maradni a jegyzés, elsőként a 356-os, majd a 355-ös szint tesztelése jöhet szóba. A dollár-forint árfolyama továbbra is a 297-300-as sávban mozog, de a támasz közelébe ért. Letörése esetén a 293-294-es tartományt célozhatja meg.
 
Erős eredményeket publikált hajnalban a Mol. Ma hajnalban tette közzé a Mol az első negyedéves gyorsjelentését, melyet 10 órától elemzői konferencia követ. Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA 664 millió dollár lett, mely arányaiban felülteljesíti a 2021 egészére kitűzött 2,3 milliárd dolláros célt. CCS EBITDA soron 8,3 százalékkal sikerült felülmúlni a konszenzust, ami 4,4 százalékos gyarapodásnak felel meg éves alapon. A CCS EBIT és az adózott eredmény soron is a vártnál jobb eredmények születtek, a Nettó adósság/EBITDA mutató értéke 1,5-re mérséklődött és 28 százalékos lett a gearing mutató. A részletes elemzésünk a hajnalban kiküldött Smart anyagban olvasható.
 
A vártnál jobb eredményt szállított az OTP. 2021 első negyedévében a teljes bevétel és a kamatbevételek is minimálisan bár, de emelkedtek éves alapon, a kockázati költségek jelentős zsugorodása miatt az adózás utáni eredménytértelek jelentősen emelkedtek 2020 elsőnegyedévéhez képest. Az elemzői várakozásokat is sikerült felülmúlni, azonban ha kiigazítjuk a kockázati költségek felülbecslésével, akkor enyhén elmaradt a bank az eredménysoron a várakozásoktól. Teljes elemzésünket hajnali Smart anyagunkban olvashatja.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
május 7. 9:00 HU Külkereskedelmi mérleg, millió euró már. 849,0 940,0
május 7. 10:30 UK Építőipari BMI ápr. 61,7 62,3
május 7. 14:30 US Átlagos órabérek (év/év) ápr. 4,20% -0,40%
május 7. 14:30 US Nonfarm payrolls ápr. 916 1.000
május 7. 14:30 US Foglalkoztatási arány ápr. 61,50% -
május 7. 14:30 US Munkanélküliségi ráta ápr. 6,00% 5,80%
május 7. 14:30 CA Munkanélküliségi ráta ápr. 7,50% 7,80%
május 7. 16:00 CA Ivey BMI ápr. 72,9 60,5
május 8. 3:30 AU Kiskereskedelmi forgalom (hó/hó) már. 1,40% -1,10%
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
május 7. Bayerische Motoren Werke AG GE 3,002 euró
május 7. Siemens AG GE 1,872 euró
május 7. MOL Hungarian Oil & Gas PLC HU 94,52 forint
május 7. adidas AG GE 2,015 euró
május 7. Nyitás előtt Raiffeisen Bank International AT 0,56 euró
május 7. Powszechna Kasa Oszczednosci B PL 0,63 zloty
május 7. OTP Bank Nyrt HU 314,44 forint
május 7. OSRAM Licht AG GE 0,37 euró
május 7. 17:30 Waberer's International Nyrt HU
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 07. 08:12
Előzmény: #183432  mocskos_spekulans
#183435
Szóvicc, de jó!  ;)
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 07. 08:11
Előzmény: #183433  mocskos_spekulans
#183434
Vitamint szedek, nem a maszkról várom a sorsom megoldását!   ;)
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2021. 05. 06. 23:43
Előzmény: #183405  Kopejkabá
#183433
OTP jelenést majd nézze! csoda papír + csoda bux! bikáspéntekre készüljön! opuszára hideg víz..
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2021. 05. 06. 23:41
Előzmény: #183426  -bubu-
#183432
majom vírus vakcina :-) kell majd utánna a banón
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 06. 22:04
Előzmény: #183424  tibbi60
#183431
Spx fenti rés done, csak megvettek
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 06. 20:40
Előzmény: #183352  -bubu-
#183430
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 06. 19:29
Előzmény: #183428  Kopejkabá
#183429
erre most csak röviden reaglok : 
sakk-matt :)
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 06. 18:43
Előzmény: #183426  -bubu-
#183428

Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 06. 18:35
Előzmény: #183424  tibbi60
#183427
:)
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 06. 18:31
#183426
Szaporodóképes lehet a vektorvírus a Szputnyik V-ben, ezért nem engedélyezték a vakcinát a brazil hatóságok. Rusvai Miklós szerint ez megbetegedést nem okozhat, de vannak hátulütői. Például az, hogy így a szaporodó adenovírus ellen is védekezni kezd a szervezet.
https://rtl.hu/rtlklub/hirek/rusvai-miklos-ha-az-adenovirus-szaporodik-is-a-szputnyik-v-vakcinaban-betegseget-nem-okoz
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 06. 18:10
Előzmény: #183422  -bubu-
#183425
Trump remains banned from facebook.
Helyes 
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 06. 18:07
Előzmény: #183415  sly36
#183424
Már megint veszik
tibbi60
tibbi60 2021. 05. 06. 18:07
Előzmény: #183422  -bubu-
#183423
Lesz dogivel
-bubu-
-bubu- 2021. 05. 06. 17:28
#183422
A BioNTech közleménye szerint idén 3 milliárd dózist állítanak elő a koronavírus elleni vakcinájukból, több mint dupláját annak, amit a Pfizerrel együtt hat hónapja becsültek -számol be a hírről a Bloomberg.
3 milliárd dózisnyi vakcinát ígér a Pfizer/BioNTech, tehát több mint dupla annyit, amennyit fél éve becsültek a gyártók.
Mindezek mellett 2022-ben is több mint 3 milliárd dózis legyártását tervezik – derül ki a BioNTech közleményéből.
Kopejkabá
Kopejkabá 2021. 05. 06. 16:54
Előzmény: #183419  -bubu-
#183421
Sikeres szputnyik oltottak. A nemzet tsz elnöke,
https://www.youtube.com/watch?v=frjyYIIkT7Q&t=267s

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek