Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:31
#173060
1569 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg






















2021. január 28. - 08:22
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 08:10
Előzmény: #173057  -bubu-
#173059
Havin szépen visszamászhat a szalagba
A függőleges emelkedések után
macicédé is extrém magas havin
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:09
#173058
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentőset zakóztak az amerikai indexek. Az S&P 500 és a technológiai cégeket tömörítő Nasdaq Composite 2,6 százalékot esett, míg a Dow Jones index 2,1 százalékos mínuszban zárta a szerdai kereskedést. Ázsiában tovább folytatódik az eladói hullám. A Nikkei 1,5 százalékos, a Hang Seng 2,2 százalékos, míg a Shanghai Composite 2 százalékos mínuszban van. A határidős árfolyamok alapján jelentős eséssel indulhat a mai kereskedés az európai tőzsdéken.
 
Már a szabályozói oldalt is elérte a Gamestop részvénye. A tegnapi napi óriási rally után a piac utáni kereskedésben csökkent a részvény, de ehhez az is kellett, hogy a reddit alfórumát ideiglenesen lekapcsolják, illetve a szabályozói oldalról is érkeztek nyilatkozatok. A hedge fundok, akik óriási mértékben shortolták a cég részvényeit, volt amikor a részvények 130 százaléka shortban volt, már milliárdos veszteségeket könyvelhettek el, ebben a Dávid és Góliát harcban, ahol eddig Dávid áll nyerésre. Ennek ellenére, Elizabeth Warren, a demokrata párt szélsőbaljáról, már azt nyilatkozta, hogy szerinte jobban kellene szabályozni a piacot és nem szabadna ilyen mozgásoknak történnie. A reddit felhasználói közben már a következő célpontokat is keresik, az AMC részvényei is óriási emelkedésben vannak, míg Európában a Nokia lehet a legesélyesebb jelölt.
 
Vegyes számok a Teslától. Az elektromos autógyártó 80 cent egy részvényre eső igazított nyereségről számolt be, ami elmaradt a várt 1,03 dollártól és jelentősen alacsonyabb volt, mint az egy évvel korábbi 2,14 dollár. A mostani volt a hatodik egymást követő nyereséges negyedév, azonban először maradtak el az elemzői várakozásoktól. A bevétel soron már sikerült a felülteljesítés, 10,74 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el, míg az elemzők 10,38 milliárd dollárt vártak, egy évvel korábban pedig 7,38 milliárd dollár volt. A cég kvóta bevétele 401 millió dollár volt, meghaladva a harmadik negyedév 397 milliós bevételét. Az idei évre frissítik a modellpalettát, érkezik az új modell S és X, ráadásul az S-ből kapható lesz olyan verzió, mely a világ leggyorsabb közúti autója lesz. A cég részvényei 5 százalékot csökkentek a piaczárás utáni kereskedésben.
 
Felrobbant a Facebook bevétele, de a vezetőség figyelmeztetett, hogy még jelentős a bizonytalanság az idei évvel kapcsolatban. A cég egy résvényre eső igazított eredménye 3,88 dollár volt, míg az elemzők 3,54 dollárt vártak, egy évvel korábban pedig 2,91 dollár volt. Bevétel soron is 30 százalék felett volt az éves növekedés, 28,07 milliárd dollárt könyveltek, míg az elemzők 26,41 milliárd dollárt vártak. Az aktív felhasználók száma elérte a 2,8 milliárdot, míg az elemzők csak 2,76 milliárdot vártak. A cég vezetősége kiemelte, hogy a járvány kedvező volt számukra, az emberek több időt töltöttek a platformon és a digitális vásárlások is felpörögtek, azonban figyelmeztettek, hogy idén várhatóan lassulni fog a növekedési ütem és számos bizonytalansági tényező van. A cég részvényei tegnap zárás után 1,9 százalékot csökkentek.
 
A várakozások felett alakult az Apple legutolsó negyedéve. A technológiai óriás 111,4 milliárd dollár árbevételt ért el a tavalyi év utolsó három hónapjában, ezzel 8,3 milliárd dollárral megelőzte az elemzői becsléseket. Az iPhone-ok, a hordható termékek és a szolgáltatások árbevétele rekord magasságba emelkedett. A vállalat 1,68 dolláros egy részvényre jutó eredményt realizált, ami 26 centtel haladja meg a Wall Street jóslatát. A jó eredmények ellenére a piac zárás utáni kereskedésben 3,3 százalékot esett az Apple részvénye, miután a menedzsment óvatos volt az előrejelzésekkel kapcsolatban. Hozzátették, hogy nagyobb nyomás alá kerülhet idén a szolgáltatások szegmense is, valamint az AirPods és hordható termékek eladásai a jelenlegi negyedévben lassulhatnak.
 
Csúnya gyorsjelentés a Boeing-től. -15,25 dolláros egy részvényre jutó nyereséget jelentett a vállalat a negyedik negyedévre, mely jóval több, mint az elemzők által várt -1,8 dolláros érték. Bevétel soron sikerült szépítenie a társaságnak, 15,3 milliárd dollárt sikerült elérni a várt 15,07 milliárddal szemben. A rossz eredmények a 737Max típus kálváriájának és a koronavírus megjelenésének köszönhető. 2020-ban összességében így 24 százalékkal esett a repülőgépgyártó árbevétele, és az idei év is negatívan indul, ugyanis egyre több ország zárta le határait az új koronavírus variánsoktól félve. Áprilisban a Boeing vezérigazgatója még azt jósolta, hogy a repülés iránti kereslet 2-3 év múlva érheti csupán újra el a 2019-es szinteket. A tegnapi kereskedés során 4 százalékot esett a Boeing részvények árfolyama.
 
Vártnál nagyobb profitot jelentett az AT&T. Az amerikai telekommunikációs óriás 75 centes egy részvényre jutó igazított profittal zárta a tavalyi utolsó negyedévet, ami 2 centtel haladja meg az elemzői várakozásokat. A vállalat árbevétel soron is felülteljesítette a konszenzust. 45,7 milliárd dollár árbevételt realizált, amivel közel 1,1 milliárddal veri meg a Wall Street becslését, év/év alapon ugyanakkor 2,4 százalékos volt a visszaesés. Az HBO Max előfizetők száma 17,2 millióra emelkedett december végére, ami 4,6 millióval bővült az év utolsó hónapjában. Év végére a vállalat 41,5 millió amerikai HBO és HBO Max előfizetővel számol. Az AT&T részvények 2 százalékot estek a tegnapi kereskedés során.
 
Újabb felmondásra bíztató üzenetet kaptak a Southwest Airlines alkalmazottai. A Bloomberg egy belső levelezést látott, mely szerint a vállalat ismét kedvezményes felmondási lehetőséget kínált az alkalmazottai számára, miután a menedzsment szerint a keresleti oldal továbbra is nyomás alatt van és jelenleg túl sok alkalmazottat fizet a társaság. Tegnapi kereskedés során 3,6 százalékot esett a Southwest Airlines árfolyama.
 
Bekapcsolódik a Sanofi a Pfizer vakcinák gyártásában. A Pfizer és a BioNtech megállapodást írt alá a Sanofival, mely keretében a francia gyógyszergyártó beszáll a koronavírus elleni oltás gyártásába, miután a vállalat leszállítás tekintetében jelentősen le van maradva az Európai Unió irányába vállalt kötelezettségétől. A Sanofi részvényei tegnap 2,5 százalékot estek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nem változtatott az amerikai jegybank. Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem módosította a monetáris kondíciókat a Federal Reserve a tegnap véget ért kamatmeghatározó ülésen. A közleményben is csak apróbb módosításokat hajtottak végre, jelezték, hogy a kilábalás üteme az elmúlt hónapokban mérséklődött, a világjárvány által leginkább érintett szektorok gyengélkednek elsősorban. Az eszközvásárlási programot havi 120 milliárd dolláros ütemben folytatják. Jerome Powell a sajtótájékoztatón leszögezte, hogy minél hamarabb le kell győzni a koronavírus-járványt, anélkül nem tud teljes mértékben újraindulni az amerikai gazdaság. Jelezte, hogy a második félévben is támogatni kell a gazdaságot, mivel az új vírusvariánsok új kockázatot jelentenek. Ezzel hűtötte a monetáris stimulus visszavonásával kapcsolatos spekulációkat.
 
Tovább vághat az EKB? Klaas Knot, az Európai Központi Bank holland tagja a Bloomberg TV-nek adott nyilatkozatában jelezte, hogy a betéti kamatláb szükség esetén módosítható. Elmondta, hogy egy átfogó elemzés szerint -1 százalékon van az a szint, ahol a negatív mellékhatások meghaladják a gazdasági előnyöket, de még nem érték el. Közben érdekes információk szivárogtak ki a múlt heti kamatdöntő ülésről, miszerint a döntéshozók egyetértettek abban, hogy hangsúlyozni kell a piaci szereplők felé a további kamatvágás lehetőségét, ezzel szeretnék megakadályozni az euró túlzott erősödését. A megjelenő hírek hatására már 5 bázispontos kamatvágást áraz a piac szeptemberig.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív nyitás várható a Budapesti Értéktőzsdén a romló nemzetközi hangulatnak köszönhetően. Az OTP újra irányba veheti a 12 970-nál húzódó 50 napos mozgóátlagának tesztelését. A Molnál kiderülhet, hogy a 2200 forintos támasz mennyire erős, azonban amennyiben letörne, akkor a 2160-nál húzódó 50 napos mozgóátlag állíthatja meg a lejtmenetet. A Richternél a 8000 forintos lélektani szint felé tarthat az árfolyam, míg a Magyar Telekom a pár napja tartó kereskedési sáv alját tesztelheti, mely 393 forintnál található.
 
Ma 9 órakor fog megjelenni a friss munkanélküliségi ráta, azonban addig is a nemzetközi szentiment adhat iránymutatást a forintnak, mely a gyengülés irányába hat jelenleg, így az euró-forint esetén tesztelésre kerülhet a 362 forintos ellenállás. A dollár-forint újból nekirugaszkodhat a 299 forintnál található ellenállásnak.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 

 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
január 28. 9:00 CH Davosi Világgazdasági Fórum - - -
január 28. 9:00 EU EKB-tól Enria tart beszédet - - -
január 28. 9:00 HU Munkanélküliségi ráta dec. 4,40% -
január 28. 14:00 GE Infláció (év/év) jan. -0,30% 0,70%
január 28. 14:30 US GDP (n.év/n.év) Q4 33,40% 4,00%
január 28. 14:30 US Tartósan munkanélküliek száma, ezer fő - 5.054 5.054
január 28. 14:30 US Heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, ezer fő - 900 875
január 28. 16:00 US Új lakásértékesítések száma, ezer darab dec. 841 865
január 29. 0:30 JP Tokiói maginfláció (év/év) jan. -0,90% -0,60%
január 29. 0:30 JP Tokiói infláció (év/év) jan. -1,30% -
január 29. 0:50 JP Ipari termelés (hó/hó) dec. -0,50% -1,50%
január 29. 0:50 JP BoJ előrejelzés - - -
január 29. 1:30 AU Infláció (év/év) - 0,70% -
január 29. 1:30 AU Termelői árindex (év/év) Q4 -0,40% -
január 29. 7:30 FR GDP (n.év/n.év) Q4 18,70% -4,00%
január 29. 8:00 UK Ingatlan árindex (év/év) - 7,30% -
január 29. 8:00 GE GDP (év/év) Q4 -3,90% -3,40%
 
Forrás: Bloomberg
 
 
 
 
Vállalati jelentések
Dátum Időpont Vállalat Régió Korábbi Várt
január 28. 08:00 Wizz Air Holdings Plc UK -1,102 font -
január 28. Nyitás előtt Comcast Corp US 0,472 dollár -
január 28. Nyitás előtt McDonald's Corp US 1,773 dollár -
január 28. Nyitás előtt United States Steel Corp US -0,602 dollár -0,85 dollár
január 28. Nyitás előtt Mastercard Inc US 1,534 dollár -
január 28. Nyitás előtt American Airlines US - -
január 28. Zárás után Visa Inc US 1,282 dollár -
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:06
Előzmény: #173054  _Macika_
#173057
az is lehet, szép jelgyertya lenne, csak tibbi szereti ezeket a réseket betölteni állandóan :o))))
havi gyertya doji alakul persze még van két nap 
https://invst.ly/tm0nl
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 08:06
Előzmény: #173052  -bubu-
#173056
Havin meg van a csunyácska candle
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:04
Előzmény: #173051  _Macika_
#173055
jó múltkor EON csalók próbálkoztak nálam hogy fizessek de rábasztak mert nem fizettem :o))
más: 
két pirítós slim , lilahagymalekváros kacsamájjal az ALDI támogatásával :))
hosszúkávé kis tejjel 
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 08:04
Előzmény: #173052  -bubu-
#173054
Trendfordulorés?
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:03
#173053
DAx az 50 es mozgó alól lett visszahúzva a szalagig, 
https://invst.ly/tm0ky
sorminta folytatódik? 
re: zöld piros
-bubu-
-bubu- 2021. 01. 28. 08:01
#173052
jó reggelt, sp spoton szép testes piros lett felette kis réssel tibbinek :)
https://invst.ly/tm0ik
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 07:59
#173051
Csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia Zrt.) nevében, a gáz- vagy villanyszámlára hivatkozva, félrevezető e-maileket küldenek, és így próbálnak személyes adatokhoz jutni az internethasználóktól - figyelmeztet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. honlapján.
Én már kettőt is kaptam
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 07:48
Előzmény: #173049  sly36
#173050
https://stooq.com/t/?i=527
Futik pirosak, de messze még a nyitás-zárás
lenne hova esni még azért
sly36
sly36 2021. 01. 28. 07:35
Előzmény: #173048  _Macika_
#173049
Àlmos reggelt! Jó kis skalpok lesznek ma is, remélem. 
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 07:05
#173048
Amugy meg 0-3, nem 0-5 hazain
re fradika
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 28. 07:03
#173047
Jó reggelt
már elmúlt 7, és semmi hajnali kényszer kioktatás?😄
BUXopoly
BUXopoly 2021. 01. 27. 22:37
Előzmény: #173041  Zedisdead
#173046
Vettem én is 0,5-nél párszáz db-ot. Afterban is megy
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 27. 22:31
#173045
AMC19.88+300.71%1.19B
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 27. 22:26
Előzmény: #173043  _Macika_
#173044
kb ilyen a nyutex  chartja is )))
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 27. 22:25
Előzmény: #173041  Zedisdead
#173043
_Macika_
_Macika_ 2021. 01. 27. 22:22
#173042
dax futi -3.5%
merészeknek
Zedisdead 2021. 01. 27. 22:21
#173041
SNDL ma megy
vettem 100 dollárért valami 150 darabot :D
Van egy ötletem: Vegyetek ti is :D és akinek van redditje irjon be róla pozitivat :D :D
én már elkezdtem irogatni
csak napi 2-300 komment van róla, könnyen fel lehetne nyomni :D

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek