Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 04. 08:58
Előzmény: #129119  -bubu-
#129120
rendben
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 04. 08:54
Előzmény: #129118  tibbi60
#129119
ha 2954 a csúcs és a nyakvonal 2800 akkor a célár lejjebb van :) 
re: 2650
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 04. 08:52
Előzmény: #129115  -bubu-
#129118
igen tudom a 22-es rést de aztán elég legyen!!!!
Denesprof 2019. 06. 04. 08:52
Előzmény: #129107  sly36
#129117
Na lássuk, merre.
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 04. 08:48
Előzmény: #129115  -bubu-
#129116
a fej vállból...  
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 04. 08:43
Előzmény: #129112  tibbi60
#129115
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 04. 08:43
Előzmény: #129111  -bubu-
#129114
köszi...két kamatvágás idén???..ajajj)))
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 04. 08:36
Előzmény: #129110  _Macika_
#129112
lehet...spx prompton még 2738-nál réses  tegnapról oda még lenézhet,onnan fel kéne
-bubu-
-bubu- 2019. 06. 04. 08:35
Előzmény: #129110  _Macika_
#129111
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Tovább tart a lejtmenet a tőzsdéken. Az S&P 500 0,28 százalékot, a Nasdaq 1,61 százalékot csökkent, míg a Dow Jones index oldalazást mutatott a hétfői kereskedés során. Jerome Powell szerdai beszédére figyel a piac, a jövőbeli monetáris politikáról tett utalás hatással lehet a befektetői hangulatra, a határidős árak alapján egyre inkább két kamatvágást valószínűsítenek az idei év folyamán. Az ázsiai tőzsdeindexek gyengén teljesítenek a reggeli órákban. A Nikkei 0,2 százalékos, a Shanghai Composite 0,9 százalékos, míg a Hang Seng index 0,5 százalékos negatív tartomány környékén mozog. A kereskedelmi háború körüli feszültség és bizonytalanság továbbra is az eladók túlsúlyát okozza a piacon. A holnap hajnali órákban érkezik az ausztrál GDP adat, amelyet – a várakozásokon aluli kiskereskedelmi forgalmi adatokat követően – kiemelt figyelem kísér. A határidős indexek alapján az európai tőzsdék negatív tartományban nyithatnak. Donald Trump a mai napon is az Egyesült Királyságban tárgyal.
 
Google, Facebook és Apple esik az erőfölénnyel való visszaéléssel kapcsolatos vizsgálat hatására. A Facebook 9.3%, az Apple 2.7% és a Google anyacége az Alphabet 7,2%-ot esett a tegnapi kereskedés során miután bejelentették, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium erőfölénnyel való visszaélés miatt vizsgálatra készül a Google-nél. Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság pedig a Facebook esetében vizsgálja hogy történtek-e versenyellenes intézkedések a cég részéről. Az Amazon neve is felmerült mint lehetséges célpont miután az új szabályozás miatt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság hatáskörébe került a cég ellenőrzése.
 
Kína rendkívüli auditot végez 77 gyógyszercég ügyében, köztük a Sanofi, Eli Lilly és a Bristolmyers Squibb helyi ágainál. A cégek véletlenszerűen kerültek kiválasztásra a kínai pénzügyminisztérium közleménye szerint auditjukra június és júliusban kerül sor. Az új audit bevezetésére azután került sor, miután az egyik legnagyobb kínai gyógyszergyár ellenőrzése során észrevették, hogy a cég 4,3 milliárd dollárral több készpénzt jelentett a könyveiben mint amennyivel ténylegesen rendelkezett.
 
Azerbajdzsán kihátrált a Boeing-rendelésből. Az ázsiai ország légitársasága 1 milliárd dollár értékben 10 737 MAX gépet rendelt korábban az amerikai repülőgépgyártótól, azonban biztonsági okokra hivatkozva most elálltak a megrendeléstől. Korábban írtunk róla, hogy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség igazgatója szerint akár augusztusig parkolópályán maradhatnak a Boeing 737 MAX gépek. A lengyel LOT közben kizárta, hogy visszavonnák rendeléseiket, Rafal Milczarski vezérigazgató szerint ez inkább érzelmi döntés lenne, mint egy racionális lépés. Korábban már több légitársaság is fenyegetéseket tett a Boeing felé, hogy biztonsági okokból törlik korábbi rendelésállományaikat. Ez a kommunikáció ugyanakkor egybeesik a légitársaságokra nehezedő gazdasági nyomással, amely miatt a beszállítások elhalasztása, vagy akár csökkentése is indokolt lehet.
 
Az AT&T bojkottjárara szólította fel Trump az előfizetőket tegnapi twitter üzenetében. Az elnök szerint, ha így elég nagy nyomás nehezedne az AT&T-re, akkor kénytelenek lennének nagy változásokat véghezvinni a CNN-nél, akivel jó ideje harcban áll, mivel véleménye szerint az sorozatosan „fake news”-okat közöl vele kapcsolatban. A vállalat nem kommentálta a hírt, részvényei 1,67 százalékot emelkedtek tegnap.
 
Az éttermek és néhány részvény járhat a legrosszabbul, ha valóban bevezetik a vámot a mexikói termékekre. Ben Sneider, a Goldman stratégája szerint, nem egyenlően érinti a cégeket az esetleges vám. Kiemelte hogy szerinte azok a cégek vannak a legnagyobb veszélyben melyek jelentős eszközökkel rendelkeznek Mexikóban. Elemzésében kiemelte, hogy a Skyworks Solutions Inc., a Kasas City Southern PLC, a Sensata Technologies Holding, a Lear Corp, a Regal Beloit Corp, és a Lennox International Inc. rendelkezik 20%-nál nagyobb mexikói eszköz aránnyal, így ők lehetnek a legnagyobb vesztesek. Ezen cégek mellett az éttermek szenvedhetnek még, hisz jelentős az agrártermék import is. A Chipotle már be is jelentette, hogy emelni fogja a burrito árát, amint éltbe lépnek a vámok.
 
Azerbajdzsán kihátrált a Boeing-rendelésből. Az ázsiai ország légitársasága 1 milliárd dollár értékben 10 737 MAX gépet rendelt korábban az amerikai repülőgépgyártótól, azonban biztonsági okokra hivatkozva most elálltak a megrendeléstől. Korábban írtunk róla, hogy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség igazgatója szerint akár augusztusig parkolópályán maradhatnak a Boeing 737 MAX gépek. A lengyel LOT közben kizárta, hogy visszavonnák rendeléseiket, Rafal Milczarski vezérigazgató szerint ez inkább érzelmi döntés lenne, mint egy racionális lépés. Korábban már több légitársaság is fenyegetéseket tett a Boeing felé, hogy biztonsági okokból törlik korábbi rendelésállományaikat. Ez a kommunikáció ugyanakkor egybeesik a légitársaságokra nehezedő gazdasági nyomással, amely miatt a beszállítások elhalasztása, vagy akár csökkentése is indokolt lehet.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Kétnapos Fed-konferencia kezdődik. Ma és holnap tartják Chicagoban az amerikai jegybank konferenciáját, melynek középpontjában a monetáris politikai eszközrendszer esetleges módosítása lesz. Az eszközök mellett az inflációs célkövetés módja, a maximális foglalkoztatottság elérésének meghatározása, illetve a jegybanki kommunikáció is napirendre kerül majd. A rendezvényen egyetemi professzorok mutatják be kutatásaik eredményeit, és gyakorló jegybankárok is felszólalnak. E téma köré építik fel az idei évi Jackson Hole szimpóziumot, melyet „A monetáris politika kihívásai” címmel rendeznek meg augusztus 22-24 között. Az esetleges módosítások várhatóan 2020. tavaszán lépnek majd életbe.
 
Tovább csökkenhet a világ legalacsonyabb kamatrátája. A befektetők várakozása szerint a svájci jegybank a közeljövőben tovább csökkentheti a jelenlegi -0,75 százalékos alapkamatot. A 2020 márciusi határidős ügyletek már közel 50 százalékos valószínűséget tulajdonítanak a kamatlábak 25 bázisponttal való csökkentésének. Május folyamán a svájci frank 2 százalékot erősödött az euróhoz képest. A svájci valuta jó teljesítménye megerősíti Thomas Jordan jegybankelnök politikáját, aki a deviza gyengülése és a gazdaság erőteljes bővülése mellett sem változtatott az ultra alacsony rátákon, korábban többször hangsúlyozta, hogy a jelenlegi monetáris politika fenntartása továbbra is szükséges, valamint kilátásba helyezte, hogy szükség esetén újabb kamatcsökkentés történhet.
 
Csökkent az ausztrál kiskereskedelmi forgalom. Az elemzők 0,2 százalékos növekedést vártak, ennek ellenére 0,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi értékesítés a választásokat megelőző áprilisi hónapban. 2018 közepe óta az ausztrál gazdaság lassulásának hátterében a gyengébb fogyasztói kiadások álltak, melynek oka a bérnövekedés stagnálása, a lakásárak csökkenése és a háztartások magas adósságállománya. A hajnali órákban az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,25 százalékra csökkentette a kamatrátát.
 
Azerbajdzsán kihátrált a Boeing-rendelésből. Az ázsiai ország légitársasága 1 milliárd dollár értékben 10 737 MAX gépet rendelt korábban az amerikai repülőgépgyártótól, azonban biztonsági okokra hivatkozva most elálltak a megrendeléstől. Korábban írtunk róla, hogy a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség igazgatója szerint akár augusztusig parkolópályán maradhatnak a Boeing 737 MAX gépek. A lengyel LOT közben kizárta, hogy visszavonnák rendeléseiket, Rafal Milczarski vezérigazgató szerint ez inkább érzelmi döntés lenne, mint egy racionális lépés. Korábban már több légitársaság is fenyegetéseket tett a Boeing felé, hogy biztonsági okokból törlik korábbi rendelésállományaikat. Ez a kommunikáció ugyanakkor egybeesik a légitársaságokra nehezedő gazdasági nyomással, amely miatt a beszállítások elhalasztása, vagy akár csökkentése is indokolt lehet.
 
Egyre több pénz fogad arra, hogy idén kamatot vág a Fed. Ahogy romlik a piaci hangulat és eszkalálódnak a kereskedelmi konfliktusok, úgy áraz egyre nagyobb kamatvágást a piac. A múlt héten még csak egy vágást áraztak, azonban ma már két vágás olvasható ki a határidős árakból. A különböző bankok és elemzési házak stratégiái szerint, ha vág a jegybank, akkor a 75 bázispontos lazítás a legvalószínűbb. Az elmúlt időszakban jelentősen csökkenő amerikai állampapírhozamok is mutathatnak a kamatvágás irányába, valamint a St. Louis-i Fed elnöke, James Bullard szerint is itt az idő a lazításra. Szerdán fog beszélni Jerome Powell a jegybank elnöke, és bármilyen utalás a jegybank jövőbeli politikájára erősen kihathat a piacokra.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Negatív hangulatban indulhat a mai kereskedés. Főleg a rossz nemzetközi befektetői hangulat miatt kezdhet pirosban a kereskedés, bár a hazai részvénypiac eddig igen jól tartotta magát ám am már elfogyhat a lendület. A vezető részvények közül érdemes kiemelni a MOL mozgását, mely továbbra is a 3 250 forintos, meghatározó szint felett mozog, kérdés azonban, hogy továbbra is sikerül megmaradni felette. Amennyiben igen, továbbra is pozitív maradhat az olajtársaság technikai képe. Az OTP grafikonján a 12 000 forintos támaszra érdemes figyelni, melynek szignifikáns letörése csökkenő hullámot indíthat. A Richter árfolyamában az 5 100 forintos támasz fontos elsősorban, várhatóan a rossz hangulat ellenére is felette maradhat így enyhén pozitív a kép. A Magyar Telekom jegyzésében pozitív korrekció indult a múlt hét második felében, sikerült elérni a 420 forintos támaszt innen kérdéses, hogy kitörés vagy visszapattanás fog következni. A forint árfolyama tegnap tovább erősödött, azonban a 323-324-es tartományban fontos támasz húzódik az euróval szemben. Felül továbbra is a 327,50-es és a 330-as szint jelent meghatározó ellenállást.
 
Biztosítókon keresztül növelné az Esmya eladásait a Richter. Tizenhárom németországi egészségbiztosítóval kötött szerződést a Richter, melynek értelmében diszkontált áron értékesíti számukra az Esmya nevű gyógyszerét. A vállalat így próbálja támogatni a készítmény értékesítését, ami a májkárososdás gyanújával végzett tavalyi vizsgálatok óta jelentősen alulmúlja a várakozásokat. Az Esmya idei évre vonatkozó értékesítési prognózisát a menedzsment a korábbi 35 millió euróról 25 millió euróra csökkentette, az első negyedéves gyenge számok alapján.
 
További növekedési lehetőségeket lát a MOL. A vállalat bővítené műanyaghulladék-feldolgozó kapacitását, amivel a régió vezető petrolkémiai vállalatává kívánnak válni. A MOL tovább növelné jelenlegi 110 ezer hordós olajkitermelését is, többek között Ománban is terjeszkedhet ezen a téren.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 04. 08:10
Előzmény: #129109  tibbi60
#129110
jó reggelt
indexekben marad a bizonytalanság
tibbi60
tibbi60 2019. 06. 04. 07:38
Előzmény: #129102  _Macika_
#129109
jó reggelt!
50 hetesre kéne neki...eurusd 1.127..ill.1.137..
scugnizzo
scugnizzo 2019. 06. 03. 22:52
#129108
Amerikai piacra keresek kereskedő felületet, főleg small cap részvényekre. Tudnátok ajánlani olyat amit itthonról is lehet használni?
sly36
sly36 2019. 06. 03. 22:37
Előzmény: #129106  sly36
#129107
Nem lett esés, holnap SP küzdhet a 200 napossal megint.
sly36
sly36 2019. 06. 03. 22:15
Előzmény: #129105  _Macika_
#129106
Hetesen tessen megnézni. 😛
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 03. 21:57
Előzmény: #129104  sly36
#129105
sly36
sly36 2019. 06. 03. 21:46
Előzmény: #129103  Denesprof
#129104
Dax futi egész jól tartja magát.
Most kivárok, majd reggel meglátjuk, mi a helyzet.
Denesprof 2019. 06. 03. 21:41
Előzmény: #129101  sly36
#129103
Így ezzel az eséssel érdekes lesz a holnapi nap.
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 03. 21:40
Előzmény: #129101  sly36
#129102
sp a hetes 100-ra gyúr  talán
sly36
sly36 2019. 06. 03. 21:36
Előzmény: #129100  thomasss
#129101
Igen, gold is.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek