Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 03. 08:24
#158600
Graphisoft Park: Mennyire maradhat vonzó az irodapiac?Érdekes változásokat hozhat a hazai kereskedelmiingatlan-piacon a koronavírus-járvány, amely hosszabb távon is befolyásolhatja az ingatlanfejlesztőket, így a Graphisoft Parkra is hatással lehet. Bár a Park némileg speciális helyzetben van a járvány hatásaival így is számolni kell, illetve a hosszabb távon várható trendekkel a kereskedelmiingatlan-piacon. A 2019-es év kiemelkedően sikerült a Park számára, azonban a jövőben érdemben változhatnak meg a fundamentumok, valamint az extra osztalék kifizetése is jelentős változást eredményez az értékelésben, emiatt modellünket is frissítettük.
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 03. 08:19
#158599
Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy – a 2020. április 30-i Közgyűlése hatáskörében eljáró Igazgatóság által meghozott 10/2020. számú határozata alapján, javadalmazási politikája megvalósítása részeként – 2020. július 2-án, a Budapesti Értéktőzsdén 150.000 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 10.983,-forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével. A tranzakció nyomán az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 2.595.939 darabra változott. A saját részvény állomány 0,93% 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 03. 08:14
Előzmény: #158596  _Macika_
#158597
jaja, mindenki menjen a balatonra valamelyik mészáros érdekeltségbe :o) 
külföldre NE , csak a mészáros a tuti :o)) akkor gyarapszik a cosa nostra 
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 03. 08:06
#158595
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Mérsékelt emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést az amerikai tőzsdeindexek, köszönhetően a vártnál kedvezőbb, fontosabb munkaerőpiaci adatoknak. A Dow Jones 0,4 százalékot, az S&P 500 0,5 százalékot, míg a Nasdaq Composite 0,5 százalékot emelkedett. Emelkedéssel zárhatják a hetet az ázsiai indexek. A Nikkei 0,4 százalékos, a Hang Seng 0,9 százalékos, a Shanghai Composite 1,2 százalékos emelkedést mutat. A határidős árfolyamok alapján iránykereséssel indulhat a pénteki kereskedés az európai tőzsdéken. Ma a Függetlenség Napja miatt kereskedés szünnap lesz az amerikai tőzsdéken és a devizapiacon is az átlagosnál alacsonyabb aktivitás várható.
 
A vártnál több autót adott el a Tesla. A vállalat a második negyedévben 90 650 autót szállított le, ezzel több mint 7 500 autóval többet sikerült a Teslának értékesítenie, mint amit a Wall Street elemzői előrejeleztek. Negyedéves bázison 2,5 százalékos volt a növekedés. Gyártási szempontból visszaesés volt tapasztalható, 20 százalékkal esett vissza a gyártási volumen. Ezt jelentős részben a koronavírus intenzív gyárleállítási döntései okozták. Tegnap céláremelés is érkezett az autógyártóra. Ezúttal a Wedbush Securities módosította az elektromos autó gyártó 12 havi célárát a korábbi 1 000 dollárról 1 250 dollárra emelve azt, továbbra is semleges ajánlás mellett. Az elemzők pozitív kimenetel esetén egyébként a 2 000 dolláros célárat is reálisnak találják. A jó híreknek köszönhetően tegnap 8 százalékot emelkedett a Tesla részvények árfolyama, ezzel a piaci kapitalizációja már közel 225 milliárd dollár.
 
Megegyezhetett a JetBlue a pilóták szakszervezetével. A Reuters információi szerint a megegyezés értelmében a légitársaság 2021 május 1-ig munkáltatói nyomással nem jelenthet be leépítéseket. A zárás utáni kereskedésben 0,8 százalékot emelkedett a JetBlue részvények árfolyama.
 
A szükségesnél 8 ezerrel több légi utaskísérő van az American Airlines állományában. Az amerikai légitársaság várhatóan a munkavállalói felmondás és a korai nyugdíjazás eszközeivel csökkentheti a légi utaskísérők számát a következő időszakban. Tegnapi nap során 2,4 százalékot zuhant az American Airlines részvények árfolyama.
 
Egy lépéssel közelebb a Boeing a 737 Max gépek újraengedélyezéséhez. A repülőgépgyártó és a Szövetségi Repülési Igazgatóság (FAA)egy sor az újraengedélyeztetéshez szükséges dokumentumot írtak alá. Az FAA most kezdheti az adatok felülvizsgálatát, ezt követően a pilótaképzési program és más egyéb részletek elfogadása jöhet. Csak ezek után állhatnának újra forgalomba a 737 Max gépek. A Boeing árfolyama 0,27 százalékkal emelkedett a tegnapi kereskedésben.
 
Újabb értékesítési rekordot döntött a Nio. A kínai elektromos autó gyártó vállalat június hónapban 3 740 autót értékesített, amivel havi értékesítési rekordot döntött. Ezzel együtt a korábban közzétett negyedéves értékesítési prognózisát is felülteljesítette a vállalat. A negyedéves értékesítési adatok szerint 10 331 járművet értékesítettek az elmúlt három hónapban. A kínai autógyártó részvénye tegnap 18,6 százalékot emelkedett.
 
A YouTube versenytársa lehet a Spotify. A Tech The Lead információi szerint a Spotify menedzsmentje fontolgatja a videó streaming szegmensbe történő belépést. Ezzel jelentősen felerősödne a verseny a Google tulajdonában lévő YouTube és a Spotify között. A Spotify részvényei tegnap 4,9 százalékot emelkedtek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Több amerikai államban elszabadult a koronavírus-járvány. Tegnap ismét rekordszámú új fertőzést azonosítottak az Egyesült Államokban, több mint 57 ezret. A jelenlegi trendet figyelve nem tűnik irreálisnak Anthony Fauci a napokban tett nyilatkozata, miszerint hamarosan 100 ezer fölé emelkedhet a napi esetszám az Egyesült Államokban, és teljesen kezelhetetlenné válik a járvány. Kritikus a helyzet Floridában, Kaliforniában és Texasban. Sokatmondó, hogy mindhárom államban több a napi megbetegedés, mint az európai járvány márciusi tetőzésekor Olaszországban és Spanyolországban volt, ugyanakkor a lakosságszám jóval kisebb. Brazíliában is súlyos a helyzet, ahol tegnap majdnem 50 ezer új esetet diagnosztizáltak, az országban az elvégzett tesztek 46 százaléka pozitívnak bizonyul, mely kiugróan magas szám (a globális átlag 3 és 8 százalék közé tehető). Az európai országokban továbbra is kezelhetőnek tűnik a járványhelyzet, azonban több olyan országban ismét emelkedésnek indultak a fertőzésszámok az utóbbi napokban, ahol korábban sikerült teljesen leszorítani a járványt.
 
Némileg csökkent Biden előnye Trump előtt. A legfrissebb közvéleménykutatások a korábbinál kisebb különbséget mértek a két elnökjelölt között, a YouGov mindössze 5 százalékot, az Ipsos és az IBD 8 százalékot, viszont a Monmouth és a Suffolk Egyetem 12 százalékot. Az átlagos különbség jelenleg 9,3 százalék Biden javára. Tegnap este hozták nyilvánosságra az előző hónapokban összegyűlt kampánypénzeket, mely szerint Biden kampányára 141 millió dollár, míg Trumpére 131 dollár támogatói forrás gyűlt össze.
 
Jelentős javulás az amerikai munkaerőpiacon. Tegnap délután tették közzé az átfogó munkaerőpiaci jelentést, mely szerint júniusban a nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma 4,8 millióval emelkedett, ez jelentősen meghaladta az előzetes várakozást. A munkanélküliségi ráta alakulása is pozitív meglepetést okozott, a májusi 13,3 százalékról 11,1 százalékra csökkent, miközben 12,3 százalékot vártak. Ugyanakkor a heti adatok elmaradtak a várakozásoktól, mely azt mutatja, hogy továbbra is jelentős bizonytalanságok vannak jelen a munkaerőpiacon, a járvány további gyorsulása esetén lehetnek még komoly hullámok.
 
Kína megfenyegette az Egyesült Királyságot és Ausztráliát. Barátságtalan üzeneteket fogalmazott meg a kínai külügyi szóvivő, Csao Li-csien. A diplomata szerint amennyiben az Egyesült Királyság vagy Ausztrália állampolgárságot ad a hongkongi polgároknak, annak komoly következményei lesznek. Boris Johnson brit miniszterelnök a héten úgy nyilatkozott, hogy elindítják a folyamatot, mely biztosítaná a brit állampolgárságot a kérvényezőknek, Scott Morrison ausztrál kormányfő pedig jelezte, hogy kormánya átgondolja ezt a lehetőséget.
 
Erőteljes optimizmust tükröznek a kínai beszerzési menedzser-indexek. A szolgáltatóipari index 55 pontról 58,4 pontra ugrott júniusban, a kompozit index pedig 53,4 pontról 55,7 pontra. Ilyen magas értékeket utoljára 2010 augusztusában láthattunk. A vállalatok beszámolója szerint jelentősen élénkült a kereslet, miután sikerült visszaszorítani a járványt, és enyhíteni lehetett a korlátozó intézkedéseken. Jó hír, hogy a külső keresletben is némi élénkülés volt tapasztalható, január óta először bővült az export volumene, bár visszafogott mértékben. Úgy tűnik, hogy a pekingi gócpontot is sikerült visszaszorítani, ma reggel mindössze 5 új fertőzésről számoltak be a kínai hatóságok.
 
Visszapattant az ausztrál kiskereskedelmi szektor. Májusban 16,9 százalékos bővülést mértek a kiskereskedelmi forgalomban, mely az áprilisi, 17,7 százalékos zuhanást követte. Legnagyobb mértékben a ruházati cikkek forgalma emelkedett, mivel az előző hónapban az üzletek nagyobb része zárva tartott. A regionális bontás alapján látható, hogy elsősorban a déli szövetségi államokban mértek nagyobb növekedést.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Éles pozitív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén. Az erőteljesen pozitív nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően gyors visszapattanást láthattunk az árfolyamokban, ezzel a BUX index ismét a 36 000 pontos szint fölé tudott kerülni. A vezető részvények közül az OTP továbbra is a meghatározó, 11 ezer forintos szint alatt mozog, a további emelkedéshez mindenképpen a szint fölé kellene kapaszkodnia. A MOL jegyzése is felpattant, azonban az 1 800-1 900 forintos sávban maradhat a technikai kép alapján. A Richter árfolyama egészen elképesztő mértékben emelkedett, elsőként a 6 600 forintos, majd a 6 800 forintos szintet is sikerült átlépnie. Amennyiben tartósan meg tud maradni az utóbbi támasz felett, hamarosan a 7 000-7 150 forintos tartomány felé veheti az irányt. A Magyar Telekom árfolyama napközben a 380 forintos szint fölé tudott emelkedni, de végül ott zárt, így nyitott maradt a kérdés, hogy a korábbi, 380-400 forintos kereskedési sávban, vagy alatta fog folytatódni a mozgás.

Tovább korrigálhat a forint
. A technikai kép alapján némi forinterősödésre számíthatunk még, az euró-forint grafikonján 347,50 és 350 között, míg a dollár-forint árfolyamában 310-nél húzódik meghatározó támasz, melyeket tesztelhet, azt követően azonban ismét emelkedés indulhat.
 
150 ezer saját részvényt vásárolt az OTP. A vállalat mai bejelentése szerint a tegnapi kereskedésben újabb 150 ezer darab részvényt vettek, az átlagár ezúttal 10 983 forinton alakult.
 
Mégsem adják el a román Garanti Bankot? A Világgazdaság mai cikkében arról ír, hogy a Profit.ro hírportál szerint felfüggesztették a pénzintézet értékesítését. Korábban az OTP mellett az Intesa Sanpaolo is ajánlatot tett rá, és a hírek szerint nem volt nagy különbség az ajánlatok között, de a jelenlegi tulajdonos keveselte az összeget. Ugyanakkor nem erre, hanem a kialakult járványhelyzetre hivatkoznak.
 
Az MNB könnyít az NHP Hajrá! feltételein. Tegnap online sajtótájékoztatón jelentette be Patai Mihály, hogy jelentős változtatásokat fognak végrehajtani a program feltételein, melyet követően külföldi beruházások finanszírozására is igénybe lehet venni. Társasházak, lakásszövetkezetek energetikai beruházásai előtt is megnyitják a kaput, javítják a forgóeszköz-hitelek felvételi lehetőségét, illetve az Európai Uniós támogatások előfinanszírozása mellett hazai támogatások előfinanszírozása is lehetséges lesz a program keretén belül.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
július 3. - US Kereskedési szünnap
július 3. 9:15 SP Szolgáltatóipari BMI
július 3. 9:45 IT Szolgáltatóipari BMI
július 3. 9:50 FR Szolgáltatóipari BMI
július 3. 9:55 GE Szolgáltatóipari BMI
július 3. 10:00 EU Kompozit BMI
július 3. 10:00 EU Szolgáltatóipari BMI
július 3. 10:30 UK Kompozit BMI
július 3. 10:30 UK Szolgáltatóipari BMI
július 4. 12:40 EU EKB-tól Lagarde tart beszédet
július 6. 3:30 GE Gyáripari megrendelések (hó/hó)
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 03. 08:06
Előzmény: #158592  _Macika_
#158593
jó reggelt, itt éjjel volt felhőszakadás de nem kicsi , most kellemes az idő de asszem kegyetlen párás meleg lesz napközben 
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 03. 08:01
#158592
jó reggelt!
végre süt a jó kis nap )))
😜
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 02. 19:06
Előzmény: #158589  _Macika_
#158591
Azért annyira nincs messze, persze, most se ki nem gondolná 
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 02. 19:04
Előzmény: #158589  _Macika_
#158590
Az amerikai gazdaság dübörög e tér magához..... Hahaha,, csak még ő nem tért magához, kamu adattal henceg, közben újra bezarkoznak
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 02. 17:17
#158589
mondjuk naposon az sp még mindig sávban van
https://charts.mql5.com/25/291/usspx500-d1-fxpro-financial-services.png
ha a 200 napos kék elesik akkor lenne csak gáz
hol van az még
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 02. 17:12
Előzmény: #158586  -bubu-
#158587
36 az oda van szögezve rá ))
vadi kiadta az első riasztást nasdaq-ra
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 02. 17:10
Előzmény: #158585  _Macika_
#158586
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 02. 17:07
Előzmény: #158582  -bubu-
#158585
de 36 felett van még
meg van átkozva ezzel a 36-tal 👩👹
))
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 02. 17:05
Előzmény: #158582  -bubu-
#158584
előző prompt záró 3115.86
tibbi60
tibbi60 2020. 07. 02. 17:04
Előzmény: #158578  -bubu-
#158583
le akar mondani ünnep előtt...jól tenné,de nem fog..fikció
-bubu-
-bubu- 2020. 07. 02. 17:03
Előzmény: #158581  _Macika_
#158582
sp zárja a nyitó gap et 
https://invst.ly/rbnn5

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek