Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
starwars 2019. 06. 13. 09:25
#129840

sly36
sly36 2019. 06. 13. 09:22
Előzmény: #129837  -bubu-
#129839
Köszi!
Semmi izgi, csak a hulla meleg.
Oldalas minden. 
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 13. 09:12
#129838
jó nagy semmi van
kicsiket gyilkolják ma is
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 13. 08:10
#129837
jó reggelt 
--------------
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Negatív a hangulat a tőzsdéken. Az amerikai tőzsdeindexek tegnap egyaránt csökkentek. Az S&P 500 0,20 százalékos, a Nasdaq 0,38 százalékos, a Dow Jones index pedig 0,17 százalékos mínuszban zárt. A bankok részvényárfolyama csökkent, miután többen a részvénykereskedésből származó bevételek csökkenésére figyelmeztették a befektetőket. A Citigroup 1,6 százalékot, a J.P. Morgan 1,3 százalékot, a Morgan Stanley 2,4 százalékot esett. Fontos munkaerőpiaci adatok érkeznek a délután folyamán. Az ázsiai tőzsdeindexek negatívan teljesítenek ma reggel. A Nikkei 0,8 százalékos, a Shanghai Composite 0,1 százalékos, míg a Hang Seng index 1,0 százalékos mínusz környékén tartózkodik. Donald Trump állítólag addig nem lép tovább a tárgyalásokkal, amíg öt feltételét el nem fogadja a kínai állam, ezek a kulcskérdések továbbra sem publikusak. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék mérsékelt negatív tartományban nyithatnak. Ma délben kezdődik az Eurogroup találkozó, melyen a tagállamok pénzügyminiszterei vesznek részt.
 
A bevételek csökkenésére figyelmeztetnek a bankok. Nagyon meglepődnék, ha túlteljesítenénk az első negyedéves számokat – mondta a Morgan Stanley vezérigazgatója, James Gorman. Gorman kifejtette, hogy bizonytalan makrokörnyezet és gyenge felvásárlási aktivitás nehezíti a második negyedévet. Továbbá felhívta a figyelmet a kereskedelmi háború veszélyére, véleménye szerint egy elmérgesedő konfliktus recesszióba taszítaná az Egyesült Államok gazdaságát. A vezérigazgató ugyanakkor biztosan állítja, hogy a Morgan Stanley kötvénykereskedelemből származó bevétele eléri, vagy akár meg is haladja a 4 és 5 milliárd dollár közötti intervallumot 2019-ben. A Citigroup-nál is hasonló a helyzet, Michael Corbat vezérigazgató korábban elmondta, a bizonytalan gazdasági környezet következtében ügyfeleik közül sokan távol maradtak a tőzsdétől az elmúlt hónapokban. Mark Mason pénzügyi igazgató megerősítette ezt, álláspontja szerint a részvénykereskedésből származó bevételek körülbelül 5 százalékkal, a befektetési banki tevékenységből befolyó díjak összege pedig nagyjából 15 százalékkal csökken éves alapon a második negyedévben. Gorman és Mason ezzel csatlakoztak a JPMorgan vezérigazgatójához, Jamie Dimon-hoz, aki korábban szintén a kereskedésből származó bevételek csökkenésére hívta fel a befektetők figyelmét.
 
Az utolsó bullish elemző is leminősítette a Beyond Meat-et. Beyond Meat-et nem érdemes venni a wall streeti elemzők szerint. Stanford C. Bernstein volt az utolsó az elemzők közül aki felülsúlyozás ajánlást tartott fenn a részvénnyel kapcsolatosan, azonban a tegnapi nap folyamán ezt semlegesre vitte le. A leminősítés indokaként azt emelte ki hogy az IPO óta levő 400 százalékos emelkedést követően már csak limitált emelkedési potenciált lát a részvényben. A keddi nap folyamán egyébként JP Morgan is felülsúlyozásról semlegesre változtatta az ajánlását, 25 százalékos esést idézve elő a részvény árfolyamában. Az elemzők jelenlegi célárának átlaga 96 dollárnál áll.
 
Nem lassít a fejlesztéseken a Tesla. Még az idén kijelöli európai gigaüzemének helyszínét a Tesla, ahol elektromos autók mellett akkumulátorokat is készül gyártani, és melynek elnyeréséért Magyarország is jelentős erővel lobbizik, derült ki a vállalat tegnap megtartott éves rendes közgyűlésén. A cég jelentős figyelmet fordít az akkumulátor fejlesztésére, ezért a gyártáshoz szükséges alapanyagok bányászatába és feldolgozásába is be kíván szállni, annak érdekében, hogy csökkentse szállítói függőségét. Az nyár végén bemutatásra kerülnek az elektromos kisteherautók és felgyorsulnak a nyerges vontatók fejlesztései, hogy 2020-ra beindulhasson az e-kamionok sorozatgyártása. A vezérigazgató ígérete szerint az autopilot rendszerrel felszerelt Teslák tulajdonosai a jövő évtől szélesebb körben és egyszerűbben használhatják az önvezető funkciót. A második negyedévben gyártott Tesla modellek száma elérhette a 100 ezer darabszámot is, és az idei évre kitűzött 360 és 400 ezer darabos termelés is megvalósíthatónak tűnik. Amennyiben az év végén elindulhat a tömegtermelés a sanghaji gyárban, akkor évi 250 ezer darabbal növekedhet a vállalat gyártókapacitása. A Tesla részvények árfolyama 4 százalékos erősödéssel zárt a közgyűlést követően.
 
Megkezdődik a kereskedés a Fiverr részvényeivel csütörtökön. 21 dolláros kezdőárfolyamon tervezik piacra bocsátani a Fiverr International részvényeit. A munkavállalókat és cégeket online összekötő vállalkozás 5,26 millió részvényt tervez értékesíteni az IPO keretében. A cég egyik legnagyobb versenytársa a tavaly tőzsdére vitt Upwork, melynek részvényei az kezdetben 50 százalékot növekedtek, azonban azóta visszatértek a kibocsátás körüli 15 dolláros szintre.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Mérsékelt inflációs folyamatok az Egyesült Államokban. Tegnap délután jelent meg a májusi adatsor, a fogyasztói árindex mindössze 1,8 százalékkal emelkedett éves bázison, miközben a maginfláció 2 százalékos volt. Az amerikai jegybank nem ezt a mutatót követi, a PCE index ennél is alacsonyabb árnövekedést mutat, így erősödtek a kamatvágási spekulációk. Ugyanakkor várhatóan a jövő heti kamatdöntő ülésen nem fog változni az a jegybanki álláspont, hogy a folyamatot átmeneti tényezők, illetve statisztikai módszertani váltás okozza, de mindenképpen érdemes figyelni majd a friss Dot-Plot ábrára, melyből megtudhatjuk, hogy március óta mennyiben változott a jegybankárok véleménye a várható kamatpályáról. Michael Feroli, a JPMorgan elemzője szerint a piac várakozásai túlzottak, várhatóan a jövő heti kamatdöntő ülésen még nem fognak komolyabb bejelentést tenni, mivel a gazdasági növekedés jelenleg is tart, a kereskedelmi háború kockázatai pedig kétoldalúak (lassíthatja a növekedést, ugyanakkor növelheti az inflációt). A határidős és opciós árazások alapján 85 százalék az esélye, hogy legalább két kamatvágás lesz az idei évben, és 55 százalék, hogy legalább három. Érdemes azonban hozzátenni, hogy a fejlemények függvényében a várakozások nagyon gyorsan változhatnak.
 
Gazdaságélénkítő stimulusra készül Kína. A Reutersnek nyilatkozó források szerint a kínai jegybank elégedetlen a beérkező makroadatokkal, ezért 35 milliárd jüant, közel 5 milliárd dollárt tervez pumpálni a gazdaságba. Az intézmény 15 milliárd jüant kötvényvásárlással, 20 milliárdot pedig repoügyletekkel juttatna a vállalati szektorba.
 
Nem tiltotta meg a brit parlament a Hard-Brexitet. Az alsóház tegnap elvetette a Munkáspárt által benyújtott javaslatot, mely kötelező jogi hatállyal tiltotta volna meg a Hard-Brexitet. Ugyanakkor nem volt nagy különbség, 309-298 arányban utasították el a beterjesztést. Jelenleg Boris Johnson volt külügyminisztert tartják a legesélyesebb jelöltnek a megüresedett miniszterelnöki székre, aki leszögezte, hogy október 31-ig mindenképpen ki kell lépni az Európai Unióból. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem ragaszkodik a rendezetlen kilépéshez, de nem is veti el annak lehetőségét.
 
Vegyes munkaerőpiaci adatok érkeztek Ausztráliából. Májusban a munkanélküliségi ráta 5,1 százalékról 5,2 százalékra emelkedett, ugyanakkor a foglalkoztatottsági mutató is emelkedni tudott, 66 százalékra. A foglalkoztatottak száma a várt 16 ezer helyett 42 300 fővel bővült, ez szintén pozitív meglepetés volt. Az ausztrál dollár gyengül a mai kereskedésben, az árfolyamot elsősorban az Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború okozta bizonytalanság gyengíti, másrészt a jegybank ismét monetáris lazításba kezdett, mely várhatóan folytatódni fog a következő negyedévbekben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Jelentős csökkenéssel zárt a BUX. A tegnapi kereskedésben a bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat meghozta az eladókat a hazai részvénypiacra is, és a nyugati társait jelentősen alul is teljesítette. Délelőtt elképzelhető egy kisebb pozitív korrekció itthon, azonban ezt követően jó esély van a további csökkenésre. Az OTP árfolyamában ismét a 12 000 forint közelében húzódó támasz-zónára érdemes figyelni, melyet a következő napokban tesztelhet is. A MOL jegyzése szintén lefelé korrigált, azonban itt a 3 250 forintos támasz megtartotta tegnap, mely továbbra is meghatározó lehet az árfolyam középtávú mozgása tekintetében. A Richter árfolyama tesztelte az 5 000 forintos szintet, itt erre célszerű figyelni a következő napokban. A Magyar Telekom a keddi hirtelen emelkedést követően szintén lefelé vette az irányt, a 408-412 forintos zónában találunk fontos támaszt.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
certibalazs
certibalazs 2019. 06. 13. 07:50
Előzmény: #129835  _Macika_
#129836
Jo reggelt
Ressel le, 12030, 12000 es 11850 tamasz. 
Ellenallas manapsag nincs :D
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 12. 22:09
Előzmény: #129834  certibalazs
#129835
certibalazs
certibalazs 2019. 06. 12. 22:05
Előzmény: #129833  _Macika_
#129834
Kene mar az a keddi nap, amikor elindulnak lefele
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 12. 21:58
Előzmény: #129832  certibalazs
#129833
elég nagy hüleségek, de vagy eltünnek vagy nem
usa oldalaz bele a semmibe, kicsit csorogva
nem sok minden történt
https://charts.mql5.com/21/462/us500-m9-h4-fxpro-financial-services.png
certibalazs
certibalazs 2019. 06. 12. 21:48
Előzmény: #129831  certibalazs
#129832
Egy orszagban, ahol a legfontosabb hogy a focimeccseken genderneutral legyen a beengedes meg a wc, ott eleg magy bajok vannak
Meg ahol arrol dont a legfelsobb birosag, hogy a ciklonokat ne csak noi nevvel lassak el, mert az nem genderneutral 😒
certibalazs
certibalazs 2019. 06. 12. 21:45
Előzmény: #129830  _Macika_
#129831
Ne mar csak ok hianyoztak... 
De hat ez van, ha valsag van akkor mindig a masik oldalt valasztjak az emberek
Valsagok meg mindig voltak es lesznek 
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 12. 21:25
Előzmény: #129828  certibalazs
#129830
Egyre több felmérésben előzik meg a német Zöldek a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségét, amely évtizedekig az első helyet foglalta el a közvélemény-kutatásokban és a választásokon. A Zöldek népszerűsége egy szerdán ismertetett felmérés szerint is történelmi csúcsra emelkedett, a baloldali irányultságú ökopárt így előlépett Németország vezető politikai erejévé.
.
aztán csak okosan csinálják , ne mint az elődeik
és akkor szinte verhetetlenek lesznek
ha nem baccák el 
starwars 2019. 06. 12. 21:10
Előzmény: #129828  certibalazs
#129829
3-6eve ha esett az olaj gyengult a kanadai dollar is...ez a koleracio mostansag nem volt jellwmzo. Viszont ma nagyon is visszatert a regi mutatvany. Vannak fura dolgok az elmult 2 evben
certibalazs
certibalazs 2019. 06. 12. 20:54
Előzmény: #129827  _Macika_
#129828
Regen ha esett az olaj, esett a tozsde is 🤔
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 12. 20:35
Előzmény: #129826  -bubu-
#129827
Crude Oil51.43-1.84-3.45%
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 12. 20:03
Előzmény: #129820  certibalazs
#129825
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 12. 19:45
#129824
thomasss
thomasss 2019. 06. 12. 19:27
Előzmény: #129815  -bubu-
#129823
a másik ingatlanos a Blikk akarommondani Bilk hova tünt azòta...😁
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 12. 18:48
Előzmény: #129820  certibalazs
#129822
Bubu már intézkedik))))))))))))
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 12. 18:47
Előzmény: #129819  tibbi60
#129821

Topik gazda

aktív fórumozók