Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 08. 08:56
Előzmény: #156778  feketemelos
#156780
köszi
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 08. 08:56
Előzmény: #156777  _Macika_
#156779
jó de nem tárcsás Hajdúról van szó, hanem a motorjára 10 év garanciát adó AEG-ról :o))
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 08. 08:54
Előzmény: #156776  -bubu-
#156777
az már a múlt ))
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 08. 08:51
Előzmény: #156775  sly36
#156776
mosógépel mi a helyzet? 
sly36
sly36 2020. 06. 08. 08:47
Előzmény: #156773  -bubu-
#156775
Jó reggelt! 
Köszi az örök longos híreket! Szerdáig tötymörgés, aztán jó lenne egy piros hetes gyertya erre a hétre.
Szóval talán lesz egy kis beoldalazgatás a héten. 
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 08. 08:37
#156774
csorgós hétfőt
a meggyes süti  mellé
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 08. 08:30
Előzmény: #156772  tibbi60
#156773
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Megállíthatatlanok az amerikai tőzsdeindexek. A Dow Jones 3,1 százalékot, az S&P 500 2,6 százalékot, míg a Nasdaq Composite 2,1 százalékot emelkedett pénteken. Az ázsiai tőzsdéken többnyire pozitív a hangulat. A Nikkei 1 százalékos, a Shanghai Composite 0,2 százalékos emelkedést mutat, míg a Hang Seng 0,1 százalékos mínuszban van. A határidős árfolyamok alapján korrekcióval indulhat a hét az európai tőzsdéken.
 
Visszaüthet a Huawei kitiltása a brit 5G hálózatépítésből. A HSBC elnöke figyelmeztette a brit vezetést, hogy a befektetési bank megtorlásra számíthat Kínában, amennyiben kitiltják a Huaweit az 5G-s tenderekből. A Huaweit januárban a magas kockázatú beszállítók közé sorolták a britek, ezzel 35 százalékban maximalizálva az 5G hálózatépítéshez való hozzájárulásukat. Ugyanakkor hivatalnokok információ szerint a Huawei teljes kizárása is a lehetőségek között szerepel, amit követően Kína válaszlépéseket tenne.
 
A Dada 16 dolláros árfolyamon került bevezetésre a Nasdaq-on. A kínai vállalatnak a nagyhatalmi feszültségek ellenére is sikert aratott az IPO-ja. A kínai részvényekkel kapcsolatos utóbbi hetekben megnövekedett bizonytalansága és bizalomvesztés mintha eltűnt volna, ugyanis az eredeti mennyiségnél 20 százalékkal több részvényt bocsátott a piacra a vállalat, miután óriási kereslet volt a részvényekre. A Dada platformján keresztül a felhasználók könnyedén lebonyolíthatják a bevásárlásukat online. Nem túl nagy meglepetésre a koronavírus-járvány miatt jelentősen tudott növekedni a vállalat aktív felhasználóbázisa és az egy felhasználóra jutó árbevétele is. A Dada árfolyama pénteken 15,99 dolláron zárt.
 
Az amerikai légitársaságok papírjai a középpontban. Tovább folytatódik a rally az amerikai légitársaságok papírjaiban, miután a hazai kereslet a vártnál is gyorsabban épülhet vissza. A pozitív hírek hatására pénteken az American Airlines árfolyama 11,2 százalékot, a United Airlines árfolyama 8,4 százalékot, a Delta Air Lines árfolyama 5,5 százalékot emelkedett.
 
Beszakadt a Slack árfolyama. A vállalat pénteki gyorsjelentéséből az derült ki, hogy a negyedév során 2 centes egy részvényre jutó veszteséget realizáltak, ami 4 centtel haladja meg a konszenzust által előre jelzett eredményt. Az üzenetküldő platform árbevétele is a várakozások felett alakult, ugyanakkor a fizetős ügyfelek növekedési üteme lassult a negyedév során. A vállalat visszavonta az idei évre vonatkozó előrejelzését a vírusra hivatkozva. A Slack részvények árfolyama az elmúlt egy hónapban több mint 50 százalékot emelkedett és több mint 24 százalékot a jelentést megelőző öt kereskedési napon, így nagyon erős számok voltak beárazva a részvénybe. A techcég árfolyama végül 15,7 százalékos mínusszal zárta a pénteki napot.
 
Jelentett a Broadcom. 5,14 dolláros EPS-sel kis mértékben a várakozás felett teljesített a chipgyártó a negyedév során. A menedzsment hozzátette, hogy a koronavírus-járvány csak korlátozottan befolyásolta a vállalat negyedévét. A felhő alapú szolgáltatások növekedése miatt ugyanakkor jelentősebb kereslettel találkozott a Broadcom a negyedévben. A jelenlegi negyedévre vonatkozó kilátásait ugyanakkor csökkentette a vállalat az ellátási láncban tapasztalt kockázatok miatt. 2,6 százalékot emelkedett a Broadcom részvénye a pénteki kereskedés során.
 
Várakozások alatti negyedév a Cooper Companies-től. Az egészségügyi felszereléseket gyártó vállalat 1,51 dolláros EPS-sel jelentősen elmarad az elemzői konszenzus 2,29 dolláros várakozásától. Árbevétel soron is alulteljesített a vállalat, melyet a CooperVision kontaktlencsék gyártásában fennakadások voltak. Pre-market 7,9 százalék mínuszban a papír.
 
A brit karantén bevezetése ellen tiltakozik a British Airways. Az Egyesült Királyság területére érkezőknek a mai nappal kezdődően 14 napos kötelező házi karantént kell vállalniuk. A légitársaság szerint a lépés lenullázza az idei nyári turisztikai szezont, és hátráltatja a gazdasági kilábalást, tekintve, hogy a turisták évente közel 50 milliárd fonttal járultak hozzá az ország GDP-jéhez. A British Airways mellett az Easy Jet és a Ryanair is perrel fenyegetőzik. A British Airways korábbi terve szerint júliustól már a járatainak 40 százalékát újraindította volna. A brit légitársaság a szakszervezetet is megfenyegette, hogy elbocsátja az összes, 4,300 pilótáját, amennyiben nem sikerül megegyezni a munkaszerződések újratárgyalásáról.
 
Felröppentek a hírek a Gilead felvásárlásával kapcsolatban. Meg nem erősített információk szerint a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében élen járó Astra Zeneca tárgyalásba kezdett a Gilead Sciences-zel felvásárlási célból. Ez a legnagyobb tranzakció lenne a gyógyszeripari cégek történetében. Az Astra Zeneca piaci kapitalizációja 140 milliárd dollár, míg a Gileadot 96 milliád dollárra értékeli a piac.
 
A Lufthansa 2023-ra szeretné visszafizetni a teljes kormányzati hitel összegét, és vissza is vásárolná az állam tulajdonrészét. A vezérigazgató optimista azzal kapcsolatban, hogy a részvényesek elfogadják a 9 milliárd eurós mentőcsomag feltételeit, de azért kidolgozás alatt van a terv arra az esetre, ha elutasítanák azt. A tervek szerint 10 ezer fős leépítést hajtana végre a német légitársaság, és 100 repülőgépet értékesítene idén.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Óriási külkereskedelmi többlet Kínában. Az import jelentősen, majdnem 17 százalékkal esett vissza májusban éves bázison, miközben az export csupán 3,3 százalékkal csökkent. Ennek következménye volt, hogy a külkereskedelmi mérleg rekordközeli, 63 milliárd dolláros többletet mutatott, szemben a 39 milliárdos előzetes várakozással. Az Egyesült Államokkal szembeni többlet 27,89 milliárd dollár volt, mely minden bizonnyal újabb feszültséget szülhet a két nagyhatalom között. Piaci elemzők szerint az egész évben fennmaradhat a nyomás az export teljesítményén, az import pedig a belső kereslet alakulásától, illetve a januárban kötött kereskedelmi megállapodás végrehajtásától függ.
 
Nem várható kommunikációs váltás az amerikai jegybank részéről. A héten tartja kétnapos kamatmeghatározó ülését a Fed, szerda este ismertetik majd a döntéseket. Piaci elemzők egybehangzó véleménye szerint nem valószínű, hogy a múlt héten érkezett, kedvező munkaerőpiaci adatsor miatt változna a narratíva, és mindenképpen a gazdasági kilábalást támogató programok fenntartására számítanak. Idén először jelennek meg a jegybank makrogazdasági előrejelzései, mivel az márciusban elmaradt, illetve a jegybankárok kamatvárakozásait tükröző Dot Plot ábra is.
 
Enyhén rosszabb lett az első negyedéves japán GDP a vártnál. Az előzetesen közölt adatok 3,4 százalékos visszaesést mértek éves bázison, a felülvizsgált adatok konszenzusa 2,1 százalékos csökkenésről szólt, végül 2,2 százalékos visszaesést mértek. Ezzel hivatalosan is technikai recesszió van Japánban, mivel a második egymást követő negyedévben mértek csökkenést az előző negyedévhez képest. A második negyedéves csökkenés várhatóan még nagyobb lesz, majd a harmadik negyedévben kerülhet ki a gödörből a japán gazdaság, hasonlóan több fejlett piaci gazdasághoz.
 
Több mint 7 millió regisztrált koronavírusos eset. Tegnap átlépte a 7 milliós határt az eddig diagnosztizált esetszám világszerte, az Egyesült Államokban pedig a 2 milliót. Továbbra is súlyos gócpontok találhatóak Brazíliában, Chilében és Peruban, illetve egyre rosszabb a helyzet Indiában és Pakisztánban is. Brazíliában a kormányzati oldalról letörölték a historikus adatokat, most már csak a friss, napi adatokat teszik közzé. Európában a korábbi nagyobb gócpontokban már visszahúzódott a járvány, ugyanakkor az elmúlt 2 napban nyugtalanító adatok érkeztek Lengyelországból.
 
40 dollár felett a WTI árfolyama. Tovább emelkedett az olaj ára azt követően, hogy az OPEC+ tagok ratifikálták a megállapodást, miszerint a májustól érvényes termelési kvóták egy hónappal tovább, július végéig érvényben maradnak. Ez rendkívül fontos volt, az olajpiac ugyanis még mindig rendkívül bizonytalan lábakon áll, és a megnövekedett kínálat ismét erősen nyomás alá helyezhette volna az árfolyamot. A megállapodáshoz azonban a potyautas tagországoknak, elsősorban Iraknak, bele kellett egyezniük abba, hogy visszamenőleg is bepótolják az elmaradt termeléskorlátozásaikat, ami piaci szakemberek szkepticizmussal fogadtak, tekintve, hogy ehhez igen jelentősen vissza kellene vágni az országok kitermelését, ami túl fájdalmas lenne az emelkedő olajárak mellett.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Enyhe emelkedéssel indulhat a mai kereskedés. Pénteken tovább emelkedett a hazai részvényindex, a vezető részvények közül továbbra is az OTP esetében van a legnagyobb emelkedési potenciál, bár rövid távon a túlvettség jelei mutatkoznak a bankpapírnál. A következő fontos ellenállási szint 11 760 forintnál található. A Richter árfolyamában 7 ezer forintnál húzódik a következő akadály, ezt követően 7 150 forintnál adódik ellenállási szint. A MOL továbbra sem tud elrugaszkodni a 2 ezer forintos szinttől, itt semleges a technikai kép. Jó jel, hogy a Magyar Telekom osztalékszelvény vágását követően is meg tudott maradni a 380-400 forintos sávban, 389 forintnál található az első ellenállás.

Tovább erősödhet a forint.
Az euró-forint jegyzése is fontos támasz alá került, mely 345-nél húzódott, így technikailag további csökkenés várható. A következő fontos támasz 340-nél húzódik. A dollár-forint árfolyama már korábban letörte a támaszát, itt 300-nál találjuk a soron következő, igen fontos támaszt.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 08. 08:21
Előzmény: #156771  szektas
#156772
Jó reggelt, szép kis demokrácia, de a grincs úgysem meri bevetni a hadsereget, azonnal reszeltek neki
szektas 2020. 06. 08. 06:53
Előzmény: #156769  VUK1980
#156771
 "A The New York Times ugyanis szerdán közölte Tom Cotton arkansasi republikánus szenátor véleménycikkét, amelyben a politikus arról írt, hogy helyesnek tartja az erőszakkal szembeni rendőri fellépést. "A nemzetnek helyre kell állítania a rendet" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a hadsereg erre készen áll. A lap a cikk megjelenése után össztűz alá került, s szintén bocsánatot kért. "Téves szerkesztői döntésnek" minősítette Tom Cotton cikkének megjelentetését. "
A hír szent, a vélemény szabad. 
Persze csak akkor ha a vélemény megegyezik a miénkkel, hiszen ez a szólásszabadság legfontosabb fokmérője. Ha valaki mást gondol, mond az kirekesztő, rasszista, és nem szabad teret adni a véleményének, mert az aláássa a szólásszabadságot. 
VUK1980
VUK1980 2020. 06. 05. 23:08
Előzmény: #156766  -bubu-
#156769
Hétfői Opusra mit tippelsz?
olika1978
olika1978 2020. 06. 05. 23:08
Előzmény: #156766  -bubu-
#156768
Zsiday szerint a jelenlegi mozgások normálisak ebben a gazdasági helyzetben, valóban?
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 05. 23:07
#156767
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 05. 23:04
#156766
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 05. 17:34
Előzmény: #156763  tibbi60
#156765
Dow 1000 pont
-bubu-
-bubu- 2020. 06. 05. 17:34
Előzmény: #156761  _Macika_
#156764
múlt :o)))
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 05. 17:33
Előzmény: #156761  _Macika_
#156763
Akkor erre a nagy rally:-)) 
tibbi60
tibbi60 2020. 06. 05. 17:31
Előzmény: #156760  -bubu-
#156762
Viszont mindenkinek! biciklit túltolták, attól még, h kevesebb lett a mnelkuli, ezt nem indokolja, mi lenne, ha nem lenne egyáltalán? 

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek