Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
globaltrend 2020. 11. 16. 18:31
Előzmény: #2442  Peterbond
#2480

  ezt a szánalmas típus-demagógiát nyomod itt évek óta, hát persze, hiszen köztudött hogy egyébként ellenszenvvel figyeled azt ami 2010 óta megindult a magyar futballban! – és ennek nálad persze politikai oka van hiszen a fidesz ellenzékének szurkolsz, - ez nem lenne baj, csak éppen elvakít ez a buzgalom és oylannyira, hogy az már sokkal több mint nevetséges! aki előző hoszzászólásom olvasta az láthatta, értheti, honnan indult el a reform 2010 után. és amiből elindult az nem prekoncepció hanem ténykérdés: kb. 30 év totális lemaradását-visszafejlődését és minden szinten kellett megpróbálni elkezdeni behozni, a képzéstől a pálya és stadionkorszerűsítésen keresztül addig, hogy nagyon kevés igazolt játékosunk volt azokéhoz képest, akikkel illne lenne versenyben lennünk.
a szánalmas érvelésed csúcsa amikor rózsaszín ködről gűnyolódsz ám amiről persze szó sincs! sem az én esetemben, sem az Mlsz jelenlegi vezetőinek a körében! mindössze arról van szó, hogy igen véletlen abban igazad van hogy 2010 ben kb. 30 éves lemeradásban voltunk európától és lényegében a nulláról kellett elkezdeni újjáépíteni nálunk ezt a sportot – ÉS, ahhoz képest ahonnan akkor indultunk, indult a Csányi féle vezetés, nos ahhoz képest messze nem lehetünk még most sem elégedettek, ÁM az eddigi sikerek máris kimondottan biztatóak, főleg ahhoz képest hogy még ma sincs annyi igazolt játékosunk és messze nincs, mint amennyi az ideális lenne!
„De te se tudsz tehetséges magyar játékosokat sorolni európa top 10 bajnokságából. Szlovákot szlovént, horvátot lengyelt ukránt viszont tudsz. Én nem tagadom azt ami jó de nem hazudom be azt ami nincs.”
szerinted ki nem szarja le hogy mely nekzetnek hány játékosa van a topbajnokságok top 4 ében??!!   tényleg befejezhetnéd már hogy ezt a buta szólamot nyomod-ismételgeted itt x éve mint süket a csengőt, miközben már  - szerencsére – maga a jelen is cáfol már téged! mármint az eredmények terén: hol voltak tegnp este a kedves top szerbjeid, miért nem nyertek legalább 4-1 re az általad lesajnált magyar válogatott ellen? dehát ők real madridokban meg interekben játszanak, akkor most mi van? vagy: Gera u21 es válogatoittje (csupa nb1 es és nb2 es nagyar óklubokban játszókból), miért tudta símán verni azt az orosz u21 es csapatot múlt héten, amely – nem én mondom hanem a az m4 aport műsorvezetője mondta -  per pill 35 millió eurós keretértékű, amihez képest a magyar keretérék kb. = a nullával??!! nos mi történt a kedves orosz barátaiddal??! a véleményem nem változott: messze még az h. elégedettel lehessünk azzal ami 2010 után elindult (emlékeztető: magyar profi utánpótlásszakember Kiss László egykori vasas csatár, Törőék kortársa mondta hogy átlag 10 ezer fiatalból szokott miekrülni 1 db (!!!!) akiből egy Kalmár szintű stabil válogatott lehet majd, no ezért nem mindegy hogy nálunk még mindig csak hatodannyi igazolt játékos van mint pl. hollandiában),  és akkor még nem beszéltem arról: értsük már meg hogy a tehetségek meg a „topbajnokság top4 ébe bekerülő tehetségek” azok nem gombnyomásra sesnek ám le az égből, hanem ez szerencse dolga is, hoiszen immár legalább 3 éve nem tudod
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 16. 13:30
Előzmény: #2472  lukskypoker
#2479
Gratuláció az értékes döntetlenhez!
A vadi új védelem összeségében, jól helytállt. Az elején még a svájci óramű pontosság hiányzott és ebből kaptunk egyet ideje korán.
A gól után látott talpra állás és a kiharcolt sok szöglet és szabadrúgás mutatta a dominanciánkat, amit sajnos nem tudtunk győzelemre váltani.
Holnapután jönnek a törökök!
Mindenki SZURKOLjon! :-)))
Hajrá Magyarok!
Peterbond 2020. 11. 16. 12:25
Előzmény: #2475  Törölt felhasználó
#2478
"Egy izlandi szöv kapitány mondta régebben,hogy náluk ez olyan erős alapkő,hogy csak az lehet válogatott aki maximálisan csapatjátékos, aki az első perctől kezdve az utolsóig mozgásban van .Az nem,aki bár tehetségesebb ügyesebb mint a többiek,de nem fegyelmezett a meccs egészében."
.
És ha megnézed a jelenlegi magyar keret de pl a Fradi is Pont ezen út mentén halad és ér el jobb eredményeket. Pont a "fifikásságot, kreativitást" nem tudnám kiemelni nálunk ( Szoboszlai kivételével ). Ez az amiben most többet nyújtunk mint korábban.
.
Én sajna nem tudok hinni ebben a "mindenki jó iparos focista, mi meg a művészei vagyunk ennek a sportnak" teóriában. Szerintem még a Brazilok se hiszik hogy csak ők képesek szépen, tehnikásan, Joga Bonitosan, játszani ezt a játékot és ez a vérükben van amit nem lehet tanulni. Azt aláírom hogy a futtbalkultúrák igenis meglátszanak egy egy nemzeten, de ez ahogy írom a kialakult futtbalkultúra. Ahogy az olaszok kinőttek a catanatchoból az angolok a felívelgetésből ugyanúgy ez változhat. Mi sem építhetünk arra hogy hát igen Puskásék anno mekkora zsenik voltak és ezt csak mi magyarok tudjuk. ( akkor igen így volt PUSKÁSÉK ezt tudták ). De ha megnézed mire képes pl egy Ibrahimovic aki bosnyákként a svédeknél nevelkedett akkor dobhatjuk is a levesbe ezt a mitoszt a magyar fifikáról. Pont annyi van bennünk is mint bárki másban szvsz. Akár építhetjük erre is a focinkat. Lehetünk mi európa braziljai vagy bármi de ez inkább döntés kérdése mint velünk született képesség. Ha ezt az utat választották volna más nemzetek valószinűleg nekik is menne.
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 14:29
Előzmény: #2472  lukskypoker
#2477
Ezekkel a srácokkal könnyen lehet azonosulni,mert valódi profi mentalitással rendelkeznek és valódi példaképek is lehetnek minden focizó gyerek előtt, már csak a hozzáállás miatt is. Az eredmény sem másodlagos nyílván,de fontosabb azt látni,hogy mindent megtesznek a pályán. Az eredmény ennek a gyümölcse,de nem elvárható feltétel.Ha megtették azt, amit képesek voltak a tudásuk szerint, akkor lehet nekik drukkolni őszíntén.
Ez a kijutás ,ahogy a Fradi BL csoportba jutása is nemcsak megsüvegelendő, hanem óriási, erőt meghaladó tett volt a magyar foci jelenlegi helyzetét tekintve, ami csak akkor tartható fenn hosszabb távon ,ha ezt a sikert felhasználva meggyorsul a focink átalakulása profivá. Még így is elképzelhető,hogy a következő időkben gyengébb eredmények fognak jönni,hiszen a fociban természetes a hullámvölgy. a sikert általában visszaesés követi, ahogy 2016 után is történt Andorra, Luxemburg vereséggel, vagy klubszinten  a Vidi Dudelange áltai kiverésével. Szóval a kijutást és nem értékelném túl, mert sztem irreális a mi szintünkhöz ,úgyhogy most kell szerénynek lenni és komolyan átalakítani a képzést. Fokozatosan lebontani a klubok támogatását,amit a felnőttcsapatra költenek és az önfenntartás irányába mozdulni.
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 13:52
Előzmény: #2474  Peterbond
#2476
a svájci válogatottban, vagy a franciánál már elég régóta ,vagy a németben és lehetne sorolni sem véletlenül jelentek meg nagy számban a más kultúrális hátterű  és látásmódű kreatívabb játékosk,akik bár ott nevelkedtek már, de hozták magukkal a pluszt, ami az adott tökéletes  ,de viszonylag sematikus képzési rendszerhez  képest extra előnyöket biztosított számukra.
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 13:36
Előzmény: #2474  Peterbond
#2475
Ezek közül Modric ra tudnám mondani,hogy olyat tud csak kevesen és ettől lesz extraklasszis.Ez a tulajdonsága a pályán való látás, az extra megoldások, ami csak kevés játékosnak jut eszébe adott szituációban.
Nedvedet a kiemelkedő munkabírása és átlag feletti motívációja tette azzá ami. Uyganez Lewandowski. Ők az erejükből a dinamizmusukból profitáltak/profitálnak  mint a gondolkozásuk mássága, különlegessége  miatt vagy az átlag feletti labdaügyességük miatt. De lehet nem jól látom egészen.
A különböző kultúrák más és más mentalitást, világlátást képviselnek. Az izlandi focirendszer,de a szerb,horvát,szlovák,vagy lengyel ,vagy az osztrák, vagy éppen a svejci alapvetően nem az átlag kreatívitásra épül, hanem a fizikalitásra,a taktikai megbízhatóságra, a maximális mentalitásra, és a csapatjáték elsődlegességére az egyéniség előtérbe helyezése helyett. Egy izlandi szöv kapitány mondta régebben,hogy náluk ez olyan erős alapkő,hogy csak az lehet válogatott aki maximálisan csapatjátékos, aki az első perctől kezdve az utolsóig mozgásban van .Az nem,aki bár tehetségesebb ügyesebb mint a többiek,de nem fegyelmezett a meccs egészében.
A világ focija is ebben az irányba ment el az utóbbi évtizedekben és kevesebb is arányaiban a valóban extra képességű klasszis,mint régebben. A túlnyomó zöm a jól képzett ,megfelelő mentalitású, kiegyensúlyott teljesítményt nyújtó játékos.
A tehetség fogalmát ketté választanám, mert van olyna tehetség ami alapvetően kell a focihoz (alapvető labdaügyesség,fizikális alapok,vagy mentális képességek, motívációs tényező, megbízható teljesítmény)    ,de tanítható, fejleszthető és van olyna,amit sokkal kevésbé, vagy nem lehet (Ilyen a cselezőképesség, extra mozgásképességek a gyors és váratlan döntéshozatal, vagy az előregondolkodás képesség) . Ez utóbbi az extraklasszis, az előbbiből lehet még egy Nedved, Gattuso, Hamsik, Perisics,Milinkovics-Szavics, Rakitic, Madzukic, Skriniar, vagy Alaba, vagyis a környező országokban ahol a lehető legjobb merítés  és képzés van az adott keretek közt ott sincs kimagasló extra tudású játékos így sem. 
Nálunk a képzés minősége gyenge fokon áll ,ha azt nézzük,hogy a szükséges képességeket külön-külön milyen minőségben kapják meg , ami összeállhat komplett minőséggé. Fizikalitás/mozgáskoordinációs, mentális/taktikai, mentalitás/hozzállásbeli és a versenyeztetés, vagy a tudatos táplálkozást is említheném ,ami gyerekcipőben jár. Utóbbit még felnőtt NB1-es szinten sem követelték meg pár éve a kluboknál,ami máshol alap, amivel egészen gyerekkortól tisztában vannak. 
Ha ez rendeződne, úgrásszerűen növekedne a magyar légiósok száma és a magyar agyra jellemző a nehéz helyzetekben magát feltalálni képes gondolkodás a kiskapukeresés , a jég hátán megélés művészete kiemelné a mezőnyből őket. De ehhez az is kell,hogy az a társadalmi réteg is lehetőséget kapjon akik anyagilag kevésbé engedetik meg maguknak ,hogy a gyerek versenszerűen sportoljon és ne a gazdag apuka gyereke élvezzen előnyt, mert ez is a rendszer része.
No meg persze az utánpótlásedzők is megfelelő szinten ismerjék a modern foci elvárásait és pedagógiai érzékük is meglegyen.
Peterbond 2020. 11. 15. 12:32
Előzmény: #2473  Törölt felhasználó
#2474
Bcs de ez amolyan nacionalista onalltatas. Igenis vannak extra kvalitasok mas orszagokban is. Modric, Levandovsky, anno Nedved csak a kornyezo orszagokbol akikhez mi kb Albert ota nem tudunk senkit felmutatni. Nem a magyar az egyetlen nemzet ami valami kulonleges gennel isten adta tehetseggel rendelkezik. Ne hitegessuk ezzel magunkat.
Persze forditva is igaz. Nem csak a horvatok szerbek lengyelek rendelkeznek tehetsegekkel. Magyar gyerekekben is ott van lehet a tehetseg csak ki kene nyerni epiteni ra es kemeny munkaval hosszu evek alatt felepiteni. Nem futtbalforradalmat kell csinalni es olyat nyujtani amit semmi mas nemzet nem tudd. Csak azt amit mas is tudd csak meg jobban meg tobb odaadassal megtobb lelkesedessel munkamorallal. En nagyon nem birom CR t de el kell ismerni 35 evesen tobb munkat tesz bele mibt barmelyik 20 eves. 
Törölt felhasználó 2020. 11. 15. 12:20
Előzmény: #2456  Törölt felhasználó
#2473
A magyaros fifika, kreatívitás,csibészség , ami a múltban is kiemelt minket és a világ élvonalába emelt egy időben szerintem most is megvan ,mert a magyar gondolkodás,mentalitás egyik alapvető része, amit igazol, hogy a focink folyamatos hanyatlásával a közelmúltban még ezek a típusú játékosaink tudtak még nemzetközi szinten érvényesülni leginkább ,igaz mostanra már csak elenyésző mértékben, ahogy egyre inkább a játékosok felé elvárás a széleskörű képzettség.
Viszont,ha olyan profi alapokra helyeződik a képzés, a tömegesítés,a kiválasztás, a versenyeztetés és a felnőtt focira való felkészítés, akkor én úgy vélem,hogy ezzel viszont előnyben leszünk a legtöbb olyan országgal szemben, ahol ez a fajta taníthatatlan képesség nem jellemző az ottani kultúrában, vagy futballképzésben.
Ha csak megnézzük a szomszédos országok topligába kerülő játékosait ,akkor azt láthatjuk, hogy bár nagyszámban vannak ,teljes körűen képzettek, így könnyen váltanak akár topligába is, de szinte nem találunk olyat,aki ezen felül extra kvázi tanulhatatlan  képességekkel rendelkezik. 
De az utóbbi évek válogatott sikereinél is nagyon jól lehet ezt látni, ahol az ilyen extra kvalitású játékosianknak köszönhetjük,hogy a velünk egy.vagy magasabb szinten levő csapatokat is meg tudtuk verni amellett, hogy sikerült a korszerű foci elemeit és a helyes mentalitást meghonosítani ebben a közegben. 
 
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 14. 22:14
Előzmény: #2471  Peterbond
#2472

Akkor te is elismerheted végre, hogy a mostani kijutás még nagyobb siker, mint a 2016-os részvétel. Hiszen sem korábbi spanyol sem angol élvonalbeli rutinnal rendelkező focistánk nem volt a keretben. 
Részemről a múltról ennyit!
Holnap egy teljesen felforgatott válogatott fog játszani tétmeccset Szerbiával.
Nagyon nem lesz egyszerű.
Hajrá Magyarok!
Peterbond 2020. 11. 14. 20:35
Előzmény: #2468  lukskypoker
#2471
"Szerintem ezt a top 4 dolgot engedd el!
Amikor a 2000-es években ott voltak a játékosaink a válogatott sehova sem jutott ki.
2016-ban ellenben EB-n voltunk pedig nem a top4 ből válogattunk és idén amikor szintén nem a top4-ből merítünk kijutottunk."
.
Én top 4-et csak a környező országoknál néztem. Nálunk top 10-et mondtam. És pont erről beszélek egy egy kis sikerel elhitetjük hogy jobbak vagyunk meg javulunk. A csoportban 4.-ek lettünk 12 ponttal. ilyet a 2000-es években is elértünk csak akkor nem 24 fős volt az EB ezért nem ért semmit. ( voltunk 3.-ak is pl ). A 2016-os EB-t meg lényegében pont ezek a 2000-es évek játékosai harcolták anno ki és a csoportban is ők adták a magot. 
.
És igenis ezzel mérheted le a fejlődést hogy ki hol játszik milyen szinvonalon. Ez adja a merítési alapot a válogatotnak és őket tudjuk nézni a tévében és drukkolni nekik. Az mutatná a fejlődést ha volnának játékosaink a legjobbak között a legjobb ligákban és ott méretetnék meg magukat.
Peterbond 2020. 11. 14. 20:24
Előzmény: #2469  Peterbond
#2470
Bocsánat Andorra ellen kikaptunk nem iksz volt. De gondolom érthető mit akarok mondani.
Peterbond 2020. 11. 14. 20:23
Előzmény: #2464  lukskypoker
#2469
"Gratulálok a szerb csapatnak az eb-re kijutáshoz!
Ja nem!
Mi jutottunk ki! Ők meg nem."
.
Nézd én is örülök a kijutásnak de talán ezt az arcoskodást nem engedhetjük meg magunknak. 2018-ban ők kint voltak a VB-n mi nem pedig oda kijutni sokkal nehezebb. Mi megvertük a Horvátokat. Itt vertük a mellünket milyen jók vagyunk. Aztán a szlovákoktól kikaptunk és azerbajdzsánt alig 1 góllal bírtuk felülmúlni. Oda voltunk hogy majdnem kiejtettük a Portugálokat, aztán ők megnyerték a tornát mi meg beleszaladtunk egy 4-0 -ba Belgium ellen. Majd a torna után ikszeltünk Andorra ellen.
.
 A magyar szurkoló nem tudja helyén kezelni az eredményeket és ha van egy siker akkor jobbak vagyunk a világbajnoknál is és nagyképűsködünk csak hogy utána meg beleszaladjunk egy égő vereségbe. Nem kéne talán túlértékelni egy győzelmet és akkor nem kéne égjen az arcunk ha beszalad egy egy vereség.
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 14. 20:20
Előzmény: #2465  Peterbond
#2468
Szerintem ezt a top 4 dolgot engedd el!
Amikor a 2000-es években ott voltak a játékosaink a válogatott sehova sem jutott ki.
2016-ban ellenben EB-n voltunk pedig nem a top4 ből válogattunk és idén amikor szintén nem a top4-ből merítünk kijutottunk.
A klubcsapataink (Debrecen, Vidi, Fradi) pedig 10 éven belül több alkalommal EL/BL főtábláztak.
DAC, Lugano, Partizan Belgrád, OH Leuven, Apollon, Omonia, Salzburg (remélem jövőre Lipcse) nem rossz állomáshelyek amint az ábra mutatja.
Peterbond 2020. 11. 14. 20:06
Előzmény: #2464  lukskypoker
#2467
https://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/#/yr/2020
.
A lista alapján amúgy már Szoboszlai is számít mert az osztrák feljött a 10.-re  ( előző szezonban 12.-ek voltak ).
.
Hát így elnézve a ranglista 10 helyezettjét azért nem hiszem hogy a Championship beférne ide. De ha összevetjük hogy az elmúlt 13 évben volt összesen 26 Championship játékosunk ( 2007-ben pl egyszerre 13!!! ) és most van 1 akkor megint nem látom hol az előrelépés? Mármint persze ha 2. osztály helyett az első osztályba lennének többen de nem ez a helyzet. ott sincs senki.
.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_foreign_EFL_Championship_players#Hungary
Peterbond 2020. 11. 14. 19:49
Előzmény: #2463  lukskypoker
#2466
De erted mire irtam. Jatszott 1 mecset a Seria A ban mert kb a 2. Csapat jatszott a covid hianyzok miatt. A srac meg a primaveraba van. Ilyen volt korabban Filkor is pl a Milannal es Internel es megse lett belole semmi. Szalai is a Real 2 ben tolta de o belole legalabb lett elvonalbeli focista. Baloghnak sok sikert de meg ne kialtsuk ki topligas jatekosnak mert nem az.
.
Es igen latod te is latod hogy attol hogy valaki primavera csapatba jut meg boven lehet hogy semmire se viszi. Ennyi erovel a tobbi orszagnal is nezzek primaverasokat? Nincs nekem annyi idom felszaz jatekost kiirni.
Peterbond 2020. 11. 14. 19:44
Előzmény: #2464  lukskypoker
#2465
En szeretem Nagy Adamot. Ettol fuggetlenul a Bolognaban 1 szezont vegigjatszott a kovetkezoben szinte semmit. Ezert kellett valtania es a champiobshipbe jutott. Ha el is fogadnam 8. nak ez akkor is 2emver. Alabb nem volt orszag ahol ne 5 jatekost irtam volna le elso osztalyokbol. Es nem nem lengyelt szlovakot szerb ligat. Szinte csak top 4 et.
.
Ha Adi feljut lesz akkor plusz egy top ligas jatekosunk. De ha nem akkor nem lesz. Jelenleg nem az. Szoboszlai amugy elobb lesz elso ligas.
.
A szerbek meg beszeljek le a kapitanyukkal hogy miert nem tudd ennyi jo jatekosbol csapatot csinalni. Azt viszont nehez lenne tagsdni hogy a szerb jatekosok magasabb osztalyban jatszanak es messze kepzettebbek. Hogy ok miert szarnak bele a valogatott mecsekbe vagy miert nem teljesitenek ugy ahogy a klubcsapataikban azt ne tolem kerdezd.
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 14. 19:26
Előzmény: #2446  Peterbond
#2464
Gratulálok a szerb csapatnak az eb-re kijutáshoz!
Ja nem!
Mi jutottunk ki! Ők meg nem.
A tények makacs dolgok!
Nagy Ádám és Sallai Roland a válasz a kérdésedre. A Championship ugyanis a világ 7-8. legerősebb bajnoksága. Többet ér, mint a román, szlovén, szlovák, horvát, szerb első liga összesen! Ráadásul Ádám a 2018/2019-es szezonban az olasz Bolognában játszott. Ahova a Fradiból került(és vagy 50 Serie A-s meccs + pár Coppa Italia meccs után váltott a Bristol-hoz és idén a feljutásért harcolnak)
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 14. 19:00
Előzmény: #2445  Peterbond
#2463
És az olasz kupa a Pescara ellen is megvolt neki, de sebaj!
Ha idén még egy-két meccset kapna és többet nem lépne pályára, akkor is többet ért, mintha itthon az NB2-ben "pallérozódna", vagy a méltán nem híres tevebaxó ligában rúgná a labdát...
Koman már nyugdíjas, levezet ázsiában. Balogh Norbert sajnos a maffiacsapathoz került, de ő benne megvan még a külföld esélye ha a sérülések elkerülik.
Az hogy Tajti mit keresett a Barca kötelékében vagy a Simon ikrek mit kerestek Liverpool utánpótlásában a menedzserek bűne, akik elhitették velük, hogy fizikálisan, technikailag és mentálisan oda valók lesznek.
Filkort felejtsük el! Már a "máltai kitérője" megér egy misét! Utána vagy 10 olasz csapatban volt. Vicc az ember. Budafokra 32 évesen pont jó!
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 14. 18:37
Előzmény: #2439  -bubu-
#2462
1. Eleve lopott névvel indultak.
Nálam és még pár embernél ez hátrány.
2. Disznóól mellé nem építünk várat!
Tudod a szar szaga zavaró is lehet! A legyek meg jönnek...
3. Ha átszakad a NERetva gátja, szétfolyik a pénz a pusztában és elszivárog, azt már a Jóisten sem adja vissza.
Sajnos (még)nem vagyunk balkán. Ha azok lennénk, akkor pár mesterlövész már rendet tett volna.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 11. 14. 17:41
#2461
A koronavírus-járvány után a foci sem lesz ugyanolyan, mint előtte. Az olimpia már most sem az.

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók