Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bluefrog
bluefrog 2020. 11. 19. 22:20
Előzmény: #2486  sanka
#2500
szarok a törökök, az oroszok, a szerbek, a bolgárok, a románokat kiverő Izland, nektek semmi nem jó b@sszátok meg:) ha a VB-re kijutnánk, akkor is kitalálnátok vmit amivel lehet fikázni mások teljesítményét...
nézz már utána a szerbek milyen csapatokban és bajnokságokban játszanak, annyit értesz a focihoz mint fülemben a fülzsír:))
na az ilyen emberekre gondolt a Kövér Laci az elhíresült és félremagyarázott köteles beszéddel... merjetek csak kicsik lenni... akkorák mint fenekemen a pattanás... na jó éjt "balos" agitátor pajti...
Peterbond 2020. 11. 19. 22:00
Előzmény: #2497  Metis_papa
#2499
Gondolom viccnek szantad de felek sokan komolyan veszik. Semmi koze a cikknek Pinyohoz, es eleg erdekes elemzes.
Peterbond 2020. 11. 19. 21:55
#2498
Na ennek a cikknek a vege kifejezetten ide illik.
.
https://rangado.24.hu/magyar_foci/2020/11/19/tenyleg-feltamadt-a-magyar-futball-2020-ertekeles/
.
"Néha az ember egyszerűen sarokba szorítva érzi magát: azzal, hogy a politika futballügyekben korlátlan offenzívát indít, és a részsikereket is mindenféle arányérzék, kontextus, ízlés, illetve a tényekre való bárminemű tekintet nélkül állítja a saját, pártos érdekeinek szolgálatába (olykor agitációs-propaganda pamfletek szintjén), lényegében az ezen a mezőn kívül létező szurkolók-újságírók-valóságértelmezők mindegyikét rákényszeríti a sikerek permanens árnyalására. És mivel az én, a te, a mi feladatunk ebben a szereposztásban – amit, még egyszer hangsúlyozom, nem mi készítettünk, hanem javarészt lelkiismereti, szakmai, és morális szükségszerűségképpen vettünk csak fel – a folyamatos ellenpontozás, kiegyensúlyozás, ha úgy tetszik kötözködés, ezért sokak szemében úgy tűnhetünk föl, mint állandó elégedetlenek, akik nem szurkolnak egy jobb magyar futballért, egy sikeres válogatottért. Ez a diskurzus így, ebben a formában egyszerűen nem egészséges, sőt: sértő és fölháborító. Sportújságírónak maszkírozott politikai agitátorok kényszerítenek bele egy sarokba, miközben mindenki ellendrukker, aki akár csak halvány kontúrjait is föl meri vázolni a kontextusnak.Ha van, ami biztosan nem szolgálja a magyar futball fejlődését, az egészséges, versenyképes énkép és teljesítményértékelés meghonosítását, az éppen ez a jelenség."
Metis_papa
Metis_papa 2020. 11. 19. 19:59
Előzmény: #2496  Peterbond
#2497
Annyiban össze lehet foglalni, hogy beérett Pinyő munkássága. :D
Peterbond 2020. 11. 19. 18:23
#2496
Törölt felhasználó 2020. 11. 19. 12:17
Előzmény: #2478  Peterbond
#2495
márpedig a magyar gondolkodásra jobban jellemző a sablonon kivüli gondolkodás, az extra dolgok iránti vágy, a szépségre való törekvés a szimplán gyakorlatias és céltudatos megvalósítás helyett, vagy mellett, mint sok más európai országban. nem azt mondom, hogy ez csak ránk jellemző, mert a világon sok kultúra ilyen, de az biztos, hogy benne vagyunk az élvonalban ,mert  a céltudatosságot, a kemény melót , a kitartást is hozzá tudjuk tenni,ha megfelelőek a feltételek ,megfelelő emberek irányítanák a focit és a kettő elegye eredményezhette pld az Aranycsapatot, ahogy a tudományos életben is ez a kettő ötvözete termelt ki sok "nagy koponyát".  
az angolszász, németes, északias, vagy akár a szlávos  pragmatikus hozzállás és a latinos, dél európai mentalitást tudjuk ötvözni és ez a fociban nagyon jól tudna érvényesülni. 
 a fiatal focisták nálunk előszeretettel gyakorolják a trükköket, cseleket, minthogy a készségeik stabilan meglennének rá, vagyis ez a fajta gondolkodás igenis benne van a "génekben", vagy ahogy akarjuk nevezni. egyszerűen túl unalmasnak tartják, túl sokat kel gyakorolni az egyfajta mozdulatsorokat, hogy az automatizmussá váljon és már egyből a nehezebbel próbálkoznak, mert az szebb, látványosabb.
Ha nézted a válogatott meccseket most,akkor szembetűnő volt milyne biztosan,gyorsan járatták a labdát ,ráadásul milyen gyorsan döntöttek,h merre adják tovább. Ez az a minsőségi különbség,ami pld egy 10 évvel ezelőtti válogatotthoz képest hatalmas ugrás.Vagy a helyezkedés, a taktikai fegyelmezettség , a dinamikus mozgás tekintetében is szintet ugrottak.  
A sikereink ebből és a kreatív embereinknek is köszönhetjük,akik váratlan megoldásokat csinálnak, szemben más csapatokkal, akik nagyon jól képzettek, topligákban játszanak, de kevesebb ötlettel. Izland, Török , Szerb .
Az olaszok pld a VBre emiatt a  keratívitás hiánya miatt nem jutottak ki múltkr és verték őket a svédek, akik egyszerűen megfojtották őket a területbirtoklással,de nem volt olyan olyasz extra ember,aki ezt kijátszotta volna. Balotelli nem játszott asszem. ő képes lett volna rá :)
Nálunk arányaiban jóval több ilyen van. Igaz a gyatra általános  képzés a gyenge mentalitás és elégtelen verseny  miatt nem teljesednek ki. Ugrai, Gyurcsó, Németh, Radó, Kiss Tamás, Balogh Norbi, Kalmár, Sallai , Varga Kevin, Holman ,Kundrák ,Koman, Tajti, Szerető,Kovács istván   ezek mind extra tehetséggel megáldottak, ha csak az adottságot nézzük, ami kiemeli őket,akik a váratlanra képesek, Van aki sokáig eljutott ,de a többség nem tudta leküzdeni a rossz hátteret, ami ha megfelelő lene most mindannyian topligákban, vagy erős bajnkságokban játszanának valószínűleg, ahogy 10-15-20 éve a hasonló adottságúak közül  még elég sokan kinn voltak itt ott.
Ez a képzés sara, ami egyre rosszabb lett az évtizedekkel.  
Törölt felhasználó 2020. 11. 19. 11:12
Előzmény: #2486  sanka
#2494
sztem te nem is követed  a focit, nem nézel meccset, csak az eredményeket nézed. illetve a magyar foci állapotával sem vagy tisztában.
Peterbond 2020. 11. 19. 11:07
Előzmény: #2492  Peterbond
#2493
Amúgy ebből megint az jönne le hogy leszólom az U21-et pedig nem. Az utánpótlás dolga a jó képzés és játékosok kitermelése. A különböző tornák és mecsek arra kellenek hogy tapasztalat szerezzenek. Így az se volna gond ha nem nyernénk tornákat mecseket de később sok jó felnőtt játékost képeznénk. Persze a legjobb mindkettő lenne. De az hogy nyerünk egy mecset épp pont annyi mint amikor Németeket vertük barátságos mecsen vagy kikapunk Andorra ellen. 1-1 mecsen bármi lehet. Most a németek kaptak egy 6-ost a spanyoloktól miközben 13 mecse nem kaptak ki.
Peterbond 2020. 11. 19. 10:44
Előzmény: #2480  globaltrend
#2492
"Gera u21 es válogatoittje (csupa nb1 es és nb2 es nagyar óklubokban játszókból), miért tudta símán verni azt az orosz u21 es csapatot múlt héten, amely – nem én mondom hanem a az m4 aport műsorvezetője mondta -  per pill 35 millió eurós keretértékű,"
.
Te megint csak 1-1 mecsekből indulsz ki. A szerbek 5-0-ra nyertek az Oroszok ellen. akkor ott most minden rendben? Ők 2018 ban kimentek a VB-re mi meg égtünk Andorra ellen. És csak jelzem a magyar U-21 válogatott első győzelme volt ez  2018 Március óta ( akkor ciprust vertük ) Volt zsinórban 9 vereségünk és 4 ikszünk.
.
Pillanatképek és 1 mecsek alapján félrevezetheted magad. A top bajnokságokkal azért jövök mert folyamatos mércék. Egész évben évi 40 mecsel. Nem 3 válogatot mecs 1 héten aztán fél évig semmi. Ez a koronavírus nagyon megkuszálta a focit is és voltak akik nagyon jól jöttek ki belőle mások nagyon nem. Örükljünk hogy mi sikeresek lettünk ebben a kavarodásban.
.
Én az Andorrai vereség és a sovány Azerbajdzsáni siker esetén se oda tettem a válogatot szintjét ahogy a horvát verés esetén se hittem hogy akkor mi már jobbak vagyunk mint ők. Amikor 95-ben a Fradi ikszelt a Real-al akkor se hittem hogy na a két klub egy szinten van. És nem dőltem a játék kardomba mert 6-1-re  meg 5-1 kikaptunk később az Ajaxtól és a Reál-tól. Pedig akkor még gyerek voltam és már felfogtam ennyit.
.
Az hogy a szerbek hol voltak legyen a szerbek baja sírjanak ők miatta miért nem képes az edző ilyen keretből csapatot csinálni.
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 19. 10:04
Előzmény: #2487  Dehogynincs
#2491
Buta embertől idézni butaság!
Peterbond 2020. 11. 19. 10:02
Előzmény: #2480  globaltrend
#2490
"örőék kortársa mondta hogy átlag 10 ezer fiatalból szokott miekrülni 1 db (!!!!) akiből egy Kalmár szintű stabil válogatott lehet majd, no ezért nem mindegy hogy nálunk még mindig csak hatodannyi igazolt játékos van mint pl. hollandiában),  és akkor még nem beszéltem arról: értsük már meg hogy a tehetségek meg a „topbajnokság top4 ébe bekerülő tehetségek” azok nem gombnyomásra sesnek ám le az égből, hanem ez szerencse dolga is, hoiszen immár legalább 3 éve nem tudod"
.
Direkt nem példálózok sose Belgákkal, holandokkal, angolokkal spanyolokkal.
.
Szlovák, osztrák, lengyel példákat hoztam. É lehet a tehetségek nem gombnyomásra jönnek persze. képzés által. mert említett nemzeteknél hoztam bőségesen példákat. Ahogy a 2000-es évekből mi magunk is küldtünk ki játékosokat. Akkor megvolt a jobb alapanyag de rossz edzőink voltak nem volt ilyen jól összerakva csapatként a válogatot. Az 2016 EB-n láthattad hogy mennyi potenciál lehetet volna abban a válogatotban ( a lassan kiöregedő generáció egy jó edzővel tényleg megragadta az élete esélyét egy jó eredményre ). És én drukkolok a mostaniaknak. Jusson ki minél több játékos a top ligákba játszon nemzetközi szintű mecseken és feklődjön hogy erősödjön a válogatott kerete. Mert jelenleg messze a szintünk felett teljesítünk és persze hogy örül ennek az ember, de szeretné ha ez a szintünk fejlődene és ne bravúr legyen egy egy ilyen eredmény hanem mi lépjünk ki az ilyen mecsekre esélyesként.
.
Ugyanígy ha tele lennénk top ligás játékossal de nem jönnének az eredmények akkor az edző lenne elővéve hogy miért nem képes egységes csapatot csinálni egy jó keretből ( ahogy gondolom a Szerb edzőt is pl ekézik ezerrel mert az a teljesítmény azzal a kerettel nagyon gyenge ). 
Peterbond 2020. 11. 19. 09:47
Előzmény: #2480  globaltrend
#2489
"ezt a szánalmas típus-demagógiát nyomod itt évek óta, hát persze, hiszen köztudött hogy egyébként ellenszenvvel figyeled azt ami 2010 óta megindult a magyar futballban! – és ennek nálad persze politikai oka van hiszen a fidesz ellenzékének szurkolsz, -"
.
Itt egyedül te nézed politikán keresztül a focit és mások véleményét és skatulyázol be mindenkit és minden érvet e szerint.
.
Én akkor fradista voltam amikor Orbán az ute Barbi stadiont építette és Akár Torgyán akár Berki akár az angolok alatt is az maradtam és ha isten megsegít akkor is fradista leszek ha Orbánnak már emlékszobrokat fogtok állítatni. Szóval nálam nem attól függ a foci megitélése ki van hatalmon.
.
Nem mellesleg 2010-ben még Fideszre szavaztam. Ettől még már akkor se értettem egyet mindennel és azóta főleg nem amit tesznek. De én nem ezen keresztül próbálom nézni a focit. A Stadionépítésnél ha csak fociszurkoló lennék persze hogy örülnék az építkezéseknek. Mint adózó állampolgár viszont a korrupciót és a pazarlást ami ezt körülveszi nagyon nem szeretem. És továbbra is az a vleményem hogy a játékosképzésünket nagyon visszavetette mert a pénz nem a képzésre ment hanem infrastruktúrára és a klubbok kitömésére akik ezt külföldiek vásárlásába és azok fizetésébe ölték nem az edzők és utánpótlás fejlesztésbe.
.
A belga hasonlatod meg hülyeség. Volt 2 vb amire nem jutottak ki. ( az is 8 év nem 20 ). És közte se  áll hogy "sehol se voltak ahogymi".  És én sose ahhoz mértem magunkat ahol a belgák voltak és vannak. Sose vártam el hogy mi majd esélyesként fussunk neki egy EB-nek mint aki a döntőbe juthat. A Fraditól se várok Salzburg menetelést vagy játékot.
.
Élvezd a sikereket és fejezd be ezt a politikai propagandán keresztül nézni a dolgokat.
Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2020. 11. 19. 09:33
Előzmény: #2487  Dehogynincs
#2488
A napnál is világosabb, hogy a magyar focisikerek nem a stadionépítéseken múlnak,
hanem a srácokon és az edzői stábon, valamint az alapanyagon, amiből válogathatnak.
Ha egy politikus ezért veri a mellét, az egy p...cs, mert semmi köze a sikerhez.
Oké hogy kellett néhány stadion (Puskás, Groupama) és edzés infrastruktúra,
de a többi stadion kvázi - nem csak a COVID miatt - üres, kvázi felesleges.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 11. 19. 08:32
#2487
Szijjártó Péter megkérdezte a károgókat, hogy minek kárognak
https://index.hu/belfold/2020/11/19/karogok_szijjarto_foci/
"A Fradi BL-csoportkörös.
Kijutottunk az EB-re.
Ma megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat.
Na akkor: a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a “minek kellenek stadionok?” jöjjenek elő most is, és mondják el, mi miért nem jó.
Mondjuk, az is elég, ha kánonban eléneklik, hogy az éjjel soha nem érhet véget."
________________
Napnál világosabb, hogy Izlandot és Törökországot az ÜRES stadionok verték meg.
sanka 2020. 11. 19. 05:04
Előzmény: #2482  bluefrog
#2486
A törökök most szarok, de mikor megyünk VB- re? Majd ha ott valamit leteszünk, majd akkor mondom azt, hogy talán. Nem tudok elájulni tiszavirág életű sikereknek, különböző gyengécske csapatok ellen.
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 18. 22:50
Előzmény: #2479  lukskypoker
#2485
Kellett egy kis Sigér élmény, hogy szép legyen Kevin karácsonya!!!
Gratuláció a kétgólos győzelemhez a csapatnak!!
Köszönjük! Grazie!
Mondom kik vannak mögöttünk a csoportban, de   l  a  s   s   a   n, hogy mindenki megértse:
oroszok, szerbek, törökök...
Dibusz a meccs embere nálam ma, de Varga Kevin tette fel az I-re a pontot!
Szép volt fiúk!
mereszZenesz 2020. 11. 18. 22:47
#2484
Szép volt! Hajrá Magyarok  !
Nemtomicsináljak 2020. 11. 18. 22:46
Előzmény: #2482  bluefrog
#2483
Nagyszerű mérkőzés volt, sikert sikerre halmoz a válogatott!!
Végre egy nemzeti csapat aki nem törik össze, nem fárad el. Kitartásból ,küzdeni akarásból példaértékűek!!😉👍
Hatalmas gratula nekik 👏👏👏
globaltrend 2020. 11. 16. 18:32
Előzmény: #2480  globaltrend
#2481
  legalább 3 éve nem tudod megmagyarázni, hogy Belgiumban pl. miért telt el majdnem 20 év, mire lett egy európai szinten újra ütőképes válogatottjuk – ám a köztes 20 éven ugyanúgy sehol sem voltak mint a magyar válogatott, pedig őket nem sújtotta egy 30 éves visszafejlődés mint mindket , ellenkezőleg, folymatosan volt elég pénzük, korszerú infrastruktúrájuk, tőkeerős klubszponzoraik, igazolt játékosaik száma is jóval nagyobb volt a miénknél, és mégsem jutottak ki ők sem sorozatban az Eb-kre...(egyébként összlakossága annian vannak épp mint mi) - ?????!!!! de én megválaszolom: azért nincs erre mygarázatod mert akkor el kéne ismerned hogy épp neked van prekoncepciód aminek az a lényege hogy a kákán is csak a csomót keresed és persze főleg azért, amit még itt a legelső bekezdésben írtam (abból hogy nem kedveled az orbánrendszert)

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek