Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 09:18
Előzmény: #155057  sly36
#155058
remélem picit jobban vagy már ezen a csodálatos napsütéses napon ....:)
------------------------------
Alkotmánybíróság előtt kell megvédje eszközvásárlásait az EKB
Piacok: Az európai és az amerikai indexek is pluszban zártak tegnap, bár az amerikai indexek a nap utolsó órájában lekonyultak, és visszaadtak a napközbeni pluszokból. Ezzel Európában 2-3 százalékkal, az USA-ban pedig 1 százalékkal emelkedtek az indexek, a BUX azonban stagnált. A határidős indexek alapján a DAX kis mínusszal kezdheti a napot.
Koronavírus: Világszerte már közel 3,7 millióra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma, miközben a halálesetek száma a 260 ezret közelíti. Donald Trump kijelentette, hogy muszáj azonnal újranyitni az amerikai gazdaságot, még akkor is, ha ez további halálesetekhez vezethet. Az elnök szerint a harmadik negyedévtől újra bővülhet a GDP. A Munka ünnepe miatti hosszú hétvégén 115 millió belföldi turistakirándulást regisztráltak Kínában, az ehhez kapcsolódó költések pedig 6,7 milliárd dollárra rúgtak, ami 60 százalékkal kevesebb mint a tavalyi egy nappal rövidebb vakáció esetében. Ez azt mutatja, hogy még a belföldi turizmus helyreállásához is több idő kell a járvány elvonulta után.
Olaj: Sorozatban 5 napon keresztül emelkedett a WTI és a Brent, a piaci szereplők a gazdaságok újranyitása, és így a kereslet felpörgésében bíztak. Több elemző szerint is már magunk mögött hagyhattuk a keresleti mélypontot, azonban az olajpiac még továbbra is sebezhető. Mára azonban megállt a szárnyalás, és enyhe csökkenés mutatkozik az olajárakban. A piaci szereplők kivárhatnak a ma délután fél 5-kor érkező hivatalos amerikai EIA-készletstatisztika előtt. A Brent a tegnapi áttörése után továbbra is 30 dollár fölött tartózkodik, míg a WTI jelenleg 24,3 dollár.
Eurózóna GDP: A Barclays szerint 2020-ban 10 százalékkal eshet vissza az Eurózóna gazdasága, ezen belül pedig Olaszország és Spanyolország szenvedheti meg a legjobban, ott 12 százalékos lehet a visszaesés, de a német GDP is 10 százalékkal csökkenhet. 2021-re kisebb mértékű növekedést várnak, az Eurózónában 7,5 százalékos, Németországban pedig 6 százalék alatti maradhat a növekedés a Barclays közgazdászai szerint.
EKB: A német alkotmánybíróság azt kéri az EKB-tól, hogy indokolja meg az eszközvásárlásait, azok gazdasági és fiskális politikai hatásai ugyanis aránytalanok lehetnek a monetáris politikai célokhoz képest. Ha nem sikerül megfelelően megindokolni az eszközvásárlásokat 3 hónapon belül, akkor akár a program szüneteltetését is elrendelhetik. Németországban régóta vitás kérdés az eszközvásárlás, többen amellett érvelnek, hogy ezzel átlépik a hatáskörüket a jegybankok, és potenciális veszteségnek teszik ki az adófizetőket. A lépés nagy jelentőségű lehet, a korlátlan eszközvásárlások egyre jobban elterjedtek a jegybankok körében.
Európai gyorsjelentések: Több európai nagyvállalat is közzétette ma reggel a gyorsjelentéseit. A német Fresenius kijelentette, hogy továbbra is erős a pénzügyi pozíciójuk, a negyedéves bevételben és profitban pedig pozitív meglepetést okoztak. Az Unicredit jelentése illeszkedett a korábbi banki jelentések sorába. Az olasz nagybank veszteséges negyedévet zárt, és a vártnál is nagyobb céltartalékot képezett. A BMW is jelentett, amely a többi autógyártóhoz súlyosan megszenvedi a járványt. Csökkentették az éves prognózisukat, új becslésük szerint az autó üzletág EBIT-hányada 0-3 százalék között alakulhat, korábban még 2-4 százalékot jósoltak.
Disney: Éves alapon nőttek a Disney bevételei, a 18 milliárd dolláros árbevétel a várakozásokat is felülmúlta. Profitsoron azonban a vártnál rosszabb eredményeket közölt a vállalat, 60 centes eredménye elmarad az egy évvel korábbitól is. A vállalatot a parkok zárva tartása is rosszul érinti, de emellett több film gyártását is le kellett állítani, ami miatt késve fognak csak piacra kerülni.
Elbocsátások: Nem kap állami támogatást Richard Branson légitársasága, a Virgin Atlantic, így a vállalat a munkavállalók harmadát kénytelen elbocsátani. Branson maga kell újratőkésítse a vállalatot, vagy új befektetőket találjon, mielőtt a brit állam bármiféle segítséget nyújtana. Közben az Airbnb is az alkalmazottak negyedét készül elbocsátani május 11-től, ők sem számítanak gyors visszaállásra az üzletmenetben.
Opus: A társaság tegnap zárás után jelentette be, hogy a tulajdonában álló Euro Generál Építő és Szolgáltató Zrt. újabb közbeszerzést nyert el. A cég a téti tanuszoda kivitelezését hajthatja végre, a projekt értéke 958,5 millió forint.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
sly36
sly36 2020. 05. 06. 09:15
Előzmény: #155056  -bubu-
#155057
Jó reggelt! Köszi a longos-csapkodós híreket!
Nálam épp 736 short van épp, jó lenne egy lecsapás 636-ig. Vagy nem persze.
Amúgy oldalas. :D
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 09:09
Előzmény: #155055  _Macika_
#155056
kincseünk majd megadhatná, hogy most éppen melyik 36-ra hajtunk :o))
https://www.mql5.com/en/charts/11828204/de-30-h1-x-trade-brokers
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 09:07
#155055
csapkodás start
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 08:40
#155054
május 6. Bayerische Motoren Werke AG GE
május 6. Komercni banka as CZ
május 6. Schaeffler AG GE
május 6. Fresenius Medical Care AG & Co GE
május 6. Fresenius SE & Co KGaA GE
május 6. Polski Koncern Naftowy ORLEN S PL
május 6. Nyitás előtt Waste Management Inc US
május 6. 14:00 General Motors Co US
május 6. 22:05 T-Mobile US Inc US
május 6. Zárás után Innovative Industrial Properti US
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 08:26
#155053
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább húzták felfelé az indexeket a technológiai cégek. Erős napot zártak tegnap az európai tőzsdék, a DAX 2,5 százalékkal, a Euro Stoxx 50 index 2,1 százalékkal került feljebb zárásra. Ezt követően a Nasdaq 1,13 százalékot, az S&P 500 pedig 0,9 százalékot emelkedett. Ma reggel a Shanghai Composite index 0,1 százalékos pluszban tartózkodik, a japán tőzsde pedig zárva tart. A határidős árfolyamok alapján enyhe csökkenéssel indíthatják a kereskedést az európai tőzsdeindexek.
 
Vegyes eredményeket hozott a Disney gyorsjelentése. A vállalat menedzsmentje azt kérte a Wall Street-től, hogy a vállalat streaming platformjának sikerére fókuszáljon, ami a negyedévben tovább nőtt, így elérve az 33,5 milliós előfizetői bázist. A Disney+ 26 százalékos negyedéves növekedése mellett a vállalat többi platformja is növekedett az ESPN+ 20 százalékkal, míg a Hulu 5,6 százalékkal. A gyorsjelentésből az is kiderül, hogy a Disney vidámparkjai, filmjei és média hálózata jelentősebben megérezte a gazdasági leállást és ezek a szegmensek túl nagyon ahhoz, hogy a befektetők figyelmen kívül hagyják őket. A vállalat 60 centes egy részvényre jutó eredményt ért el a 18 milliárd dolláros árbevételén. Ezzel 26 centtel rosszabb egy részvényre jutó eredményt realizáltak a Wall Street várakozásaihoz képest, ugyanakkor az árbevétel több mint 300 millió dollárral túlszárnyalta azt. Éves összevetésben az egy részvényre jutó eredmény közel 63 százalékot esett vissza, míg az árbevétel 21 százalékkal nőtt. A gyorsjelentést követően a vállalat árfolyama a zárás utáni kereskedésben 2,1 százalékot zuhant.
 
Vártnál jobb negyedéves számok ellenére is esik az EA. A szoftvergyártó vállalat 1,46 dolláros egy részvényre jutó eredményt realizált a negyedév során, ami fél dollárral haladja meg a Wall Street várakozásait és közel a duplája az egy évvel korábbi EPS-nek. Árbevétel soron 1,2 milliárd dollárt értek el a negyedév során, ami 30 millióval haladja meg a várakozásokat, ugyanakkor 11 százalékos visszaesés éves bázison. Bár a karanténnak köszönhetően a vállalat videojátékai rendkívül jól teljesítettek, a menedzsment hozzátette, hogy az elmaradó vagy elhalasztott sportesemények miatt több játékuk megjelenése is későbbre tolódhat vagy elmaradhat. A vállalat zászlóshajójának számító FIFA és Madden NFL 2021-es szezonra érkező játékaira a tényleges szezonok szüneteltetéséig várhatóan nem lesz komolyabb kereslet. A zárás utáni kereskedésben a vállalat 4,6 százalékot esett.
 
Szárnyra kapott az Activision árfolyama. A lezárások miatt otthonragadt millióknak köszönhetően a szoftvergyártó vállalat több címe is rekord letöltésnek és aktivitásnak örvendett. A Candy Crush és az új Call of Duty vitte a prímet a negyedévben. A vállalat 58 centes egy részvényre jutó eredményt ért el a negyedév során, ami 20 centtel haladja meg a Wall Street elemzőinek prognózisát és 87 százalékkal az egy évvel korábbi eredményt. Árbevétel soron 1,5 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami közel 200 millióval több a konszenzus által várttól és 21 százalék magasabb éves bázison. Azzal kapcsolatban, hogy a kedvező idők meddig maradhatnak fent még nagy a bizonytalanság. Bár a videojáték ipar jellemzően válságállóbb iparágnak számít, a jelenlegi helyzet mégis zavarokat hozhat az ellátási láncban és a fogyasztók is kevesebbet költhetnek játékokra, amennyiben magas és emelkedő munkanélküliség lesz tapasztalható középtávon. A zárás utáni kereskedésben a vállalat részvényeinek árfolyama 5,3 százalékot emelkedett.
 
Csökkentette a BMW vezetősége a korábbi várakozásait. Az autógyártó szerint a koronavírus sokáig fogja érinteni mind a termelést, mind a kínálatot, Európától Észak-Amerikáig mindenhol. Míg korábban 2-4 százalékos operációs marzsokkal számoltak, ezt 0-3 százalékra csökkentették. Ma hajnalban a cég közétette első negyedéves számait is, amik viszont jobban alakultak, mint 2019 első negyedévében. Ennek azonban a fő oka a bázisban keresendő, amikor is több egyszeri hatás érte a céget. Az egyik legfontosabb mutató, az értékesített autók száma 6,4 százalékkal csökkent éves alapon és várhatóan a második negyedévben további esés várható. A BMW vezetősége is, európai társaihoz hasonlóan, veszteséget vár a második negyedévre.
 
Már a második egymást követő negyedévben veszteséges a Unicredit. Az olasz bank 2,7 milliárd euró vesztett a negyedévben, miután a nem fizető hitelek miatt 1,26 milliárd eurót kellett leírniuk. Az olasz bank már a koronavírus előtt is több problémával küzdött, köztük a törökországi bankjának leírása és az elbocsátások miatti egyszeri megnövekedett költségek. A bank 900 millió eurót különített el a jövőben leírásokra, és a vezetőség szerint az eurózóna gazdasága 13 százalékkal zsugorodhat az idei évben. A jelentésben azonban voltak pozitív jelek is a CET1-es tőke megfelelési mutatója a banknak 13,44 százalékra emelkedett 13,09 százalékról.
 
Minimális növekedés a Freseniusnál. A német cég egy részvényre eső eredménye 82 centre emelkedett a tavalyi 81 centről, míg EBIT soron a koronavírus negatív hatása miatt nem tudott javítani a cég. A cég vezetősége szerint ugyan jelentős lehet a koronavírus hatása, de továbbra is kitartanak korábbi 2020-as várakozásaik mellett, miután az organikus árbevétel növekedés 5 százalék volt az első negyedévben. Azonban azzal számolnak, hogy a koronavírus hatása nagyobb lehet a második negyedévben, így a második negyedévben fogják frissíteni várakozásaikat, a vírus hatásának ismeretében.
 
Jó első negyedévet zárt a Fresenius Medical Care. Az egészségügyi cég árbevétele 9 százalékkal, míg eredménye 4 százalékkal emelkedett éves alapon, egy részvényre eső eredmény 8 százalékkal emelkedett. A cég vezetősége megerősítette a 2020-as céljait, annak ellenére, hogy az operációs marzs 12,4 százalékra csökkent a korábbi 13 százalékról. A növekvő árbevételt részben a nagyobb volumen, részben a magasabb árak segítették, az organikus növekedés 4 százalék volt.
 
A vártnál kisebb veszteségről számolt be az Alaska Air Group. A légitársaság 82 centes egy részvényre jutó veszteségről számolt be a most megjelenő első negyedéves gyorsjelentésében, ami 39 centtel kevesebb veszteség, mint az elemzők által előre jelzett. Árbevétel soron ugyanakkor a 1,64 milliárd dollárt realizált, ami közel 20 millió dollárral elmarad a várttól. A vállalat jelentősebb kapacitáscsökkentéssel számol májusban és júniusban. A gyorsjelentés hatására 0,7 százalékot emelkedett a vállalat részvényeinek az árfolyama.
 
A Pfizer a BioNTech-kel közösen fejlesztett koronavírus elleni készítményének amerikai tesztjei hivatalosan is elkezdődtek. Amennyiben sikeresnek bizonyul a készítmény a vállalat vakcinája az év végére elérhetővé válna az Egyesült Államokban. A tegnapi kereskedés során a Pfizer részvényei 2,4 százalékot, míg a BioNTech részvények árfolyama 9,2 százalékot emelkedtek.
 
A Starbucks az amerikai kávézóinak 85 százalékát újranyithatja a hétvégéig. A vállalat vezetése hozzátette, hogy ugyanakkor a helyben fogyasztás továbbra sem lesz elérhető, így az elvitel, házhozszállítás és drive-thru opciók közül választhatnak a fogyasztók. A vállalat részvényei tegnap 1,4 százalékot emelkedtek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Az Egyesült Államokban, Oroszországban és Brazíliában továbbra is aggasztó a helyzet. Bár a napi új esetszámok növekedése megállt, igen magas szinten stabilizálódott mindhárom országban, de az Egyesült Királyságban is napi 4-5 ezer új fertőzöttet diagnosztizálnak, így még számos gócpontról beszélhetünk a világban. Spanyolországban meredeken, Olaszországban kevésbé meredeken csökken az aktív esetszámok görbéje, Ausztriában és Svájcban heteken belül teljesen sikerülhet legyűrni a koronavírust. Kínában naponta 2-3 új esetet diagnosztizálnak, már csak 339 beteget ápolnak összesen.
 
A kötvénypiaci kereskedőket figyelmeztették a Goldman Sachs elemzői. Az amerikai jegybank április elején jelentette be, hogy ETF-alapokon keresztül befektetésre nem ajánlott kötvényeket is vásárolni fognak annak érdekében, hogy folyamatos legyen a likviditás a piacokon. A bejelentést követően jelentős mennyiségű pénz ömlött a bóvlikötvény-alapookba. A Goldman elemzői szerint a kormányzati és jegybanki erőfeszítések ellenére jelentős számú vállalati csőd lehet a következő negyedévekben, és a piac jelentős torzulását idézheti elő a jegybank ez irányú vásárlási programja. Emiatt a komoly kockázatot rejtő kötvények is kevésbé kockázatosnak tűnhetnek. Két héttel ezelőtt a Bank of America elemzői figyelmeztették a befektetőket arra, hogy a jelenleg befektetésre nem ajánlott minősítéssel rendelkező vállalatok akár 21 százaléka is csődbe mehet a következő 2 évben.
 
Hiába a német elmarasztalás az EKB folytatja programját. Hiába mondta azt a német legfelsőbb bíróság, hogy az EKB kötvényvásárlási programjának egyes elemei a német alkotmánnyal ütköznek, a bank vezetői azt nyilatkozták, hogy továbbra is mindent meg fognak tenni a gazdaságélénkítésért. A bank vezetői azért is nyilatkoztak pozitívan, mert korábban az európai bíróságok már kimondták, hogy a mennyiségi lazítás legális és az EKB jogilag az európai bíróságok alá tartozik. Ráadásul a német bíróság is mindössze arra kérte az EKB-t, hogy három hónapon belül indokolja meg a legalitását a lazításnak, addig minden változtatás nélkül folytathatják a programokat.
 
Rekordot döntött az ausztrál kiskereskedelem márciusban. Az élelmiszerboltok és a szupermarketek forgalma 22 százalékkal emelkedett, nagyrészt a koronavírus-járvány miatt kialakult pánikban vásárolt fel mindent a lakosság. A teljes kiskereskedelmi forgalom volumen az előző hónaphoz képest 8,2 százalékkal emelkedett. A pánikvásárlások csillapodását jelezheti azonban az áprilisi és a májusi adatsor, majd ezt követően a korábbi szintekre állhat vissza a forgalom.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Korrekcióval indulhat a kereskedés a hazai tőzsdén. A tegnapi emelkedést követően ma ismét negatív korrekció érkezhet az európai tőzsdéken, így a Budapesti Értéktőzsde is a negatív tartományban kezdheti a szerdai kereskedést. A vezető részvények közül az OTP árfolyamában továbbra is 9 ezer forintnál húzódik fontos támasz, míg 10 ezer forintnál ellenállási szint. A MOL grafikonján 2 ezer forintnál található meghatározó támasz, mely szint már az elmúlt két napban megtartotta az árfolyamot. Felfele mozgás esetén a 2 100 forintos szint jelentheti az első ellenállást. A Richter végül pozitívan zárta a tegnapi kereskedést, támasz 6 600 forintnál, ellenállási szint pedig 7 ezer forintnál húzódik a gyógyszergyártó grafikonján. A Magyar Telekom a 380-400 forintos kereskedési sáv között mozoghat tovább.
 
Erősödik a forint. Az euró-forint jegyzése az elmúlt napokban a 352-355 forintos tartományban mozgott, tegnap azonban az euró gyengülésnek köszönhetően bekúszott a 350 forintos szint alá. Amennyiben jelentősen letöri a 350 forintos támaszt a jegyzés nagyobb elmozdulás indulhat a technikai kép alapján, felül továbbra is a 355-ös szintet érdemes figyelni rövid távon.
 
46 új fertőzöttet regisztráltak hazánkban. Ezzel 3 111-re emelkedett az eddig összesen regisztrált esetszám. 10 újabb beteg hunyt el, így a halálos áldozatok száma 373-re nőtt. Kedvező hír, hogy ismét csökkent az aktív esetszám, 1 993-ról 1 979-re, így a járványgörbe lefelé indult, amennyiben a következő napokban is folytatódik a tendencia, túl lehetünk a tetőzésen.
 
V alakú kilábalással számol a kormány. Az Európai Bizottságnak benyújtott konvergenciaprogramból kiderült, hogy a kormány szerint a gazdaság rendkívül gyorsan talpra állhat a válságból. A tervek szerint idén 3 százalékkal zsugorodhat a GDP, jövőre pedig 4,8 százalékos felpattanás jöhet. Az alappálya szerint a járvány az idei harmadik negyedévben lecseng, de ha ez csak október-decemberben következik be, akkor a visszaesés elérheti a 6 százalékot is. A kormány GDP-arányos költségvetési hiány idén 3,8 százalékos lehet, de a jövő évtől ismét csökkenő pályára állhat, és 2024-ben elérhető az 1 százalékos deficit.
 
Megkezdte kötvényvásárlását az MNB. A jegybank tegnapi első aukcióján 50 milliárd forint értékben vásárolt 2030, 2031 és 2038-ban lejáró állampapírokat bankoktól és befektetési alapoktól. Korábban heti 100 milliárd forintban maximalizálták a heti vásárlások összegét.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
tibbi60
tibbi60 2020. 05. 06. 08:23
Előzmény: #155051  _Macika_
#155052
Igen, jó nagy hulek, ha megvalasszak
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 08:10
Előzmény: #155050  tibbi60
#155051
választási kampány
tibbi60
tibbi60 2020. 05. 06. 08:06
Előzmény: #155049  tibbi60
#155050
Grincs csak nyomja a kínai labort
tibbi60
tibbi60 2020. 05. 06. 08:05
Előzmény: #155048  _Macika_
#155049
Jó reggelt, köszi 
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 07:56
#155048
2020.05.06.ny.e.ITUnicredit2020 Q10.34-
2020.05.06.08:00GEIpari rendelésállomány (év/év)márc.1.5%-10.2%
2020.05.06.09:00HUKiskereskedelmi forgalom (év/év)márc.11.3%1.3%
2020.05.06.09:55GESzolgáltatóipari beszerzési menedzser index - véglegesápr.15.915.9
2020.05.06.10:00EMUSzolgáltatóipari beszerzési menedzser index - véglegesápr.11.711.7
2020.05.06.11:00EMUKiskereskedelmi forgalom (év/év)márc.3%-5%
2020.05.06.ny.e.USOffice Depot2020 Q10.090.07
2020.05.06.13:00USJelzáloghitel igénylésekmáj.-3.3%-
2020.05.06.14:15USADP foglalkoztatottság változása (ezer/hó)ápr.-26.6-21000
2020.05.06.22:05UST-Mobile USA2020 Q11.171.04
2020.05.06.z.u.USMarathon Oil2020 Q10.31-0.15
2020.05.06.z.u.USPayPal2020 Q10.520.75
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 07:55
Előzmény: #155045  mocskos_spekulans
#155047
maszkot árul az ecserin
jakob and partners limited)
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 07:50
Előzmény: #155045  mocskos_spekulans
#155046
állítólag a nagybanin , 1440 et kér opusért de nincs vevő :)
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2020. 05. 06. 07:48
Előzmény: #155043  _Macika_
#155045
Kopek hol van ?
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 07:48
Előzmény: #155043  _Macika_
#155044
arról szeretném tájékoztatni, hogy a jövőre tekintetében buxi az irányadó :o) 
re: operatív törzs :)
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 07:41
Előzmény: #155042  -bubu-
#155043
és jövőre?))
-bubu-
-bubu- 2020. 05. 06. 07:37
Előzmény: #155041  _Macika_
#155042
jó cím :o)))
közben a cikkben :
Mától a benzin nagykereskedelmi ára 6 forinttal nő, a gázolajé viszont nem változik,
_Macika_
_Macika_ 2020. 05. 06. 07:34
Előzmény: #155040  -bubu-
#155041

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek