Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 12. 08:18
Előzmény: #164217  _Macika_
#164220
Jó reggelt, üdv újra itt!! 
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 12. 08:17
#164219
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Pluszban zártak az amerikai részvényindexek. A Dow Jones 0,57 százalékot, az S&P 500 0,88 százalékot, míg a Nasdaq Composite 1,39 százalékot emelkedett. Erős hetet zárt pénteken az amerikai részvénypiac, az indexek nyár óta nem látott heti növekedést produkáltak a maguk 3,3-4,6 százalékos erősödésével, amit egy második fiskális mentőcsomagról szóló hír váltott ki. Felemás a hangulat az ázsiai piacokon, a Hang Seng és a Shanghai Composite 2,15 százalékos pluszban, míg a Nikkei 0,26 százalékos mínuszban áll. A határidős árfolyamok alapján pluszban kezdhetik meg a hétfői kereskedést az európai részvények.
 
A keddi Apple esemény, több szempontból is az utóbbi évek legfontosabbja lehet. A telefonok új megjelenést kapnak, a 2018 óta piacon levő lekerekített élek helyett várhatóan sokkal szögletesebb vonalvezetést kapunk. A készülékek emellett támogatni fogják az 5G hálózatot, ami a befektetők számára egy átfogó frissítési ciklus kialakulását is eredményezheti. Legutoljára 2014-ben történtek ekkora változtatások az iPhone-okban egyik évről a másikra, akkor az iPhone 6-ot mutatták be, ami szakított a korábbi formával és különböző méretekben volt kapható. Ez egy frissítési szuperciklust indított el, ami a következő négy negyedévben 231 millió készülék eladásával járt. Ez azóta is éves értékesítési rekord, ami a mostani iPhone-ok bemutatásával megdőlhet.
 
Közzétette a Canalys kutatóintézet a számítógép gyártókról szóló elemzését. A harmadik negyedévben 79,2 millió darab személyi számítógépet adtak el a gyártók, ami 12,7 százalékos éves növekedést jelent. A telefonok és tabletek elmúlt években tapasztalható növekvő népszerűsége ellenére az emberek a koronavírus járvány ideje alatt az otthonról történő munkavégzés vagy tanulás miatt sokkal több számítógépet vásároltak. A tajvani Acer volt a legnagyobb haszonévezője a trendnek, 5,6 millió PC-t szállított, ami 15 százalékos növekedésnek felel meg. A legtöbb számítógépet a Lenovo értékesítette, 19,3 millió darabot, ez 11,4 százalékos növekedést jelent.
 
A Google Chromecast az első tapasztalatok alapján a Roku és az Amazon Fire TV vetélytársa lehet. A frissítés sok olyan újítást tartalmaz, ami a piacvezetők közé repítheti a kiegészítőt. Ilyen a Google TV szoftver, ami megkönnyíti a filmek és műsorok böngészését. Emellett letölthető rá más alkalmazás is, mint például a Hulu, HBO Max, Disney+ és a Netflix is. A mostani frissítés nem igényel telefonos kapcsolatot, így jelentősen leegyszerűsödött a készülék használata. Az új Chromecast kiegészítő csupán 50 dollárba kerül.
 
A General Electric részvényeire vételi ajánlást adott a Goldman Sachs. A 12 havi célárfolyamot 10 dollárban határozták meg. A Goldman elégedett a 2 éve kinevezett Larry Culp vezérigazgató munkájával, akinek sikerült a GE-t egy produktívabb vállalattá alakítani. Az árfolyam 2,86 százalékos pluszban, 6,84 dolláron zárt pénteken.
 
Újabb probléma a Robinhood körül. A részvények és kriptopénzek kereskedését biztosító amerikai startup több felhasználóját is hacker támadás érte, mely során több pozíciójukat is lezárták és a számlán lévő pénzt kiutalták. A felhasználók tehetetlennek bizonyultak, ugyanis a Robinhood nem biztosít állandó telefonos ügyfélszolgálatot a felhasználói számára, így emailen keresztül tettek panaszt a vállalatnál. A Robinhood néhány hetet kért a károsult felhasználóktól, akiket nem sikerült megnyugtatni, miután többüknek a teljes megtakarítása volt a kereskedési számláján. Korábban több alkalommal is érkezett már panasz az alkalmazásra, miután a kereskedési rendszere a nap legaktívabb kereskedési időszakában leállt, így a felhasználók nem tudtak semmilyen megbízást adni. Ezúttal a telefonos ügyfélszolgálat hiánya okozott kellemetlenséget.
 
A napokban érkező koronavírus gyorsteszt nyújthat támaszt az utazási szektor szereplőinek. A 30 másodperces gyorstesztet Izrael és India közösen fejleszti és az izraeli nagykövet szerint napokon belül érkezhet a teszt, miután az összes szükséges feltételnek eleget tettek a vizsgálatok során. Az „Open Skies” névre hallgató gyorstesztet további előnye, hogy nem drága, köszönhetően annak, hogy a teszteléshez nincs szükség labori vizsgálatra. A légitársaságok mellett a hajóutakat szervező vállalatok részvényei is fellélegezhetnek a teszt érkezése esetén.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Nem fogadták el Trump csomagjavaslatát. Az amerikai elnök egy 1 800 milliárd dolláros fiskális ösztönző csomag-tervezetet nyújtott be, azonban a demokraták és a Szenátus republikánus képviselői is elutasították. Nancy Pelosi elégtelennek nevezte az ajánlatot, hangsúlyozva, hogy számos kérdésben nem tudtak még megegyezni, de több republikánus szenátor is értetlenségének adott hangot az új javaslattal kapcsolatban, mivel ők korábban maximum ezermilliárd dolláros csomagot javasoltak, szemben a demokraták 2 200 milliárd dolláros tervével. Többek között bírálták Jerome Powell jegybankelnököt is, aki a múlt héten a fiskális ösztönzők fokozására szólította fel a képviselőket. A legnagyobb vita a munkanélküli juttatásokkal, az adójóváírásokkal és az élelmiszersegélyekkel kapcsolatban van a felek között.
 
Csütörtökön lejár a britek határideje. Boris Johnson továbbra is október 15-én tartja az utolsó határidőnek, amíg meg kellene állapodni az Európai Unióval, ellenkező esetben nem valószínű, hogy sikerül kereskedelmi megállapodást kötni. Több témakörben továbbra is távol vannak az álláspontok, elsősorban a halászati jogokkal, és az ír-északír határral kapcsolatban. A brit miniszterlenök szerint intenzív tárgyalásokra van szükség annak érdekében, hogy pontot tudjanak tenni az ügy végére. Amennyiben nem sikerül megegyezni, januártól vámok lépnek életbe, mely jelentős fennakadásokat okozhat a kétoldalú kereskedelemben.
 
Több európai ország jelentős szigorításokat jelent be a koronavírus miatt. Szlovákiában mától bezárják a középiskolákat, az Egyesült Királyságban ma jelenthetnek be egy nagyobb szigorító csomagot, Ukrajnában több kórházban már nincs férőhely, ezért mobilkórházakat építenek. A hétvégén újabb rekord dőlt meg globálisan, szombaton közel 360 ezer új pozitív esetet regisztráltak, Nyugat-Európában Franciaországban teljesen elszabadult a járvány, aznap 27 ezer új eset volt, a hivatalos adatok szerint a teljes lakosság 0,9 százaléka aktív fertőzött. Hazánkban szombat reggel 933, tegnap 1 068 új betegről tettek jelentést, a két nap alatt 41 beteg hunyt el.
 
Tombol a Delta-hurrikán a Mexikói-öbölben. Szombaton 700 ezer ingatlan maradt áram nélkül Lousiana és Texas államban, miután az óránként 160 kilométeres széllökések megrongálták az elektromos hálózatot, és háztetőket szakítottak le. A térségben leálltak az olajfinomítók, és várhatóan csak a hét közepére vonul el a vihar, a kárfelmérést követően indulhatnak majd újra a létesítmények.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Mérsékelt emelkedéssel indulhat a mai kereskedés. Pénteken minimális csökkenéssel zárt a BUX index, ma a kedvező nemzetközi befektetői hangulat miatt enyhe emelkedés várható nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén, de a technikai képek alapján limitált lehet. A vezető részvények közül az OTP a 10 ezer forintos szint alá került, mely már fontos ellenállási szintet képez, míg támasz 9 500 forint közelében húzódik. A MOL árfolyama továbbra is az 1 650-1 700 forintos tartományban mozog, a sáv tetején meghatározó ellenállás található. A Richter pozitív irányba mozdult el pénteken, de 6 800 forintnál erős ellenállást találunk a grafikonján. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 360-370 forintos tartományban mozoghat.
 
Erős szinteken a forint. Az elmúlt napokban jelentősen erősödött a hazai fizetőeszköz, az euróval szemben 355 közelében, míg a dollár-forint grafikonján 300-nál húzódik a következő meghatározó támasz, mely megállíthatja a jelenlegi erősödési hullámot.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

október 12. 10:45 EU EKB-tól Schnabel tart beszédet
október 12. 13:00 EU EKB-tól Lagarde tart beszédet
október 12. 16:00 UK BoE-től Haskel tart beszédet
október 12. 17:00 EU EKB-tól De Guindos tart beszédet
október 13. 1:01 UK Kiskereskedelmi értékesítés (év/év) szept.
október 13. 2:30 AU NAB üzleti bizalom okt.
október 13. 8:00 UK Átlagos kereset változása aug.
október 13. 8:00 UK Tartósan munkanélküliek változása, ezer fő szept.
október 13. 8:00 UK Munkanélküliségi ráta aug.
sly36
sly36 2020. 10. 12. 07:18
Előzmény: #164217  _Macika_
#164218
Réses reggelt! 😘🧸
Télikabátot elővettem a gyereknek, 4 fok van. 😲
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 12. 07:15
Előzmény: #164216  mocskos_spekulans
#164217
Mocskos idő van,  akkor a "bikapéntek" reload? )
puszi pápára😋
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 10. 12. 07:06
#164216
GapHétfő Macikának!
Törölt felhasználó 2020. 10. 11. 21:20
Törölt hozzászólás
#164215
sly36
sly36 2020. 10. 11. 20:12
#164214
“Új kutatás a koronavírusról: hetekig fertőzhet hétköznapi használati tárgyakon
A  Covid-19-betegséget okozó új koronavírus 28 napig fertőzőképes maradhat bizonyos felületeken, mint bankjegyeken, mobiltelefonok képernyőin és rozsdamentes acélon ausztrál kutatók szerint. 
Miközben az influenzavírus 17 napig képes életben maradni 20 Celsius-fokon, azaz szobahőmérsékleten sima felületeken, az új koronavírus "rendkívül erőteljes", 28 napig életképes lehet ugyanilyen körülmények között - “
Törölt felhasználó 2020. 10. 11. 11:03
Törölt hozzászólás
#164213
sly36
sly36 2020. 10. 11. 09:05
#164212
1068 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 21 beteg
Törölt felhasználó 2020. 10. 10. 10:44
Törölt hozzászólás
#164211
Hathor
Hathor 2020. 10. 10. 10:15
Előzmény: #164209  sly36
#164210
Es 110en lelegezteton.
Ami duplazas
sly36
sly36 2020. 10. 10. 10:11
#164209

Új csúcsra szökött a napi fertőzés
1374 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 36.596 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 20 beteg...
Törölt felhasználó 2020. 10. 09. 23:22
Törölt hozzászólás
#164208
tibbi60
tibbi60 2020. 10. 09. 22:29
Előzmény: #164205  sly36
#164207
Jó hétvégét! hasonló menet az előzőhöz, aztán...... 
Törölt felhasználó 2020. 10. 09. 21:25
Törölt hozzászólás
#164206
sly36
sly36 2020. 10. 09. 21:21
Előzmény: #164204  -bubu-
#164205
Viszont kívánom Nektek is!
Jóéjtpuszi!🙋‍♀️
Macikának is! 😘🧸
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 09. 19:14
Előzmény: #164203  sly36
#164204
mennek a végtelenbe és tovább.....
jó hétvégét jó pihenést kirándulást ilyesmit :) 
Macibá holnap szabadul a "karanténból " hétfőn várjuk 
sly36
sly36 2020. 10. 09. 18:03
Előzmény: #164202  -bubu-
#164203
Megy a menetelés rendesen tovább.
-bubu-
-bubu- 2020. 10. 09. 15:49
Előzmény: #164201  sly36
#164202
sly36
sly36 2020. 10. 09. 15:40
Előzmény: #164200  tibbi60
#164201
100 pont esés?
Na, az nem ma lesz..

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek