Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 12. 21:16

Hagyd a tőzsdet lazulj foci van   

foci baratoknak kedvelőknek ide irjatok mindenfele dolgot ami eszetekbe jut,lehet dicsérni szidni magasztalni mindent es mindenkit és természetesen tippelni.

Jo szurkolast
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
badsector1
badsector1 2020. 11. 13. 17:40
Előzmény: #2439  -bubu-
#2440
A szokásos folyik ott is, közpénztelenítés.
-bubu-
-bubu- 2020. 11. 13. 17:27
Előzmény: #2438  lukskypoker
#2439
tudom Te szakértő vagy és csak csendesen kérdezem , mi a qrva isten folyik a puskás akadémián ahova 68Mrd Ft TAo pénz érkezett az elmúlt években ?? 
látszatja semmi , saját nevelés semmi 
balkán
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 13. 17:24
Előzmény: #2436  Peterbond
#2438
Van top bajnokságban játékosunk.
Balogh Botond, Parma, Seria A (MTK nevelés)
Horváth Krisztofer, Torino /primavera idén/, (ZTE nevelés)
A jelenlegi szűk/bő keretből pedig kapásból van 4-5 olyan játékos aki még feljebb tudna lépni a ranglétrán majd:
Schaefer András, Bese Barnabás, Szalai Attila, Varga Kevin, Nagy Ádám például.
badsector1
badsector1 2020. 11. 13. 16:48
Előzmény: #2435  Peterbond
#2437
"a magyra válogatott utóbbi években elért eredményei bár jórészt külföldi , vagy külföldőn tanuló szakemberek segítségével valósúlt meg igenis tekinthető magyar sikernek is, hiszen a tartós minőséghez nem elég egy edző és stábja. "
  
Milyen siker?
Óriási mázlival bejutottak, az eb-n meg majd kapják az ötösöket.
A fradi is csak pofozózsáknak jó a bl-ben.
Peterbond 2020. 11. 13. 15:58
Előzmény: #2433  Törölt felhasználó
#2436
" Az elmúlt évtizedekben, vagy fél évszázadban a magyar foci azért került válságba,mert a közeg nem akart profin dolgozni. csaltak, loptak,hazudtak . elcsalták az edzéseket, a játékosképzést, az edzőképzést, elcsalták a munkamorált.nem követték a nemzetközi szakmai trendeket, a javulási lehetőségeket."
.
Ezt aláírom. Csak épp ebben a közegben is volt hogy egyszerre 6-7 játékost adtunk a top 4 bajnokságnak ( angol spanyol német olasz ). Most a Sallai-t leszámítva egy sincs aki 2010 után Magyarországon nevelkedett. De a vicc az hogy a TOP 10-be is adunk 3 játékos. Gulácsit aki 2010 után nem is volt Magyarországon sehol, Orbánt aki SOHA nem volt 5 percet se itt nem hogy 2010 után, és Sallait. És ha minden jól megy majd még Szoboszlait. De más még lassan láthatáron sincs aki követhetné őket. Nincs középbázis amiből kiemelkedhetne majd még 1-2 nagyobb tehetség. Márpedig Szoboszlai egyedül nem fogja felemelni a magyar focit akkor se ha világklasszis szintig emelkedik.
Peterbond 2020. 11. 13. 15:52
Előzmény: #2433  Törölt felhasználó
#2435
"a magyra válogatott utóbbi években elért eredményei bár jórészt külföldi , vagy külföldőn tanuló szakemberek segítségével valósúlt meg igenis tekinthető magyar sikernek is, hiszen a tartós minőséghez nem elég egy edző és stábja. kellenek a játékosok is, akik hajlandóak magukévá tenni a profizmust, de az egész környezetnek is támogatónak kell lennie, mert csak így működhet. és ez már huzamosabb ideig működik kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel,de működik.
a külföldi szakemberek, vagy jelenlegi és volt  légiósok, külföldön dolgozó magyar edzők által hazahozott  mentalitás, munkamorált, tudást a magyar válogatott és közege magáévá kezdi tenni , ami a magyra foci megújúlásának alapköve. 
klubszinten is elindult ez a folyamat részben a Vidivel és mostanában a Fradi is bizonyítja,hogy lassan,de valami elindult a valódi értelemben vett profi foci felé."
.
Továbbra is nem tudják emberek szétválasztani a kettőt. Ha Magyar foci felemelkedését akarod az nem abból áll hogy a magyar bajnokságban lévő csapatok tele külföldivel profi körülmények között dolgoznak. az a magyar bajnokságot emeli fel esetleg de ha abból kiárazódnak a magyarok a magyar focit nem. Az angolok lassan évtizede rendelkeznek a LEGJOBB bajnoksággal. Abba van a legtöbb pénz a legprofibbak a kulbbok és a legeredményesebbek. Ehhez képest az ANGOL focit csak részben segítette ez. Az angol válogatott nem rossz de hogy a top 10-be nehezen tesszük be őket az biztos. Nem emlékszem mikor játszott akár csak egy elődöntőt is a válogatottjuk. szemben pl a Belgákkal akiknek gyengébb jóval a bajnokságuk de a válogatotjuk és úgy a belga fiocisták még az angolokat is verik.
.
Nálunk ugyanez van csak hatványozottan. A klubfutballt teletömtük pénzzel így jönnek a profibb külföldi játékosok. De a magyar képzés még a plusz pénz ellenére is képtelen jó minőségű focistákat kitermelni. A korábbi korszakban amiben tényleg nem volt meg a pénz képesek voltunk kinevelni Királyt, Dárdait, Husztit, Gerát, Hajnalt, Juhászt, Dzsudzsákot. Válogatott szinten egyébként főleg ők hozták a 2016-os nagy EB sikert. Elötte itt se a keret ereje volt gyenge hanem az edzők akik nem csináltak belőle jó csapatot ( se magyar se külföldi tegyük hozzá ).
.
Jelenleg hiába a profi környezet ha ennek a terméke a Holander, Botka, Kalmár, Sigér vonulat ( nem leszólni akarom őket de adnál akár 1%-ot hogy ezek a játékosok olyan csapatokba fognak játszani mint a fent említett 2000-es évek gárdája? ). 
.
És azt se felejtsük el hogy továbbra is 3.-4. helyeket érünk el selejtező csoportokban mint korábban. akkor az nem ért semmit mert kisebb volt az EB létszám, most meg ki lehet vele jutni a 24 fős EB-re vele.
.
Beszélhetünk mentalitásról de valahogy mégse kellenek a magyar játékosok még egy német kieső csapatba se már ezért mennek ciprusra, lengyel, szlovák és egyéb bajnokságokba a Francia, Belga, holland vagy az angol spanyol német alsó és közép csapatok helyett. Egyszerűen kiárazódunk és ez azért eléggé mutatja hogy játékosállományban mennyire visszaesünk. Miközben a szomszédos államok mind adnak 24 év alatti játékosokat a top bajnokságokba. 1-1-et szinte mindegyik ad a top bajnokságok felső kategóriás csapataiba.
.
A legjobban a Puskás mutatja a renszer gyengeségét. NB1-be alig nevel játékosokat és most is akadémia néven fut de a kerete tele idegenlégióssal és borzasztóan szerepelnek ( amig a covid miatt a fiatalokkal kellett játszaniuk még jobban is ment de amit azok felgyógyultak egyből visszakerültek a keretbe az eredmények meg visszaestek ). Oda tényleg 10 milliárdok mentek akadémiai képzésre. És bár feltudnak mutatni válogatott játékost ( azt hiszem Kleinheisler és Sallai Puskás nevelések de nem biztos ) úgy ahogy, azok messze vannak még egy Huszti vagy Dárdai kalibertől is. Eközben a szintén 2012-ben induló Salzburg már most egy Halland-ot adott a Dortmundnak és egy Minaminot a Liverpoolnak a saját nevelésűiből nem az oda csábított majd pár év múlva tovább adott játékosokból amikből meg vagy 2 tucatjuk van.
Peterbond 2020. 11. 13. 15:32
Előzmény: #2429  Peterbond
#2434
Még egy elég fontos kitétel. Most agyonsztároljuk Szoboszlait és a következő nagy tehetségnek tartjuk ( meg is van rá az esélye ). Csak azt felejtik el kiemelni a vele példálózok ( mármint hogy tessék fejlődik a magyar foci ), hogy apja annyira nem volt megelégedve a Videotonban folyó munkával hogy inkább külön klubbot 8 Főnix ) alapított és a fia ott majd később Salzburgban nevelkedett, tehát inkább kimenekítette a hazai képzésből mint annak terméke lenne.
Törölt felhasználó 2020. 11. 13. 13:49
Előzmény: #2429  Peterbond
#2433
a sport szabálya egyszerű. ha keményen és kitartóan dolgozol, akkor előbb-utóbb annak lesz eredménye. nyílván az se árt,ha tisztában vagy az aktuális nemzetközi szakmai trendekkel, de alapvetően a beletett munka hoz eredményt. 
a magyra válogatott utóbbi években elért eredményei bár jórészt külföldi , vagy külföldőn tanuló szakemberek segítségével valósúlt meg igenis tekinthető magyar sikernek is, hiszen a tartós minőséghez nem elég egy edző és stábja. kellenek a játékosok is, akik hajlandóak magukévá tenni a profizmust, de az egész környezetnek is támogatónak kell lennie, mert csak így működhet. és ez már huzamosabb ideig működik kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel,de működik.
a külföldi szakemberek, vagy jelenlegi és volt  légiósok, külföldön dolgozó magyar edzők által hazahozott  mentalitás, munkamorált, tudást a magyar válogatott és közege magáévá kezdi tenni , ami a magyra foci megújúlásának alapköve. 
klubszinten is elindult ez a folyamat részben a Vidivel és mostanában a Fradi is bizonyítja,hogy lassan,de valami elindult a valódi értelemben vett profi foci felé. Itt is külföldi szakik és külföldről hazatért szakemberek segítik ezt a folyamatot, mégha jelentős a külföldi focisták száma is,de a lényeg, hogyha a magyar közeg fogékony rá, akkor abból az egész magyar foci profitál.
Egy csapat 11 emberből áll és mind a 11-nek és a keret össze tagjának megfelelő mentalitásúnak kell lenni, hogy tartós eredmények legyenek, tehát azoknak a magyar játékosoknak is a helyes mentalitást kell magukévá tenni,amit a külföldiek képviselnek, meg a közegnek. a klubban dolgozóknak,vezetőknek is, mert ha van egy gyenge láncszem,akkor bukik az egész hosszabb távon.
Én azt látom,hogy a magyar közegben nevelkedett játékosok is kezdik átvenni a válogatottban és a nemzetközi kupákban induló csapatainkban a helyes mentalitást és sokat tanulnak az évek alatt a külföldiektől és remélhetőleg ez majd átgyűrűzik a többi klubra is, a magyar edzőképzésre, a játékosképzésre, mert a példa itt van,h mivel lehet nemzetközileg is sikeres játékosokat nevelni, mit kell tudnia egy edzőnek stb
A legfontosabb azonban a helyes mentalitás, a maximális munkamorálra való törekvés az állandó fejlődniakarás és a teljesítmény leadása. Az elmúlt évtizedekben, vagy fél évszázadban a magyar foci azért került válságba,mert a közeg nem akart profin dolgozni. csaltak, loptak,hazudtak . elcsalták az edzéseket, a játékosképzést, az edzőképzést, elcsalták a munkamorált.nem követték a nemzetközi szakmai trendeket, a javulási lehetőségeket. Bundáztak, lötyögtek, ittak, sportszerűtlen életet  folytattak, a belterjes közeg szereplői meg védték egymást a külvilág felé és azt hazudták,h minden rendben van. Nagyrészt még most is ez van, minél lejjebb haladunk,de válogatott és az élklubok szintjén már elkezdődött a ráébredés,hogy ha nem teszik bele a melót,akkor nem lesz eredménye,és az emberek végleg ki fognak ábrándulni a magyarfociból. 
Szerintem ez ilyen előremenekülés a rendszerben,hogy bebizonyítsák,h nem véletlen az a sokszázmilliárd forint beleölt pénz. ami persze nem igaz,mert az élsportnak magát kéne eltartania, nem állami pénzből működni.
Ez ilyen egyszerű sztem. Valahogy kezdett már egyre cikibbnek kinézni az egész helyzet a szurkolók felé és kénytelen voltak produkálni már.
Végül elképzelhető,hogy szép lassan átmegy valódi változásba a magyarfoci,ahogy rájönnek a szereplők,hogy a valódi munkának van értelme,öröme,megbecsülése, eredménye. Vannak példaképek,akik mutatják az utat.
-bubu-
-bubu- 2020. 11. 13. 13:11
Előzmény: #2430  lukskypoker
#2432
sanka 2020. 11. 13. 13:10
Előzmény: #2428  -bubu-
#2431
Betörtek a jó migráncsok.
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 13. 13:00
Előzmény: #2428  -bubu-
#2430

Négó Lajos magyar. 
Pont.
Nem nyitok vitát!
:-)
Peterbond 2020. 11. 13. 12:49
Előzmény: #2426  badsector1
#2429
A probléma nem azzal van hogy Nego válogatott lett. A probléma a folyamatos migránsozással és idegenellenességgel van. És közbe tényleg hülyén jön le hogy egy fekete francia "migránst" honosítunk és a magyar foci felemelkedéséről beszélünk.
.
Azzal hogy honosítunk alapvetően semmi gond nincs. Nem Negoval vagy anno Leandroval esetleg Nikolicsal vagy Orbánnal van a gond. mind mondjuk kicsit különböző történet. Van akinek van magyar felmenője, és van aki itt él és teljesen beépült a magyar közegbe.
Nekem mondjuk Orbánnal az a bajom hogy alig tudd pár szót magyarul és a magyar válogatottság is amolyan kényszer helyzet volt számára ( Ő német akart mindenképp lenni, le is nyilatkozta és pont emiatt később nem is merült fel a lengyeleknél, így lett belőle magyar válogatot ). De jön odateszi magát és nem primadonnáskodik szóval az elismerés azért jár.
.
Negonál meg azért zavar hogy itt él már X éve és amennyire kivettem semennyire se beszél magyarul. Ilyen tekintetben nekem mindig is Leandro az etalon aki persze törve meg "furán" beszéli a magyart de jól beszéli. Kineveték mindig a Francia válogatottat de annak a tagjai azért MIND tudtak Franciául nyilatkozni és mind Franciaországban nevelkedett focista.
.
A másik meg hogy akkor ne mondjuk hogy ez a "magyar" foci eredménye és előrelépés. Az átlag játékosaink messze rosszabbak a 2000-es éveknél, gyengébb csapatokban szerepelnek. ha végignézzük az idegenlégiós körképet Lengyel szlovák ciprusi bajnokságokból kell mecseket válogatnunk. Akik kiemelkedőek a magyar válogatottból most vagy az "öreg" korosztály azaz a 2000-es évekből maradt ( Gulácsi, Szalai bár már ő tényleg a karierje végén jár, ) vagy honosított ( Nego, Orbán ) vagy ha rajtunk múlik elkallódott volna ( Nagy Ádám ). És persze van a 2 reménység ( Szoboszlai és Sallai ) amiből igazából előbbi az csak. Sajna viszont ezen 1 játékosunk mellé 10 év alatt nem termeltünk ki nem hogy 8-10 "középjó" hanem 1-2-t se. Nincsenek olyan kaliberű játékosaink mint anno Gera, Dárdai, Huszti, Hajnal voltak pl a középpályán vagy Juhász a védelemben. Aki azt mondja Holander vagy Kleinheisler vagy Kalmár ez a szint az vak és sajna Nagy Ádi sincs azon a szinten.
.
Amiben előrébb járunk az az edzők akik gyengébb keretből is jobb CSAPATOT raknak össze. De itt is az egy szem Dárdain kívül külföldieknek köszönhetjük akár válogaott akár klub szinten. Az előrelépéshez itt kéne igazán fejlődenünk hogy a jobb edzők jobb csapatokat rakjanak össze és jobb játékosokat képezzenek.
-bubu-
-bubu- 2020. 11. 13. 09:40
Előzmény: #2423  lukskypoker
#2428
köszönet a gólért a magyar srácnak, úgy látszik ez a siker kulcsa a fradiban is működik és többé kevésbé újpesten is :) 
sokkal több kell az ilyen gólszerőkből 
https://i.pinimg.com/originals/93/42/44/93424435a11e20a4a55b89a947b2c948.png
gratulálunk 
Orban_kotta 2020. 11. 13. 08:15
Előzmény: #2425  Törölt felhasználó
#2427
A foci nem hozza vissza az ártatlanul elhunytakat...
badsector1
badsector1 2020. 11. 13. 08:15
Előzmény: #2423  lukskypoker
#2426
A B közép öröme őszinte volt Nego góljánál?
Törölt felhasználó 2020. 11. 13. 08:12
Előzmény: #2424  mereszZenesz
#2425
a lehetetlent na vikibácsi tavaszra tessék kinyitni az országot mindenki focit néz és europa bajnokok leszünk ez a joslata viktornak,tudjuk második hullám szept 1 én indul és április elsején vége a járványnak mert foci van ,és aznap megirják csak vicceltek a virussal,áprili1
mereszZenesz 2020. 11. 12. 23:21
#2424
Megcsinálták a végére hihetetlen!!
lukskypoker
lukskypoker 2020. 11. 12. 23:12
#2423
S Z É P    V O L T    F I Ú K!!!
Gratula az egész stábnak!
A kezdésről lemaradtam, mert a kicsinek olvastam az ágyán, pont akkor értem a nappaliba amikor Gulácsi bevédte a lövést. Elnyomtam vagy kb 15 b+-t azon melegében...
Elképesztően izgalmas meccs volt és a második félidőben egyértelműen domináltunk. Nego nagy csere volt.
Szoboszlai klasszisa pedig feltette az I-re a pontot. Saját térfélről indulva hatalmas gólt lőtt!
Törölt felhasználó 2020. 11. 12. 22:39
#2422
hát aki 0-1 nél magyar győzelmet tippelt szép összeget kereshetett :)
Törölt felhasználó 2020. 11. 12. 22:38
Előzmény: #2418  Peterbond
#2421
egy klasszis mindig jókor villan. egyébként a szabadrúgása sem volt rossz az elején :)

Topik gazda

arizona01
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek