Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 04. 08:23
#162100
sly36
sly36 2020. 09. 04. 08:22
Előzmény: #162097  -bubu-
#162099
Köszi, kimosni ez is kifog, 5 évet meg elmegy, többre nem nagyon vannak tervezve. Majd rákérdezek úgyis, hogy vált be, ha aktuális lesz, egyelőre most épp megy a miénk.
Köszi a beoldalazgatós híreket is, új csúcs már ne legyen.
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 04. 08:11
#162098
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Nagyot zuhantak az amerikai részvényindexek, főleg a technológiai szektor részvényeit adták. a Dow Jones 2,78 százalékot, az S&P 500 3,51 százalékot, a Nasdaq Composite 4,96 százalékot veszített az értékéből. Negatív a hangulat az ázsiai tőzsdéken is, a Hang Seng 1,54 százalékot, a Nikkei 1,27 százalékot, míg a Shanghai Composite 1,17 százalékot csökkennek. A határidős árfolyamok alapján, iránykeresés várható az európai tőzsdéken nyitás után.
 
Kedvezett a home office a PVH-nak. A Tommy Hilfiger és Calvin Klein márkákat is tulajdonló ruházati vállalat 13 centes EPS-sel zárta a második negyedévet, ezzel jelentősen felülteljesítve az elemzők által jósolt 2,43 dolláros egy részvényre jutó veszteséget. A vállalat márkáit a kényelmesebb, hétköznapibb stílus jellemzi, így a járvány miatt otthonról dolgozó tömegek jelentős többletkeresletet teremtettek a PVH számára. Tegnapi kereskedés során 3,3 százalékos emelkedéssel zárta a napot a PVH részvénye.
 
Gyorsjelentés után esett a Ciena. A többek között 5G technológiához használatos optikai kábeleket gyártó vállalat 91 centes egy részvényre jutó eredménnyel zárta a pénzügyi harmadik negyedévét, ami 19 centtel meghaladja az elemzői konszenzus várakozását. Árbevétel soron 976,7 millió dollárral zárta az elmúlt három hónapot a Ciena, ami 2,2 millió dollárral több a prognózisnál és 1,7 százalékkal az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A működési marzsok terén is pozitív meglepetést okozott a cég, ami 48,2 százalékon alakult, ezzel a konszenzus 45 százalékos jóslatát, valamint a legoptimistább elemző 46 százalékos előrejelzését is megdöntötte a vállalat. A vezérigazgató azonban figyelmeztette a befektetőket, hogy a megrendelések volumenében lassulás tapasztalható, ami kihathat a következő negyedévekre is, ugyanakkor egyelőre még egy megrendelést sem vontak vissza. A Ciena a következő negyedévre vonatkozóan 800-840 millió dolláros árbevételt jelzett előre, ami jelentősen kevesebb az elemzők által várt 994,4 millió dollárnál. Tegnap 24,3 százalékot esett a részvény árfolyama.
 
Likviditási problémák jelentkezhetnek a kínai ingatlanfejlesztő cégeknél. A készpénz állomány az 50 legnagyobb kínai ingatlanfejlesztőnél éppen elég volt ahhoz, hogy a június végi rövidlejáratú tartozásaikat fedezzék, az állomány 2016 óta a legalacsonyabb volt. A rövid fedezeti mutató 0,5 alatt volt 8 cégnél, mely szintén a legmagasabb az utóbbi négy évben és jelentős kockázatok felé mutathat. A cégeknek ráadásul az új szabályok miatt, melyeket eddig a Covid miatt ideiglenesen felfüggesztettek, nehezebb lesz friss tőkét bevonni. A kínai állam ezzel szeretné megelőzni, hogy lufi alakuljon ki az ingatlanpiacon, mely félelmük szerint kockáztathatja a kínai növekedést. A mostani szabályok azonban más kockázatokat rejtenek magukban, amennyiben az ingatlanfejlesztők likviditása valóban megroppan. A GEC elemzői szerint azon cégek, akik nem csökkentették eladósodottságukat és nem rendelkeznek megfelelő likviditással, azok most bajba kerülhetnek. A következő év első negyedévében ráadásul rekord 41 milliárd dollárnyi kötvény fog lejárni az iparágban, ráadásul a rövid hitelek aránya elérte a 63 százalékot a fejlesztőknél, mely a legmagasabb arány az elmúlt öt évben. Az ingatlanfejlesztők likviditási problémája könnyen továbbgyűrűzhet a helyi ingatlanpiacon, mely akár az egész kínai növekedést alááshatja, ezzel pedig jelentős kockázatot jelenthet a következő 12 hónapban.
 
A Twitter megint figyelmeztető jelzést rakott Trump bejegyzésére. A technológiai cég szerint az amerikai elnök támogatja az illegális választási tevékenységet. Ez már a harmadik alkalom, hogy Trump közösségi médiában történő bejegyzésére egy figyelmeztető címke került. A Twitter célja, hogy megakadályozzák a felhasználókat a szavazással kapcsolatos tanácsok közzétételétől, amik akár törvényellenesek lehetnek.
 
Mérföld alapú biztosítást kínáló start-up céggel állt össze a Ford. Ha a felhasználók letöltik a Metromile nevű alkalmazást, az autókban levő mérföld számláló jelzi az app számára, hogy mekkora utat tettek meg. Az elmúlt hat hónapban nagy feszültség övezi az autóbiztosítókat, miután a járvány miatt bezárásra kényszerültek országszerte az irodák és véget vetettek a csoportos összejöveteleknek is. A nagyobb biztosítók áprilisban kisebb jóváírásokat és kedvezményeket adtak az ügyfeleiknek, akik közül többen nem tartották reálisnak az engedmény nagyságát és perhez folyamodtak. A 2011-ben alapított biztosító a nem rendszeresen vezetőket célozza meg, a társaság szóvivője szerint az éves szinten 12 ezer mérfölddel kevesebbet autózóknak éri meg használni a szolgáltatásukat. A csütörtöki bejelentés szerint egy Ford tulajdonos 741 dollárt spórolhat éves szinten, ha a Metromile alkalmazást használja.
 
A Facebooknál is készülnek az amerikai elnökválasztásra. A vállalat bejelentette, hogy új politikai hirdetéseket nem tesz elérhetővé a Facebook a választás előtti héten, valamint minden olyan bejegyzés, ami azt állítja, hogy aki elmegy szavazni az elkapja a koronavírust törölni fog a platformról a techcég. A Facebook továbbá tájékoztató címkékkel fogja ellátni az összes olyan bejegyzést, ami a választási eredmények legitimitását vitatja el. Tegnap 3,8 százalékot esett a Facebook részvények árfolyama.
 
Profitot realizált a Tesla legnagyobb brit befektetője. A Baillie Gifford befektetési társaság volt korábban az elektromos autógyártó vállalat legnagyobb intézményi befektetője a maga 6,32 százalékos részesedésével, ezt azonban 4,25 százalékra csökkentette. A Baillie Gifford azzal indokolta a döntést, hogy a Tesla részvényárfolyamának gyors felfutása jelentős mértékben megnövelte a vállalat kitettségét a Teslában, amit mérsékelni kívántak. 9 százalékos eséssel fejezte be a csütörtöki kereskedést a Tesla részvénye.
 
Jó hónapot zárt a Costco augusztusban. Az amerikai nagykereskedelmi cég meglévő üzleteiben 13,2 százalékkal nőtt az árbevétel a nyár utolsó hónapjában az egy évvel korábbi értékesítésekhez képest. A Wall Street elemzői ennél kisebb, 10,7 százalékos bővülést prognosztizáltak. További optimizmusra adhat okot, hogy a vállalat e-kereskedelmi teljesítménye megduplázódott a hónapban. Tegnap 2,9 százalékot esett a Costco részvények árfolyama.
 
A célzott hirdetések felhasználói oldalról történő személyre szabását 2021-ben teszi elérhetővé az Apple. A technológiai cég csütörtökön jelentette be, hogy a legújabb operációs rendszerébe csak frissítésként fog bekerülni a funkció, ami megnehezítheti a Facebook és más mobilos hirdető működését. A júniusban bemutatott szoftverben, amennyiben a felhasználók először nyitnak meg egy alkalmazást, dönthetnek, hogy mennyi információt kívánnak magukról megosztani. Várhatóan a fogyasztók nagy része élni fog a teljes kikapcsolással. A Facebook állítása szerint 50 százalékos árbevétel visszaesést okozhat nekik, ha személyre szabható a funkció. Az Apple, annak érdekében, hogy a fejlesztők alkalmazkodni tudjanak a változásokhoz, nem fogja kibocsátani a funkciót a legújabb operációs rendszerben. A technológiai óriás a változást a felhasználók adatvédelmének alapvető részeként értelmezi, nem pedig a reklámipar elleni támadásként.
 
Vége lehet a dalnak a veszteséges európai fintecheknél. A két legnagyobb európai szereplő a Monzo és a Revolut hiába tudta jelentősen növelni az ügyfélbázisát és a kezelt vagyont, a tavalyi évben kétszer, illetve háromszor nagyobb veszteségről számoltak be, mint korábban. A Monzo vezetősége közölte, hogy ugyan van elég likviditásuk a következő évre, azonban kockázatos, hogy meddig tudják folytatni tevékenységüket, mert egyre nehezebb friss tőkét bevonni. Az idei év első felében 26 százalékkal csökkentek a fintech befektetések az első félévben 2019 hasonló időszakához képest, de Európában még ennél is rosszabb volt a helyzet, az egyik legnagyobb magántőkealap, az N26 teljesen bezárta londoni irodáját. Az új tőke csökkenésével elválhat, hogy mely fintech cégek rendelkeznek reális pénzügyi tervekkel, kiderülhet, hogy hol fenntartható a növekedés, azonban érdemes lehet felkészülni jelentős csődökre az iparágban.
 
A peren kívüli megállapodással megszüntetik az eljárást Malajziában a Goldman Sachs ellen. Az amerikai bank az 1MDB botrány miatt 3,9 milliárd dollárt fog fizetni a maláj államnak, azonban ezzel lezárulnak a bűnügyi perek a bank ellen. Az eljárást szintén megszüntetik 17 korábbi vagy mostani Goldman Sachs alkalmazottal szemben, azonban Tim Leissner és Roger Ng ellen továbbra is nyomoznak. A bank most az Egyesült Államok Igazságügy Minisztériumával is szeretné lezárni a nyomozást, ezzel maga mögött hagyva a 2008-as vállság óta legnagyobb banki botrányt.
 
Kijöttek a NIO augusztusi leszállítási adatai. Augusztusban 3 965 autót szállított le a vállalat, ami havi rekordnak számít a kínai elektromos autó gyártó vállalatnál, valamint év/év alapon 104,1 százalékos növekedésnek felel meg. A vállalat az idei évben összesen 21 667 autót szállított le, ami 109,9 százalékos bővülést mutat az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Az ES8 és ES6 modellekből eddig összesen 53 580 darabot sikerült kézbesítenie a NIO-nak. A tegnapi nap során 6 százalékot esett a NIO részvények árfolyama.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Itt van az új inflációs cél a Fed-től. Raphael Bostic tegnapi nyilatkozata alapján nagyjából 2,4 százalékig engedheti fel az inflációt az amerikai jegybank az új célkövetési rendszer alapján. A döntéshozó kiemelte, hogy sokkal inkább az inflációs trendet, mint a pontos értéket fogják figyelni. Úgy gondolja, hogy hajlandóak lesznek hosszabb ideig stimulust nyújtani a gazdaságnak, mint a történelem során bármikor, és hibát követnének el, ha túl korán kezdenék a monetáris szigorítást, mivel számos gazdasági szereplő elnyújtott válsággal küzd, és nehéz lesz a talpra állás. Jerome Powell jelzései alapján nagyjából erre lehetett számítani, korábbi kiadványunkban 2,3-2,5 százalék közé helyeztük el az új, tolerálható inflációs szintet. Bostic kollégája, Charles Evans ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államok gazdaságának további pályája nagymértékben attól függ, hogy kap-e további támogatást fiskális oldalról. Evans szerint a munkanélküliségi ráta tartósan 5 százalék felett maradhat, attól függetlenül, hogy idén vagy jövőre lesz-e elérhető vakcina. Az ügy előzménye, hogy Mitch McConnell szenátusi vezető kétségeinek adott hangot az új csomaggal kapcsolatban. Bár Donald Trump erőteljesen szorgalmazza az 1 milliárd dolláros, új mentőcsomagot, a Demokrata Párt részéről azt nem találták elégségesnek, és azóta sem közeledtek az álláspontok egymáshoz.
 
Nem csillapodik a járvány. Tegnap ismét közel 300 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak globálisan, Indiában rendre 80-90 ezer közötti, az Egyesült Államokban és Brazíliában 40-50 ezer közötti új fertőzés van. Európában Spanyolországban és Franciaországban is kritikusnak mondható a helyzet, a napi új esetszámok a tavaszi értékekhez közelítenek. A többi nyugat-európai országban egyelőre nem robbant be ismét a járvány, de félő, hogy a következő hónapokban meg fog történni. Ugyanakkor némi bizakodásra adhat okot, hogy jelenleg globálisan 60 ezren vannak kritikus állapotban a kórházakban, közel 7 millió aktív esetből, miközben április végén szintén 60 ezren voltak életveszélyben, de akkor mindössze 2 millió aktív esetet tartottak nyilván, tehát a súlyos esetek aránya 3 százalékról 0,9 százalékra süllyedt. Ez több okra is visszavezethető, egyrészt emelkedett a tesztelések száma, másrészt most nem elsősorban az idősebb korosztály fertőződött meg, harmadrészt elképzelhető, hogy némileg csökkent a vírus agresszivitása is. Hazánkban a tegnap reggeli tájékoztatás szerint szerdán 301 új esetet regisztráltak, és 1 beteg elhunyt, az aktív esetek száma 2 373-ra emelkedett, továbbra is 7-en vannak lélegeztetőgépen.
 
Várhatóan nem áll le az Egyesült Államok október elején, de a stimulusról még mindig nincs megállapodás. Tegnap telefonon egyeztetett a demokraták kongresszusi vezetője Nancy Pelosi és Steven Mnuchin pénzügyminiszter és megállapodtak, hogy meg kell hosszabbítani a költségvetést október 1-ről, az senkinek nem érdeke, hogy a választás előtt leálljon az államigazgatás, azonban az elvi megállapodáson túl másra nem jutottak itt sem. A részletekről nem sikerült megállapodni, ráadásul lehetséges, hogy a felek összekötné ezen megállapodást az új stimulus tárgyalásokkal, a felek zsarolásként használnák az államfinanszírozás meghosszabbítását ahhoz, hogy az általuk javasolt élénkítő csomagot jelentsék be. A csomaggal kapcsolatban még mindig jelentősen nézetkülönbségek vannak, a demokraták 2,2 ezer milliárd dollárral élénkítenének, míg a republikánusok ezer milliárd dollárral. A legnagyobb különbség a heti extra munkanélküliségi segéllyel kapcsolatban van, a demokraták ragaszkodnának a heti 600 dollárhoz, míg a republikánusok nem szeretnének 200 dollárt adni. A megállapodás itt is sürgős lenne, a gazdaság bizonyos szegmenseiben és az ország egyes területein egyértelműen látszik, hogy szükség lenne segítségre.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén. Bár tegnap a főbb európai részvényekkel ellentétben emelkedéssel zárt a BUX index, ma a negatív nemzetközi befektetői hangulat nyomás alatt tarthatja a hazai részvénypiacot. A magyar blue chip részvények közül az OTP grafikonján a 10 ezer forintnál lévő erős támasz segítheti az árfolyamot. A MOL árfolyamában 1 650 forintnál húzódik támasz, 1 700 forintnál ellenállás, továbbra is negatív a technikai kép. A Richter a 7 000-7 400 forintos szintek között mozog, jelenleg negatív korrekciós fázisban, miután a múlt héten új történelmi csúcsra emelkedett. A Magyar Telekom grafikonján 355 forintnál található egy erős támasz, melynek letörése esetén tovább szakadhat a jegyzés.
Tovább gyengülhet a forint. Az euró-forint árfolyamában 360 forintnál található az első ellenállás, mely áttörése estén a 365 forintos szinthez közeledhet a jegyzés. Míg a dollár-forint grafikonján 308 forintnál található a következő szignifikánsabb ellenállás.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés

szeptember 4. 9:00 HU Ipari termelés (év/év) júl.
szeptember 4. 9:30 GE IHS építőipari index aug.
szeptember 4. 10:30 UK Építőipari index aug.
szeptember 4. 11:30 UK BoE-től Saunders tart beszédet
szeptember 4. 14:30 US Nonfarm Payrolls aug.
szeptember 4. 14:30 US Foglalkoztatási arány aug.
szeptember 4. 14:30 US Munkanélküliségi ráta aug.
szeptember 4. 14:30 CA Munkanélküliségi ráta aug.
szeptember 4. 16:00 CA Ivey BMI aug.
szeptember 4. 17:00 EU EKB-tól Lane tart beszédet
szeptember 7. 8:00 GE Ipari termelés (hó/hó) júl.
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 04. 08:08
Előzmény: #162096  sly36
#162097
kidobtam mert a vezérlőt elvitte a szerelő de egy hét alatt nem jutott vele semmire , az új alkatrészt meg szept 15 előtt nem lehetett megrendelni a gyárból , egyébként 49000ft + 15 000ft munkadíj lett volna , így vettem egy elektroluxot 93 000 ért és 5000 ért hozzák ma házhoz a médiamarktból 
nem tud annyit mint az AEG és nem inverter motoros de ezt nem sajnálom ha ki kell baszni majd , egyébként elég sokat tud és keskeny mint az AEG volt 
itt a link ahol videó bemutatása is van :
https://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_mosogep/keskeny_eloltoltos_mosogepek/electrolux_ew6s406w_mosogep.html
sly36
sly36 2020. 09. 04. 08:01
Előzmény: #162093  -bubu-
#162096
Na wazz., csak ki kellett dobni a jó kis AEG-et...:-(
Szabad megkérdezni, milyet vettél?
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 04. 07:59
Előzmény: #162093  -bubu-
#162095
07:40Orbán Viktor: állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot
csata háború győzelem 
napoleon is törpe volt )
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 04. 07:58
Előzmény: #162092  tibbi60
#162094
ezeket az usa ath-kat  jó volna elfelejteni egy időre 
kb 10 év
-bubu-
-bubu- 2020. 09. 04. 07:56
Előzmény: #162091  sly36
#162093
jó reggelt :)
laborba kezdtem reggel 7 kor , most várom az új mosógépet 
további izgalmakra nincs szükségem mára :)) 
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 04. 07:53
Előzmény: #162091  sly36
#162092
Jó reggelt, lehet uncsi nap lesz 
sly36
sly36 2020. 09. 04. 07:04
Előzmény: #162088  _Macika_
#162091
Izgalmas pénteket! 🙄
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 03. 22:05
Előzmény: #162089  tibbi60
#162090
Shortzarasok szepitettek kicsit
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 03. 21:32
Előzmény: #162088  _Macika_
#162089
Dow egy ezres, csodás 
Zsimo
Zsimo 2020. 09. 03. 20:43
Előzmény: #162086  Hathor
#162087
Akkor tuti nem tech papír :)))
Hathor
Hathor 2020. 09. 03. 20:27
Előzmény: #162083  Zsimo
#162086
Nalam Enefi +2%
Szarvasi_Kotyogós
Szarvasi_Kotyogós 2020. 09. 03. 20:26
Előzmény: #162077  _Macika_
#162085
A huszadik short végre jókor nyílt. 
tibbi60
tibbi60 2020. 09. 03. 19:15
Előzmény: #162080  _Macika_
#162084
Ideje már, mennyit ment
Zsimo
Zsimo 2020. 09. 03. 18:02
Előzmény: #162080  _Macika_
#162083
Appen;  Wabi; Enefi; Cyberg biztos  tech papírok mert ma nagyot estek. :))
duraczell 2020. 09. 03. 18:00
Előzmény: #162081  _Macika_
#162082
Még a végén visszatalálnak a havi boilik közé. Meglássuk "túléli" ez a korrekció a köv 2 hetet (vagy akár a mai napot)?
_Macika_
_Macika_ 2020. 09. 03. 17:48
#162081
Végre van volatilitás
maradjon is velünk

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek