Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukacponthu 2021. 07. 01. 20:19
Előzmény: #3079  globaltrend
#3080
Ne haragudj, de sokadszorra bizonyitod, te csak nezed ezt a csodalatos sportot, de nem latod…
globaltrend 2021. 07. 01. 19:06
Előzmény: #3075  Törölt felhasználó
#3079

"nem hülyeség a statisztika tehát nem vetem el amiket írtál, de nem ez a perdöntőtudod mi a legfőbb oka annak, hogy "nem voltunk igazán egyenrangúak a támadások száma alapján, vagyis egy kiscsapat taktikájával" ?
épp az amit említettem, az, hogy nálunk évtizedek óta senki nem mert nemhogy nagyot álmodni, hanem még közepeset sem - okkal és joggal, hiszen mélyrepültünk jó 20-25 évig és kishitűvé vált az egész magyar futballközeg is, nem beszélve az álítalad említett előítéletességről és a rosszmájú sárdobáló ellendrukkerekről!
el kellett telni most az utóbbi pár évnek a 18-os EB meglepő sikere óta ahhoz, hogy immár legalább a közepesről legyenek -ünk egy páran akik álmodni merte, és persze ehhez kellett Dárdai, Storck, majd mostmár Rossi mentalitása akik magukkal tudták húzni a válogatott keretet. egyszóval kórnikus önbizalomhiány volt, amit ha megnézel sem a svájciakon nem lehetett látni, sem a macedónokon, stb.
Rossi épp ebben hibázott mint írtam - még mindig, túl óvatosra vette a taktikát - ez persze részben jogos, mert nem akarsz beleszaladni egy nagyobb veresébe ha tudod h. papíron mennyivel gyengébb vagy -  de mégis, hiába nehéz, meg sem próbálta egy kicsit kezdeményezőbbre, vagyányabbra venn a figurát és letámadni, vagy feltolni legalább a védekezést az 1-0 és kint a 2-1 után!
és figyelem, a cshek is e hasonlóan nyertek a hollandok ellen, egy jó nagy védekező bunkerfocival, tehát ők hiába sokkal nagyobb név nálunk, ez bizony ez a beijedés még mindig jellemzője jónéhány válogatottnak, ok nélkül!
a svájciak meg tettek az egészre, és bátran menetk előre, meg is lett az eredménye!
és persze hogy mi nem is akarhatjuk becélozni egyelőre, csak a középmezőnyt és elérni mondjuk pl. azt, hogy most következő körben már a VB-re is kijussunk, ami lehetséges, hiszen az angolok a lengyeleket is csak 1 góllal tudták megverni otthon, mi meg símán vezettünk ellenük, csak uyge a frány akoncentráció a végén kihagyott már megint, ebben kell javulnunk és profibbá válnia a csapatnak és akkor lesz további előrelépés!
tehát tészben egyetértek de fenntartom, fejlődés is volt az elmúlt 5 évben és mindig Verebes ETO-ja jut eszembe: ne feledjük, ő remek pszichológusként egy addig középmezőnyös keretete fel tudott hozni úgy, hogy bajnokok lettek! ennyire sok múlik azon hogy mentálisan mennyire tud erős lennei egy 11! és ott nem volt se bunda se mutyi semmi, csak lazán bajnokok lettek, nem hiába nevezték el Verebest mágusnak!!
a maygar átlagfutballista most jutott el jó 25-28 év után oda, hogy mentálisan kezd, -het annyira erős lenni (alap persze a fitikai taktikai felkészítés), hogy végre eséllyel tudhassa, nem beszarva, felvenni a versenyt bárkivel!
közben persze lesznek pofonok is, de az velejár!  az angolok ellen ősszel itthon csak remélni tudom, hogy Rossi vmit beújít taktikailag és akkor hátha nem fordul már elő többször ez, hogy akár símán is vezetünk, majd 10-20 perccel a vége előtt kihagyunk, elbizonytalanodunk és az ellenfél meg köszöni, belövi, és egyenlít vagy fordít!..
kukacponthu 2021. 07. 01. 16:47
Előzmény: #3077  Törölt felhasználó
#3078
A klubsikerek torz kepet mutatnak, hisz nem sok koze van hozza a hazai utanpotlasnak…
Törölt felhasználó 2021. 07. 01. 16:43
Előzmény: #3076  kukacponthu
#3077
hát kb az történt, hogy Európa egyik leggyengébb válogatottjából lett egy középmezönybeli, ami legalább meg tudja szorongatni a jóval erősebbeket és egy egy meccsen, akár győzelmi esélyekkel is felléphet. már ez is eredmény, viszont most kell szerénynek lenni és ezt a munkát átvinni a képzésre és a klubszintre is, ahol külföldi játékosok és edzők nélkül kéne elérni erre a szintre.  
bár a válogatott és a klubcsapataink példája ösztönző  a gyerekek számára és valamelyest a bajnokság szintje is emelkedett a nagyobb versenyhelyzet miatt, de képzésreform mindenképp kell és a kluboknak is önfenntartóvá kell válnia.
kukacponthu 2021. 07. 01. 16:34
Előzmény: #3075  Törölt felhasználó
#3076
Ez hasznos, koszonjuk, de az eredmenyek…na, igazabol azok sem jottek.
4. lettunk a selejtezocsoportban, egy bravur gyozelemmel, a horvatok ellen.
Tovabbra is vallom, amig nem tortenik gyokeres valtozas a hazai utanpotlasban, addig ezeket is becsuljuk meg, mert lesz ez meg igy se!
Törölt felhasználó 2021. 07. 01. 16:17
Előzmény: #3066  globaltrend
#3075
Hadd kezdjek egy statisztikával ,ami sztem világossá teszi, hogy miért gondolom, hogy nem történt előrelépés "csak" azon a szinten vagyunk, amit kimaxoltunk. Ismétlem ez is nagyon szép az eredmények és az ellenfelek tudatában,de nagyon messze vagyunk ,attól hogy közelítésről beszéljünk az élvonalhoz,de még a középmezőnyt is épphogy karcoljuk.
Team stats | UEFA EURO 2020 | UEFA.com
Ezen a listán a kapuralövések számát láthatod. A 24 csapatból mi lőttük a legkevesebbet 18at és a finnek 19et , a többiek jóval többet.
Team stats | UEFA EURO 2020 | UEFA.com
Ezen meg a támadások számát láthatod.48 teljesen lemaradva a többiektől. 62 és 66 a finn és a szlovák ,aki megelőznek, a többiek meg fényévre vannak.
Természetesen ebben benne van ,hogy erős ellenfeleink voltak, de ennyit sztem nem kellett volna ennyivel lemaradni,ha amúgy az élmezönyhöz közelítünk elvileg...
Számomra ez azt mutatja,hogy a védekezésre koncentráltunk legfőképp és azt,hogy az adódó lehetőségeket nagyon jó arányban kihasználtuk. Azt a kevesebbet .Természetesen egy csapat minőségét részben az is mutatja, de nyílvánvaló,hogy nem voltunk igazán egyenrangúak a támadások száma alapján, vagyis egy kiscsapat taktikájával sikerült eredményt elérni.
De van statisztika ugyanezekről a selejtezőcsoport esetében is és ott is ezt látjuk, hogy  a magyar válogatott a kapuralövések és a támadások száma alapján valahol a középmezőnyben van.
Team stats | UEFA EURO 2020 | UEFA.com
Team stats | UEFA EURO 2020 | UEFA.com
 
Peterbond 2021. 07. 01. 14:11
Előzmény: #3071  kszsah1
#3074
Nem a hozzáállása miatt hanem hogy pl Pogba eladta a labdát a 3. svájci gól elött. Ebből kb csak azt látni hogy nem csak a megye 1-ben tudnak a szülők beszólni mindenkinek aki nem a gyerekének passzol vagy keresni bűnbakot egy mecsen hanem a nagy játékosok szülei is ilyenek. ( mellesleg Rabiot anyjáról van szó ). De ez most olyan mintha azon akadt volna ki Szalai anyja hogy Orbán hogy hozhatta össze a tizenegyest. Mellesleg pont azt a Pogbár basztatta aki alig 15 perce szerzett gólt mert biztosan annyira nem akart megszakadni különben 5-t rógott volna.....
Peterbond 2021. 07. 01. 14:06
Előzmény: #3070  Shareholder
#3073
Igen ilyen fordítások vannak. Még csak nagyon elbíznia se kell magát a cspatnak. A Svájciak nagyon mentek akartak. Nagyon jó mecs volt. És ahogy 3-0-ás BL döntőt és bírt bukni a Milan a Liverpool ellen úgy ez előfordulhat válogatott szinten is. És még csak nem is ez volt az egyetlen azon a napon csak a horvátoknak nem jött össze a végén.
Peterbond 2021. 07. 01. 14:01
Előzmény: #3066  globaltrend
#3072
"és itt ugye most az a nagy tabu is megdőlt,  és látszik, mennyire hihetetlenül irreálisak a topklubok adásvételi árai, amikor az önmagában 160 M eurót érő Mbappé minden helyzetét kihagyta az egész tornán és naná hogy a végén a 11-est is, miközben a hozzájuk képest 0 PR értékű és lenézett svájci csapat ,
.
1. A jétékosok árai egyben az eladhatóságukat is reklám értéküket is tükrözik így persze a legnagyobb nevek aránytalanul drágábbak lesznek. Ettől függgetlenül a klubbok se hülyék hogy euró százmilliókat hülyeségre dobjanak ki. A drága játékosok jó része mögött van teljesítmény és ok és nem 1-2 mecs alapján szokták eldönteni egy egy vásárlást. Mbappé-ról megkérdezhetsz bárkit azt fogja mondani megéri azt a 160 millát. A srác mögött olyan teljesítmény van már most 22 évesen amit kevés játékos tudott hozni. Persze 1-1 vereség után vagy kihagyott helyzet után mindig lehet jönni hogy na tessék ennyit ér a srác. 
.
2. Azok  svájciak azért nem 0 PR értékűek. max Pogbához és Kantéhoz meg Mbappéhoz képest. Liverpool, Arsenal, Dortmund játékosok alkotják és a keret java a top 4 ligában játszik és a keret összértéke kb 290 millió EUR. Szóval azért nem nulla játékosokból áll.
kszsah1 2021. 07. 01. 13:50
#3071
a francia szinekben játszó játékosok hozzátartozói a lelátón már majdnem össze verekedtek , amit folytattak a meccs lefújása után a pályán a francia szinekben játszók hozzá állása miatt. Ennyi.
Shareholder 2021. 07. 01. 13:43
Előzmény: #3065  Peterbond
#3070
Hát ha csak ezen múlik, akkor be kellett volna állítani 11 sörhasú tősgyökeres magyar szurkolót a lelátóról és megnyerjük az EB-t. :-D
A franciák egyébként jók voltak és továbbjuthattak volna csak elhitték magukról, hogy ők akkora sztárok, hogy a svájciak csak nyomozzák majd a labdát az utolsó negyedórában. Pszichében is profinak kell lenni, nem csak technikában. Ugyanez volt a Liverpool Barca BL meccsen is, ahol a katalánok egy 4 gólos előnyt szórakoztak el. Aki nagyképű, az megszívja egy harcias, küzdeni akaró csapat ellen. Onnan is látszik a franciák nagyképűsége, hogy a körülményekkel akarják magyarázni a kiesésüket.
Peterbond 2021. 07. 01. 13:32
Előzmény: #3062  kszsah1
#3069
"A francia válogatottság friss levegőként hat. Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, és hogy ismét találkozhatunk.Ez nem olyan, mint a klubnál. Mi itt mindannyian összetartunk, ez varázslatos dolog. Tudjuk, hogy mindenki boldogan jön a keretbe, és ez nagy különbséget jelent.”


.


Nyilatkozta.......


.


Giroud?


.


Loris?


.


Pogba?
kukacponthu 2021. 07. 01. 13:29
Előzmény: #3059  kszsah1
#3068
Ne haragudj, de ebbe en most nem mennek bele, van egy szint, ami ala mar nem szivesen…
Illetve egy kerdesem azert lenne:
Kivulallokent mi a velemenyed az intelligenciarol?
Shareholder 2021. 07. 01. 13:26
#3067
Szegény francia válogatott nem tudott pihenni Budapesten. A végén még a magyarországi állapotok lesz az oka a franciák kiesésének, és Mbappé azért nem rúgta be a tizenegyest, mert Bp-n nem tudta kipihenni magát. A svájciak elleni meccset elnagyképűsködték, kétgólós előnyük birtokában hátradőltek, ünnepeltek, Pogba még örömtáncot is járt a gólja után, ami egyébként szép gól volt, csak éppen nem jelentett továbbjutást. Semmi alázat nincs ebben a francia csapatban, hisztiznek, picsognak és maguk helyett másokban keresik a hibát. Nem a körülményeket kell okolni, hanem saját magukat, ők engedték el a meccset, lenézték a svájci csapatot és ez a hozzáállás megbosszulta magát. Ezért probléma ha sok sztárjátékos van egy csapatban, ha nincsenek kordában tartva, hamar elszáll velük a ló és bukás a vége. Ronaldo is mekkorákat szokott hisztizni, ez pedig szerintem demoralizáló egy válogatott csapatra nézve. Kevin De Bruyne-t nagyon kedvelem, ő is van olyan jó - ha nem jobb -, mint bármelyik francia sztárjátékos, de benne van alázat, ezért is képes konzisztensen hozni a tőle elvárt formát, lehetne tőle tanulni a franciáknak.
https://444.hu/foci/2021/07/01/hianyoltak-a-luxust-a-francia-jatekosok-le-akartak-lepni-a-budapesti-marriottbol
globaltrend 2021. 07. 01. 13:21
Előzmény: #3049  Törölt felhasználó
#3066

"az eredménynek lehet örülni és magunkhoz képest egy jó minőséget nyújtottunk,de ez max."viccelsz? hát kell annál nagyobb maximum amikor vezetsz 80valahány percig a világbajnok ellen is, meg a németek ellen is? abban igazat adok hogy lehet, félvállról vehettek egy picit minket, de abban tévedsz hogy a magyar csapat ne fejjlődött volna, amit nem én állítok hanem magyar futballisták és szakemberke is egyaránt. megdőlt ismét az a negatív értékítélet, hogy "mi érdemtelenül jutottunk ki már megint az EB-re -" ez az érv már 5 éve is elbukott, meg most is! és mindezt úgy érte el a mygar válogatott, hogy generációváltáson esett át az 5 év alatt, tele van fiatallal és a 2 legjobbja, Szoboszlai és Kalmár nélkül érte el ezt a sikert!
az a negativizmus is megdőlt, hogy a lesajnált magyar bajnokság egy nagy szar, ó igen , annyira szar hogy az itthon játszó névtelen senki Fiola egymaga verte meg a francia védelem világsztárjait!   persze én sem esek át a ló túlsó oldalára, a képzésen javítani kell, a mygar futball még mindig csak az újjáépítés fázisában van hiszen nálunk a rendszerváltást egy bő 20 éves káosz és hanyatlás követte, de már a horvátokat is megvert itthon nem tétmeccsen a Rossi csapat 2 vagy 3 éve, tehát ez a siker már érett, és a nemzetek ligája csoportot is megnyerte a Rossi csapat"iestek a németek és  a franciák azt erősíti, hogy az ellenünk nyújtott vérszegényebb játékuk valóban az  volt és nem mi emelkedtünk magasabb szintre"
felhívnám a figyelmed hogy minden nagy tornán sőt igazából minden tétmeccsen és selejtezőn is mindig a pillanatnyi forma dönt! - tehát nem biztos hogy igazad van ebben,- ez közhely de nagyon igaz, és itt ugye most az a nagy tabu is megdőlt,  és látszik, mennyire hihetetlenül irreálisak a topklubok adásvételi árai, amikor az önmagában 160 M eurót érő Mbappé minden helyzetét kihagyta az egész tornán és naná hogy a végén a 11-est is, miközben a hozzájuk képest 0 PR értékű és lenézett svájci csapat gyakorlilag lealázta őket azzal hogy egyetlen csapatrészében sem volt gyengébb az egész meccsen (Seferovic fejes pl., stb.) , és megérdemelten ment tovább!
a "topbajnokságokkal" való példálózás is összeomlott: Fiola már a lenygelek ellen is olyan gólpasszt adott hogy az 7 nyelven beszélt, de ugye a lengyel sajtó akkor a Bligában játszó Szalai Ádámon is jóízűen gúnyolódott, hogy hát "ő az anti Lewandowski, merthogy kevés gólt szerzett mostanában" - és hát csattanós választ adott nekik a lenézett alsóházi bundesliga cspatban játszó Szalai azzal hogy szórt nekik 1 gólt és egy gólpasszt, a németeknek meg most oylan gólt fejelt, hogy Neuer még msot is rosszat álmodik róla szerintem..
véleméynem szerint egyébként Rossi hibája mindkét döntetelen, hiszen nem tolta fel a védekezésünket sem a francia sem a német meccsen legalább az utolsó 10-15  percre, ez órisái hiba volt, de persze a mi lett volna ha.. az tudjuk, hogy sosem játszik a sportban..
Peterbond 2021. 07. 01. 13:14
Előzmény: #3062  kszsah1
#3065
Szerintem is Schaffer, Keinheisler, Nikolics, Orbán, Nego és Schön se érzi magát magyarnak. látszott is ezért estünk ki. Schön pl direkt lesre futott hogy ne érjen a gólja, Orbán direkt összehozta a tizenegyest, Nikolics se akart futni amikor becserélték. Látszott az egészen, azért is estünk ki mert ezek inkább németnek franciának és szerbnek érezték magukat. Ezt pont úgy tudom mint te hogy a franciák nem érzik franciának magukat igaz azt se tudtad hogy Franciaországban született az összes.
Peterbond 2021. 07. 01. 13:08
Előzmény: #3062  kszsah1
#3064
Ja te már csak tudod. Azért 3 évvel korábban csak behúzták a VB-t. De akkor se érezték magukat franciának. De NEGO az magyarnak érzi magát. 9 év itt tartózkodással és alig valami magyar beszéddel. Róla elbirod képzelni hogy magyarországért tudd kűzdeni, de a többi afrikai az nem. A mi afrikaink az jó minden más nem.
Peterbond 2021. 07. 01. 13:06
Előzmény: #3057  kszsah1
#3063
Amúgy csak szólok a magyar kezdőben több idegenben szletett szerepelt mint a franciában. Ha nem hiszed nézd meg. A francia kezdőben Svájc ellen Mindenki Franciaországban született és nevelkedett gyerekkorában. Miközben a németek elleni mecsünkön 2 játékos ( nego Francia, Orbán Németország ) is külföldön született és nevelkedett. Mindkettő alig beszél pl magyarul míg az összes francia játékos anyanyelvi szinten beszél franciául. Erről esetleg ennyit.
kszsah1 2021. 07. 01. 12:59
Előzmény: #3060  Peterbond
#3062
attól hogy ott születtek nem érzik magukat franciának , legalábbis többségük , mint ahogy Németországban született törökök  sem a német államhoz lojálisok hanem Erdogánhoz.
Peterbond 2021. 07. 01. 12:55
Előzmény: #3057  kszsah1
#3061
Amúgy ja annyira nem akartak kűzdeni az afrikai származásúak hogy 3 gólt rúgtak a mecsen.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek