Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csilla23
csilla23 2020. 06. 09. 08:51
Előzmény: #156858  -bubu-
#156860
Signature? Gondolkodtam, hogy előfizetek rá. Mondjuk elég lekövetni a híreket azokban a konkrét papírokban, amik érdekelnek. Mindenesetre igen rendes tőled, hogy fáradozol vele nap, mint nap. A “jó isten hálája meg jóságod” (és jószágod)! 😏
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 09. 08:45
Előzmény: #156857  csilla23
#156858
Ez egy reggeli hírlevél de nem Randomos :)
Forrásoknál rálelsz szerintem, hogy akkor kié , ha még sem akkor kérdezz rá bátran :)
csilla23
csilla23 2020. 06. 09. 08:43
Előzmény: #156855  -bubu-
#156857
Saját gyűjtés? Voá!
sly36
sly36 2020. 06. 09. 08:40
Előzmény: #156853  csilla23
#156856
Én mondjuk tuti, mert lusta vagyok bármilyen hírt keresni, csak ami a szemem elé jön.
Mondjuk a chartokon ott van minden. :o)
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 09. 08:39
Előzmény: #156853  csilla23
#156855
ez NEM randomos hírlevél 
sly36
sly36 2020. 06. 09. 08:39
Előzmény: #156852  -bubu-
#156854
Köszönjük a múlt rövid híreit! :-))))
csilla23
csilla23 2020. 06. 09. 08:38
Előzmény: #156852  -bubu-
#156853
Ez Randomos hírlevél, ugye? Meg kell mondanom, hogy egyre jobb színvonalú. Szerintem sokan örülnek, hogy minden reggel felteszed. 👍
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 09. 08:31
#156852
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább folytatódik a rally az amerikai részvénypiacon. A Dow Jones 1,7 százalékot, az S&P 500 1,2 százalékot, míg a Nasdaq Composite 1,1 százalékot emelkedett. Vegyes hangulatot láthatunk ma az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,4 százalékos mínuszban van, míg a Hang Seng 1,7 százalékos, a Shanghai Composite pedig 0,6 százalékos emelkedést mutat. A határidős árfolyamok alapján emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés az európai tőzsdéken.
 
A lakossági kereskedők miatt emelkedhet a csődvédelem alatt álló cégek részvényei. Kirk Ruddy, korábbi csődkövetelésekkel kereskedő, szerint a lakossági ügyfelek nincsenek tisztában azzal, hogy milyen kis arányban fognak a részvényesek bármit is nyerni a csődeljárás végén. Szerinte a népszerű és olcsó platformokon kereskedők nem végzik el a szükséges elemzéseket a befektetéseik előtt és az olcsó, de népszerű nevek felé fordulnak. A másik ok a csőd papírok óriási emelkedésére a short zárások lehet. A május 22-i csőd bejelentés óta a Hertz részvényei 95 százalékkal emelkedtek, a J.C. Penny május 15-i bejelentése óta 167 százalékot emelkedett, míg a Pier 1 Imports az utóbbi két napban több, mint duplázódott, ám még így is jelentős mínuszban van a februári bejelentés óta. A tegnapi napi emelkedésben azok a cégek is részt vettek, amik még nem indították meg a csődeljárást, ám elég valószínű, hogy elfogják, így a Chesapeake Energy 182 százalékkal és a GNC Holdings 106 százalékkal emelkedett tegnap.
 
Ausztria további 450 millió euróval megtoldotta a Lufthansa segélycsomagját. Az osztrák kormány 150 millió euró közvetlen támogatással és 300 millió eurós állam által garantált hitellel segíti a Lufthansa leányvállalatát, az Austrian Airlines-t. Azon országok közül, ahol légitársaságot működtet a cég, már csak egyedül a belga államtól nem kapott segítséget. Eddig ugyanis a német állam 9 milliárd eurós mentőcsomagja mellett, Svájc is 1,3 milliárd euróval segítette ki a vállalatot.
 
Az IBM felhagy az arcfelismerő szoftverek értékesítésével. A techóriás tegnap a Kongresszusnak benyújtott levelében szólította fel a vezetőket a mihamarabbi igazságosság és faji méltányosság érvényesítésére. A vállalat felhagy a tömeges megfigyelésre és faji profilozásra alkalmas szoftvereinek értékesítésével, tette hozzá a vállalat vezérigazgatója. A CEO emellett olyan új szövetségi szabályozás kialakítását sürgeti, mely segítségével jobban felelősségre vonható a rendőrség kötelezettségszegés esetén.
 
277 dolláros célár mellett vételre ajánlják a Boeing részvényét. A Seaport Global Securities újonnan kezdte el követni a gyártó óriást. Az elemzők szerint a járvány okozta legnagyobb kockázatok már beárazódtak a papírba és a vállalat szabad készpénzárama a jelenlegi várakozásoknál magasabb ütemben növekedhet. A Boeing részvények árfolyama tegnap 12,2 százalékot emelkedett.
 
A PG&E 5,75 milliárd dollárt vonna be részvénykibocsátással. A közműcég 3,25 milliárd dollár értékben értékesít részvényeket intézményi befektetők számára, többek között a Fidelity Managementnek és a Zimmer Partnersnek. A tervek szerint a fennmaradó összeget is részvénykibocsátással vonnák be a piacról. A tervek alapján a befektetők 10,5 dollárért tudnának részvényeket vásárolni, mely egy 16 százalékos diszkontot jelent a múlthét pénteki 12,52 dolláros záróárhoz képest. A közműcég a tőkebevonással a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárásának forrásait kívánja biztosítani. Tegnap 0,4 százalékot emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama.
 
Felülsúlyozásra ajánlják a Moderna részvényeit. A Barclays is elkezdte követni a Moderna részvényét és felülsúlyozásra ajánlják a gyógyszergyártó papírjait. Tegnap 1,6 százalékot emelkedett a Moderna részvények árfolyama.
 
Mark Zuckerberg elkötelezett, hogy a vállalat felülvizsgálja a közösségi oldal jelenlegi szabályozásait. Az utóbbi napok tüntetései után, ugyanis többen is kritizálták az oldal közösségi irányelveit, miután több szélsőségesnek bélyegzett tartalmat nem moderált vagy törölt az oldalról. Tegnap 0,3 százalékot emelkedett a Facebook részvények árfolyama.
 
Kamatmentes részletre vásárolhatóak az Apple termékei az új Apple Card-dal. A vállalat partnere, a Goldman Sachs által kibocsátott hitelkártyával a tulajdonos iPad, Mac és AirPods termékeket is fog tudni vásárolni kamatmentes részletre a Bloomberg forrásai szerint. A jelenlegi szabályok szerint egyelőre csak iPhone-ok vásárolhatóak hasonló kamatmentes konstrukcióban. A hétfői kereskedést 0,6 százalékos emelkedéssel zárta az Apple.
 
3 300 dolláros célár érkezett az Amazonra. Az RBC Capital elemzői felülsúlyozásra ajánlja az e-kereskedelmi vállalat részvényeit. Az elemzők szerint az Amazon „strukturális nyertese” a pandémiás időszaknak és a szektor legkiemelkedőbb vállalata is egyeben. Az Amazon részvényeinek árfolyama 1,6 százalékot emelkedett a tegnap kereskedés során.
 
10 ezer embert bocsát el a BP. Az olajcég a vírus miatt felgyorsítja a cég újraszervezését és az alacsony olajárak miatt a tervezetnél korábban állnának át a tiszta energiaforrásokra. A teljes állomány 14 százalékát küldik el, nagyrészt irodai dolgozókat és a top 400 pozíció harmada fog megszűnni. A mostani elbocsátások a februárban bejelentett terv szerint történnek, ekkor jelentették be, hogy megszűnik a kitermelési és finomítási üzletágat és helyette 11 új csapat lesz helyettük. Februárban még nem voltak pontos számok az elbocsátásokról, a mostani bejelentés nagysága még az elemzőket is meglepte. A cég 2050-re szeretne karbon semleges lenni és várhatóan a szeptemberi befektetői napon tudhatunk meg több részletet a stratégiai tervről.
 
Kínában éledezik az autópiac. Májusban a személygépkocsik értékesítése 1,9 százalékkal, 1,64 millió darabra növekedett az egy évvel korábbihoz képest. 2019. június óta ez volt első hónap, amikor több autót adtak el éves összehasonlításban. Az elektromos autók értékesítésében megfigyelt visszaesés is mérséklődött: májusban „csupán” 26 százalékkal kevesebb alternatív meghajtású járművet adtak el az egy évvel korábbihoz képest, míg áprilisban 30, márciusban 49 százalékkal volt alacsonyabb az értékesítés volumene. A legnépszerűbb a Tesla modellje volt, amiből 11,095 darabot adtak el májusban.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Németországban és az Egyesült Államokban ismét nőtt a vírus átadása. Németországban ismét 1 fölé emelkedett az R0, ami azt mondja meg, hogy hány embernek adja át átlagosan egy fertőzött. Vasárnap még csak 1,05 volt az országban, ez hétfőre 1,11-re emelkedett, így kérdéses, hogy hogyan folytatódhat az újranyitás az országban. Jó hír azonban, hogy így is csak 359 új eset volt, ami töredéke a az első hullám csúcs értékeinek. Eközben az Egyesült Államokban, valószínűleg részben a tüntetések, részben ez újranyitások miatt, emelkedett az új diagnosztizáltak és az aktív esetek száma is. Jó hír, hogy Thaiföldön már 15 napja nem volt új helyi fertőzésátadás, ha 28 napig megmaradna ez, akkor csökkenthetnék a riasztási szintet. Az országban a nemzetközi turizmus összeomlása jelentős gazdasági károkat okoz, ezért a kormány szeretné, ha a belföldi turizmus fellendülése legalább részlegesen ellensúlyozná ezt, 3 ezer thai bahtos utazási támogatást ad az állampolgároknak.
 
Márciusban összeomlott a német ipar. A Destatis tegnapi közlése szerint márciusban 17,9 százalékkal zuhant az ipari termelés volumene, miközben a konszenzus 7,5 százalékos csökkenésre számított, előzetesen pedig 9,2 százalékos visszaesést mértek. Áprilisban további csökkenés jöhetett az ipari szektorban készített felmérések alapján, majd a májusi hónap hozhatott némi bővülést.
 
Rövid távon az olajár csökkenését valószínűsíti a Goldman elemzője, aki szerint a következő hetekben 35 dollárra eshet vissza a Brent árfolyama, ami ma már 43 dollár felett mozgott. Az elemző szerint az olaj ára már eleget emelkedett ahhoz, hogy Kína mérsékelje vásárlásait, valamint a keresletet várhatóan a rendkívül alacsony finomítói marzsok is visszavethetik. Az elemző szerint év végére 45 dollárig emelkedhet a Brent árfolyama.
 
Júliustól már növeli olajkitermelését Szaúd-Arábia. Az ország májusban önkéntesen döntött úgy, hogy júniusban az OPEC+ tagországokkal megállapodott csökkentésen túl további napi 1,2 millió hordóval mérsékli termelését annak érdekében, hogy stabilizálódni tudjon az olaj árfolyama. A hétvégi megállapodás, miszerint egy hónappal tovább fent tartják a tagállamok a kitermelési kvótákat, erre az önkéntesen vállalat mennyiségre nem vonatkozik.
 
A World Bank szerint 1960 óta először csökkenhet a világgazdaság az idei évben. A szervezet közgazdászai szerint 5,2 százalékkal csökkenhet a gazdaság, mely a legnagyobb csökkenés a második világháború óta és a feltörekvő országokban is csökkenhet a termelés, melyre 1960 óta, mióta az adatokat gyűjtik, nem volt példa. A fejlődő országok megtorpanása azért is problémás, mert ez akár 100 milliókat lökhet ismét szegénységbe. A közgazdászok szerint az országok 90 százalékában csökkenhet a GDP, melyre utoljára 1870-ben került sor. Az év elején a szervezet még 2,5 százalékos növekedéssel számolt, azonban a vírus miatt felül kellett írniuk ezt a számot. Az idei lehet a negyedik legnagyobb csökkenés az utóbbi 150 évben, csak a világháborúk és a nagy világválság idején volt ennél is nagyobb bezuhanás.
 
Ma kezdődik a tárgyalás az Egyesült Királyság és Japán között egy szabadkereskedelmi megállapodásról. Miután a britek eddig az EU 2018-ban aláírt szabad kereskedelmi megállapodás alapján kereskednek a két szigetországnak új egyezményt kell ratifikálnia. Várhatóan a mostani megállapodáshoz hasonlót szeretne a két ország, azonban a részleteket még tisztázni kell. A 2019-ben a két ország kereskedelme 39 milliárd dollár volt, így az egyik legfontosabb prioritása a brit kormánynak a megállapodás összehozása.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Mérsékelt emelkedéssel indulhat a hazai kereskedés. A magyar blue chip részvények közül az OTP esetében a következő fontos ellenállási szint 11 833 forintnál található. A Richter tegnap sikeresen áttörte a 7 ezer forintos ellenállást és sikerült felette zárnia a hétfői kereskedésben. Amennyiben ma is sikerül felette maradnia megnyílhat a tér a részvény számára első körben a 7 100 forintos szintig. A MOL továbbra is a 2 ezer forintos szint közelében táncol, semleges technikai kép mellett. A Magyar Telekom esetében a 380-400 forintos sáv a meghatározó.
 
Tovább folytatódhat a forint erősödése. Az euró-forint jegyzése letörte a 345 forintos támaszt, így a jegyzés a következő fontos támasz irányába kezdett el mozogni, ami 340 forintnál található. A dollár-forint árfolyama az elmúlt napokban a 304 forintos szint közelében mozog, itt 300 forintos szint jelent egy szignifikáns támaszt a jegyzésnek.
 
A Világbank friss előrejelzése szerint a hazai GDP 5 százalékkal zsugorodhat idén, majd 2021-ben 4,5 százalékos növekedést vár a szervezet. Európán belül a legnagyobb visszaesést Horvátországban várják, ott 9,3 százalékos GDP-csökkenéssel számolnak. Lengyelország és Szerbia gazdasága viszont ellenállóbb lesz a várakozásuk szerint, előbbi GDP-je 4,2 százalékkal, utóbbié 2,5 százalékkal zsugorodhat.
 
Elszállhat az idei költségvetési hiány. A tegnap közzétett államháztartási hiány adatok alapján szkeptikusak az elemzők a hiánycél tarthatóságát illetően. Az első 5 hónap költségvetési hiánya 1051 milliárd forintra emelkedett, ami 875 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi értéket. Ebből 450 milliárd forint járványügyi kiadásnak minősült. A kormány nemrég 3,8 százalékra emelte meg az idei GDP-arányos hiánycélt, ami 1890 milliárd forintos költségvetési hiányt feltételez. A Portfolio és az ING bank elemzője szerint sem lesz tartható az idei hiánycél, mivel a koronavírussal kapcsolatos kiadások várhatóan tovább növekednek, amit nem fog tudni ellensúlyozni az EU-tól érkező bevételek növekedése sem.
 
Kiderül, mennyit érhet az INA a horvátoknak. A Világgazdaság információi szerint a mai napon prezentálja a Lazard befektetési bank az INA átvilágításának és értékelésének eredményét a horvát kormány felé, aki ez alapján tehet ajánlatot a MOL kezében lévő 49 százalékos INA- részesedésre. Az angol-francia pénzintézet árbecslése azért is lesz mérvadó, mert igencsak eltérő összegek forognak a közbeszédben. Az INA tőzsdei kapitalizációja alapján a 2,1 milliárd dollárt érne a MOL csomagja, ez azonban nem feltétlen reális ár, tekintve, hogy az INA részvénye rendkívül illikvid. Az Erste elemzője szerint EV/EBITDA alapú becslés szerint csupán 400-500 millió dollárt érhet a pakett. A visszavásárlás esélyét csökkenti a gazdasági válság, ezért szóba jöhet esetleg részvénycserés megállapodás is. A MOL alkupozícióját erősíti, hogy a washingtoni bíróság döntése értelmében a hazai vállalat több százmilliós kompenzációra számíthat a horvát kormánytól.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2020. 06. 09. 08:01
Előzmény: #156848  _Macika_
#156850
Sima longos reggel, szokásos. :-))
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 09. 08:00
Előzmény: #156848  _Macika_
#156849
Jó reggelt! 
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 09. 07:56
Előzmény: #156840  -bubu-
#156848
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 08. 23:17
Előzmény: #156840  -bubu-
#156846
Lehet, sávtető még hol van? 
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 08. 23:15
Előzmény: #156839  sly36
#156845
Nem kellett szerdáig várni, grincsnek sürgős
Törölt felhasználó 2020. 06. 08. 22:30
Előzmény: #156841  -bubu-
#156844
Az RSI azaz ami a túlvett,ha feljebb van mint 70?Vagy rosszul emlékszem?
Törölt felhasználó 2020. 06. 08. 22:29
Előzmény: #156841  -bubu-
#156843
Köszi a TA-t.Szép munka,tudom meg kéne tanulni már legalább alapszinten, de minek ha vannak benne olyan profik mint Te pl.:)
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 06. 08. 21:58
Előzmény: #156827  _Macika_
#156842
Re: 50k
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 08. 21:52
Előzmény: #156839  sly36
#156841

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek